-
Odp: ile czasu zajmuje wam zrobienie paznokci
u mnie to jest tak: 2, 2o french czysty z coverem, french z brokatem 2 godzinki, czyste, pod lakier poltorej godzinki, a ze zdobieniami.. oj tego.. to juz jest roznie.. i cztery godzinki:D
-
łojojoj to ja robiłam swoje prawie trzy godziny :D:D:D tylko, że to moje pierwsze pazurki to musiałam się skupić żeby nie narobić dziadostwa :P
Myślę, że z czasem będzie lepiej :)
-
Cytat:
Napisał
aneczka19895
łojojoj to ja robiłam swoje prawie trzy godziny :D:D:D tylko, że to moje pierwsze pazurki to musiałam się skupić żeby nie narobić dziadostwa :P
Myślę, że z czasem będzie lepiej :)
Jak na pierwsze, to super czas. Ja swoje pierwsze zwykle frenche robilam cztery godziny, w wydawalo mi sie, ze zwijam sie jak w ukropie
wszystko jest kwestia organizacji pracy i informacji o niektorych procesach, jesli to Twoje pierwsze pazurki to mozesz nie wiedziec np, ze jak nakladasz zel na pazurka, to nie musisz kazdego z nich trzymac tak dlugo, jak podaje producent(najczesciej ok 120 sekund), wystarczy zamrozic czyli wlozyc pazurka na ok 20 sekund i nastepny i nastepny, jak klientka wklada lapke przy kazdym nastepnym pazurze to tamte poprzednie sie utwardzaja "na sztywno" :)
-
Cytat:
Napisał
dzikakura
Jak na pierwsze, to super czas. Ja swoje pierwsze zwykle frenche robilam cztery godziny, w wydawalo mi sie, ze zwijam sie jak w ukropie
wszystko jest kwestia organizacji pracy i informacji o niektorych procesach, jesli to Twoje pierwsze pazurki to mozesz nie wiedziec np, ze jak nakladasz zel na pazurka, to nie musisz kazdego z nich trzymac tak dlugo, jak podaje producent(najczesciej ok 120 sekund), wystarczy zamrozic czyli wlozyc pazurka na ok 20 sekund i nastepny i nastepny, jak klientka wklada lapke przy kazdym nastepnym pazurze to tamte poprzednie sie utwardzaja "na sztywno" :)
Właśnie tak robiłam jak piszesz :) czyli mówisz, że nie jest źle? :) ufff co za ulga:)
-
Wam to fajnie -tak krótko .Mi schodzi na sobie 4godz.ale ja dopiero zaczynam. Na dodatek po tych 4 godz. nie jestem jescze zadowolona z wszystkiego i widzę że popełniłam tyle błędów . Najgorsze jest to że te błędy najbardziej widzę na zdjęciach;(
-
Cytat:
Napisał
aneczka19895
Właśnie tak robiłam jak piszesz :) czyli mówisz, że nie jest źle? :) ufff co za ulga:)
Pewnie, ze nie jest zle
---------- Dodano o godzinie 21:13 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 21:09 ----------
Cytat:
Napisał
anula_buziaczek
Wam to fajnie -tak krótko .Mi schodzi na sobie 4godz.ale ja dopiero zaczynam. Na dodatek po tych 4 godz. nie jestem jescze zadowolona z wszystkiego i widzę że popełniłam tyle błędów . Najgorsze jest to że te błędy najbardziej widzę na zdjęciach;(
a to swietna metoda aby swoje bledy wylapac, cyknac fotke, wyjdzie kazde niedopilowanie. Jak rozumiem robisz tylko na wlasne potrzeby, wiec sie nie spiesz. Z czasem reka sie wprawi, ruch pedzelka bedzie pewniejszy i organizacje sobie wypracujesz.:) i bedzie krocej, a.. jak gadasz z tym,komu robisz gadaj "do pazura" kazde podnoszenie oczu wybija Cie z rytmu i wydluza czas:)
-
Cytat:
Napisał
asiek
ja bym nawet tyle nie wysiedziała ( chodzi mi o to że niektóre z was robią po 3 godziny :] ), nie mówiąc o klientkach...
