ja robie ak samo, cyrkonie zawsze na koniec.na zmatoqiony paznokciec troszke kleju tam gdzie ma byc cyrkonia,nanosze cyrkonie,chwilke czekam daje zel finish i do lamki.wszysko sie ładnei swieci
Printable View
ja robie ak samo, cyrkonie zawsze na koniec.na zmatoqiony paznokciec troszke kleju tam gdzie ma byc cyrkonia,nanosze cyrkonie,chwilke czekam daje zel finish i do lamki.wszysko sie ładnei swieci
ja SV klade na nablyszczacz pb i trzymaja sie jak beton, na klej nie probowalam
ja przyklejam na już troszkę schnący klej do tipsów, i zawsze trzyma rewelacyjnie
ja przyklejam tez na kleju i nablyszczam.
ja podobnie ;p
na samym końcu tuż przed nabłyszczaniem daje na kropelkę żelu :)
i jedyną osobą która gubi cyrkonie mimo wszystko jest moja babcia.
z doświadczenia już jej nie daje tylko coś innego wtapiam żeby nie wystawało ;)
Chciałam zapytać o zdobienie bulionem, jak go ładnie zatopić? Wydaje mi się że trzeba dać dość grubą warstwe żelu żeby kuleczki były całe, ładnie, równo przykryte. Boję się, że paznokcie będą za grube.
a może chcesz oczy ?? :):)
Oczy
a ja bardzo tych ozdób z dziurką nie lubię :) zawsze jak coś zamawiam to mam takiego pecha że dostaje je jako gratis;)
ja robie identycznie :D
Ja na opracowany paznokieć nakładam ostatnią warstwę żelu, układam cyrkonie obtaczam je dodatkowo cieniutką warstwą i do lampki. Na same cyrkonie nie nakładam żadnej warstwz niczego :-) ponieważ czasami zdarzało się że po tym cyrkonie traciły swój blask. Moje doświadcyenia z "mocowaniem" cyrkonii za pomocą kleju kończyły się tak, że cyrkonie pod jego wpływem traciły blask, może kropelka kleju była za duża... teraz robie zawsze na żel i się świetnie trzyma.
racja.Jak naloze na cyrkonie zel nablyszczajacy to traci swoj blask.
ja przyklejam na klej i na koncu obtaczam go zelem wokol ale nie na wierzchu.
Ja w akryl od razu wtapiam wyciętą koronkę :)
Ja ostatnio przestestowałam u siebie na łapce z większymi cyrkoniami. Żel soak off, więc miękki. Po zatopieniu ozdób i utwardzeniu, dałam cienką warstwę clear - lampa na 3 minuty i na końcu otuliłam boczki clearem i znów lampa - trzyma się :P
a czy ktoras probowala juz tyc cyrkoni sv do zatapiania w zelu??
Ja przyklejam na klej do tipsów, a później nabłyszczam, cyrkonie trzymają świetnie :good:
ja mam taką wersję:
albo na klej na sam koniec
albo na klej i jeszcze dodatkowo nabłyszcyć pazurka i przejechać w około cyrkonii żelem(nigdy nie nakładać na cyrkonię!!)
albo jak nakładamy nabłyszczacz na to cyrkonię, do lampy i drugi raz nabłyszczyć, przejechać w okolo cyrkonii nie nakładając na cyrkonię, bo straci blask! :)
ja przeważnie daje na klej na samym końcu :)
ja RObie tak samo najpierw odrobina kleju przyklejam je następnie nabłyszczam pazurki i wszystko super sie trzyma jeszcze nie zdarzyło sie żeby odpadło cos:):D
Ja przytwierdzam na nabłyszczacz, utwardzam, a potem jeszcze delikatnie obtaczam dookoła i ponownie utwardzam ;) nigdy nic nie odpada.
a ja kupiłam sobie wczoraj klej modelarski, niedługo będę testować:)
o to jak użyjesz to daj znać. Może ten klej modelarski lepsiejszy :)
a ja czy to akryl, czy żel wtapiam koronkę najpierw przyklejając ją do szkieletu :D nie nie odstaje i się trzyma :D
o tu wtopiłam np w akryl:
http://forum.wzorki.info/members/kam...na-formie.html
muszę jeszcze kiedyś poszaleć z koronką :skacze: bo wygląda super na pazurkach :ok:
ja daję na klej do tipsów na opracowanego pazurka :) potem dookoła nabłyszczam i jest super :D
a jak wtapiam z żel czy akryl to od razu w pierwszą warstwę :)
Kamila te pazurki z Koronka Sa przecudowne!!!
nie moge sie na nie napatrzec:):love: