KaMiLaC. no nie wierzę, że ludzie mają AŻ TAKI tupet:blink: może napisz jej, że też jest u Ciebie rodzina i nie masz teraz czasu i, że może wpasc w .... (podaj jakiś dzień w którym będziesz chciała ją przyjąc):P
paznokietek1000 no dokładnie, teraz liczy się tylko "ja" a nie inni. Co tam inni ludzie, "ja" chcę teraz i koniec... Szkoda gadac;)
26-04-2010, 15:01
paznokietek1000
Odp: Jak zdobyc klientki???
Sylwia zgadza się, i dlaczego my nie mamy się buntować, każdy chce być traktowany po ludzku, klient i stylistka.
A ja włąsnie straciłam klientkę!!!
ale byla dziwna także aż tak bardzo za nią nie tęsknie.
opowiem krótko:
Laska chodziła do mnie jakieś 8 miesięcy, czyli 8 wizyt, teoretycznie, ale u niej było 6 wizyt.i jakiś czas temu była na nowych pazurkach, przyszła i mówi do mnie, ze dzis zrobię jej pazurki, a ona za 3 dni przyniesie mi za nie kasę, wydawało mi się, ze się przesłyszałam, ale nie. Nie wiedziałam co mam z nią zrobić, jest to przyjaciółka mojaj wieloletniej klientki więc się zdgodzilam. owszem kasę przyniosła, ale za 2 tyg !!
po 3 tyg noszenia pazórków przyszła na zdjęcie, bo szła do szpitala na zabieg. no ok.
usiadłam zabraląm się za pazurki, skończylam juz jedna rękę, zabieram się za drugą, a ona do mnie, ze dzis nie ma kasy bo psa kupiła!!! dodalą że odda mi je jak przyjdzie zakłądać pazurki za ok 2 tyg. zagotowałam się ale ok.
było to 10 marca, wyobraźcie sobie pisze do mnie 20 kwietnia!! że ona chce na pazurki ok umówilam sie ipowiedziałam, zeby pamiętała, ze wisi mi 25 zł za zdjęcie paznokci, ona do m,nie, ze ok 75 zł za pazurki może dać, ja w szoku bo nie wiedziałąm o co chodzi i ona mi wyjścnila, ze ponoc na ostatniej wizycie umówiłam się z nią, ze za kazde pazurki niezależnie co robimy będzie mi placić 50 zł, a dodam jeszzcze ze moje najwierniejsze klientki płaca po 60 zl, a cennik mi się zaczyna od 70 zł. tak się wkkk.... że normalnie nie wiedziaąm co jej powiedziec, powiedzialam, że tona pewno nie prawda, bonikt nie ma takiej ceny, a ona do mnie, ale przezciez jestem twoją stałą klientką..... pokłuciłyśmy się oddałą mi kase i wyszła, i zadzwonila, do swojaj przyjaciółki a mojej klientki i powiedział, ze ja wyrzucilam z gabinetu i ze nie chce jej paznokci robić, wrrrrrr
26-04-2010, 15:09
Sylwia_88
paznokietek1000 szok po prostu:o ciekawe jak ona zakupy w sklepie robi, na kreche wszystko? :o nie no, to już nawet nie tupet tylko czysta ludzka głupota... jak bardzo trzeba byc bezczelnym i BEZWSTYDNYM aby samemu ustalac sobie cennik a kase przynosic po tak długim czasie :o mi by było po prostu wstyd... Jak nie mam kasy to nie robię sobie paznokci, proste... Myślę, że tracąc tą klientke dużo nie straciłaś;)
26-04-2010, 15:12
Emilia B.
no ładnie paznokietek...trafiła ci się klientka...ech Ci ludzie to sa po prostu niemożliwi...
26-04-2010, 17:50
milenka_olsztyn
hehe to do mnie kiedyś przyszła obca baba pierwszy raz w zyciu ją widzę a ona z tekstem do mnie czy z okazji jej urodzin dzisiejszych dało by się machnąć henne za darmo... no kopara mi opadla...
