-
Odp: Wyjatkowe dziewięć miesięcy czyli FORUMKOWY KLUB CIĄŻOWY ; )
Ja zaszlam w pierwszą ciążę zaraz po maturze, nie chiałam rezygnować całkiem z nauki ale obawiałam się, że w ciąży a później z małym dzieckiem na studiach sobie nie poradzę( byłam sama bez ojca dziecka, bez mamy bo mieszkała za granicą a rodzeństwa nie mam) więc zdecydowałam się na policealne studium kosmetyczne, zaoczne. Wiadomo, że to nie to samo co studia ale nie zmarnowałam czasu na siedzenie w domu i zawsze jakieś realizowanie marzeń małymi kroczkami. Takie przyjemne z pożytecznym.
-
Akacyjka wlasnie o tym myslalam. Chce wykorzystac ten czas jak najlepiej a przeciez 2 weekendy w miesiacu to babcie beda sie opiekowały. Muszę tylko jutro zadzwonic do szkoly i przedstawic im sytuacje z racji tego, ze nie wiem jak jest z uzywaniem aparatury. Mysle, ze w pierwszym semestrze nie bedzie, a w drugim to juz bede po rozwiazaniu wiec ok
-
Ja bym sie teraz nawet na coś zapisała ale niestety nawet 2 weekendy w miesiącu nie ma mi kto z malą posiedzieć bo P pracuje non stop..;/
-
Oj Milenko to Ci ciezko pewnie. Jednak nie ma to jak babcia, która moze zaopiekować sie maluszkiem.
-
no nie ma to jak babcia... niby matka mojego P z którą mieszkamy ma weekendy całe wolne ale ona jest chora psychicznie i stale na fochu więc juz nawet wolę nie pytać...
-
U mnie nie było problemu na praktykach, tyle tylko, że na mnie niektórych zabiegów dziewczyny nie mogły ćwiczyć. Żadna strata bo np depilacja woskiem w wykonaniu debiutantki to nic przyjemnego ;)) Ja wykonywałam wszytkie zabiegi z tego co pamiętam. Mnie pomagała kochana ciocia, siostra mojej mamy. Nawet teraz Maje nazywa wnusią :)
-
Hej :)
A no ja juz po...Krotko napisze bo jestem poszyta i nie mam sily na nic. Urodzilam Lilly 18.01.14 o godz. 18:57, miala 3200 g i 51 cm. Bole dostalam 17.01 o 21:10 i do rozwiazania sie meczylam. Jeszcze podczas porodu zaklinowaly sie nozki i owiniete byly pepowina, dlatego nie moglam jej wypchac, rozciely mnie dosc mocno ale sie udalo. Porod trwal 20 min. Podczas szycia zapadlam prawie w zapasc, mialam cisnienie 40/25, majaczylam i tak zasypialam, ze klepali mnie po twarzy by nie zasnac na amen a pozniej drgawki ok 30 min. Pozniej 5 dni bylam w szpitalu. W srode wrocilismy do domu.
Problem z karmieniem z piersi z poczatku byl ale juz jest lepiej.
Foteczki mojej Perełki z niedzieli :love:
-
Gratulacje!!!dzidzia przecudowna!wszystkiego dobrego!
-
Wiedziałam że to już :yess:
Malutka jest przeslodka!
Gratuluję i życzę zdrówka dużo siły i cierpliwości.
-
Ojej, to miałas przygody :( dobrze ze wszystko w porządku.
Zdrówka dla Ciebie i Małej oraz pociechy i spokoju
-
-
Wiedziałam, że jak dzisiaj wejdę , to zobaczę małą Lili :happybday::kooffa:
Gratulacje i dużo zdrówka i cierpliwości mamusiu. A z piersią w końcu się uda :ok: Malutka bardzo słodka, taka różowiutka :D Współczuję przeżyć, ale za taką nagrodę to chyba warto :* Ja dziś po wizycie. Mała się nie wybiera na świat jeszcze, a ja wyniki mam jakbym była z miesiąc w sanatorium, albo na wczasach :D Jeszcze tak to nie było. Mam dużo energii, więc wszystko sprzątam i poumawiałam kolejne klientki na walentynki:haha2:
-
Rudzia, GRATULACJE! Mała jest śliczna! Wracaj szybko do zdrówka :)
-
Rudzia Gratulejszy !! Taka ma spokojna buziunke!Anioleczek!niech rosnie zdrowo a ty wracaj do formy.:)
-
Gratulacje Rudzia :D Śliczny bąbelek :skacze: Wracaj do formy i zdrówka Wam życzę :przytul:
-
Rudzia Gratulacje. Słodki taki mały Człowiek <3 A ja w poniedziałek na wizytę zobaczymy jak Zuzia podrosła ;D
-
Gratki Rudzia! Taki był mały brzuszek a dzidzia nie taka malusia ;) Niech zdrowo rośnie :) Ja mam termin cesarki wyznaczony na środę, nie mogę się doczekać ale i troszke się boję. Po pierwszej mam koszmarne wspomnienia.
