Ja mam pytanie i prośbę zarazem, czy ktoś zna sklep lub mógłby wkleić link z perełkami takimi mniejszymi, bo mam tylko duże i nigdzie nie mogę znaleźć mniejszych w kolorze takim beż (perłowym :P ) Jeśli piszę z złym temacie proszę o przeniesienie :)
Printable View
Ja mam pytanie i prośbę zarazem, czy ktoś zna sklep lub mógłby wkleić link z perełkami takimi mniejszymi, bo mam tylko duże i nigdzie nie mogę znaleźć mniejszych w kolorze takim beż (perłowym :P ) Jeśli piszę z złym temacie proszę o przeniesienie :)
Dziewczyny,
mam wielki problem z cyrkoniami....kupilam takie malenkie.
Nakladam je na wykonczony paznokiec na odrobinke kreju a pozniej jak juz wyschnie daje nablyszczacz.....
Czasem nie moge ich nawet przykleic, jak naklejam trzy to jedna jest luzna. Znalazlam na to sposob i daje odrobinke zelu utwardzam i jest cacy.
Spotkalam klientke robilam jej paznokcie w sobote hybryde i na to cyrkonie. Cyrkonie z wierzchu zrobily sie ciemne (byly srebrne) wcale nie blyszcza jakby ta swiecaca warstwa sie zdarla.
Jak naklejasz 3 a jedna jest lużna to pewnie klej wysechł, sprobuj nakładać po jednej sztuce.
Jeżeli cyrkonie z wierzuchu zrobily się ciemne, to moze byc kilak przyczyn. mogłas kapnąć na wierzch klejem, ktory po wyschnieciu brzydko zmatowil kamyczek. a jeżeli to byly cyrkonie kiepskiej jakosci to mogla sie z nich zedrzec warstwa. Im lepsze cyrkonie tym lepszy efekt połysku no i na długi czas (swarovskie najlepsze są)
dziewczyny, gdzie mogę kupić cyrkonie z stozkowym zakończeniem ( strona do wklejania)?
ja tez tak mialam z cyrkoniami od DR mialam takie prostokatne AB i pierwsze dnii ok a po kilku dniach ewidentnie wycieralasie warstwa blyszczaca AB i przestawaly sie swiecic wiec wg mnie jest to slaba jakosc cyrkonii bo svarowskiego nigdy tak sie nie dzieje tylko z wszystkimi imitacjami.
też tak miałam !
A ja na chwilę wrócę do koronki, bo znalazłam fajny film. Ale jest to koronka w akrylu. Kobieta nakleja duży kawałek, nadmiar obcina, a frędzle wypiłowuje. Idzie jej to jak talala :)
[ame=http://www.youtube.com/watch?v=lzaVWotIR2A]Encapsulated Lace Netting Stiletto Acrylic Nail Tutorial Video by Naio Nails - YouTube[/ame]
Odswiezam troszke temat :)
Kochane dajcie przepis jak robicie caly paznokiec w cyrkoniach i jak pozniej zdejmujecie?
robie podklad brokatowy, kolorowy albo jakis tam jaki chce i na to daje cienka warstwe zelu i ukladam. Pozniej utwardzam i juz. :) trzymaja sie 4 tgygodnie. Ze zdjeciem jest problem. Musisz poswiecic jedne cazki do sciagania, albo ja jade frezarką.
ja daję cyrkonie na klej, później jak nanami cążki lub frezarka
Dziewczyny jak dajecie kilka cyrkonii na paznokiec to na juz zrobiony z nablyszczaczem dajecie punktowo klej i na to cyrkonie czy jak - bo ja zawsze pokleje sobie palce i czasami ten klej mi sie rozleje na paznokciu (pewnie za duzo daje) i pozniej musze nablyszczac jeszcze raz omijajac cyrkonie co bardzo mnie denerwuje a moze macie jakis inny praktyczny sposob??
ja cyrkonie przyklejam przed nabłyszczeniem paznokcia
Ja przyklejam na nablyszczacz
tzn daje trochę nablyszczacza tam gdzie maja byc cyrkonie
nakładam cyrkonie i do lampy
I na koniec lecę po całości z nablyszczaczem
cyrkonie zawsze sie trzymają do czasu uzupełnienia
Nie nabłyszczam cyrkonii bo tracą szlif. A przyklejam na klej po nabłyszczeniu, mam dobry klej, z Modeny ale trzyma fantastycznie :)
No tak ja tez bym tak chciala ale jak ty to robisz? Nanosisz punktowo na paznokiec troszke kleju i na to cyrkonia czy jakos inaczej to robisz?
Mnie też zastanawia jak nakładasz klej. Ja z cyrkoniami mam wiecznie problem. Zwykle kładłam je na nabłyszczasz i zalewałam dookoła kolejną warstwą. Ale nie u każdej klientki wytrzymają. A kiedy próbowałam z klejem - wylewało się go za dużo i paznokieć się babrał...
Nabłyszczam, kropelka kleju i na to cyrkonie. Nie polecam smarować klejem od razu dla większej ilości cyrkonii, bo pozasycha za szybko i nieładnie to wygląda.
Wg mnie pozadna cyrkonia nie traci szlifu..
Miałam i mam dużo cyrkonii niby sv i tracą szlif, a jedno pudeleczko z cyrkoniami jest magiczne bo nie tracą szlifu po zalaniu nablyszczaczem..
Nie wiem jak to jest z tymi cyrkoniami.. ile bubli nam wciskaja...
Sa cyrkonie do zatapiania w żel chyba w PB maja i one nie traca szlifu :)
W sumie nigdy nie dawałam na nabłyszczacz cyrkoni...zawsze przed nabłyszczeniem ciutke ke=leju tak żeby się nie rozlewał, najczęściej aplikuje go sondą albo patyczkiem i na to cyrkonia, pozniej nablyszczacz bez zalewania cyrkonii i trzyma sie miodzio:)