ja mam obie lampki i uzywam lcd bo jest ladniejsza oraz czujka jest praktycznym urzadzonkiem :D
31-07-2011, 18:45
Myszowiec1906
Odp: Lampa UV - Zakup lampy UV (LED)
Ooo to super dziękuję asia za odpowiedź :) już się wahać nie będę :D
24-10-2011, 16:38
olack
witajcie - jestem tu nowa - znalazlam to forum szukajac odpowiedzi na pare pytan dotyczacych lamp i zaroweczek....troszke tu poczytalam, troszke popytalam i ....
Pisalyscie ze zmieniacie zaroweczki srednio raz na pol roku.....kurcze moze moje lamki sa bardziej uzytkowane niz wasze, ale ja zmieniam zarowki co okolo 2 miesiace - obserwuje jak ciemnieja - szarosc przy gwincie no i jak zelik sie nie utwardza jak powinien - widac po bialym frenchu ze odpryskuje a nie spilowuje sie....
Ale nie to chcialam wiedziec.....
Pytanie moje jest takie:
Dlaczego zarowki roznie swieca? Mam zapas okolo 40 zaroweczek zawsze, bo wyposazam kilka stanowisk a na kazdym sa po dwie lampki, ale jak wylapie jakas promocje cenowa to zamawiam wiec mam zarowki z roznych miejsc, od roznych sprzedawcow itd...zawsze sa to jednak jakies chyba renomowane firmy typu dobra rada, jappee, alepaznokcie itp...
I ostatnio zobaczylam ze dwie zaroweczki po wlozeniu swieca duzo jasniej niz dwie pozostale - sprawdzilam na pudeleczkach i sa od roznych sprzedawcow....ale c\y to ok ze dwie swieca duuuzo jasniej?
Na razie dobrze utwardzaja - moze dlatego ze nowe, ale moze skoro nowki slabiej swieca to znaczy ze gorsze?
Miala ktoras z was tak?
Ostatnio w dobrej radzie wogole nie ma dc, podobnie w isabel nails, jappee mieli ale to od nich wlasnie dostalam te gorzej swiecace...
Dajcie kochane jakies namiary na zarowki - moze w pakietach po 4
dziekuje i witajcie raz jeszcze Ola
25-10-2011, 21:01
alexandra
też zauważyłam że są rożne żarówki, niektóre wypalają się bardzo szybko;/ też z chęcią poznam miejsce gdzie są jakies dobrej jakości:D
25-10-2011, 21:25
samaron
No niestety w przypadku świetlówek kryterium zakupu raczej będzie producent a co za tym idzie cena.
Gdzieś już pisałam o szczelności (:blink:?), właśnie może tak być, że te tanie szybciej się wypalają/zużywają bo gaz konieczny do UV ucieka ze szklanej bańki.
Od siebie mogę doradzić poszukiwanie w sklepach mało paznokciowych, akwarystycznych np, tylko trzeba dokładnie sprawdzić typ gwintu, moc i długość fali.
Dziewczyny a ja sie zastanawiam nad tymi, ale szerokość mnie przeraża - strasznie duze sie wydaja choć na zdjeciach sprawiaja wrazenie malych ale w tej szerokosc 28cm............ eBay - The UK's Online Marketplace
lub ta
Witajcie. Czy macie może lampe LED świecącą diodami? Przymierzam sie do kupna ale pytanie czy warto, niby utwardza bardzo szybko żle o połowe czasu niż zwykła lampa.
Piszcie jak coś wiecie.
:)
06-11-2011, 01:31
olack
Cytat:
Napisał Bogusia1984
Dziewczyny a ja sie zastanawiam nad tymi, ale szerokość mnie przeraża - strasznie duze sie wydaja choć na zdjeciach sprawiaja wrazenie malych ale w tej szerokosc 28cm............ eBay - The UK's Online Marketplace
lub ta
ja tez mam ta pierwsza - dzis dostalam paczki z towarem - miedzy innymi zarowki...z jaapee, dobrej rady, jeszcze jakas inna nails-firma...rano wymieniam zarowki, bo dostalam odpowiedz ze jak sie wymienia to od razu caly set - wszystkie 4 na raz - ewentualnie wciaz swiecace zarowki przetrzymuje sie jakby co...
mam lapek kilka - takie jak ta pierwsza - po dwie na kazdym stanowisku = jutro je oznacze i do kazdego stanowiska wloze innego producenta i bede obserwowac. Wiem ze trzeba zwracac uwage na zacienienie zarowek ale z doswiadczenia widze ze lepszym wyznacznikiem jest utwardzanie zelu bialego lu kolorowego. Jesli po 3 min moge popukac w bialy zel i nie ''peka'' blonka bialego to zarowki sa ok....dam znac co zaobserwowalam....aczkolwiek wciaz czekam na kazde zaobserwowane doswiadczenie z zarowkami i namiary na te porzadne
20-11-2011, 22:30
elzbieta
Dziewczyny a powiedzcie mi czy lamy z zarowkami led spelniaja taka sama funkcie jak te starsze lampy? czy utwardzaja kazdy zel? czy nie wszystkie zele?