-
Akacyjka nie bój się będzie dobrze :) Trzymamy za Ciebie kciuki :)
-
Akacyjka wiem, że się boisz, bo już wiesz co Cię czeka, ale 3mamy kciuki :ok: Już niedługo przytulisz swoje maleńtwo i nie będziesz pamiętała nawet , że miałaś stracha :D
-
Rudzia super :ok: gratulacje !! !! !!
Dobrze ze wszystko skonczylo sie pozytywnie, juz masz Maleństwo obok siebie.
Życze szybkiego powrotu 'do siebie', abys szybko nabrala sil, a Maleństwo żeby sie zdrowo chowało :)
-
Dzięki dziewczyny :roza: a to mój brzuchal 38 tydzien i tak mysle, że skoro Rudzia miała taki malutki a jej Królewna 3,200 się urodziła to ciekawe jakich gabarytów mój Antek się urodzi. Kilka dni i będę wiedziała ;]
http://pliki.wzorki.info/images/VZlXR.jpg
-
-
Liczyłam na to, że mi tyłek w tej ciąży trochę urośnie hihihi patrzę na to zdjęcie i śmiać się chce bo brzuch jak piłka lekarska a pupy zero ;)) Czy której z Was biodra się trochę poszerzyły w ciązy i nie wróciły do poprzedniego stanu?
-
No tyłek malutki :)
Mi z biodrami nic się nie stało:)
Ja też miałam duży brzuch bo taki w 39 i 40 tygodniu a mała się urodziła 3330 więc też nie jakaś wielka :D
-
Milenka jaka duża różnica w przeciągu tygodnia zaledwie :wow: 3,330 to już całkiem przyzwoicie jak na dziewczynkę :) Moja Maja ważyła 3,100 jak się urodziła a ja w dniu porodu 52kg ;) Fajne brzuszki, ja będę tęsknić za swoim i kopniakami :)
-
No różnica spora ale to pewnie też dla tego że mała się inaczej ułożyła.
dla mnie 3300 to malutko :D
Ja to tak tęsknię za moim brzuchem że czasem nieświadomie łapie się na tym ze głaszcze się po brzuchu a młoda ma juz ponad rok :D
-
heh to tak jak ja przyzwyczajona byłam, że kiedy Maję miałam na rękach to ją kołysałam. Po kilku miesiącach kiwałam się na boki nawet bez dziecka na rękach :leze: jak rozmawiałam przez tel na przykład albo z kimś rozmawiałam to się kiwałam na boki jak jakaś szurnięta ;)
-
Rudzia gratuluję:kwiatek:
akacyjka będzie dobrze:przytul:
a tak z innej beczki...lubicie ogladać np. "porodówkę" na Tlc??
Bo ja lubię i zawsze się tylko zbeczę ze wzruszenia ;(
-
Ja to uwielbiałam jak byłam w ciąży :) i stale ryczałam na tym. A w pierwszych miesiącach nawet wymiotowałam razem z niektórymi pacjentkami :D
-
Cytat:
Napisał
akacyjka86
Liczyłam na to, że mi tyłek w tej ciąży trochę urośnie hihihi patrzę na to zdjęcie i śmiać się chce bo brzuch jak piłka lekarska a pupy zero ;)) Czy której z Was biodra się trochę poszerzyły w ciązy i nie wróciły do poprzedniego stanu?
Mam znajoma której biodra sie poszerzyly (dzieci 6 i 2 letnie). Jest szczuplutka ale biodra większe, wiec rozmiar spodni podskoczył w górę.
