-
Odp: Akryl - Jak zrobić Paznokcie Akrylowe?
Ja nie potrafię tego ocenić, wszystko zależy do tego jak budujesz pazur.
Początkujące zawsze nakładają za dużo masy, którą potem trzeba spiłować = zużycie jest większe.
Na pewno dobrym sposobem jest testowanie na małych ilościach, potem dokupisz sobie tylko ten który Ci się spodoba najbardziej, a resztę zawsze możesz pomieszać ;)
-
Dostałam już wszystkie zabawki i zaczęłam kleić....
O matko :wow:
Wiedziałam, że to nie jest proste...
Całe szczęście do prób zakupiłam paluchy (pomijam szczegół w jakich pozycjach musiałaby być moja klienta w tracie aplikacji).
Jak dla mnie masa na paznokciu za szybko zasycha, nie nadążam rozłożyć "kulki". W DR był tylko jeden liquid, nie wolno mieszać firm więc się nie zastanawiałam jaki jest. Dokupić wolnoschnący z innej firmy czy ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć na tym?
Czy dopuszczalne jest w trakcie pracy nad "kulką" już na paznokciu, ponowne moczenie pędzelka w liquidzie?
Oj, dużo pracy przede mną...
Czapki z głów dla Was dziewczyny!
-
Ćwiczyć !! , liquid wolnoschnący się do niczego nie nadaje, oraz przy tej pogodzie wszystko schnie na wiór zanim coś uklepiesz ;)
Pędzel trzeba moczyć, płukać go i wycierać; inaczej akryl Ci zaschnie we włosiu i pędzel będzie do kosza.
A to Twoje pierwsze doświadczenia z akrylem? żadnego szkolenia, warsztatów, nic?
Powiem tak : będzie dosyć ciężko, ale jest to możliwe, żeby nauczyć się samemu, natomiast przydałaby się na którymś etapie nauki weryfikacja kogoś bardziej doświadczonego, czy aby na pewno dobrze wszystko robisz :)
-
Dzięki samaron. Właśnie wróciłam do domu, ale upał - masz rację schnie wszystko ekspresowo.
Doświadczenia z akrylem jak najbardziej pierwsze, tzw. przedszkoleniowe.
Mam stylistkę-szkoleniowca, która mnie ukierunkowuje i u której będę się szkolić. Wszystko tylko jest kwestią jej czasu i moich funduszy... także zanim do tego dojdzie, próbuje trochę sama zgłębić temat, bo ciągnie mnie do tego okrutnie :)
Nie podjęłabym się tego tematu bez wsparcia kogoś doświadczonego, chcę robić piękne pazurki profesjonalnie, inaczej nie ma sensu. Dziękuje za wskazówki.
-
Hihi, spoko, ja nie z tych co to na kurs wysyłają, bo pozjadały wszystkie rozumy ;)
Ja akryl też sama, samiusieńka, i pokochałam z wzajemnością, więc dlatego mówię, że się da, tyle, że jeśli ktoś może pójść na szkolenie, to wiesz, po co sobie utrudniać :)
W każdym razie trzymam kciuki i służę radą.
-
Witam wszystkie Panie!! Jestem tu nowa i zaczynam swoją przygodę z paznokciami. Wczoraj Odebrałam zestaw do robienia pazurkow i zrobiłam juz swoje pierwsze. Czy mogłabym gdzies tu zamieścić zdjecie zeby zasięgnąć waszej opini? :)
-
Cytat:
Napisał
madswi
Witam wszystkie Panie!! Jestem tu nowa i zaczynam swoją przygodę z paznokciami. Wczoraj Odebrałam zestaw do robienia pazurkow i zrobiłam juz swoje pierwsze. Czy mogłabym gdzies tu zamieścić zdjecie zeby zasięgnąć waszej opini? :)
zdjęcia dawaj w tym temacie Paznokcie do oceny
-
Po pierwszych czerwcowych próbach, zarzuciłam temat ale od dwóch tygodni ćwiczę już regularnie na swoich pazurkach.
