-
Odp: [Rzęsy] Galeria zdjęć i komentarze
Witam,
tak czytam sobie wasze wypowiedzi o rzesach i w sumie dużo ważnych szczegolow się dowiedziałam, fajnie, ze cos takiego jak to forum istnieje, przedluzam rzesy od niedawna i ostatnio przyszla klientka do mnie na wypelnienie z takimi rzesami, ja jej nie robiłam tego, wiec w ogole obeszłam się z nia tak, ze mam nadzieje, ze nie wroci, jest strasznie natarczywa, a robi sobie rzesy u kogos innego a do mnie przyszla wypelnic, moje pytanie czy byscie sciagnely wszystkie i ja skasowaly za to i nowe zakladaly? ja po prostu jej powiedziałam co mysle o nich i rozkleiłam pare rzes które się dalo, i nowe podoczepialam, zaplacila jak za 3 tygodnie wypelnienia.
pozdrawiam,
ania
-
Lucy, a ta metoda 3:1 to jakich rzes używasz? i gdzie jesteś w Niemczech? ladne sa te twoje rzesy...
-
Wodzusia-są to rzęsy Noble smarty. W Niemczech mieszkam w Bremen. Pozdr.
-
-
skręty starlashacademy- nigdzie nie mogę znaleźć czym jest dla nich C a czym B. Czy C to to samo C co secret czy evo? Czym jest u nich cc i c+
-
Napisz do nich. Agnieszka Kwiatkowska na pewno używała rzęs Mink takie jak Evo ma w ofercie. Ja jeszcze nie używałam..
-
-
tu nikt nie bije :)
zdj nr 1 - profilowanie ok, wyglądają całkiem nieźle ;)
zdj nr 2 - te również nie są złe, popracowałam trochę nad równą linią rzęs / wachlarza, zrobiłabym krótsze kąciki wewn. , trzeba trochę bardziej pilnować symetrii, bo oczy różnią się od siebie.
zdj nr 3 - no tu już jest gorzej ;) bałagan jeśli chodzi o profilowanie (rzęsy muszą stać obok siebie tak równo i prosto jak żołnierze ;) ), brak symetrii, użyłabym krótszych rzęs w kacikach zewn. , niestety brak płynnego przejścia między rozmiarami, co powoduje ogólny nieład (proponowałanym rysować sobie na płatckach podziałki - będzie łatwiej utrzymać porządek),
zdj. 4 - znowu asymetria ;) i schodki, brak modelowania .
jaka to grubość rzęs ? wyglądają na dość mocne. ja lubię do 1:1 mieszać podczas aplikacji 0,10 / 0,12 (ich najwięcej używam) / 0,15. wtedy wyglądają subtelnie i naturalnie, a o to w tej akurat metodzie chodzi ;)
trochę słaba jakość zdjęć, najlepiej robić funkcją makro (wtedy nie są takie rozmazane) i dobrze ostrość złapana jest, ośiwetlić porządnie lampą i będzie wyraźne zdjęcie ;)
ćwiczyć, ćwiczyć i ćwiczyć ;)
-
aticzka88 dzięki za ocenę, myślałam, że będzie gorzej, bo poza kursem grupowym x lat temu wszystkiego uczyłam się sama. Na kursie w grupie 14 osób za wiele się nie dowiedziałam poza tym jak rzęsę do rzęsy przykleić i tyle. Cała reszta wiedzy to internet i metoda prób i błędów.
Teraz 8 mies ciąży, ale jak mi córa pozwoli to już jestem umówiona na doszkolenie z nl. Ale muszę niestety poczekać. Największy problem mi zawsze sprawiają kąciki :(
-
kąciki są zmorą każdego, nawet tych bardziej wprawionych ;)
podejrzewam, że skoro kurs był x lat temu to i nawyki niestety są słabe, stąd te błędy i brak modelowania ;) ale skoro jesteś umówiona to na pewno będzie później lepiej :)
powodzenia :)
-
Cześć, jestem świeżo po szkoleniu 1:1. Moja druga aplikacja.
Na swoje usprawiedliwienie: źle rozczesałam rzęsy do zdjęć :( Starałam się bardzo pilnować profilowania rzęs i sprawdzałam sklejki 2 razy.
Czas aplikacji: 3,5h.
Użyte rzęsy: C 0,12.
Długości: 7,8,9,10,11,10,9,8.
Będę wdzięczna za wskazówki nad czym pracować i co poprawić.
