Dziewczyny mozecie mi powiedziec co sadzicie o zelu jednofazowym twardym z SF ? i ktory jest najlepszy na tipsa i forme ? bo teraz niby zmienily sie i nie wiem co mozna o tym sadzic:)
Pazurkami zajmuje sie 6 lat i przeżyłam już wiele firm, próbowałam
nail desing - do niczego, nie polecam
sunflower- chyba 5 lat temu uzywałam ich cleara, nie pamietam czemu zmieniłam
NSI- wszytsko ok
IBD- pracowałam nimi chyba 3 lata i byłam bardzo zadowolona, ale brak covera 100% krycia mnie nie satysfakcjonował
Graffiti - wszytsko ok
Opi- świetne akryle, jednak trochę za drogie
Bass- piękna klorówka
SPN- wszytsko ok, tylko wieczny problem z towarem
Golden Nails - teraz na nich pracuje i wszytsko mi odpowiada, cover świetny zarówno akryl jak i żel, kilka rodzaji żeli, więc można sobie wybrać odpowiednia gęstość, rewelacyjny quick finish, świetny klej który sie nie rozlewa i w końcu piękna kolorówka... Także ja wybrałam i polecam Golden Nails
28-09-2010, 09:44
kasiek2501
Odp: Jakie produkty oraz firmy polecacie
dziewczyny mam powazny dylemant :)
czy, ktoras z Was może mi doradzic, ktora z tych firm ma lepsze żele? Mariposa Nail czy Lady's Nails Cosmetics.
Wiem, że dużo dziewczyn z forum zamawialo probeczki od Lady's.
Jak ktoś moze się wypowiedzieć w temacie to będę wdzięczna, bo cenowo stoją mniej więcej podobnie.
03-10-2010, 09:15
Elizabeth76
dziewczyny proszę o pomoc w wyborze dobrego żelu i proszę o rady tylko jesli miałyście ten żel i sprawdziłyście go na dłuzsza mete ;) chodzi mi o IBD BUILDER GEL CLEAR prosilabym o wyczerpujace odpowiedzi czy nadaje sie na wszystkie warstwy jaki tunel wychodzi , czy nie splywa ,czy dobrze się poziomuje itp będe bardzo wdzieczna bardzo mi zależy na szybkich ,jasnych i wyczerpujacych wypowiedziach . A drugi żel który mnie zainteresował to Astonishing Builder Gel Clear też jeśli ktoś zna ten zel i na nim pracuje to proszę niech cos napisze o jakosci tego zelu . Który z tych dwoch jest lepszy ??
05-11-2010, 18:49
MaPerla
Mam takie pytanie otworzyłam sklep z produktami do stylizacji paznokci, bazuje na produktach marki silcare basic chcę poszerzyć mój asortyment z tym że nie wiem czy wdrążac sie w silcare czy moze jakaś inna druga marka?? co wy o tym sadzicie?? bo to mój mały problem od paru dni..:( Z góry dzięki za odpowiedź;]
06-11-2010, 19:53
olao
Silcere jest tani,to moze dodatkowo inna firme troche drozsza,tak dla urozmaicenia?
ja mam ten thick one-phase plus jest naprawde b.gesty i fajnie sie pozomuje:)
07-11-2010, 20:10
MaPerla
Cytat:
Napisał olao
Silcere jest tani,to moze dodatkowo inna firme troche drozsza,tak dla urozmaicenia?
Olao może masz jakoąs konkretną propozycję?? bo proponowno mi juz kilka razy własnie firme AllePaznokcie oraz activa i tak się zastanawiam...
08-11-2010, 09:11
tusia
Ma Perla moze Mistero Milano, mają bardzo dobre produkty:)
08-11-2010, 11:53
MaPerla
Kurcze szczerze powiedziawszy to nigdy nie korzystałam z produktów tej firmy a allepaznokcie i activa znam. Klientki z reguły się pytają o produkty żeby doradzić... O AllePaznokcie wiele dobrych opinii słyszałam ale fakt jest to tania marka activ z kolei jest troszeczkę droższy chyba też dość chwalicie ?
08-11-2010, 19:46
asia
wydaje mi sie ze z drozszych lepiej kupic inne marki niż active :) natomiast z tanszych alle to dobra propozycja
08-11-2010, 21:54
Chocolata
Ja z każdej firm biore pelnymi garsciami co mają w ofercie dla mnie najlepszego.. Polecam Golden Nails cover żel, strong, z MM bialy akryl, cover żel, bialy zel w pędzelku, z INM bialy akryl, kolorówka akrylowa z Nfu Oh.
