Odp: Prawid³owe pod³o¿enie formy
Cytat:
Napisa³
syiwka
Hej laski a co z tunelem czy zaklejacie forme na koncach tak jak na szpice , bo ja robie caly czas na formach i cos takiego mi wychodzi , chodzi mi o tunelik
Za³±cznik 12993
ja nie zaklejam formy na koncach i wychodza ok:)
u cienie troszke nierowne te tunele wyszly, rolujesz forme zanim ja podlozysz???
to zel czy akryl??
zel na formie tez trzeba zaciskarka zacisnac zeby ladny gleboki tunelik wyszedl:)
a w ktorym momencie ta zaciskarka zacisnac???nie bardzo wiem o co chodzi bo na formie probuje od niedawna.
wkladasz do lampy na 5-10sek wyciagasz i delikatnie sprawdzasz czy zelik sie scial, jak tak to pozadnie zaciskasz i utwardzasz:) bardzo fajne sa klamerki do zelu:)
Jestes boska ! Dopiero sie ucze robic pazurki i bardzo mi to pomoglo poniewaz nie mam zamiaru zaczynac na tipsach a nie mialam pojecia ze az tak wiele zalezy od dobrego zalozenia szablonu . Dziekuje :*
bardzo przydatna rzecz! ca³y czas robiê na tipsie ale korci mnie ta forma (któr± mam ale nie u¿ywam) tak, ¿e chyba zaraz sobie wypróbuje :P
:kwiatek::kwiatek:
Cytat:
Napisa³
agulusia
wkladasz do lampy na 5-10sek wyciagasz i delikatnie sprawdzasz czy zelik sie scial, jak tak to pozadnie zaciskasz i utwardzasz:) bardzo fajne sa klamerki do zelu:)
Dzieki, druga reke juz zaciskalam i jest fajnie.
Odp: Wszystko o formach/ szablonach. Prawid³owe pod³o¿enie, instrukcje itp
Wydaje mi siê, ¿e tak..
Nie mia³am nigdy takiego przypadku. :)
Ale Dziewczyny pisa³y, ¿e przycinaj±. :)
je tez podcinam formy,poza tym jak jest krotki paznokiec to robie podkladki na palcu,podporki czy nie wiem jak nazwac,przedluzam na paluszku paznokiec potem lekko podwazam i wkladam pod spod forme,apropo u mnie ten filmik nie odbiera
szuka³am w wyszukiwarce i nie mog³am znale¼æ ;p mo¿e nie umiem szukaæ:]
dziêkujê za odpowiedzi teraz bêdzie mi ³atwiej... :)
Zaczynam siê uczyæ przed³u¿ania na szablonie bo przewa¿nie klientki przychodz± z paznokciami tak zniszczonymi ze nie da siê za³o¿yæ szablonu. Wydaje mi siê ze ³atwiej przed³u¿aæ na szablonie metod± akrylow± bo ¿el jest bardziej rzadki i obawiam siê ¿e siê rozleje zanim go na³o¿e.No co¿ ale praktyka czyni mistrza wiêc zaczynam naukê na szablonie :yess:
Cytat:
Napisa³
aneczkavip
Zaczynam siê uczyæ przed³u¿ania na szablonie bo przewa¿nie klientki przychodz± z paznokciami tak zniszczonymi ze nie da siê za³o¿yæ szablonu. Wydaje mi siê ze ³atwiej przed³u¿aæ na szablonie metod± akrylow± bo ¿el jest bardziej rzadki i obawiam siê ¿e siê rozleje zanim go na³o¿e.No co¿ ale praktyka czyni mistrza wiêc zaczynam naukê na szablonie :yess:
do budowania szkieletu na formie musisz po protu kupiæ gê¶ciejszy ¿el to nie bêdzie ci sp³ywa³:)