26-04-2010, 18:12
Gość
Cytat:
Napisał paznokietek1000
opowiem krótko:
paznokietku... u ciebie widze krótkie opowieści są dokładnie takie jak u mnie ... he he... "od wielkiego wybuchu"
================================================== =============================
a mnie sie przypomniało ... byłam w sobote na ryneczku i na tym samym stoisku kupowałam pomidory co moja staaaaaaaaaara klienta która do tej pory wisi mi za pazury ( juz ze 2 lata będzie :) początki mojej kariery-40zł bo 40 ale zawsze to grosz)
patrz i myśle... "nieeeeeee, aga?? Aga!!" podeszłam do niej i jak stara dobra znajoma ze szczerym usmiechem mówię:"aga!! czeeeeeeść !! no kope lat!! co tam u ciebie?? oooooo, widzę ze pazurków już nie robisz :blink: "
ona czerwona jak cegła... nie wiedziała co powiedzieć i wiecie co zrobiła??
odwróciła sie i jak BIEGŁA to odwróciła tylko głowe i krzyknęla :"pomyłka, nie znam pani"
u mnie poczta pantoflowa nie działa, bo sa baby zawistne:D:D:D
mi raz powiedziała, ze wszystkie koleżanki w pracy jej zazdroszczą i ona im nigdy nie powie gdzie robi.. ładnie nie?:/
U mnie jak powyżej nawet to kiedyś usłyszałam :/ więc bazuję na stałych paniach a o nowe staram się sama poprzez wizytówki głównie i jakieś skromne ogłoszenia na neciku. Ja zazwyczaj dojeżdżam bo na tym mam największy zarobek. Panie bez żenady mówią że na salon nie mają czasu a tak to w domku są dzieci się bawią a pazury się robią :) Niestety w Chorzowie za 25zł idzie paznokcie zrobić w salonie masakra. Nie wiem jak one na tym zarabiają bo za sam materiał z 25zł dobrej jakości idzie :/ Z ogłoszeniami też jest do dupki bo więcej jest zapytań i jak skoczysz z ceną z np. 50 (bo ktoś tak ma) na 60 to też już głucha cisza i nikt nie pisze :/ taka prawda że niektóre panie (a raczej znaczne ich grono) ma gdzieś czy pazur ma odpowiednie proporcje i krzywe i jakimi jest kosmetykami robiony u nich liczy się cena (i oby była jak najniższa) i to aby się trzymało (a to ze żółkną czy coś to też niektóre mają gdzieś :/)
12-05-2010, 10:46
KaMiLaC.
a ja jak tylko wrzuce cos nowego na NK to zaraz sie ktoś odzywa :)
dzis na miescie zaczepila mnie dziewczyna i umowila sie na 21 maja :D
a na NK taka wiadomosc z rana dostalam:
"czesc, mam pytanko, czy robisz juz paznokcie? Widze ze masz bobaska malego. chcialabym zebys zalozyla mi pazurki zelowe lub aktylowe szpice, z kwiatkiem akrylowym na dwoch paznokciach. Ile by to mniej wiecej kosztowało? Jestem zachwycona twoimi pazurkami. Prosze o odpowiedz. pozdrawiam"
takze dziewczynki poczta pantoflowa i bedzie ok :ok:
yyy ino nie robilam nigdy szpicow klientce i nie wiem ile wziac :o
12-05-2010, 10:48
farbstift
ja bym nie brała wiecej niż za kwadraty, bo w końcu to radość dla stylistki, jak może poszaleć:)
12-05-2010, 10:51
Kamis
przy okazji niezła reklama wśród jej znajomych bo z pewnością szpice zwrócą na siebie uwagę :)
12-05-2010, 10:58
farbstift
dokładnie:ok: a ja zastanawiam się nad rozwieszaniem ogloszeń...bo u mnie dużo dziewczyn tak robi, a wszystkie nie mają własnej działalności. Jak myślicie?? Warto zaryzykować??
12-05-2010, 11:06
KaMiLaC.