Największy problem mam z położeniem akrylu przy wale paznokciowym. Jak zrobię kulkę za mokrą, to mi się rozlewa i zalewam skórki, znowu jak jest za twarda to odstaje od paznokcia... ech trudno utrafić...
Macie jakieś rady, jak to robić żeby poszło mi łatwiej ? Będę wdzięczna.
-
-
liquid mam z alle paznokcie.
Wg mnie zachowuje się poprawnie, jak wezmę go za dużo kulka jest mokra i się rozlewa wtedy czekam chwilę i staje się plastyczna, jeśli za mało szybko twardnieje, zasycha i wtedy żle się ją formuje i uklepuje. Ciężko mi jest jeszcze utrafić idealnie za każdym razem. A najgorzej jest, tak jak wczesniej pisałam przy wale paznokciowym, jak zrobię kulkę za mokrą to mi zalewa skórki, za suchą to znowu nie mogę jej równo rozłożyć bo mi zastyga i mam straszne nierówności...
-
może jedna liquid kiepawy. bo to nie powinno sprawiać aż tak dużej trudności . na poczatku owszem, ale zrozumiałam że już trochę próbujesz więc powinno iść już lepiej.
-
To jest kwestia wyćwiczenia, ale jak już wcześniej mówiłam dobry liquid to połowa sukcesu, nawet przy mniej dobrych proszkach ;)
-
To w takim razie kwestia wyćwiczenia. Musisz to wyczuc. Moze łatwiej Ci będzie jak liquid będzie szybkoschnący ?
dla mnie było to lepsze rozwiązanie, bo albo mi sie rozlewał, albo zasychał juz tak ze nie moglam nic z kulką zrobić :)
-
A ja to się już w tym wszystkim pogubiłam :(
-
Hej, możecie mi podpowiedziec czy na swoje w miarę długie paznokcie mogę położyc akryl przezroczysty żeby utwardzic paznokcie a na niego hybrydę? i w jakiej kolejności przepraszam jeśli zadałam pytanie nie w tym wątku ale jestem tutaj nowa i jeszcze się nieodnalazłam. Paznokcie chcę robic tylko sobie...wię o kursie nie myślę.
-
spokojnie możesz tak zrobić
-
to na wypolerowany akryl mogę nałożyc hybrydę? bazę hybrydy czy od razu kolor?
-
na zmatowiony i na wypolerowany. jak kto woli. baza czy bez tez jak kto woli. ale zawsze baza ci jeszcze wyrówna niedoskonałości trochę.
-
Cytat:
Napisał
kiwaczek2
na zmatowiony i na wypolerowany. jak kto woli. baza czy bez tez jak kto woli. ale zawsze baza ci jeszcze wyrówna niedoskonałości trochę.
Dziękuję bardzo, jedyne forum na jakim znalazłam odpowiedź na moje pytania, dziękuję za odpowiedź i cierpliwośc :)
-
niektorzy robią całego paznokcia , daja quick finish na koniec. no i potem na to np lakier zwykły można. pod hybryde bym zmatowiła, aczkolwiek trzyma się i na takim gotowcu. ale na klientkach lepiej nie ryzykować.
-
Cytat:
Napisał
kiwaczek2
niektorzy robią całego paznokcia , daja quick finish na koniec. no i potem na to np lakier zwykły można. pod hybryde bym zmatowiła, aczkolwiek trzyma się i na takim gotowcu. ale na klientkach lepiej nie ryzykować.
wypróbuję oby dwa sposoby, na razie na sobie bo jeśli chodzi o akryl to dopiero zaczynam ujarzmiac tego "byka":D, uparta jestem i nie dam mu się...
-
Ja też swoje tak traktuję, wzmacniam akrylem clear, leciutko tylko budując i na to hybryda,
daję bazę, ponieważ akryl mam zazwyczaj położony daleko od skórek.
Maluję na matowym akrylu, opracowanym i wygładzonym, ale niepolerowanym.