09-11-2010, 07:46
Agnieszka Praska
choko masz bilay w pedzlku od MM??
napisz mi prosz czy da rade nim zrobic smile pod nablyszczacz??
szukam takiego zlu od kilku miesiecy:huh:
09-11-2010, 10:00
samaron
Aga ja też mam ten żel.
Nakładałam go osobnym pedzeleczkiem takim cienkim, nakłada się cieniutką warstwą, ale trzeba się postarać, żeby nie było prześwitów, a jak nałożysz więcej, to widać tę grubość. Mam go na coverze akrylowym i na to gloss, trzyma się już ponad 2 tyg.
Jak dla mnie mógłby nieco bardziej kryć, ale wydaje mi się, że trzeba po prostu dopracować technikę.
09-11-2010, 11:09
MaPerla
Dziekuje wam dziewczynki za pomoc:przytul:Narazie zostanę przy silcarze i chyba jednak odłoże pieniążki na coś z ,,wyższej połki,, a jak wiadomo to troszke kosztuje wię za jakis czas...:)
23-11-2010, 23:51
Daruszka
zastanawiam sie jaka firme bądz firmy mam wybrac jesli chodzi o żele,na forum przeczytalam juz chyba wszystko,duzo osob poleca :dobra rada, allepaznokcie,IBD, oraz sun flower i juz sama nie wiem a i jeszcze perfect beauty-wymienilam te najczesciej opisywane,prosze pomożcie;(.pracowalam tylko na jednej marce,ktorej nie bede wymieniac bo nie ma dobrej opini i teraz chce zamowic cos lepszego,zalezy mi aby:
-żel bialy-byl gęsty i ładna ta biel (nie wiem czy lepiej mocno bialy czy nie bo na tipsach bialych wczesnniej pracowalam
-żel rózowy - taki ładny mleczny róż ale nie mocno (czy gęsty lepszy?)
-żel przeźroczysty -nie żadki, gęstszy ale nie jak biały
-żel cover- nie pracowalam na żadnym (czy lepszy mocno kryjacy czy słabiej?)ale żyby był ładniutki
oraz żel nabłyszczający który nie żółknie i ślicznie nabłyszcza
fajnie byloby jakbym zmiescila sie w conajmniej dwoch firmach bo za przesylki sie nie wyplace jak wszystko osobno zamowie:(
poprosze o pomoc oraz rade :] oraz opinie jak to wychodzi w praniu
25-11-2010, 17:18
asia
oj ciężko,, co stylistka to ulubiona firma :D moja propozycja: pozamawiaj pojemności 5ml i popróbuj, które ci podpasują.
28-11-2010, 01:02
Natalia Czerwaciuk
Daruszka ,ja pracuje na dwoch,jesli chodzi o zele,bialych mam kilka ale moje ulubione to perfect white z perfect beauty i arctic z astonishing,blush czyli rozowy przezroczysty mam z pb,ogolnie do zalewania zamawiam w pb,bo dobrze mi sie pracuje i taniej,a coverek mam tez z astonishing i obydwa z pb...obydwie firmy moge polecic,bo troche juz ich potestowalam i te wszystkie doberki i inne krzaki do piet nie dorastaja!!Wole dolozyc i widziec efekt,mimo iz przy moich cenach i oplatach powinnam miec tansze zele ale wole mniej zarobic,nie miec problemow ze mi sie cos rozlewa,wylewa itp i czyste sumienie!Obie firmy maja zestawy probek wiec zamow i przekonasz sie jaki jest komfort pracy!Na materialy nie powinno sie zalowac,bo od tego zalezy efekt,a chyba to najwazniejsze!
28-11-2010, 01:31
joystynka
Cytat:
Napisał elaxx76
dziewczyny proszę o pomoc w wyborze dobrego żelu i proszę o rady tylko jesli miałyście ten żel i sprawdziłyście go na dłuzsza mete ;) chodzi mi o IBD BUILDER GEL CLEAR prosilabym o wyczerpujace odpowiedzi czy nadaje sie na wszystkie warstwy jaki tunel wychodzi , czy nie splywa ,czy dobrze się poziomuje itp będe bardzo wdzieczna bardzo mi zależy na szybkich ,jasnych i wyczerpujacych wypowiedziach . A drugi żel który mnie zainteresował to Astonishing Builder Gel Clear też jeśli ktoś zna ten zel i na nim pracuje to proszę niech cos napisze o jakosci tego zelu . Który z tych dwoch jest lepszy ??
ja pracowałam na IBD ale na jednofazówce UV,był świetny chociaz trochę za gęsty,ale fajnie sie nim robiło na formie,żadnych podpowietrzen .zrezygnowałam na rzecz prestigu.zakupiłam cały komplet: jednofazówkę, bonder ,white,cover i shining.jak na razie jestem bardzo zadowolona.ostatnie paznokcie na prestigu nosiłam 5 tyg bez najmniejszego problemu.miałam też sun flower tez był fajny i ślicznie się poziomował.
