-
Odp: Przed³u¿anie na formie
agulusia na pewno szpiców na tipsie nie zrobisz?^_^
-
ja robi³am, przycinalam kwadraty
-
No w³a¶nie ja te¿ bez problemu dlatego nie rozumiem dlaczego nie da siê:)
-
mo¿e agulusi chodzi³o o to, ¿e szpice lepiej wygl±daj± wykonane na formie ni¿ na tipsie:)
-
prawdopodobnie. ale z tipsami nie jest najgorzej (---> ikonka :P zastêpowa³a to zdanie ;))
u mnie w galerii mo¿ecie zobaczyæ szpice na tipsie, to by³y 1 szpice, ale mia³am zajawke, robi³am z 5 godzin siedz±c przed tv:) u ivonny jest super praca na tipsie ju¿ fabrycznie szpicowym.
a ja poniewa¿ zar±ba³am w szafke ¶ci±gam pazury i na dniach bêdê æwiczyæ chodz± za mn± te bridge ciekawe jak mi wyjd±... wiecie mo¿e jak do nich zgi±æ formê? bo w temacie o nich nikt mi nie odpisa³ póki co. my¶la³am ¿eby j± zgi±æ na szyde³ku
-
ano prawdziwych szpicow/sztyletow na tipsie nie zrobicie:D
po 1 dlatego ze spice tuneli nie maja a po 2 nawet na tycz tipsach do szpicow wychodza krogulce;)
juz uzasadniam swoje stwierdzenie
na tipsie nie zbudujesz pozadnego szpica tak zeby szla w lini prostej krawedz boczna bo tipsy maja swoja krzywa i wg mnie wychodza kurze pazury;) a jak jest prosto z boku to znowu od punktu stresu leca w dol na leb na szyje;) wiecie o co mi chodzi??
w szpicach ma byc tak samo jak w kwadratach czy edziach od punktu stresu nie moga za bardzo opadac
zdjecie znalazlam na kosmetomani tylko po to zeby pokazac wam roznice;) dobienie bardzo mi sie podoba ale szponowatosc juz nie koniecznie
"szpice" na tipsie z kosmetomani
http://www.kosmetomania.pl/obrazy/wz...zorek_3471.jpg
a te krotsze z photobloga
http://wd5.photoblog.pl/lvp3/200907/7B/44174014.jpg
wiec jest zasadnicza roznica miedzy szpicami a szponami, a to co ostro zakonczone nie koniecznie szpicem byc musi;)
a to sa prawdziwe szpice w wykonaniu Liliyi
http://www.liliya.od.ua/gallery/pics/0019.jpg
-
no dobra ju¿ rozumiem o co chodzi. wrzucam tu fote tego co zrobi³am. chyba a¿ tak krogulcze nie s±, ale ju¿ widzê t± ró¿nicê o któr± ci chodzi³o.
