-
Odp: ile czasu zajmuje wam zrobienie paznokci i jak skrócić czas pracy
A mi udało się ostatnio zrobić frencha brokatowego z dwóch kolorków w 2.15 !!:wow: No totalny szok!! Z regóły wyrabiam się do 3 godzinek ale 2.15 to jest coś :D Więcej praktyki dało lepsze rezultaty :)
-
Ja teraz mam troszkę więcej czasu dla siebie, no i zauważyłam, że jak nie jestem wdrożona to pazurki robię dłużej z kwiatkami akrylowymi maxymalnie do 2,5 godziny, bez od 1,5 do 2h. Sobie zawsze baaaaaaaaaaaardzo długo robie, bo samej sobie mi się nie chce, więc dla siebie rezerwuje cały dzień zwłaszcza przy szpicach:D
-
ja też sobie cały dzień potrafię robić :D a komuś to zależy, jak jest ładna płytka to 2-2,5h, a jak ogryzki, zawiły wzorek albo jestem zmęczona to ponad 4 godz potrafię siedzieć :( :P:P
-
u mnie dużo zależy od tego czy gadam i ile ;)
-
Cytat:
Napisał
soffii25
u mnie dużo zależy od tego czy gadam i ile ;)
oj tak :) Gadulstwo wydłuża prace :D Mam taką koleżankę, której robie pazurki 4 godz:D Gadamy jak najęte do tego dochodzi gestykulacja a czas leci :D
-
ja ostatnio się wyrabiam w 2,5 :D hahaha. ale czasem robię nawet do 4 godzin :P a tu papieros, a herbatka, gadanie i później wychodzi :D
-
u mnie tez zalezy to od klientki:)
jjezeli pali papierosy to schodzi si edluzej...
ale moj rekord 2;20:)
a najdluzej komus to 4:)ale skomplikowane zdobienei mialam:(
-
u mnie to bywa raczej tak ze jeżeli pracuje pilnikami to 2h, 2,5h, jeżeli frezarką to 1,5 do 2h... pogaduchy oczywiście, ale opanowałam gadanie bez patrzenia na klientkę i bez gestykulacji :D hehe
-
Ja dopiero raczkuję z pazurkami, ale jak czytam jak jest u Was to widzę, że te moje 3 godz wcale tak źle nie wyglądają ;p gorzej jest gdy robię sobie sama wtedy podusia jest konieczna, bo zaczynam grubo po 21 jak wszyscy idą grzecznie spać ;p
jeżeli chodzi o gadulstwo - to ploteczki przy kawusi i ciasteczku są - często się zacinam, bo skupiam się na tym co robię i klientki nadrabiają za mnie ;p
ale mam też taką znajomą, że jak przychodzi na stópki i rączki i ja zaczynam robić to ona przez 4 godz gada gada gada gada (mój mąż wychodzi bo słuchać już jej nie może biedaczysko ) a ja tylko przytakuję i się uśmiecham szeroko :/::D
-
No u mnie też gadulstwo przeciąga pracę, ale niestety to ja jestem tą gadającą i jakoś nie potrafię się opanować mimo tego, że Pani na psychologii ostrzegała, że to klientki przychodzą się do mnie wygadać,a nie na odwrót. Ale staram się :skacze:
-
U mnie zazwyczaj ok2,5 godziny. Choć moje pierwsze żelki w życiu i jedne jedyne(jak do tej pory) obgryzki zajęły mi troszkę ponad 3godziny.
Gorzej jaj sobie samej robię...to już nawet nie patrzę ile to trwa,bo samą mnie trafia.