-
dzięki za pomoc, jestem bardzo wdzięczna ;)
-
Witam, Ja również zamówiłam sobie zestaw do arylu niestety jestem za granicą i nie wiem jakiej firmz są najlepsze ale chciałam zapytać jak choć trochę zmniejszyć ten okropny zapach bo nie długo to mnie z domu wyniosa i co robić podczas robienia paznokci by pędzelek nie zastygł... jestem początkująca i dla mnie również to jeszcze czarna magia :(( Dzieki z góry :) :)
-
otworzyć okno, nic innego ci nie pozostaje
-
Kiwaczek2 a jak będę robić paznokcie to co zrobić by pędzelek mi nie wysechł ???
-
Pędzelek ma być cały czas mokry. Uklepujesz kulki wilgotnym pędzelkiem. I wycierasz pędzelek i moczysz ponownie 5x częściej niż do tej pory i będzie dobrze :)
-
Aha mam nadzieję że nie zapomnę dzieki wielkie za pomoc mam nadzieje że zapamięttam :D
-
Witam, chcę dopiero zacząć swoją przygodę z akrylem ale nie do końca mam jeszcze o tym pojecie... bardzo chcialam iść na kurs ale niestety nie wyszło ale chce coś podziałać na własną rękę :) o ile co i jak powinno wyglądać aby te pazurki zrobić wyczytałam na forum ale nasuwa mi się pytanko... Pamiętam że gdzieś coś kiedyś czytałam na ten temat ale nie pamiętam już tego dobrze... nurtuje mnie pytanie co po skończonej pracy zrobić z liqudem który został nam w kieliszku... Czytałam że nie można go przelać z powrotem (dość oczywista oczywistość) ale nie można go tak sobie wylać, powinno się go pomieszać z akrylem żeby reakcja zaszła i przestał być toksyczny... Czy jest w tym ciut prawdy? co Wy robicie w takiej sytuacji?:)
-
Ja wkladam w kieliszek wacik, a potem go wyrzucam. :)
-
Ja też, czyszczę kieliszek wacikiem i zawijam w rękawiczki jednorazowe, żeby nie śmierdziało.
-
Chyba większośc z nas tak robi że wacikiem czyści :)
-
-
cześć, mam pytanie dotyczące metody akrylowej, na które odpowiedzi nie mogę nigdzie znaleźć. Chciałabym spróbować metody akrylowej ale nie do końca rozumiem jedną kwestię - paznokcie akrylowe można uzupełniać, więc jak często trzeba zdejmować cały akryl z paznokci? Chciałabym przedłużać i utwardzać paznokcie akrylem a potem malować je lakierami hybrydowymi, więc byłoby fajnie, gdybym nie musiała zbyt często zdejmować akrylu i robić go całkowicie od nowa. Czy on po pewnym czasie sam "odpada"?
-
Świetny poradnik :) pozdrawiam!
-
Odp: Akryl - Jak zrobić paznokcie?
ja tez tak czyszcze kieliszek.co do wlewania pozostałej ilości mnie uczono na kursie ze nie wolno tego robic bo można potem cala dobra butelke liqiudu zniszcyc bo w plynie zawsze zostają jakies resztki i potem ten większy będzie do wylania.bynajmniej kieliszki sa male wiec liqiudu tez mało nalewasz nie widze sensu jakiś resztek wlewania do butelki po co.ja wylewam bo to jest zbyt mala ilość żeby się tym przejmować.zapach jest bardzo specyficzny i intensywny otwarte okno ja tez tak robie.niektore liquidy mniej pachna to prawda.co do używanych produktów jak glownie przy akrylu NSI oraz Ezflow.na jednej z tych firm miałam kurs wiec tym bardziej znala już te produkty.a sa dobre jakościowo i nie zamierzam zmianiac na inne.takz e dla mnie ok.
-
Odp: Akryl - Jak zrobić paznokcie?
Do akrylu świetnie się sprawdzają oprócz szablonów formy QNS. Można nimi zrobić szybko szkielet jak i cały paznokieć. Manicure hybrydowy i formy QNS. Szybki i prosty sposób na piękne paznokcie | Twój ekspert od paznokci UK Ktoś próbował?? :)
-
Dzięki Wam dziewczyn za konstruktywne porady!!!!!