28-11-2010, 21:25
Malyyyyna
ja mam i-nails i sa bardzo fajne i tanie:)
28-11-2010, 22:11
rosse
Ogólnie dla mnie są dobre produkty z alle, a zwłaszcza żel clear :). Tylko ostatnio coś mi się robi z białym żelem do frencha:/:
02-12-2010, 08:44
katherinne
Moje drogie, chciałam Wam powiedzieć, iż ja, wierna od lat wyłącznie żelom IBD, dzięki Wam zamówiłam u dobrejrady żel black line i-nails i gloss. Teraz czekam na akceptację zamówienia. Zobaczymy jak będzie. Jak tylko je dostanę, ściągnę moje pazury i wypróbuję je na sobie. Mam nadzieję, że będę mogła wpisać w ten wątek, że polecam.
---------- Dodano o godzinie 08:44 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 08:30 ----------
Cytat:
Napisał joystynka
ja pracowałam na IBD ale na jednofazówce UV,był świetny chociaz trochę za gęsty,ale fajnie sie nim robiło na formie,żadnych podpowietrzen .zrezygnowałam na rzecz prestigu.zakupiłam cały komplet: jednofazówkę, bonder ,white,cover i shining.jak na razie jestem bardzo zadowolona.ostatnie paznokcie na prestigu nosiłam 5 tyg bez najmniejszego problemu.miałam też sun flower tez był fajny i ślicznie się poziomował.
Kochana, ale IBD nie ma jednofazówki... to może miałaś clear? Czy to może ja jestem zacofana? Ale ostatnio nawet pisałam artykuł o IBD to w żadnych źródłach z jakich pisałam nie było ani słowa o jednofazówce.
IBD builder można stosować na primer jako podkład, potem jako budującą i jako wykończeniówke też, bo się ślicznie świeci. Ja tak kiedyś robiłam dopóki nie zaopatrzyłam się we wszystkie ich żele. Ale spokojnie można go traktować w ten sposób.
07-12-2010, 15:31
paznokietki000
Dziewczyny używała któraś produktów z mariposa nails ?? jestem ciekawa czy ich produkty są dobre :]
07-12-2010, 16:40
katherinne
Ja słyszałam nijakie opinie na ten temat- takie sobie. Może kup próbkę i na sobie spróbuj.
07-12-2010, 18:00
wiola841
Ja pracuje od 3 lat na żelach SPN Sylwi Pfajfer i nie mogę powiedzieć złego słowa, mają bardzo duży wybór żeli od bardzo gęstych po rzadkie, Ja uwielbiam clear i naturalka są rzadkie ale świetnie się samopoziomują. Żel biały ANGEL jest rewelacyjny nie spływa, bardzo gęsty. Dzęki temu robię frencha w 1,15. :D acha i jeszcze żel kamuflujący cover idealnie stapia się z płytką. Polecam!!!
07-12-2010, 21:44
paznokietki000
katherinne to w takim razie chyba w ogóle zrezygnuje :P
Czytałam na wizażu same dobre opinie , a później jedna laska napisała że to wszystko bujda i że dziewczyny dostały darmowe próbki za napisanie dobrych słów o tej firmie . . . zwątpiłam :huh: jeszcze Mandaryna ją promuje ... :skacze:
07-12-2010, 21:50
xsunnyolciax
Cytat:
Napisał paznokietki000
Dziewczyny używała któraś produktów z mariposa nails ?? jestem ciekawa czy ich produkty są dobre :]
mają teraz bardzo duże przeceny, aż niewiarygodne. Ja spisuję sobie zamówienie, muszę spróbować :)
08-12-2010, 07:37
katherinne
To daj nam tu znać jak wypróbujesz, bo ja też patrzyłam na stronę i przeceny są takie, że hoho... Ale ja słyszałam, że rewelacyjne nie są.... A powiem Wam, że już doszły mi te i-nails black line i... i jestem zachwycona. Kamuflaż przepiękny, świetny french wychodzi:) Budujący i nabłyszczający też ok, chociaż gęsty jest naprawdę mega gęsty więc mam zamiar dokupić jeszcze jednofazówkę. Co prawda dopiero drugi dzień te żele "mam na sobie", ale absolutnie się nic nie dzieje. Łatwo się nakłada, fajnie się poziomują. A nabłyszczacz to po prostu rewelacja!!!