-
witaj Myrenite :)
plus za grubość i krótkie rzęsy w kącikach :)
czas pracy z biegiem czasu się skróci na pewno. troszkę profilowanie rzęs kuleje, widać bałagan zwłaszcza na otwartych oczach. rysujesz sobie na płatkach długości żeby zapanować nad tym ? :)
-
Witam. Jestem świeżo po szkoleniu 1:1. Wykleiłam kilka par oczu i bardzo podoba mi się ta robota ^_^
Postanowiłam więc wystawić się na chłostę krytyki, która mam nadzieje da mi kopa do dalszej pracy.
Załącznik 79372
Załącznik 79373
-
Dziękuję za słowa otuchy aticzka :)
Tak, rysuje na płatkach długości. Tylko nie wiem co rozumieć przez profilowanie rzęs. Tzn ze nie są równo 'jak żołnierze' jedna kolo drugiej ? Jak klientce rzęsy rosną krzywo np w prawo to ciężko mi podkleic rzęse prosto bo naturalna ściąga mi ją w bok i nie wiem jak zrobić tak żeby były równo. Próbowałam przerzedzic aplikację bo myslalam ze może za dużo rzęs jest, ale wtedy całość wygląda dość 'lyso' a jak próbowałam dokleic koncowke rzeski stucznej tylko przy nasadzie naturalnej to efekt był masakryczny. Jestem w kropce :/
-
tak, nie stoją równo jak żołnierze ;) jak połozysz rzese sztuczna na krzywa naturalkę to przytrzymaj dłużej pęsetą by zastygła dokładnie w takiej pozycji jak chcesz. czasami zdarza się że naturalna rzęsa rośnie bardzo krzywo a my musimy nakleić i tak prosto sztuczną. i mimo, że będzie mała powierzchnia styku i pewnie ta rzęsa szybciej odpadnie to powinna być właśnie tak przyklejona - czyli prostopadle do powieki i w harmonii z innymi rzęsami :)
Anka 79 :) trzeba trochę zapanować nad bałaganem, zwłaszcza na pierwszym zdjęciu widać (lewe oko) chaos. tak jakby każda szła w inną strone. na drugim zdjeciu jest ciut lepiej, aczkolwiek skręty i Twoje modelowanie moim zdaniem powoduje efekt smutnego oka i przygasza cała twarz.
-
aticzka88 dziękuję za komentarz :przytul: Co do kierunków to wiem, ze jeszcze muszę to opanować, bo mi uciekają. Nie wiem tylko dlaczego piszesz, że efekt smutnego oka. Ja nie widzę.:(
-
hm, sprobuj zrobic ta sama pania mocniejkszym skretem i wtedy zrozumiesz co mialam na mysli ;)
-
Użyłam skrętu C z Secret Lashes. Myślisz, że powinien być D :wow: Oka by nie otworzyły chyba ;).
Czy skręt C z Noble Lashes będzie mocniejszy? Bo zastanawiam się nad zakupem rzęsek z tej firmy- mają większe długości.
-
na pierwszym zdjeciu eweidentnie widac ze oko posmutnialo i ejst przygaszone :) oczywiscie, nie tylko skret wplywa na otwarcie oka :)
-
Jestem tutaj nowa , ale tez pozwolę sobie nadesłać Wam fotki moich prac . Komentujcie jeśli widzicie jakieś niedociągnięcia :) . Choć ostatnio zdarzyło mi się , że na jednej klientce wyszły schodki i nie wiem jak błąd popełniłam ponieważ używałam stopniowo po kolei rozmiary od 9 do 13 . Może znacie powód co źle zrobiłam, jaki mógł być powód ? Pomóżcie . Dziękuję :/:
-
annaan trochę tam bałaganu - albo po prostu nie wyczesane do zdjęcia ;) i jakieś mało puszyste te Twoje rzęsidła. Rób może szersze wachlarze to aplikację nabiorą objętości :) Osobiście bym bardziej schodziła w kącikach zewnętrznych tym bardziej jak piszesz że kleisz np 13. Wewnątrz też z 8 chociaż :)
-