Madziu ja bym sie bala:( bo teraz tyle tych podkablowan na nas ze szok :zly:moze raczej na NK zrob sobie maly albumik i wrzucaj foty, daj namiar na bloga itd :)
---------- Dodano o godzinie 11:06 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 11:05 ----------
Cytat:
Napisał Kamis
przy okazji niezła reklama wśród jej znajomych bo z pewnością szpice zwrócą na siebie uwagę :)
nooo w sumie racja :D
ide jej odpisac :tany:
12-05-2010, 11:12
Natalia Czerwaciuk
kamila ja bym wziela chociaz dyszke wiecej niz za kwadraty,bo to idzie sporo wiecej materialu,powiedzmy ze ona da ci ze klientki na szpice,co wtedy?wezmi9esz tyle samo a produktow pojdzie duzo wiecej jak na kwadraty,no i czas!!przeciez dluzej schodzi zrobic szpic,a kwadrat....dycha to takie minimum..:*
12-05-2010, 11:12
farbstift
ja nk mam, bloga mam, ale znajome w większości nie robią sobie pazurków, a te które robią mają swoje stałe stylistki:( Czasem się jakaś odezwie, ale nawet 40zł to dla nich za dużo... A u mnie laski tak wieszają, dlatego się zastanawiam. Póki co jestem umówiona na czerwiec na pazurki ślubne znajomej, ale od niej wezmę jakieś 30-35zł, bo to stara, dobra znajoma:)
12-05-2010, 11:16
KaMiLaC.
Natalia Madzia :* dzieki za podpowiedzi :) tak wlasnie mysle o tej cenie, no bo rzeczywiscie wiecej i czasu i materialu :) no i kwaiatki akrylowe :) hmmm napisze ze ok 20 zl wiecej ;) zobaczymy ;) choc mysle ze i tak taniej niz w salonie bo u nas za frencha na tipsie biora od 120 zl w gore ;] ja biore 60-70 wiec jak jej napisze ze nie wiecej niz 70-80 zl to moze sie skusi :tany:
12-05-2010, 11:38
MURKA
Napewno się zdecyduję bo robisz cudowneeeeeeeeeeeeeeeee pazurki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
12-05-2010, 12:04
KaMiLaC.
ooo dziekuje Ewa :*
obys miala racje :D
12-05-2010, 12:59
Latika
Ja jak zaczynałam to nie miałam nic,bloga,na nk(do teraz nie mam bo nigdy zdjęc nie pstykałam)...pierw zrobiłam kumpeli za darmo i powiedziałam że jak ona przyprowadzi koleżankę to następne paznokcie o 10zł taniej a jak dwie to jeszcze następne też i to sie tyczy każdego.No i tak nazbierałam kilka fajnych osób...Poza tym mam możliwość wykonania bujnej reklamy na własnych paznokciach gdyż nic mnie nie ogranicza i zawsze coś,ktoś zwróci na nie uwagę itd...blogi i nk sa tez dobre na reklamę ale ja bym nie podawała cen jak to robią niektórzy...może dlatego iż zawsze się bałam takich rzeczy.Umieściłabym sam telefon no i miasto itd bo jak kogos na prawde zaiteresuja to zadzwoni a jak średnio to kazda cena będzie "za wysoka".I jedyne wizytówki jakich nie bałabym się poroznosić to właśnie takie z numerem telefonu :]ale z drugiej strony nie chciałabym jakiejs chołoty do domu wpuszczać,która niewiadomo czy czegos nie myknie mi jak pójdę do łazienki czy nalać wody do szklanki...może jestem trochę przewrażliwiona ale jakos cieszę się z tych co mam:)
13-05-2010, 00:44
kiesznia88
Ja mam tak samo jak Iza mieszkam na zadupiu i ... otwrzylam sobie salon i siedze w domu na dupie (coreczka chora), a telefon milczy. Dawniej mialam duzo wiecej klijentek w domu, ale to co sie zarobi w domu to pojdzie na rzeczy do pazurow, zeby moc sie rozwijac. W domu rzeby zarejestrowac dzialalnosc potrzebne sa warunki (mam na mysli sanepid) i klijentki.
13-05-2010, 07:54
madzialenkabuziaczek
i to jest przerąbane że chce się człowiek rozwijać a niema klientek;(;( mi tyłek jedna zawracała ostatnio na manicure i ja jak głupia czekałam na nią a ona mnie olała i nie przyszła. Chyba za drogo jej było:/:
13-05-2010, 09:23
MURKA
U mnie trochę się ruszyło nawet mój mąż wreszcie to zauważył bo dotąd to był sceptycznie nastawiony mówił że tylko kupuje rzeczy siedzę nocami coś dłubiąc w tipsach a nie mam z tego żadnej kasy a terazzzzzzzzzzz to ja mam na zakupki pazurkowe i nawet w puszce na kursik fryzjerski trochę uzbierałam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i teraz wiem że reklama i dużo znajomych równa się twoja satysfakcja i kasiurka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!^_^
13-05-2010, 09:40
Emilia B.
