Odp: Przedłużanie rzęs metodą 1:1
A moim zdaniem juz pomijając temat płynu, którego sie używa, po prostu się przyzwyczajamy do tego ,że jakis czas te rzęsy były długie, grubsze i gęstsze. Po sciągnieciu jest szok i ' o Boże ja nie mam rzęs'. Ewentualnie jeszcze kosmetyczka mogła dobrać rzęsy za długie, za cieżkie co też mogło osłabić te naturalne.
Mnie nigdy żadna klientka nie wyszła z czerwonymi i opuchnietymi oczami, czy po załozeniu czy po ściaganiu (chociaż w sumie całosci nie ściągałam, raczej pojedyncze przy korektach). A czy ta kosmetyczk, przemyła Ci oczy wodą (albo raczej wacikiem nasączonym wodą na tyle żenby ta woda z niego nie kapała bo to też nc przyjemnego) ?
Kochane dopiero wczytuję się w temat rzęsek choć zachwycam się nimi od dawna ;) a mam pytanie czy wiecie gdzie można odbyć wartościowy kurs w Krakowie? Z góry dzięki :D
P.S. Cudne firany :love::love::love:
Kurcze-nie mogę się doczkeć wypłaty-najchętniej już dziś zaczełabym kleić.:skacze:
Cytat:
Napisał
Evelina.J
Dziewczyny możecie polecic i podpowiedziec gdzie w woj. Kujawsko-Pomorskim zrobic kurs na rzeski 1:1?? Bardzo prosze o pomoc w tej sprawie...
Evelinka zaraz po twoim pytaniu o kurs odpisalam na gg nie wiem czy odczytalas. i widze ze dziewczyny z forum napisaly to samo.
ja mieszkalam pod Mogilnem wiec w Twoich rejonach, pojechalam wlasnie u Edytki robic kurs. nie szukaj na sile kogos blizej bo mozesz sie przejechac. Czytalas posty dziewczyn ktore wracaly ze szkolen i pisaly ze na szkoleniu zadnych informacji takich konkretnych nie otrzymaly, ze wkleily tylko kilkanascie rzesek i to byl koniec. Reszte dopytywaly sie na forum. Czasami warto troche dalej siegnac, zadac sobie trudu niz isc na latwizne.
Tak jak inne dziewczyny polecam Edytke, do Kurki tez jakbys sie dobrze bujnela to nie masz masakrycznie daleko. dziewczyny przemierzaly setki km zeby do nich wlasnie dojechac.
Chcesz dobrego szkolenia, kursu wal do nich
Ps. Mam nadzieje ze mi znowu tego postu nasz kochany pogromca nie wyrzuci:kwiatek:
Dziewczyny nie chodzi o pogrom postów, chodzi o to, że w kółko powtarzacie to samo,
nie chodzi o to, że kurka i edyta ....
chodzi o to, że nowym osobom w wątku nie chce się nawet przelecieć kilku stron !, jak ktoś ma zamiar wybrać się na kurs to wypadałoby się najpierw zorientować w sytuacji, tak? Przejrzeć doświadczenia innych dziewczyn, wiedzieć na co zwracać uwagę u instruktora - kimkolwiek on będzie, itd itp.
Jeśli zainteresowana osoba nie jest w stanie tyle wykrzesać z siebie na początek, to szkoda strzępić klawiatury, bo zaciemniacie wątek dla tych, które regularnie się tu udzielają i ważne posty giną w tłumie "idź tu idź tam, kup to kup tamto"
Naprawdę wiele rzeczy zostało już wyjaśnionych, poleconych itd, i nie trzeba czytać wszystkich stron, tylko te ostatnie, bo wiadomo, że tam wiedza jest najświeższa, więc proszę Was o dbanie o swój własny wątek dla własnej wygody.
To swieta racja. :kwiatek: :kooffa:
dlatego powtarzamy! Dziewczyny czytajcie cale forum, zapisujcie sobie (to tez rada naszych guru)
Drogie dziwczynki :) zwracam sie z ta informacja do osob, które sa zainteresowane kursem w Krakowie. Po konsultacji z Edyta :) ta zdeklarowala sie ze chetnie przyjedzie jesli zbiora sie 4 osoby :) :) ja bym byla chetna oczywiscie, widze ze Wisienka tez by sie moze pokusila bo tez Krakow. Jesli by sie znalazly jeszcze 2 chetne to by bylo super.
Ja się zastanowię nad tym kursem ;) Dam znać, ale jak coś to jestem lista rezerwowa :)
hahaha a ja moge edytke odwiedzic :D
a serio to prosze o ocene :/ tak rzadko robię rzeski ze zapomne co sie na szkoleniu nauczyłam :/
to było uzupełnienie wiec nie mam zdjęcia "przed"
http://www.voila.pl/037/jo1gz/index.php?get=1&f=1
http://www.voila.pl/038/auhru/index.php?get=1&f=1
Dziewczyny czytam forum od początku i już 1/5 za sobą :D jesteście skarbnicą wiedzy :* cieszę się, że tu jestem :kwiatek:
na temat dolnych rzęs (parę stron wstecz), to ja pracuję na otwartym oku, zaraz poszukam w necie, był taki dobry filmik, jak się przedłuża dolne rzęski.
