wyrównuje, ale czesto razem z brokatem lub ozdobami :(
Printable View
wyrównuje, ale czesto razem z brokatem lub ozdobami :(
Drugie zdecydowanie lepsze:good:. Najlepiej brokat zatapiać w pierwszej warstwie. Ja brokat mieszam z odrobiną żelu oddzielnie i taką masę nakładam na paznokcie. Na tą warstwę można od razu poukładać inne ozdoby i razem utwardzić. Potem warstwa budująca i nie ma prawa nic wystawać.:)
qatrycja początki zawsze są trudne ;) ale szukaj na forum tematów "jak piłować" "idealna krzywa C" czytaj, przyglądaj się pracom naszych bardziej doświadczonych stylistek i ćwicz, ćwicz, ćwicz... i będzie coraz lepiej... :)
A to jedne z ostatnich brokacików z kwiatkami fimo.
ivonna70 bardzo zgrabne pazurki i fajnie wyglądające zdobionko ;) qatrycjazobacz jak ivonna70 wyprowadza krzywą C w którą można spokojnie zatopić nawet gróbsze ozdoby nie mówiąc o brokacie czy piegach ;)
dzięki dziewczyny, juz od dwóch dni przeglądam na spokojnie to forum i nie moge sie oderwać :D co nie co zawsze wpadnie do tej głowy :D
qatrycja ja od półtora roku studiuję fora paznokciowe i z nich się uczę, i idzie mi coraz lepiej ;) (samochwała jestem) ale widzę różnice między moimi pracami z początków a tymi teraz... ty też się nauczysz
Dzięki iwa:)
qatrycja małymi kroczkami opanujesz z czasem wszystko. A mam nadzieję, że tu nauczysz się wiele.
wiadomo, to forum jest najlepsze ;D
moim podstawowym błędem było chyba to że nie zatapiałam ozdób w pierwszej warstwie... i już sie nie moge doczekać kolejnych paznokci które bede robić zważając na Wasze uwagi! Dzięki!:kwiatek:
Iwonko przsł♦odkie te Twoje pazurki !!
Dzięki Słoneczko:*
ivonna- słodkie pazurki :) sliczny ten fiolecik
może gdzies to przeoczyłam ale chyba dziewczyny nie napisały jednej rzeczy: ja zauważyłam niedokładnie wyrównany próg tipsa.
nie chce sie wymadrzac czy coś bo ja robie na formie ale rady mam takie:
- zrezygnuj ze zwykłych tipsów (bez tunelu mleczne)- lepiej dać tocszke wiecej i kupić tipsy tunelowe claer 100SZT TIPSY PRZEZROCZYSTE W PUDELKU TUNELOWE (693824675) - Aukcje internetowe Allegro
- po wyrównaniu progu nałóż cienką warstwe zelu i od razu na to brokat lub ozdoby---> do lamy
- jak wyjmiesz z lampy nie przecieraj tylko daj 2 cienkie lub jedną grubszą warswte żelu budując od razu krzywą "c"---> lampa
- spiłuj niewrówności, dokladnie przejedz pilnikiem przy wale okolopaznokciowym i nabłyszczacz
i najważniejsze!! jesli jestes początkująca to zacznij pracowac na zelach gęstych (nazywanych czasem przez niektóre firmy "galaretki" lub "hard")
Iwonko sliczne pazurki,mam takie kwiatki ale nie mialam odwagi ich wtopic bo wydaja sie grube
Super pazurki ciekawe zdobienie
ivonna70 Swietne te pazurki z fiolecikiem:good:
Jakieś tam brokaciki:DZałącznik 5886
Dziękuje za miłe słowa babeczki:kwiatek:. Kasiasssss ja kwiatki przyklejam, a potem dopiero pokrywam żelem i nie ma mowy, żeby wystawały:).
Edit i Ivonko śliczne pazurki :*
Dzięki Madziu:*
nowe brokacikihttp://images38.fotosik.pl/168/cf4c94922e6bd751med.jpg
bardzo ładne
ale ladne i te z czarna koncowka i te z niebieska,a nie robisz kwiatkow sama?bo ja chcialabym robic sama,ale nie mam pojecia co kupic