ja robie pazurki plus minus 3 godzinki i moje klientki potrafia wysiedziec ...a co najciekawsze wracaja :) otoz poraz kolejny sie powtorze : STAWIAJMY NA JAKOSC A NIE NA ILOSC ( SZYBKOSC )
-
Odp: Jak skrólić czas pracy.
mnie też zajmuje to 4h , ale myślałam że dlatego że zaczynam .Trochę pocieszylyście mnie . Nie wiem czy uda mi się zejśc na 2h kiedykolwiek .Najgorsze jest to że klientkom wydaje się że jak ktoś robi krocej tzn że lepiej:(
-
ja zazwyczaj mieszcze sie w 2,5 - 3 h, no chyba ze zdobienie jest jakies mega skomplikowane lub zagadam sie z klientka hehe, ale tez bym chciala moc uporac sie ze zwyklym frenchem w 2 h...
-
to że ktoś robi krócej nie zawsze oznacza lepiej, niestety ale większośc klientek tak myśli :(
mi french na tipsie zajmuje około 4 godzin, na naturalkach mamie ostatnio zrobiłam w godzinke :)
Natomiast moja znajoma potrafi zrobić biały french lub brokatowy w 40 minut (jak to mówi: gdy jej się nie chce) i tu robi niedokładnie - w efekcie po tygodniu (czasem i to nie) wracają klientki z odpadającymi tipsami, mega zapowietrzeniami itp. itd., ale niektóre przychodzą nadal bo przecież ..... dziewczyna się spręża. Tak było do niedawna, teraz chętnych na tipsy poprostu brak.
-
niestety klientki maja podstawy zeby tak sadzic poniewaz osoba ktora robi set 4 godziny jest jeszcze nie wprawiona co oznacza ze moze miec mniejsze umiejetnosci(dlatego sie bardzo stara co zajmuje kupe czasu) od osoby ktora pracuje w brazny x lat i ma tak wprawiona reke ze seta trzaska w 2h;)
ja jak robilam pazurki w salonie to tez wolalam isc do osoby zaufanej ktora kilka lat pracuje w salonie i paznokietki miodzio mi trzaskala w 2 h:D zamiast siedziec 4h i myslec czy bedzie wszystko ok:)
trzeba cwiczyc,cwiczyc,cwiczyc i ciezko zapracowac na renome;)
-
Dokładnie, trzeba duzo cwiczyć, trening czyni mistrza:D Ja na poczatku tez robiłam paznokcie po 3 godz, a teraz zrobie nawet w 40 min (i nie odpadaja;)) ale musi byc szybki wzorek. Ale najczesciej zajmuje mi to 1-1,5 godz jesli wzorek jest skomplikowany. Im wiecej pazurkow przejdzie przez Wasze rece tym bedzie coraz szybciej:)
-
Ćwiczenia, ćwiczenia i ćwiczenia ale również dobra organizacja pracy pomaga :)
Im więcej się uczysz tym więcej wiesz, a praktyka czyni mistrza, jednak żeby się nauczyć, załapać tą wprawę należy pamiętać przede wszystkim żeby nie zaniżać jakości na rzecz szybkości :) wprawa przyjdzie z czasem :)
-
Aniahk jestem takiego samego zdaniaaa:)
aaa wprawa przyjdzie z czasem ja kiedys robilam tez 4/5h a teraz juz 2;30/3 zalezy co robiee:)
-
ja czysty french z coverem (ew z brokatem na koncówke) robie w 2h15min, z malowaniem kwiatków 2,5h a z kwaiatkiem akrylowym na 4 palcach niecałe 3 godziny i za chiny ludowe nie umiem zejsć niżej...:blink:
-
Ja zwykły french z coverem robię w 2 h. Ale jak są ogryzki, albo inne problematyczne pazurki i do tego jeszcze wzorek to czasami 3 h :/:
-