21-11-2011, 10:11
Emilia B.
właśnie podobno nie wszystkie. I to mnie zastanawia. Też się czaiłam na nie ale nie mam odwagi jej kupić (zresztą ja tyle robię żeli że uhuuu):)
21-11-2011, 16:18
emila
Ja też mam ochotę na zakup tej lampki, bo chciałam zainwestować z żele i hybrydy harmony, z tym, że koszt ich lampy led to od 2000- 3000 zł !!! Na allegro jest ich trochę, ale nie wiem czy warto je kupić. Jest jeszcze lampa z la femme za 299 zł, ale też producent nie daje mi gwarancji, czy utwardzi harmony :/
i wtsłałam zapytanie do 3 sprzedawców i każdy mi odpisał że one utwardzaja tylko i wyłacznie żele LED które zaczęły pojawiac sie juz w ofertach sprzedazy ;] i nie utwardzaja zwykłych żeli.... i chyba z hybrydami nie ma problemu bo je utwardzają (ale to trzeba sie upewnic)
21-11-2011, 17:25
ewa71
Ja juz sie tyle o tych lampach naczytalam , ze na obecna chwile to bym ich nie kupila, chocby z tego wzgledu ze nie ma gwarancji, ze wszystkie zele beda utwardzone
22-11-2011, 14:50
białaaaa
na pokazie mm utwardzali hybrydki w ledowej w 30 sek.
22-11-2011, 15:01
samaron
Trzeba sprawdzić jakiej długości fale emituje lampa LED, oraz przy jakiej długości fali następuje polimeryzacja żelu. (pierwsza informacja powinna być na tabliczce znamionowej, druga - raczej u producenta).
Wtedy macie już większe prawdopodobieństwo, że będą ze sobą współgrały.
W każdym razie w mojej opini wszyscy producenci przejdą na żele w "technologii LED" i warto na pewno w taka lampę zainwestować.
25-11-2011, 15:57
ilonkjapazurek
a ja wlasnie szukam dobrych ogdnych polecenia zarowek do tej lampy macie jakis linki ?? Probowalyscie zamowilam z modeny i mam wrazenie ze slabo utwrdzaja :/
1i4 to to samo, 2i3 to to samo :) ja mam tą z alle i jestem zadowolona. Z koli jeśli o ten drugi typ chodzi to bardzo często używana jest na różnych pokazach więc podejrzewam że jest dobra :)
jesli chodzi o 1i3 lepiej brać od alle bo to sprawdzony sprzedawca
09-12-2011, 10:55
zołzella
ja tez mam ta z pozycji 1 i 4 , ale powiem szczerez e to jzu nie to samo co było wtedy jak weszły te lapmy...ja miałąm taką niemiecką i siadła mi po 3 czy 4 latach wiec kupiłam znów niby ta sama
jest chińska na całego . ale z kolei tamtych juz nie ma nigdzie
'jestem zadowolona bo wygodne jest to ze ona sie sama załacza, minus tylko taki ze nie ma ciagłego świecenia
ale generalnie polecam
09-12-2011, 11:09
justynarem
Kurcze dziewczyny dziękuję za szybką odpowiedź. Właśnie te LCD najbardziej mi przypadły do gustu, tylko wiadomo zawsze jest ta obawa co by po kilku użytkowaniach się nie popsuła. A jak jest z żarówkami, ile wytrzymują?
09-12-2011, 14:32
rudzia1985
Zalezy jak czesto bedziesz uzywac ;) Moje maja rok, robie pazury raz w miesiacu, tylko sobie i nadal dzialaja...
Bezpieczniej bedzie jak zauwazysz, ze slabo utwardzaja to wymien.
09-12-2011, 18:01
ruda3000
cześć dziewczyny NIE kupujcie tej lampy LED, ani lampy LED z euro fashion za 399zł bo jest beznadziejna. Nie nadaje sie do niczego innego jak do kosza!!!! Ja kupiłam i idę oddać już dzwoniłam do EF. Kolory matowieją, czerwony Red z Harmony sie nie utwardza, a jasne spadają po kilku dniach. Dobrze że wypróbowałam najpierw na znajomych a nie od razu na klientkach bo bym miała przerąbane.