[ame]http://www.youtube.com/watch?v=jiE-Ny47gi0[/ame]
Zen, ja nie mówię, ze grupery to sa zle rzeczy, sama miałam wystawione norki na grupperze, ale wiem po co to zrobiłam, zeby przyciagnac stałe klientki, nie odwazyłabym się na fuszere, bo mi by sie to po prostu.. nie opłacalo, jak sie decydujesz na grupper to robisz prawie po kosztach, nie masz zarobku, a wszystko po to, aby przyciagnac do siebie klientki, ktore owszem czyhają na okazje, ale jak raz sprobują, a zrobisz im usluge dobrze, to może wrócą, moze oczywiscie nie oznacza-na pewno:)
Karolina, ja Ci powiem jak to jest z tym ściąganiem, chociaż Ty chyba nie stylistka, nie tylko kleje się starzeją, płyny do ściągania również. Większosc stylistek ma w swoim kufrze plyn do sciagania rzęs tzw remover, ale często przy dopełnieniach nie sciagają odrosniętej rzęsy(mowisz, ze mialas dopelnienia przez trzy miesiace, czy ta pani chociaz raz przy dopelnieniu sciagala ci odrosniete rzesy uzywajac removera? Zaloze się o nową aplikację z Tobą, ze nie) wiec taki płyn lezy spokojnie w kuferku i uzywany jest tylko wtedy, kiedy ktos przyjdzie sciagnac calkowicie rzesy, a z rzesami jak z paznokciami, rzadko baby przychodzą na calkowite sciagniecie, albo wyrywaja, albo czekaja az im sie rzesy wymienia calkowicie, a tych pare przycinaja nozyczkami, wiec... ten remover rzadko uzywany lezy sobie w tym kuferku i stylistka z oszczedności go nie wywali:) , a remover ma wlasciwosci sciagające - jesli sie nie mylę do 12 miesiacy po otwarciu, potem je traci, wiec mogę się rowniez zalozyc,ze stylistka przy sciaganiu myziala ci tymi patykami dobre pol godziny, po powiece dolnej, gornej myziala i myziala( dobry i świeży remover ściaga rzesy maks do 10 minut) wiec ci podraznila powieki, remover tez prawdopodobnie nie zadzialal i od tego myziania coraz to gwaltowniejszego(tez sie zaloze) czesc rzęs si pourywala, czesc wyrwala.... i oczywiscie nie zakroplila Ci podraznionych oczu solą fizjologiczna, bo nawet jej nie posiadała, bo po co, nie?:skacze:
no.. to by było na tyle:) ale sie rozpisałam hyyy
zołzella, ladne uzupelnionko, widac na czym pracujesz:):):) i dobrze!
mi się wydaje ze jeszcze torszke kącik wewnętrzny i było by idealnie;) dziewczyny szukam rzęs dłuzszych niż 17 z SL .... błagam was pomózcie .... mam takie laski lubią hm.... plastikowy styl i nosza 17 ale na sylwestra chca dłuższe.....POMOCY!!
:huh::huh::huh::huh::huh::):):):)
Jeśli chodzi o szkolenia, warsztaty proszę założyć osobny wątek !
a ja mam takie pytanko...mam klientke która robi u mni epaznokcie ale usilnie (juz 3 laski zmieniła) poszukliwała poza mna dziewczyny rzęskowej nie mam pojęcia czemu... pierwsz jej rzesy to była taka katastrofa ze szok - kiedys wam wklejałam fotki jak ściagałam jej kolezance te rzesy bo polazły do tej samej dziewczyny :/
no ale do sedna - teraz znalazła sobie jakąs super której juz nie zmieni ;] i która za każdym razem ściaga jej całośc i nakłada nowe - czy to jest ok rozwiązanie? nie osłabia to naturalnych rzesek? bo juz pomijam ze bierze za to 50zł stad pewnie ona nie chce chodzić do mnie bo ja jej nie zrobie nówek za taką kwotę ;]
a może to wcale nie są rzęsy metodą 1:1. bo za 50zł zdjąć i założyć od początku - nie mieści się w głowie :o już pewnie wiecie, że w metodzie Blink&Go (czy inne nazwy przedłużania rzęs w 40minut) nie uzupełnia się rzęs, bo są "połączone" (by nie mówić "posklejane" :D ).