-
Natalia zapaliłaś światełko nadziei we mnie, dla mnie każdy cm w biodrach istotny :) Dzięki Sandruś :* Ja już nie oglądam porodówki bo też ryczałam jak bóbr i myślałam, że tylko mnie te porody doprowadzają do łez.
-
akacyjka mnie tez biodra rosną z 34 wskoczylam na 38 zobaczymy jak bedzie po porodzie ale mogloby zoastc pod warunkiem ze nogi tez przytyją :) nie chce miec 5 cm szpary miedzy nogami ;D
-
Dziewczyny mi też biodra podskoczyły. Poszerzyła mi się miednica i mimo szczupłych nóg i sylwetki, to rozmiar spodni z 34 na 38 mi wskoczył. Tylko, że ja bym wolała już się nie rozrastać więcej, bo jednak mam już w biodrach 100 cm :/: Tyle samo co w brzuchu :P W ogóle brzuch mam już jak bańka i kolejne kilogramy dochodzą :( Start z 52, a teraz 65 kg :wow: Wklejam zdjęcie brzucha z wczorajszej sesji. Porodówkę lubię i oglądam, a także Położne:D
-
Sztynka a Ty na kiedy masz termin? jakoś niedlugo już chyba, więc już nie przytyjesz wiele. I tak książkową wagę masz :ok: Ja nie wiem czy się coś zmieniło u mnie w związku z rozmiarem spodni bo od pół roku noszę tylko getry ;) Byłam dziś u położnej, dostałam wytyczne i w środę o 7:30 mam być w szpitalu. :tuptup: co raz bliżej i bliżej wielki dzien .
-
Oj tam , nie mozna byc zawsze szczuplym i mlodym . Starych i brzydkich tez na ziemi potrzeba;)
U mnie potwierdzone... Trzeci chlopiec:) Zero pomyslu na imie.potrzeba mi cos na G!
-
no nieeee :P ;)
A mąż chcial dziewczynke czy kolejnego chlopca ? ;p
-
Dzieki Kochane :)
W pierwszym dniu, mimo ze sie urodzila z waga 3200 g, to zjechala z waga do 2900 g, rzecz normalna ( tak twierdza ) ale nie jadla z piersi bo nic nie lecialo. Chwala za elektryczna pompke, sciagam mleko pompka bo mi wygodniej i wiem ile pozniej Mala wypija i na ile jej to starcza. Z piersi ciagnie tylko lewej (prawa brodawke mam "znieksztalcona i tu lezy problem bo nie moze jej do ust wlozyc ) ale pije 15 min i zasypia a po 30 min zas glodna ;)
Na razie nie jest zle, je i spi, kupki robi i pozniej znowu spi :P Ogolnie przesypia 2-3 h a w nocy czasami 4-5 h.
Mi sie biodra ciut powiekszyly, no i piersi a tak juz pare dni po porodzie wskoczylam w moje dawne jeansy i elegancko sie dopinam :D Waga zatrzymala mi sie 3 tygodnie przed porodem na 77 kg wiec przytylam 11 kg, obecnie bedzie gdzies 69-70 kg
Moj gin stwierdzil, ze mam taki maly brzuszek bo my obaj chudzi i dludzy, dlatego brzuch maly i rosl stopniowo. No i przez wymioty, ktore zakonczyly sie 10 min po urodzeniu Lilly :D Jakie to boskie uczucie jesc i nie modlic sie pozniej do WC :D
Teraz ja czakam na kolejne dzidziusie :)
-
Natalia jemu to wszystko jedno bylo.Coz moze to i lepiej.mam juz wprawe;)
Rudzia pozniej dzieci spia wiecej w nocy , to jest troche latwiej:(
-
Asiek może Gabriel? mi sie bardzo podoba to imię.
Rudzia ja też marzę o tym by swobodnie się najeść do pełna i nie martwić się, że w połowie posiłku przyjdzie paląca ogniem potworna zgaga!! Mam nadzieję, że to ustąpi zaraz po porodzie.
-
Aska Garbriela juz ma :)
Wlasnie, zgaga byla straszna ale nie tak bardzo jak te wymioty. Mi sie akurat trafilo, ze wymiotowalam od 7 tygodnia do samego konca i nawet jeden raz po ( moja mama wykrakala, ze nawet po porodzie mi sie zdarzy ) ;)
Strasznie bylo ale juz mam z glowy :)