12-12-2010, 23:07
Robaczek
dziewczyny ja używam produktów silcare i exfashion
powód taki że mam do nich dobry dostęp sklepy mam pod nosem ,a z allegro jakoś nie jestem przekonana bo kupiłam zestaw startowy z simply nails żele nie były trwałe w porównaniu z tymi co teraz używam to tamte były jak piórka takie słabe tak poza tym była reszta ok ale mam problem z lampą powoli przepalają się żarówki a nowe zakupione po włożeniu i zapaleniu mrygają i robią sie iskierki takie malutkie nie wiem od czego? miały być dobre proszę o pomoc
12-12-2010, 23:57
katherinne
do niektórych lamp można wsadzać wyłącznie żarówki tej samej firmy co lampa. Jaką masz tą lampę? Może moc jest inna czy coś...
Co do żeli- mam dalej (ok tygodnia) i-nails na pazurach-jest ok- nie ma powietrza, ale: jakby się barwią troszkę- trzeba spiłować powierzchnię żeby usunąć zabarwienia, jeden paznokieć najdłuższy (mam wszystkie rodzaje długości i wzory na paurach;p) pękł w połowie równo 3 mm pod linią uśmiechu i nawet nie wiem kiedy to się stało, ale boli- dziś spiłowałam i zalałam-po 5 h znowu to samo, być może źle nakleiłam tipsa.
Jedna sprawa mnie dziwi- nie ma powietrza, ale są w środku takie jakby ryski(?) pod żelem białe nie wiadomo skąd, 3 dni temu się pojawiły.
Fajnie się na nich pracuje- jednak na IBD builder było mi łatwiej niż na i-nails builder- może kwestia przyzwyczajenia.
Zobaczymy co będzie dalej.
Na dzień dzisiejszy oceniam żele i-nails black line tak:
Jeśli komuś pomogę, to napiszę moją ocenę o IBD builder żel i extreme white gel oraz bonder:
Porównując dwie firmy: IBD- super żele, polecam, ale i-nails są tańsze, a generalnie są porównywalne w jakości wg moich obserwacji, ale muszę jeszcze poczekać, aby mieć 100% pewności co do ich trwałości (jakby miało być źle to już by było widać pierwsze objawy takie jak odchodzenie żelu, kruszenie itd a nie ma tego)
Cena IBD (detaliczna) w miejscu produkcji wynosi za 56g 80 zł, a w PL 160-200zł
Cena i-nails (detaliczna) w miejscu produkcji za 50g to 66 zł i tyle właśnie płacimy, bo produkcja jest w PL
Porównując ceny możemy stwierdzić, iż nie są one mocno różniące się odliczając transport.
13-12-2010, 15:36
Robaczek
a wiesz ja ostatniozrobiłam pazurki mojej bratowej na beznarwnym tipsie posypane brokatem i gdy wyszła na mróz pojawiły się takie ryski może to właśnie od zimna:o a z tą lampą to moc wszystko się zgadza a żarówki nie chcą zaskoczyć:placz:
---------- Dodano o godzinie 15:29 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 15:27 ----------
a mam jeszcze pytanko jakbym chciała robić same akryle? zostawić już tą lampę w spokoju i nie pokrywać akrylu na koniec żelem to co zrobić na końcu jak już nałożę akryl????wystarczy jak go tylko pokryje top coat???
---------- Dodano o godzinie 15:36 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 15:29 ----------
ryski mogły pojawić się od mrozu ja ostatnio zrobiłam pazury na bezbarwnym tipsie i po wyjściu na dwór sie zrobiły
13-12-2010, 18:33
katherinne
wg mnie top coat- kiedyś robiłam akryle i jak nie mialam jeszcze lampy to zawsze top coat, ale patrz na opakowania, bo są też takie które należy utwardzić (wypróbuj pierw wszystko na sobie, a dopiero jak uznasz, że jest ok, to na klientkach).
13-12-2010, 19:29
Emilia B.
tak normalnie używasz wtedy top coat :)
13-12-2010, 21:20
Nails-Land
Robaczku akryl trzeba najpierw wypolerować. Potem dajemy top.
P.S. Gdzie robiłaś szkolenie? Pytam bo zauważyłam dużo podstawowych pytań z Twojej strony:D
14-12-2010, 00:09
katherinne
robaczek- co do lampy- przytrzymaj kilka sekund guzik włączania- to też może być powód na stykach. Też kiedyś tak miałam w tej najzwyklejszej lampie, ale to już była wada fabryczna- może u ciebie to samo się robi. Spróbuj.