Ewa gratuluje w takim razie :)
u mnie też ruch wzmożony...nowych klientek przybywa i oby tak dalej :D
13-05-2010, 10:09
kiesznia88
Tu skad ja pochadze dla kljentek wszystko jest zadrogie:/ przychodza sobie zrobic paznokcie jednorazowo na jakis slub, komunie. Tlumacze im ze paznokcie trzeba dopelnia i wygladaja jak nowe, sciaga sie je spilowujac cala mase.... a laski potrafia wszystko zgrysc na chama:/ i jeszcze sie tym chwala ze im nie potrzebny pilnik . Ostatnio jedna do mnie mowi ze ma nadzieje ze jej do niedzieli odpadno (a robilam we wtorek) po komuni corki idzie do pracy... normalnie masakra. Fakt ze nie siedze teraz w salonie bo mala mam chora ale numer na drzwiach jest! Z tego co zarobilam w tym miesiacu to nie wystarczy na czynsz, zus i rachunki. Dlatego rezygnuje z tego biznesu, ide szukac miejsca w miescie (ale tam jest znowu tego tyle), albo pracy
13-05-2010, 14:52
paula211
najlepszą reklamą jest wiadomo poczta pantoflowa ale ma ona swoje minusy bo gdy komuś nie spodobają się zrobione przez nas paznokcie to może nam zepsuć opinię. Wiadomo strona www + ulotki
17-05-2010, 18:54
sweetpazurki
Odp: Co robicie gdy............?
niby mowia ze jest krysys i ludzie nie maja kasiory! moim zdaniem to bzdura przynajmniej mnie ten "kryzys" nie dosiegnal. pracuje dziennie po 8-12 i co 2h mam inna klientke bez przerwy, pracuje od pon-pt i nie narzekam na brak chetnych ale fakt jezeli paznokcie dobrze sa zrobione to klientki przeciagaja wizyty np. na 5-6 tygodni a nie na 3-4 co swiadczy o dobrze zalozonych pazurkach. ja mam takie laski co chodza co 2 tyg nawet bo im sie wzorki nudza :P
17-05-2010, 22:18
madzialenkabuziaczek
sweet pazurki tylko pozazdrościć!:)
18-05-2010, 01:03
plushak
Sweet gdzie mozna zobaczyc Twoje prace??:)
18-05-2010, 08:33
luska102
Odp: Co robicie gdy............?
Cytat:
Napisał sweetpazurki
niby mowia ze jest krysys i ludzie nie maja kasiory! moim zdaniem to bzdura przynajmniej mnie ten "kryzys" nie dosiegnal. pracuje dziennie po 8-12 i co 2h mam inna klientke bez przerwy, pracuje od pon-pt i nie narzekam na brak chetnych ale fakt jezeli paznokcie dobrze sa zrobione to klientki przeciagaja wizyty np. na 5-6 tygodni a nie na 3-4 co swiadczy o dobrze zalozonych pazurkach. ja mam takie laski co chodza co 2 tyg nawet bo im sie wzorki nudza :P
To swietnie ze ci sie tak powodzi, gratuluje!!!
18-05-2010, 10:00
ana_zaba
Ja mam teraz wlasnie ten problem co w temacie. Do tej pory robilam paznokcie tylko sobie lub znajomym.
Oprócz stalej pracy przez caly rok ucze anglika, mam tygodniowo 10h lekcji to mi daje zaleznie od miesiaca jakies 600- 800 zl, wiec na brak kasy nie narzekam. ale wakacje to dla mnie biedniejszy miesiac, a teraz mam remont wiec kasa by sie przydala. Pomyslalm wiec ze moge zaczac robic paznokcie, zle mi to nie wychodzi, pazury ktore robie trzymaja sie tez dosc dobrze, ale jak tu teraz sprawic zeby zdobyc klientki??? :huh:
i ile chciec za usluge. Pracuje tylko metoda akrylowa :D