Hej:) Dopiero zaczynam zajmować się rzęsami więc była bym wdzięczna o opinie. Co robię źle, na co zwrócić uwagę.
Printable View
Hej:) Dopiero zaczynam zajmować się rzęsami więc była bym wdzięczna o opinie. Co robię źle, na co zwrócić uwagę.
Na moje amatorskie jeszce oko to przede wszystkim pionowanie rzęs, muszą stać jak żołnierze w szeregu, to najważniejsze, żeby można było ocenić resztę. Po drugie nie widać jak operujesz długościami, tzn jak w kąciku wewnętrznym jak na środku, jak w zewnętrznym, więc tego nie będę oceniać. Po trzecie nie wykleiłaś wszystkich więc jest rzadziutko :) Na początek, popracuj nad tym, żeby rzęsy były równo ladnie do góry, prostopadle do powieki, i wyklejaj wszystko, wtedy będziemy mogły poradzić Ci cos wiecej, bo bedzie bardziej przejrzyście :) Na pewno od wewnętrznego krócej niż jest teraz. No i najważniejsze- rób wyraźniejsze fotki, lepsze oswietlenie, próbuj na makro, wtedy ładnie wszystko widac :)
Z ciekawości- po jakim szkoleniu jesteś?
Robiłam kurs w Teb edukacja. I jestem zadowolona z niego bo instruktora była bardzo kompetentna. A co do uwag to na pewno się dostosuje. Dziękuje bardzo.
ogólny bałagan...
to są rzęsy kursowe? czy sama już po kursie robiłaś?
są potargane, niewyprofilowane.. i o stylizacji oka mało można powiedzieć...
zdjęcia bardzo kiepskie, trudno coś więcej napisać.
Aha, no jak widać jednak nie taka kompetentna jak myślałaś, to co powiedzialam, powinna Ci wpoić na dzień dobry. No ale trudno, nie Twoja wina :) W każdym razie pracuj, a jak nie bedzie szło i dalej bedzie Ci ciezko stworzyc cos fajnego to szukać szkoleniowca na doszkolenie, zebys nie marnowala zapału :) Wybór szkoleniowca to podstawa, dla porównania masz moje rzęsy pierwsze po kursie : http://4.bp.blogspot.com/-8oEOk9Md92...a+po+kopia.jpg
i chyba czwarte : http://2.bp.blogspot.com/-H7fFFqCOdZ...40/Rzesy+6.JPG nie żeby sie chwalic, tylko porownac wiedze przekazaną :)
Patrycja ty to w ogóle zdolniacha jesteś
A tam zdolniacha:skacze:, uparta jestem jak osioł i męcze każdą rzęske żeby równo stała, a jak zaschnie na krzywo to ściagam i zakładam na równo :D No i klientki mam urzęsione pięknie to akurat mi sie ładnie trafiło. Wszystko zalezy od wiedzy zdobytej i uwagi zwróconej na najważniejsze aspekty :)
Patrycja ale to nie ma co porównywać siebie czy swoich prac. Każdy idzie swoim trybem, każdemu wychodzi inaczej.
Moje prace na początku to też z tego co kojarzę wielka żenua :D Fakt, że miałam słabe szkolenie, ale wydaje mi się że mimo wszystko,powoli, konsekwentnie z pasją a można dojść do jakiegoś tam poziomu.
Jak dla mnie na pewno trzeba by popracować nad układaniem rzęs,aby nie żyły swoim życiem :)
Gorzka, napisałam jak wół, że nie wstawiam żeby sie chwalic czy porownywać zdolnosci :aty: tylko wiedze przekazaną. Bo była rozmowa o szkoleniowcu, a od niego zalezy najwięcej. Pokazałam co powinna wiedzieć po szkoleniu 1:1 :P
Ja wiem, że napisałaś, ale mimo to uważam, że takie działania nic nie wnoszą . Takie moje zdanie , bez złośliwości :*
Dobranoc.
inkapaznokcie, ja bym dała krótsze. sądząc po brewkach, klientka ma naturalne śliczne, gęste i mocne. najbezpieczniej, jeżeli wydłużysz rzęski klientki o 50%. czyli jak np ma swoje 8mm, to doklejasz maksymalnie 12mm (8+ 50%, czyli 8+4=12mm). wtedy aplikacja jest bardziej schludna, naturalniej wygląda, ale zarazem jest wyrazista, oko upiększone.
z tego, co jeszcze udało mi się dopatrzeć, to za dużo kleju, lub sklejki. staraj się robić bardziej ostre zdjęcia, tak dziewczyny doradziły, spróbuj lepsze światło, najlepsze jest dzienne, włącz funkcję makro.
nadiuszko, u patios nawet tylko na zdjęciu oczu zamkniętych widać, że mogła inaczej wymodelować oko, bo mamy porównanie do stanu rzęs przed. analizując wygląd rzęs naturalnych, kształt brewki, można zauważyć, że można wymodelować lepiej, choć nawet ta aplikacja jest bardzo ładna i staranna.
marchewkowy, nie żebym jakoś się tam chciała scierać (sama wiesz że będę wykopywać do skutku ;) ) ale przecież ZAWSZE można inaczej wymodelować ;)
co ma stan jej rzęs naturalnych do modelowania oka? jak można określić na oku zamkniętym jak jest OKO wymodelowane? łuk brwiowy? ale przeciez klientka nie dość że leży to jeszcze ma oczy zamknięte a zdjęcie jest zrobione od tyłu... brwi zupełnie inaczej zachowują się w spokoju i "na baczności"
niech mnie ktoś mądry uświadomi :sciana::sciana::sciana: bo na mój rozum jakość aplikacji widać na zdjęciu oczu zamkniętych a jakość profilowania (czy tam modelowania jak go zwał tak go zwał) - na otwartych sprzodu.
wydaje mi się że stylizacja to stylizacja czyli efekt jaki chcemy uzyskać (kocie, casual i tp)
a modelowanie to modelowanie czyli to jak ukrywamy jakieś mankamenty i to dopiero na otwartym widać...
no przecież napisałam, że to widać właśnie dlatego, że ma porównanie do stanu przed aplikacją, ja przy modelowaniu zawsze uczę dziewczyny, by porządnie zdiagnozowały stan rzęs naturalnych, to jest podstawa do modelowania - dobrać rzęsy w zależności od możliwości rzęs naturalnych. i u patios na zdjęciu bardzo dobrze widać, gdzie powinna była dać inną długość, wystarczy zdjęcie oczu zamkniętych. modelowanie oka to nie tylko korygowanie mankamentów, modelowanie to również nadanie odpowiedniego, najbardziej właściwego kształtu, który podkreśli urodę i wydobędzie to, co jest w oku najpiękniejsze. a łuk brwiowy właśnie od tyłu na tym zdjęciu jest bardzo dobrze widoczny, przyjrzyj się - aha, widać, gdzie się wznosi, gdzie się załamuje, jak ogólnie ta brewka się zachowuje - to jest jeden ze wskaźników, który czasem nam ułatwia rozpoznanie kształtu. ja na zdjęciu patios po prostu widzę, że mogła wymodelować oko lepiej, choć na takim migdałowatym oku wszystko będzie się prezentowało całkiem dobrze.
Inkapaznokcie musisz koniecznie popracowac nad profilowaniem rzesek i pilnowaniem porzadku na oczku ;)
jak to opanujesz to kombinuj z modelowaniem :)
uszy do gory i do przodu ;) nie kazdy jest mistrzem od samego poczatku chocby i 5 najlepszych na swiecie kursow skonczyl ;) cwicz i nie poddawaj sie:ok:samozaparcie i treningi czynia cuda natomiast jesli stwierdzisz ze sama tego nie ogarniesz pomysl o doszkoleniu :)
Dziękuje za pomoc Na pewno będę ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć. Teraz wiem na co zwrócić szczególną uwagę. ;)
nadiuszko modelowanie oka mozna rowniez okreslic i dobrac od tylu na zamknietych oczkach nie tylko en face;) stylizacja to modelowanie, rzesy nie tylko modelujemy po to zeby ukryc mankamenty urody ale zeby poprawic i podrasowac nature ;)
Inka bedzie dobrze :) trzymam kciuki:ok: i chwal sie kolejnymi dzielami:D
Pochwalę się moją niedawną pracą Załącznik 71907
Evo Mink 0,2 10,12,14mm
śliczne, staranne, widać, że robisz to, co lubisz :kwiatek: na lewym oczku jest parę rzęsek dłuższych, które się wyróżniają względem pozostałych, widzisz? może tak tylko na zdjęciu niefortunnie wyszły, czasem tak bywa. ja osobiście zrobiłam troszkę krótsze ostatnie kilka rzęsek w kącikach zewnętrznych, co absolutnie nie oznacza, że zrobiłaś coś źle. bardzo mi się podoba aplikacja :ok:
Moja dzisiejsza praca, niestety zdjecie otwartych oczek nie wyszło. Dużo bylo rozmawiania, bo pół roku sie nie widzialam z kolezanka, ale nastepnym razem, jesli bedzie, mam nadzieje, ze bedzie lepiej :) Rzesy na koniec bardzo zalzawione.
Pomieszalam rzesy Evo B 0,15 i 0,20 9-12.
To jest stylizacja ślubna, romantyczny look, pasujący do osobowości Klientki. Długość i grubość zostały dobrane świadomie i celowo :) Ps. moja lewa czy jej lewe? :)
slicznie dziewczyny:D
eh wywijają mi się w każdą strone :/:
jaki szybciej schnący klej polecacie? bo już czas mój wymienić
Viewing image Zcf2t.jpg - Wgraj zdjęcia na forum.Wzorki.info
Viewing image 67NJC.jpg - Wgraj zdjęcia na forum.Wzorki.info
evo B 0,15 8-9-10-9-8
kiedy doklejam rzęski widzę jak te już doklejone wywracają fikołajki kiedy nie patrze! :(
a przecież nie da rady ich nie dotykać wcale, wysoka to dla mnie góra ale nie podam się!! ^_^
Ewi, może za krótko przytrzymujesz, że Ci się przekręcają?
Chyba glutki od kleju się porobiły?
ewi, to przynajmniej powiem coś dobrego, bardzo dobrze dobrałaś długości do rzęs naturalnych. uwzględniam, że nie wszystkie grubości, długości możesz mieć. klientka nie ma okazałych naturalnych rzęs, więc i efekt nie wzbudza zachwytu. widzę, że miałaś problem ze sklejkami, niektóre nadal wydają się być sklejone. pilnuj, by nasada rzęski sztucznej była połączona z rzęsą naturalną. polecałam już parę razy klej mocny z Maxlashes, obecnie jest moim nr1. rzęski robiły fikołki, bo najprawdopodobniej:
a. miałaś sklejki
b. rzęski sztuczne są za ciężkie dla rzęs naturalnych, widzisz, jakie są one cieniutkie i jakie grube w porównaniu do nich wydają się być sztuczne 0,15-ki?
teraz spróbuj wykleić kogoś, kto ma mocniejsze rzęski :)
MM, na lewym oku klientki, nad miejscem pomiędzy rozpoczęciem tęczówki (od wewnętrznego kącika) do źrenicy, zaledwie parę rzęs się wyróżnia. mogły tylko tak wyjść na zdjęciu, w rzeczywistości pewnie klientka zachwycona. ja bym była ;)
no są i grudki bo widziałam, że mi ucieka na boki to ja ją jeszcze w klej, strasznie się zdenerwowałam tym, że takie fikołajki robią!
jakis szybszy klej muszę kupić bo ten mój już za bardzo plastyczno-glutowaty sie zrobił.
Już staram się ładnie dobierać długość zwłaszcza, że widze już róznicę miedzy sypanymi a takimi na paseczku [jakie mięciutkie są!]
każdą rzęske trzymam na równo 5sekund i dmucham a jak tylko robie na drugim oczku to już mi psocą!