mi wzory niestety dużo zajmują :/ ze spiłowaniem poprzedniego ok 3h
robione od podstaw 2h
ale wiem że żadna babeczka nie wychodzi niezadowolona z długości czasu :D
-
moim zdaniem czas pracy zależy w dużej mierze od organizacji stanowiska, wszystko musi być pod ręką. Zauważyłam też że dopóki nie miałam zegara na ścianie szło mi o wiele dłużej, od momentu zamontowania go czas skróciłam o 30 minut jak nie dłużej.I następna zasadnicza kwestia, dla mnie podstawą także są dwie lampy UV. Zeszłam z czasu bardzo kiedys mozoliłam się z pazurami ponad 4 godziny a teraz w 3 godziny ściągam starą masę i robię nowiutkie wraz ze zdobnictwem. Odpuszczam sobie jak przychodzi jakaś znajoma, kuzynka, wówczas od kawy do kawy i może poł dnia zlecieć :skacze:
---------- Dodano o godzinie 16:07 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 16:05 ----------
zyzka zdublowałyśmy się prawie :skacze: co Ty mnie prześladujesz czy co hehehehe :D
-
Cytat:
Napisał
violala
Dokładnie, trzeba duzo cwiczyć, trening czyni mistrza:D Ja na poczatku tez robiłam paznokcie po 3 godz, a teraz zrobie nawet w 40 min (i nie odpadaja;)) ale musi byc szybki wzorek. Ale najczesciej zajmuje mi to 1-1,5 godz jesli wzorek jest skomplikowany. Im wiecej pazurkow przejdzie przez Wasze rece tym bedzie coraz szybciej:)
Rany julek!!! Tylko godzina?! :o[COLOR="Silver"]
Mi najdluzej schodzi z odpacowaniem przyklejonych tipsow. Nie wiem czemu. Staram sie zejsc nizej z czasem a tu przyslowiowa d...
-
Cytat:
Napisał
Anika
Rany julek!!! Tylko godzina?! :o[color="Silver"]
Mi najdluzej schodzi z odpacowaniem przyklejonych tipsow. Nie wiem czemu. Staram sie zejsc nizej z czasem a tu przyslowiowa d...
Mi też najdłużej schodzi z tymi tipsami :D
-
a używacie bloczków czy pilkinów? mogę polecić bloczek i potem przy skórkach dorobić dla pewności pilniczkiem delikatnie takim o wyższej gradacji, ale bloczek raz dwa zmatowi
-
Kurcze, ja u klientek frencha na razie tylko robiłam i schodzi mi 4 godz. Sobie na razie na dwie tury robię - 2 dni po 3-4 godz - w zależności od wzoru i długości. Mam nadzieję, że kursik pomoże mi się może bardziej zorganizować, no i z czasem i ćwiczeniami zejdę do wymarzonych 2-2,5 godz :D
-
Cytat:
Napisał
Anika
Rany julek!!! Tylko godzina?! :o[color="Silver"]
Wazny jest tez dobry pilnik, jak czasami pracuje takim lekko zuzytym to sie tylko wkurzam bo macham pilnikiem a niwiele sie spiłowuje;) Dlatego polecam kupic dobry, ostry pilnik i heja do roboty;)
-
mi schodzi około 3 godziny czasem nawet 4, ale kiedyś byłam zaskoczona:o jak skończyłam french z coverem w 2 godziny:wow: tylko szkoda że raz tak było :D
-
Cytat:
Napisał
violala
Wazny jest tez dobry pilnik, jak czasami pracuje takim lekko zuzytym to sie tylko wkurzam bo macham pilnikiem a niwiele sie spiłowuje;) Dlatego polecam kupic dobry, ostry pilnik i heja do roboty;)
Wiesz, byc moze masz racje. Napewno zwroce uwage na te nieszczesne pilniki.