-
samej sobie to robie z 6/7h:skacze:
-
sama sobie to ja robię 2 dni ;) nigdy nie chce mi robić obu dłoni jednego dnia :) a czasem bywa tak, że przez tydz. chodzę z jedną łapką ;)
-
aaa tak z ta jedną łapką to nie raz chodziłam - bo czasu już nie miałam lub siły w nocy dalej siedzieć ;p
jedna piękna - druga taki mały ogryzek ;p :leze:
-
Odp: Co robic by bylo szybko i plynnie
Cytat:
Napisał
Milijanovic
dokladnie tak .. nie wiem dlaczego sie trzymaja ale tak jest.. :D ciekawe ... ale mnie tak uczono :) chodzilam na praktyki do jednego z najlepszych salonow w Belgradzie i sama korzystalam z ich uslug ... to jakas ich sztuczka :)
fotki nakleje :)
a gdzie foty?? :) czekam:kwiatek:
-
kurcze nie moge zejsc ponizej 2.5h....
no ni ema bataa:)
chyba za wolno piluje pazurki
-
Ja robiłam 6 godzin teraz robie 4 juz jest jakis postep ale ciagle daleko do 2-3 godzin!!!Jestem jednak dobrej mysli za pare miesiecy napewno zejde do tego czasu.
:)
-
No tak jak sobie to mi schodzi ( a raczej zeszło ) siedem godzin. Pierwszy raz jak robiłam komuś to wyrobiłam się w cztery godzinki. Następny raz już było trzy godzinki mimo praco chłonnego wzorka. Chyba dobrze kombinuje:yess:.
-
sylla, kombinujesz bardzo dobrze, mi moje własne pazurki pierwszy raz zajęły 5h podzielone na dwa dni (taka przerwa dla psychiki ;) )
szczerze mówiąc to dopiero tu, na forum, dzięki dziewczynom dowiedziałam się, że robienie paznokci dłużej niż 2h (mówię tu o wymyślniejszych zdobieniach) to nic złego i nienormalnego-i od razu zrobiło mi się lepiej :D
-
Dłużej niż dwie godziny? U mnie to nawet dłużej niż trzy godziny to duży sukces:haha:.
No ale jestem niepokorna i idę tak jakby pod wiatr. Co mnie nie zabije to mnie wzmocni;[;.
Biorę pilnik w dłoń i dalej jazda...
-
a ja dziś robiłam żelowy french 2,5 h :porazka: (akrylowy to kwestia 1,5-max 2)...no cóż z żelami musze się oswoić :D
-
No,no Emilia nezły czas, nie to co ja dłuba pospolita!!!!
-
nie tylko ty ja czasmi sie masakrycznie grzebie ostatnio sobie robilam frencha na tipsie żel i odliczajac czas na poglebianie usmiechu zajeło mi to prawie 4 godziny a ostatnio robilam siostrze akrylowe pipki french brokatowy i kwiatki akrylowe i zajeło mi to 2 h 40 min
to trzeba byc mądrym :D
-
klientką najczęściej french 2,5 h
-
jak to dobrze że większość z was robi pazurki w ok dwóch/trzech godzinek... mi też tyle schodzi... a w salonie w którym teraz "pracuję" dziewczyna robi krótkiego frenczyka bez coverka ze spiłowaniem starej masy w godzinkę... piłuje całą starą masę w ok 20 minut a mi czasem prawie godzina schodzi... nie mówiąc o całej reszcie...:/:
-
Nie no to rekord świata chyba!!!!
-
Jedna godzina :wow:.To rzeczywiście jakiś rekord. Nieźle jej łapki muszą chodzić:haha:.
Ja wczoraj robiłam sobie panterkę. Zeszło mi tylko 4,5 godziny. Z czego jestem zadowolona:yess:.
Zawsze to lepiej niż siedem godzin . Jak przed ostatnio.
-
godzina O_o wow :)
ja jak się sprężę to 2-2,5h
a sobie to grubo ponad 3 :P
-
Cytat:
Napisał
xsunnyolciax
godzina O_o wow :)
ja jak się sprężę to 2-2,5h
a sobie to grubo ponad 3 :P
To mnie pocieszyłaś bo myślałam , że tylko ja się tak ,,grzebię":)
-
Na początku robiłam 4 h :P (jak sobie teraz przypomnie to aż mnie telepie :leze:)
Teraz robię 2-2,5 godziny :) Więc różnica jest :P
-
jak biorę się za swoje ręce to robię nieraz ponad 4 h.A ile nerwów przy tym ^_^
Natomiast jeśli chodzi o kogoś to zależy co sobie zażyczy i trwa to raczej od 2-3 h :)
-
na pewno czas skraca dobry pilnik (na tym nie ma co oszczędzać) i nauczenie się nakładania mniejszej ilości masy = mniej piłowania. Ja na początku grubasy robiłam a potem godz piłowałam...
-
swiete slowa Emila, robilam tak samo zgodnie z maksyma.. lepiej, zeby bylo za duzo niz by mialo zabraknac;] i to byla masakra... fuzle zelu sciekajace po obu stronach formy,(ja zelowa jestem) i to wszystko do wypilowania, teraz nawet jak robie migdaly, to nie z kwadratu schodze tylko od razu modeluje migdalek(mniej wiecej oczywiscie). Jestem z tych co robia caly paznokiec na formie, nie zdejmuje po zmajstrowaniu szkieletu.
Czy to offtop?:skacze:
-
a i dobrze jest dłużej nakładać masę i dokładniej starając się odrazu zrobić pożądany kształt i grubość, a później poświęcić tylko minutki na doszlifowanie pilniczkiem.Nie jest to takie proste. Kwestia wprawy-ja cały czas do tego dochodzę :) ech :D
-
z ilością materiału, to świeta prawda...im wiecej nawalisz tym dłuzej piłujesz...ja do czasu warsztatów nakładałam tyle masy, ze na 2 sety by straczyło:D i potem zdychałam przy pilowaniu...teraz staram sie mniej nałozyc (nie zawsze wyjdzie:wstydek:) wielką sztuką jest nałozyc tyle masy zeby pilowanie było tylko kosmetyką
aha i jeszcze jedno.....gadanie...nie da sie nie odezwac do klientki....ale jak to mówiła przesympatyczna "Pani z Wrocławia";) pamietaj gadaj do ręki:D...
-
ja im czesciej robie pazurki tym lepiej mi idzie :D ostatnio frencha z 4 kwiatkami zrobilam w 1:50 min :yess: :cwaniak2:dzis zatapiałam tasme perlumotowa i zeszlo 1:55 :tany:
trening jest najwazniejszy :D
-
Kamilko święte słowa... trening jest najważniejszy :D
-
Ja dzisiaj robilam 6 godzin !!!!!Koszmar i w ogole nie jestem zadowolona z efektu ,aż sie wstydze dodac zdjecia!!!!! Moja pierwsza klientka z malutka i krotka plytka a do tego skory na pol paznokcia godzinę usuwałam skorki i wycinalam !!!!!Efekt bardzo mierny mi wyszedł : >
-
Jak dla mnie to dopiero początek ale przy wykonaniu pierwszej ręki ślęczyłam bardzo długo później to już z górki :) Moim zdaniem dobry czas jeśli mi ktoś wykonywał było to 3h krócej można się obawiać,że ktoś robi to na odwal się albo robi coś ponownie jak u innych co idzie za tym,że czas jest tak krótki .. :) A jeśli średnio czasowo to chce sie wracac:)
-
Cytat:
Napisał
klanat
Ja dzisiaj robilam 6 godzin !!!!!Koszmar i w ogole nie jestem zadowolona z efektu ,aż sie wstydze dodac zdjecia!!!!! Moja pierwsza klientka z malutka i krotka plytka a do tego skory na pol paznokcia godzinę usuwałam skorki i wycinalam !!!!!Efekt bardzo mierny mi wyszedł : >
Klanat nie daj się prosić wstaw fotki i zobaczymy jak wyszło. Może wcale nie jest tak źle jak Ci się wydaje;)