zołzella może twoja pazurkowa klientka też ma posklejane rzęski, przyjrzyj się ;)
pinoczetkaaa mi się wydaję, że dłuższe niż 17-ki będą wyglądały baaardzo sztucznie, na jeden wieczór to można było by założyć długaśne sztuczne rzęsy w pasku. bo po nowym roku klientka do uzupełnienia by musiała te rzęsistka nosić. ja bym odradziła, tłumacząc, że ponad 17mm to są ciężkie rzęsy, i żeby nie zniszczyć rzęs klientce, radziłabym nie przesadzać. z 17-kami i tak musi wyglądać zjawiskowo i się wyróżniać :D ja nie doklejałam dłuższych, niż 15mm :) więc i tak podziwiam Cię za 17 :love:
Marta Osz- tak kącik wewnetrzny, wiem, widze, ze nie sa posklejane, ale sa za daleko od powieki w kaciku wewnetrznym dlatego przytulaja sie do siebie pod roznymi kątami
zołzella, nie, w sumie nie osłabia rzęs, ale to znaczy, ze dziewczyna nie umie robić uzupełnien i przeproaszam, ze to powiem jest.. glupia, bo za 50 zlotych robic aplikacje zupelnie od nowa? Albo twojej znajomej sie tak wydaje, bo sciaga removerem rzeski odrosniete(chociaz watpie czy sie jej wydaje, bo pewnie po sciagnieciu kaze jej otworzyc oczy i twoja znajoma widzi, ze nie ma rzes), tylko nie daj sie zwariowac i nie rob za taka kwote calej aplikacji
pinoczetka w SL byly 20 tki 18 o 19 w SL nie ma na pewno od razu mówię, ale jak cha dluzsze i na chwile to dam ci rade, ale na PW ok? wszystko jest do zrobienia:)))) tylko teraz musze skoczyc do lekarza:(
ok to czekam dzikakukroko na wiadomosc od cb;]
no własnie nie ma posklejanych byłam na pokzie blinka iw iem jak wygląda, nie jest to blink - ma dośc ładnie zrobione nie wiem czy dokłądnie bo nie przyglądam sie az tak podczas robienia paznokci a nie bede jej ogladała bo pomysli ze chce ja na siłe zwerbowac do siebie
kurka nie zrobie jej za 50zł rzes bo szkoda mi zwyczajnie na to czasu i mojej pracy to za taka kwote wole zrobić w niecała godzinę paznokcie a nie sleczec nad rzesami :/
nie to nie i juz tylko nurtuje mnie to ciagłe ściagnie i w ogóle po co np po 3 tyg sciagac rzesy..... i robić na nowo
marchewkowy las : mam kilka takich młodych dziewczyn którym nie przetłumaczysz , założyłam wcześniej 15 śliczne ładnie podkręcone 100%aplikacji , to za tydzień dzwoni ze chce je ściągnąć i chce dłuższe założyć. Dla nich się nie liczy gęstość( bo akurat u nich pomimo noszenia takich ekstremalnych długości rzęsy wyglądają naprawdę ładnie, długie gęste naturalki- wcześniej robiły u dziewczyny takiej która zamawia jakaś chińszczyznę na alle , ona dokleja co któraś rzęsę ale takie po brwi , teraz wola do mnie bo ja dokładniej ale za krótkie , a i tak już noszą 17 z SL . Wiec robię im tak jak chca , 100% tez to nie jest bo typ wierci-piętka i po 15 minutach leżenia jucz jęczy czy dyzo jeszcze:].
pOPROSTU IM SIE NIE PRZETŁUMACZY I KONIEC. więc albo im bd zakładac , albo niestety strace klientki ktore przychodza do mnie co , 2 , 3 tygodnie na uzupełnienie- bo takie ekstremalne długosci trzeba tak uzupełniac - kto nakładał takie to wie co sie dzieje . Tak więc te dziewczyny sa dla mie bardzo dochodowe :].
Samaron, jesli zasmiecam ten watek szkoleniami to przepraszam , ale z watku o szkoleniach z przedluzania rzes zostalam skierowna tutaj, zeby nie powielac tematow. To juz nie wiem w ktorym watku mam o tym pisac.
http://forum.wzorki.info/kosz/1319-z...tml#post307720
O a nawet teraz zauwazylam ze tamten watke zostal zamkniety. To mam zalozyc nowy?
No i wiec właśnie....nie radze sobie z kącikami i powiem szczerze ze nawet nie wiem jak sie mam do nich dobrać...zawsze mam z nimi problem....
pinoczetkaaa mam nadzieje, że kura ci pomoże, też bym chciała wiedzieć, co tam ci napisze (może i do mnie na priw kura podzieli się tajemnicą?) :skacze:
MartaOSz ja tez sobie nie radziłam wąłsnie :/ dlatego zaczynam od wewnetrznych a nie jak wiekszosc od zewnetrznych kącików bo wtedy sa lepiej o niebo dopracowane :) jakos tak mi sie wydaje :) taka moja metoda