Odp: Akryl - Jak zrobić paznokcie?
Cytat:
Napisał
Tonija
Wklejam dla wszystkich walczących z akrylem obszerny poradnik tylko dla prywatnego użytku użytkowników tego forum
rewelacyjny material jak dla mnie idealnie kroczek po kroczku dziękuję w końcu znalazłam to co chcialam wiedzieć
Odp: Akryl - Jak zrobić Paznokcie Akrylowe?
Pytanie jeszcze ktore masz formy bo jest ich kilka rodzajów i niektóre przynajmniej dla mnie nie podeszły, ja np podklejam to jajeczko pod spód aby forma była sztywniejsza wtedy tez lepiej podchodzi pod pazurek.
Hej, hej, czytam tak to forum az mnie oczy zaczynaja bolec..... hii ale do rzeczy... zamowilam sobie zestaw akrylowy z allepaznokcie (jak na razie robie tylko zele) i... mam pare pytan, na ktore nie znalazlam odpowiedzi.... otoz:
1. Co to jest Cover? to jest kamuflarz?
2. Akryl mozna rozpuscic zmywaczem? czyli zwyklym zmywaczem moge go rowniez zdjac?
3. Rozumiem, ze na akryl moge klasc jakikolwiek lakier do paznokci? i nic sie z tym akrylem nie stanie?
4. Czy na akryl mozna polozyc zel? czy mozna je laczyc?
5. Pedzelek po akrylu moge czyscic w zmywaczu do pazn?
6. Piszecie, zeby najpierw pedzel moczyc w liquidzie a pozniej w proszku, a nie mozna zrobic sobie takiego roztworu w malym pojemniczku? I czy mozna ta mase przechowywac dluzszy czas w zamknietym pojemniczku?
jestem poczatkujaca z akrylem, dlatego te pytania moga wydac sie komus glupie.... zalezy mi na odpowiedziach...
---------- Dodano o godzinie 14:25 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 14:15 ----------
i zapomnialam o jednej sprawie, jesli sie namoczy pedzel w plynie a pozniej w proszku to jakim cudem ten proszek sie dobrze rozmiesza w tym plynie na pedzlu? dla mnie to troche dziwne :)
---------- Dodano o godzinie 14:28 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 14:25 ----------
ale dzis mam wiele pytan.... jak sie naklada akryl na paznokiec to pedzel gdzies wedruje.... i zastanawiam sie czy jest on moczony w czyms....? czy tylko wycierany jest o recznik?
1. Co to jest Cover? to jest kamuflarz? - tak to jest kamuflaż
2. Akryl mozna rozpuscic zmywaczem? czyli zwyklym zmywaczem moge go rowniez zdjac? - zmywacz nie ruszy, rozpuścisz tylko acetonem, najlepiej czystym.
3. Rozumiem, ze na akryl moge klasc jakikolwiek lakier do paznokci? i nic sie z tym akrylem nie stanie? - można malować, bez problemu
4. Czy na akryl mozna polozyc zel? czy mozna je laczyc? - owszem obie metody łączą się z powodzeniem
5. Pedzelek po akrylu moge czyscic w zmywaczu do pazn? - najlepiej płukać go tylko w liquidzie, wszelkiego rodzaju zmywacze niszczą delikatne włosie pędzla
6. Piszecie, zeby najpierw pedzel moczyc w liquidzie a pozniej w proszku, a nie mozna zrobic sobie takiego roztworu w malym pojemniczku? I czy mozna ta mase przechowywac dluzszy czas w zamknietym pojemniczku? - nie można, reakcja polimeryzacji zachodzi po połączeniu tych dwóch substancji, więc jeśli zrobisz sobie roztwór, to (w zależności od proporcji) będziesz miała po pewnym czasie gluta albo kamień
1. http://forum.wzorki.info/przedluzani...-pomoc-28.html tu wszystko jest
2. akryl rozpuszczamy w acetonie, nie w zmywaczu.
3.zgadza się - po opiłowaniu pazurka możesz kłaść lakier (zarówno na żel jak i akryl)
4. tak - to jest tak zwana metoda combo http://forum.wzorki.info/przedluzani...a-kombo-3.html
5. polecam w acetonie i liquidzie, są też specjalne płyny http://forum.wzorki.info/metoda-akry...-akrylu-9.html i tu http://forum.wzorki.info/sprzet-do-p...do-akrylu.html
6. to jest podstawa metody akrylowej
coś mi się wydaje, ze słabo przeczytałaś temat :)
pooglądaj sobie filmiki jak to się robi http://forum.wzorki.info/metoda-akry...krylowe-2.html
Przyznaje, TEN temat przeczytalam do str 6 (ale wstyd).
Dziekuje za szybkie odpowiedzi.... a ja myslalam, ze wlasnie w zmywaczu jest aceton.... i tak sobie wykombinowalam z tym rozpuszczaniem akrylu...
To wlasciwie po co sa te pojemniczki? tylko do liquida?
Cytat:
Napisał
joannab80
Przyznaje, TEN temat przeczytalam do str 6 (ale wstyd).
Dziekuje za szybkie odpowiedzi.... a ja myslalam, ze wlasnie w zmywaczu jest aceton.... i tak sobie wykombinowalam z tym rozpuszczaniem akrylu...
