Studium kosmetyczne- praktyki
Hej dziewczyny,
jestem tutaj nowa, trafiłam przypadkiem, gdyż poszukiwałam informacji o studium kosmetycznym. Postanowiłam napisać, bo z tego co widzę wiele z Was kształci się w tym kierunku i może zdoła odpowiedzieć mi na kilka moich pytań. W tym roku wybieram się właśnie do szkoły na kierunek: technik usług kosmetycznych w trybie zaocznym. Jednak problem jest taki, że już studiuję (jestem na drugim roku) i to dziennie. Wiem, że na II sem są praktyki- 4 tygodnie po około 8 godzin dziennie. Czy wiecie może czy można to rozłożyć w większym odstępie czasu? Mam masę zajęć w tygodniu i nie dam czasowo rady, a nie chciałabym zaczynać studium jeśli okaże się potem, że nie będę mogła zrobić praktyki. Dzięki z góry za odpowiedź.
Odp: Studium kosmetyczne- praktyki
Mysle ze o to powinnas zapytac w szkole, czy da sie rozlozyc praktyki bo to jest sprawa indywidualna kazdej szkoly czy uczelni :) takie moje zdanie.
moze przeniesiemy ten post do tematu o szkole tam jzu byly rozmowy o praktykach...
leahh praktyki mozesz sobie rozlozyc na czas jaki CI odpowiada, masz je zrobic przed koncem semestu, to zalezy jak sie dogadasz z wlascicielka saonu, szkola nie ma nic do tego w jakim systemie odrobisz te praktyki, na koniec semestu masz zdac dzienniczek i tyle, dalt odpowiednia powspisywac i godziny, tak jakbys chodzila codziennie przez 20dni ogolnie masz 160godz i mozesz nawet chodzic po 2godz dziennie jesli odpowiednio wczesnie zaczniesz:)
szkole to tylko interesuje czy je zrobilas, i najwazniejszy ten dzienniczek tam musisz miec wpisane codziennie bez weekendow w ktorych mialas zjazdy w szkole, po 8 godz, jesli znajdziesz mila panie wlascicielke salonu to bedziesz sobie mogla chodzic jak Ci bedzie pasowala, takze na zas sie nie martw bo wszystko idzie załatwic:)
jest dokładnie tak jak pisze Paulka. Wszystko zależy od właściciela salonu. Ja skończylam technikum fryzjerskie i też odbywalam takie praktyki. w wiekszosci przypadków szło dogadać sie z własciecielami ;] nie robili jakis dużych problemów jak chciało sie odrobić praktyki innego dnia . tak naprawdę to niestety w wielu przypadkach tylko zawadzamy w tych salonach ;/ bo wlaściciele nie są w stanie zaufac nam przez taki krótki okres czasu. moim zdaniem praktyka powinna trwać dłużej.
tak to prawda, nie mamy szans zeby sie wykazac, az tak wielkich, bo zanim zapoznamy sie z salonem to juz niewiele nam zostaje czasu... ja osobiscie chodzilam 3 godziny dziennie na praktyki, ale do pedi mani depilacji i henny no i zamiatania to zawsze sie przydalam:) czasem jakis masazstop albo jakies nalozenie maski algowej, nik konkretnego i powaznego, podstawy:)