-
Odp: Wyjatkowe dziewięć miesięcy czyli FORUMKOWY KLUB CIĄŻOWY ; )
Kurrraaa! Jesteś niesamowita! Oj, pieściłaś witaminkami Zosię chyba w brzuchu, że taka duża:) Cudowna jest! Musiałaś Ci byś cięzko pod koniec, co?? Gratuluję Ci baaardzo serdecznie!
Mi zostało jeszcze 11 tygodni, dzidź waży nieco ponad kg a już mi cięzko, mimo, że ja ogólnie wielka baba jestem;)
na pierwszym 3d usmiech od ucha do ucha, na drugim dlubie sobie w nosie (to po tacie;) ). Ogolnie duzo reggae sluchałam to taki luzak rosnie, heheh :)
-
Kasiu to czekamy na kolejne info jak tam te magiczne 6 miesięcy przebiega ;)
-
Kurko gratuluję!!! Śliczna córcia ;) Dużo zdrowia Wam życzę:) Kasiu teraz będziemy czekać na Ciebie!!
-
Kurko mała jest boska!!!! Moja Wikunia też miała taką czuprynke czarną ( ale ja miałam straszną zgagę w ciąży i mówili że bedzie miała fryzik bujny i miała ;) )
Gratki kochana i teraz niech rośnie zdrowo :*
Kasiu a za Ciebie trzymam kciuki wielkie, luzuj sie teraz niech maluszek tańcuje i rowniez rosnie zdrowo :)
-
Kasiu, no trzymamy, trzymamy, ależ nam się społeczność rozrasta :)
-
Kasia trzymam kciukole, ciezko jest, wiem, ale kurde.. twarde baby jestesmy tak?
-
:*Kasiu ja też trzymam kciuki:przytul:.
-
Kurko Zośka śliczna :) ale widać, że duża i silna kobietka :)
-
Dzięki Kochane!
Kura...no jak nie jak tak ;)
Dziś mi w nocy dal popalić, bo taniec z gwiazdami sobie urządził:) Ale jestem na kilkudniowym urlopie, i mogę pospać w dzień, więc to nie problem :)
Od dziś zostało 10 tygodni.... Heheh odliczam jak skazaniec czekający na przepustkę;)
-
to chyba normalne :) te ostatnie 10 tyg to kazda z nas odliczala :D ciezko sie chodzi , kiepsko sie spi i wogole :) trzymam kciukole za jeszcze nierozpakowane ciezarowki ;)
-
Oj każda odlicza... ja tez kiedyś... dwa lata temu przeżywałam koszmary związane i z porodem i z tym czy sobie poradzę, ale każda z nas tak ma :)
Dopiero pozniej okazuje się jak bardzo pomocni potrafią byc bliscy... :)
trzymam za Was kciuki :) Kobietki
-
Ja rowniez trzymam kciuki ciaza to fajne przezycie ,swiadomosc ze cos w nas rosnie i rusza sie pozniej jest meega! Porod nie jest straszny jak mowia ,tak naprawde kazda przezywa go inaczej .Zycze duzo zdrowka ,cierpliwosci i wiecej przespanych nocy pozniej ...:ok:bedzie dobrze!
-
My dzisiaj byliśmy po wyniki w poradni genetycznej i wszystko super :) Test potrójny nic nie wykazał, także amniopunkcja nas ominęła :) No i będziemy mieli córeczkę Julkę :)
-
Nicola super wieści :kwiatek: gratuluję córci :)
-
Nicola - gratuluję, cieszę się, że wszystko dobrze :)
-
Nico noo w koncu kolejna dziewczynka :) a nie same chłopy były ^_^
Kura Zosia jest cudowna, ile włosków..ajjj... słodziak mały :):) jak sie w ogole czujesz? :)
i jak tam syn ?Starszy brat opiekuje sie mlodsza siostrą? :)
KasiaZ. to teraz czekamy na Twoje fotki maluszka :cwaniak2:
-
Super wiadomosc Nicola :kwiatek:
Teraz czekamy na nastepne wiadomosci :)
-
Nicola cieszę się, że będziecie mieli malutką Julkę :) o jak super!! :)
-
gratulacje kurce i mamuskom :)
-
Cytat:
Napisał
natalia268
Nico noo w koncu kolejna dziewczynka :) a nie same chłopy były ^_^
Ale dzieki temu ze same chłopy byly to teraz Nicola bedzie miala wybór na kandydata na zięcia :) hyhyhyhy
a probowalyscie kiedys tego chińskiego kalendarza płci dziecka? ponoc w 85% sie sprawdza. Mi sie sprawdzilo :)
opis
'W pionowej kolumnie po lewej stronie znajduję się nasz wiek. W poziomej mamy miesiąc poczęcia. Bardzo ważną informację jest to, że musimy się tu zasugerować kalendarzem księżycowym, który ma 28 dni. Jeżeli poczęłaś dziecko 29 lipca to już jest to sierpień. Kolor niebieski to jest chłopiec, a różowy to dziewczynka. Jeżeli masz np. 29 lat i chcesz mieć chłopca to musisz współżyć w miesiącach: lutym i od czerwca do paźdźiernika wtedy masz szanse na poczęcie chłopca. '
(tyle ze wg zasad ile ma sie skonczone lat a nie rocznikowo :) ) (albo jesli urodzilas dziecko przed 25 rokiem zycia to odejmuje sie -2lata czyli sprawdza sie 23 a jesli po 25 czyli np 26 to odejmuje sie -1rok i ponoc w roku przestepnym plec wychodzi na odwrot )
http://www.plecdzieckaplanowanie.az....rz-chinski.jpg
żródło: Kalendarz chiński płeć dziecka
-
Zyza heh u mnie sie w zadnym nie sprawdzilo wychodzi ze powinnam miec 2 chlopcow a mam 2 dziewczyny :D:D:d
-
ale ktoś bajke wymyślił haha to czy bedzie chłopiec czy dziewczynka zalezy od momentu cyklu a nie miesiaca :) Facet produkuje plemniki z chromosomem x (płeć żeńska) i y (płeć meska) - x są wolniejsze ale dłużej przezywają, y- są szybsze ale krócej żyją. wiec aby była dziewczynka współżyjemy kilka dni przed owulacją (do wyklucia się jajeczka y już zginą i idealnie na czas doczłapią się x), chłopiec w dniu owulacji (pierwsze y dotrą szybciej a x będą daleko w tyle) :)
ale chyba lepiej mieć niespodziankę ;)
-
to to wiem Emilka :) znam metody planowania plci :) ale sprzedala mi to kiedys kolezxanka i przetestowalam na sobie... jej sie sprawdzilo mi sie sprawdzilo... ale nie zeby ciaze pod to planowala :) z czystej ciekawosci sprawdzalam...
-
to co Emilia wstawiła, to mnie na studiach uczyli :D
super sprawa :)
Emilia, może i lepiej mieć niespodziewajke,ale jak ktoś już ma np dwóch chłopców
i chce dziewczynkę, to zawsze może spróbować :D
-
wszystkim rozpakowanym mamom, tym noszącym cuda pod serduchem- wielkie gratulacje!
Kuruchna, nie no jajo niezłe miałaś :) ale Zosina piękna! :)