Witajcie kochane rzęsistki :) rzadko się udzielam na forum, ale uważnie śledzę wpisy, podziwiam Wasze prace i korzystam z porad jakie tutaj można znaleźć. Rok temu zrobiłam pierwsze podejście do objętości, które krótko mówiąc było tragiczne :D od tamtego czasu każdą wolną chwilę poświęcałam na naukę i ćwiczenia. Urzęsiałam co tylko się dało zaczynając od klejenia wachlarzyków na ręku, płatkach kosmetycznych, gąbeczkach do makijażu i kartkach po maltretowanie koleżanek i mamy rzęsami czy tego chciały czy nie :D Dziś wrzucę fotki moich prac jakie robiłam rok temu i jakie robię teraz żeby pokazać dziewczyną, które zaczynają, że chcieć to móc i nie można się poddawać nawet jak nic na początku nie wychodzi :) no i żeby się troszkę pochwalić, bo progres chyba zrobiłam :skacze: Pozdrawiam Was wszystkie i życzę jak najwięcej pięknych i puchatych aplikacji :D
Pierwsze dwa zdjęcia aplikacja sprzed roku, kolejne zdjęcia jak robię teraz dla lepszego porównania na wszystkich zdjęciach są te same piękne oczka :D
-
Rudi cudowna przemiana i niesamowity progres :) <3
-
Dawno mnie tutaj nie było. Miałam przerwę w rzęsach i w zaglądaniu na forum. Wczoraj przyszła do mnie klientka pierwszy raz i zapewne już nie wróci. Miała numer od innej stylistki, która jest teraz w ciąży i nie może pracować. Była kiedyś u mnie, więc przekazała mój numer. Tylko że ta stylistka wszystkim zakłada takie same rzęsy, mega długie i grubość 0,2 i wszyscy są zadowoleni. Klienkta która była u mnie wczoraj powiedziała że został jej tylko dwie rzęsy, a jak przyszła okazało się że jednak jezcze gdzieś poszła i była to podobno metoda 3d...Powiedziała że 3d lub 2d teraz i tak nie chce, zresztą ja nie miałam tyle czasu, a ściąganie tego z czym przyszła zajęło ponad 30 minut. Powiedziała że rzęsy, które jej zrobiono są calkiem ladne, ze na poczatku takie byly dopoki nie wypadły dwa zlepy z kącikow wewnetrznych. Swoje rzęsy miała delikatne w kolorze blond. Z moich nie była zadowolona bo chciała mega efekt i żeby były bardzo długie o czym wspomniała po fakcie. Wcześniej jak pytałam to powiedziałam jej ze te które ma są zdecydowanie za długie, za ciężkie, ze wszystko posklejane, więc odparła że chce w miarę długie. No nieważnie, pokazałam Jej zdjecia przed i po i wrazenia specjalnego na Niej to nie zrobiło.
-
Honey nie wierzę w to co widzę na tej pierwszej fotce:wow::wow::wow:
Intryguje mnie zawsze co taka stylistka robi gdy dziewczyny wracają na uzupełnienie.... dokłada...?
-
Pewnie tak...wszystko było nawalone gdzie popadnie i zalane klejem. Klientka jeszcze dodała na to mnóstwo tuszu. Jak to ściągałam to odpadało kępkami po 20 rzęs :/
-
To chyba jakiś senny koszmar. Horror, który będzie śnił mi się w nocy.:placz:
-
Dramat...to jak narazie mój trzeci taki tragiczny przypadek :/:
-
Bleeee aż mi się jeść odechciało :/:
-
U mnie to plaga ostatnio. Chyba mam nową konkurencję :D
Zdjęłam jednej - niezadowolona, chce długie i nie wróciła
Zdjęłam drugiej - niezadowolona, chce długie i dużo kleju bo jej spadną...
Trzeciej odmówiłam i każdej kolejnej odmówię zdejmowania, mam dość... klientki z takim gustem i tak wracają do poprzednich stylistek na ulepianie. szkoda czasu i nerwów.
A te to widać że 2 tygodniówki kępki, powinny być bezapelacyjnie zdjęte przez stylistkę która je zaaplikowała ...
-
faktycznie, takim klientkom to ciezko dopasowac, ja tez nie przykladam reki do pseudostylizacji i wyganiam jak ktos chce dziwne rzeczy nosić gdzie indziej ;)
-
Witam,
Pomóżcie dziewczyny i powiedzcie co jest nie tak. Dlaczego nie wychodzą ciemne i gęste firanki ?
Spać po nocach nie mogę zastanawiając się co jest nie tak . Użyłam rzęs noble lashes 0.07 9-10-11-12
-
witaj Sharapess :)
przede wszystkim co to za metoda? skoro napisałaś o wachlarzach to domniemam, że to miała być objętość?
mam wrażenie, że wachlarze są pozbijane. zwłaszcza, że naturalne wydają się dość geste.
tworzysz kępki tak jak uczono Cię na szkoleniu?
-
Jest to metoda volume russian. Staram się robić kępki tak jak na szkoleniu. Może faktycznie są za mocno pozbijane. Będę próbować dalej.
-
hm, volume russian dla kazdego znaczy co innego ;) co stylistka to inne podejscie. cyzli generalnie objetosc. sa za bardzo pozbijane wiec nei widac puszku a o to gloownie chodzi. moze za szybka puszczasz gotowa kepke na rzese? sprobuj chwile przytrzymac na naturalce zeby wachlarz sie nie skladal, to powinno pomoc
-
Dokladnie kepki nie sa puszyste a w russianie to glowne zalozenie. Mam tez wrazenie, ze nie wszystkie rzęsy zostały wyklejone
-
Bardzo dziękuję za cenne wskazówki. Długa droga przede mną. Kupiłam rzęsy z noble lashes. Zauważyłam że nie układają się tak dobrze jak z Secret lashes. No cóż...metoda prób i błędów.
-
Hej dziewczyny, to będzie spory wpis, ale na moją instruktorka nie mam co liczyć, a kolejne szkolenie za parę tygodni a klientki mam codziennie więc przydałoby mi się troszkę porad proszę! No więc zrobilam szkolenie w połowie kwietnia łączona na 1:1 jednego dnia i 2:1 i 3:1 dnia następnego (wiem, że nie powinno się uczyć objętościowki zanim nie wyszkolić się 1:1 ale cóż tak wyszlo) tutaj objętościowek uczono mnie rzesa do rzęsy a nie metodami wachlarzy. Mieszkam w anglii szkolenie było we Wrocławiu, po powrocie do domu od razu zaczęłam kleic. Potrzebuje troszkę opini moich prac, wieeem, że duuuuzo pracy przede mną, ale robię to raptem półtorej miesiąca i każda rada będzie jak złoto. Za 3 tygodnie mam szkolenie 2D-8D Nouveau Lashes I mam nadzieję tam podlapac cennej wiedzy i podszkolić umiejętności. Z góry dziękuję.
Pierwsze 3 zdjęcia 3D
Reszta 1:1
-
hej :)
doszkolenie na pewno się przyda. 3 razy przejrzyj portfolio instruktora oraz opinie kursantek zanim wybierzesz następnego.
bardzo kuleje modelowanie oczu, mam wrażenie, że dobierasz stylizacje z przypadku, a nie dlatego, że masz świadomość iż danej klientce trzeba zrobić kocie oko czy chociażby stylizację otwierającą oko. ;)
brak dbania o rzędowość rzęs powoduje schodki, co widać zwłaszcza na otwartym oku. Jest również bałagan jesli chodzi o profilowanie - brak konsekwencji. Zdecydowanie za długie rzęsy w kącikach. Chyba nie rysujesz schematów na płatkach, bo widzę brak asymetrii :)
ćwiczyć, doskzolić się i dalej ćwiczyć ;)
-
Dziękuję bardzo, niestety moje szkolenie pozostawia wiele do życzenia. Zależało mi żeby zrobić szkolenie Secret lashes a że w moim mieście jest tylko jedna instruktorka tej firmy to padło właśnie na nią, nie miałam pojęcia zanim się za to zabrałam jak wybrać pożądane szkolenie zwłaszcza, że jestem w anglii. To forum odkryłam oczywiście po czasie. Niestety okazalo sie rowniez, ze certyfikat jaki dostalam noe byl wcale SL a hurtowni, ktorej trenerka jest wlascicielka! Dodam, ze drugiego snia z 8 godzin szkolenia okolo 5 bylam wlasciwie sama, a ona zajmowala sie sprawami swojej firmy. Jeśli chodzi o stylizacje oka, Pani powiedziała tylko aby podniesc opadająca powieke kocim okiem (doklejac ostatnich parę rzes w kąciku 2mm dłuższym rzesami o mocniej podkręconym profilu) i taka metodę zrobiliśmy na obu modelkach co mi osobiście się nie podobało jako iż polki np często mają wąskie, szparkowate oczu (np ja) i kocie oko tylko je wydłuża zamiast np powiększyć. Może dlatego też boję się tego kociego oka. Owszem rysuje schemat i w kącika z reguły rzęsy są przynajmniej 1mm krótsze, czasami 2 w zależności od tego jak długie są rzęsy, ale wiem że muszę i nad tym popracować. Mam nadzieję, że następne szkolenie da mi wiedzę, której mi brak, a na pewno będę wiedziała o co pytać a to jest ważne.