Odp: Odpadający żel. Bardzo proszę o rady :(
ja tez do naturalkow uzywam zelu silkonowego, a najlepiej jak napisala kura przedluzyc chociaz ciutke naturalsa zelem a potem juz hulaj dusza! :D
Co prawda to prawda cocaine258, nie każdy ma ładną płytkę do żelu silikonowego, czasami warto ją lekko wydłużyć.
dzięki, spróbuję tak jak mi radzicie :*:*
W akrylu robią się dziurki...
Witam wszystkie Panie bardzo serdecznie. Otóż nie wiem czy zauważyłyście że po zdobieniu paznokci akrylowych (od założenia 1-4 dni) robią się małe dziurki. Hmm tak myślę że może napowietrzam akryl za bardzo przy nakładaniu.Nie pokaże wam teraz jak to wygląda ale wieczorkiem późnym załączę zdjęcia.Co myślicie o tym? Może jakieś rady? Czy to moja wina czy też akrylu? Dodam że używam Ez Flow Hight Definition :placz:
Odp: W akrylu robią się dziurki...
może być tak, że właśnie jakiś bąbelek się wdał (jak moczysz pędzel to go delikatnie w liquidzie przyciskaj i on wtedy się odpowietrza-czasami między włosiem zostają bąbelki powietrza) :) Albo jak zostanie na kulce trochę suchego proszku i wtedy przy obrabianiu i użytkowaniu w końcu wychodzą dziurki (masa się ściera i dochodzi do tych miejsc, ujawniając ubytki).
Trzecia możliwość- klientka się dziurkuję :D
Odp: W akrylu robią się dziurki...
ja pracuję na akrylu, ale nie robiły mi się dziurki. Produktów Ez Flow nigdy nie używała, ale nigdzie nie czytałam złych opinii na ich temat. Może faktycznie jakiś błąd popełniłaś nakładając materiał :/
Odp: czemu się tak dzieje - wszystkie problemy których nie ma w tematach :)
Też nie podejrzewam akrylu bo firma jest na prawdę świetna. Myślę, że to może być powietrze w pędzlu....
Cytat:
Napisał
Emilia B.
Też nie podejrzewam akrylu bo firma jest na prawdę świetna. Myślę, że to może być powietrze w pędzlu....
dokladnie o tym samym sobie pomyslalam ;)
jak juz gdzies wczesniej pisalam mi sie robia takie "dziurki" i zapowietrzenia z pudrem ECO ;s jest jakis nadmuchany :skacze: ale co tam mieszam z brokatem i nic nie widac :D
Może też być tak, jeśli do piłowania wykańczającego używasz pilnika o zbyt grubej ziarnistości, wtedy powstają mikropory, które w czasie użytkowania się ujawniają, szczególnie, jeśli paznokcie nie są pokryte żelem typu finish UV.
Albo po prostu przy nakładaniu akrylu nie zauważyłaś, ze masz tam jakiś bąbelek i nie pozbyłaś się go zanim akryl stwardniał, a piłowanie spowodowało, ze się on otworzył, czego też mogłaś nie zauważyć:D i nabłyszczyłaś, a po pewnym czasie (czyli te 4dni) tam gdzie był bąbelek żel się wytarł, otworzył (nie wiem jak to nazwać) od użytkowania i dlatego mogą być te bąbelki. Trochę namieszałam:skacze:
może ozdoby ci powypadaly?
Odp: Problemy przy stylizacji paznokci - wszystkie których nie ma w tematach :)
mam podobny problem, tez tak do 1 mm sie powietrze podkrada ;(;(;(
HELP!!
Mi się żelik próbował odrywać jak za krótko utwardzałam i na nieprzezroczystej formie.. jak wyczailam że miękki to odchyliłam formę po bokach patyczkiem i znów do lampy a jak już dało się ją oderwać a żel pod spodem pazurka dalej chciał pływać to paluchy opuszkami do góry i do lampy.. nie miał wyjścia musiał się utwardzić..
Cytat:
Napisał
MalaMi280783
Mi się żelik próbował odrywać jak za krótko utwardzałam i na nieprzezroczystej formie.. jak wyczailam że miękki to odchyliłam formę po bokach patyczkiem i znów do lampy a jak już dało się ją oderwać a żel pod spodem pazurka dalej chciał pływać to paluchy opuszkami do góry i do lampy.. nie miał wyjścia musiał się utwardzić..
to się działo z clearem? oj... to dziwna sprawa mi nigdy sie tak nie zdarzyło... mimo, że na nieprzezroczystej formie zazwyczaj robie... pierwsze słyszę, że aż tak ciężko się utwardzał:wow: miałam tak raz z białym żelem, ale był po prostu za miękki, bo dużo pigmentu i nie nadawał się do tego.
Mnie sie wydaje ze źle podłożona forma!
Cytat:
Napisał
MalaMi280783
MalaMi280783 czy to napewno był żel budujący??
Dziewczyny to była kolorówka - czerń i dlatego tak mi się robiło :)
formę najlepiej zdejmować tak że po utwardzeniu sklejamy ją na maxa pod opuszkiem i ciągniemy w dół... nigdy w górę..