To wlasciwie po co sa te pojemniczki? tylko do liquida?
W zmywaczu jest aceton albo jego pochodne, ale jest zdecydowanie za dużo wody, żeby rozpuścić akryl.
W pojemniczek/kieliszek wlewa się trochę liquidu, lubi odparowywać, więc lepiej uzupełniać w trakcie.
Popieram Emilie poczytaj całe forum bardzo dokładnie, bo nawet jak na początkującą wyglądasz na całkiem nieogarniającą problem ;)
wlasnie chodzilo mi o te kieliszeczki :)
Samaron, piszesz, ze: ''wlewa się trochę liquidu, lubi odparowywać, więc lepiej uzupełniać w trakcie.'' ale w trakcie czego? budowania paznokcia? :)
dzieki, zabieram sie za czytanie...
Cytat:
Napisał
joannab80
wlasnie chodzilo mi o te kieliszeczki :)
Samaron, piszesz, ze: ''wlewa się trochę liquidu, lubi odparowywać, więc lepiej uzupełniać w trakcie.'' ale w trakcie czego? budowania paznokcia? :)
dzieki, zabieram sie za czytanie...
Mhm, w trakcie pracy miałam na myśli ;),
kiedyś jak robiłam w lato, wyparowało mi wszystko co nalałam zanim zrobiłam jedną rękę.
Słońce najpierw poczytaj i wtedy pytaj ;)
:) dobrze, prosze o wybaczenie, wiem, ze to nie jest wymowka, ale moj bobas malutki syn nie daje mi chwili wytchnienia :) dlatego poszlam na latwizne z tymi pytaniami do Was.... ale i tak was podziwiam, robicie super sprawe z tymi paznokciami, zazdroszcze.... no i macie wiele cierpliwosci dla nowych niedoswiadczonych formulowiczow...
Mam pytanko...Czytam i czytam i często natrafiam na pojecie "krzywa C" oraz "linia usmiechu" Czym się różni jedno od drugiego???
Odp: Ankieta - najlepszy akryl clear- problem z akrylem clear
Witam Was ... Chciałabym zadać pytanie do wszystkich Pań które kiedykowiek pracowały na akrylu... Właściwie dwa pytania...
pierwsze :
czy kiedykolwiek zdarzyło Wam się kupić akryl clear SN i mieć problem z takim zapowietrzaniem sie masy akrylowej że ani żadne ubijanie pędzelkiem ani żadna inna obróbka akrylu przed i po zaschnięciu nie pozwala po pierwsze na pozbycie sie tysięcy drobnych pęcherzyków powietrza ani w uzyskaniu odpowiedniej przejrzystości akrylu w efekcie końcowym???????
Wczoraj poraz kolejny powalczyłam ale po wykonaniu paznokcie (przy czy zaznaczam że mam liquid tej samej firmy , obróbki dokonywałam w prawidłowy sposób.... co więcej aby miec efekt szkła położyłam na koniec żel nabłyszczający)wyglądał po pierwsze nie ładnie ( nie mówie o budowie czy kształcie płytki ) po drugie te ozdoby wyglądały jak by były w jakiejś mętnej ''wodzie'' nie wiem jak to wytłumaczyć. Planowałam także zrobić zdjęcie ale żadne z nich nie było w stanie oddac tego o czym myśle... zaznaczam że nie jestem pedantyczna. Pędzle mam czyste, pojemniczki na liquid tez- produkt jest nowy data ok... może jakieś pomysły?
Drugie pytanie :
czy któras z Pań miała możliwość przerobić wiekszą ilość różnych akryli clear?????????? czemu pytam...
mam już taki uraz że szukam akrylu jak szkło przejrzystego szczególnie do french-y bo wkurza mnie lekki jakby przy żółcony odcień akrylu clear. Wiem jak to brzmi ale naprawdę nie jestem pedantyczna... chce aby moj produkt czyli paznokcie wyglądały w sposób nie skazitelny.
Pozdrawiam gorąco i aby nie narazić sie Bogom tej strony :) z góry przepraszam jesli wybrałam złe miejsce do moich pytań
Pęcherzyki powietrza mogą sie wystąpic kiedy np. nie odpowietrzysz pedzelka przed pracą lub gdzies między włoskami pędzla ostaną resztki akrylu z poprzedniego przedłużania. Sprawdzalas na innym akrylu?
Witaj
niestety bardzo dbam o moje narzędzia i wiem że to nie jest wina pędzla... pytałaś się o inny puder... sprawa dotyczy tylko tego produktu...wrr
Nie wiem może oni tez maja felerne serie produktów:)
Dziewczyny mam nadzieje ze mi pomozecie... :P Jak zatapiacie cyrkonie w akrylu?czytałam, że robi się to na ostatniej warstwie akrylu...ale niestety próbowalam i...odpadly przy pilowaniu ;( jak wy to robicie? jakos sobie z tym nie radze...;(
korzystamy z wyszukiwarki (górny prawy róg)i np tu masz sporo informacji o tym http://forum.wzorki.info/ozdoby-na-p...e-ozdob-6.html
jeżeli chcesz żeby cyrkonia była wystająca to nakąłdasz ją na warstwe nabłyszczającą i już nic z nimi nie robisz... a jeżeli chcesz całkiem zatopić to w pierwszą, drugą....