a powiedz jak mam swoje wskazuj±ce szponowate z natury, obydwa mi rosn± w dó³, jak podk³adam formê to robiæ je nie tak 'naturalnie' tylko jakby wygi±æ na prosto nie? wiesz o co mi chodzi?:)
-
na kciuku widac zwlaszcza jak opadaja w dol a nie powinny;)
ja mam krogulcze naturalne w2skazujace i srodkowe i jedyne co pomaga to idealne podlozenie formy na max skrocony pazurek:D
paznokciec jak opada od punktu stresu to musi robic to w lini prostej a nie na pol okraglo:P
-
tak ju¿ zrozumia³am o co ci chodzi:) i przyznaje racje ze jest w tym ró¿nica:) a z tymi wskazuj±cymi to mam w ogole lipe bo dodatkowo s± strasznie skrêcone. jak zdejmê to zrobiê fotke naturalka
-
agulusia pewnie ¿e ró¿nica jest i to ogromna ale wrzuci³a¶ edzie (których ewidentnie nie da siê zrobiæ na tipsie) i szpice do jednego worka i nie do koñca zrozumia³am o co Ci chodzi z tym ¿e siê "nie da":P da siê ale nie s± takie ³adne:) ale powiem Wam ¿e te¿ ró¿nie te szpice na tipsie wychodz±. Na zajêciach robili¶my w³a¶nie na tipsie bo zabrak³o szablonów i na moim palcu nie wyszed³ "krogulec" jak to ja nazywam. Niestety mam tylko zdjêcie robione od góry wiêc nie bêdzie tego widaæ:/:
-
a mi siê uda³o po raz pierwszy cos zrbic na formie mo¿e nie maja idealnego kszta³tu ale s± i uwa¿am ze nie zle skoro trzymaja siê ju¼ miesi±c wprawdzie teraz czas na odnowe bo s± odrosty ale siê cieszê
-
Ja kiedy¶ sobie zrobi³am na próbê pazurka na szablonie i u¿y³am do tego celu ¿elu z Sun Flower i s³abo mi siê utwardzi³ by³ taki jakby elastyczny ten pazurek... wygina³ siê na ka¿d± stronê, zdjê³am go bez najmniejszego problemu ;/ co¶ musia³am ¼le zrobiæ lub ¿el siê nie nadawa³ :(
-
Cytat:
Napisa³
Rozalka87
Ja kiedy¶ sobie zrobi³am na próbê pazurka na szablonie i u¿y³am do tego celu ¿elu z Sun Flower i s³abo mi siê utwardzi³ by³ taki jakby elastyczny ten pazurek... wygina³ siê na ka¿d± stronê, zdjê³am go bez najmniejszego problemu ;/ co¶ musia³am ¼le zrobiæ lub ¿el siê nie nadawa³ :(
sam, cieniusi szkielet z ¿elu zawsze siê wygina trochê w te i wewte ;P Musisz przy nim bardzo uwa¿aæ po prostu . Byæ mo¿e na³o¿yla¶ te¿ zbyt cieñk± warstewkê, wtedy te¿ nie trudno o z³amanie lub wygiecie :]
-
Uwa¿am, ¿e tak naprawdê zale¿y pod tego jakiego tipsa uzywamy i jaka dlugosc szpiców chcemy miec, jak dobrze dobrany tips i dobra dlugosc nie wiadomo czy to forma czy tips, a oto zagadka:) który ze szpiców jest na formie, a który na tipsie?
-
wydaje mi sie 2na formie 1 tipsik:)
bardzo ladne pazurki:P
-
no tak tylko ¿e to juz nie jest szpic tylko bardziej wyszczuplony migda³ :D i gdybys zrobi³a ostr± koñcówkê -igie³kê, z boku napewno by by³o wodac ¿e to tips widok z góry nic nie mówi o kszta³cie bocznym
ale ja uwielniam takie w³asnie migda³y
-
moim zdaniem ten pierwszy to tips :)
-
w ogole to ³adne zdobionko!! :) parê stron wcze¶niej te¿ wrzuca³am, od góry nic nie widaæ a od boku dopiero :) a bardzo ³adne oba, szczególnie podoba mi siê drugi:)
-
odwrotnie:)
---------- Dodano o godzinie 19:41 ---------- Poprzedni post by³ napisany o godzinie 19:33 ----------
Cytat:
Napisa³
Anna Otkiñska
no tak tylko ¿e to juz nie jest szpic tylko bardziej wyszczuplony migda³ :D i gdybys zrobi³a ostr± koñcówkê -igie³kê, z boku napewno by by³o wodac ¿e to tips widok z góry nic nie mówi o kszta³cie bocznym
ale ja uwielniam takie w³asnie migda³y
Wiem, niestety, zanim sie zorientowalam, ze widok z gory jest mylacy (jakis slabszy dzien na myslenie) spilowalam wszystkie.:nie_powiem: Zgadzam sie, ze to nie klasyczny szpic, ale migdalek tez nie a jednak widzisz-dziewczyny sie myla, tak w ogole, to jestem ostr± zwolenniczk± szablonow:D , tak jak jestem rowniez zdania, ze jak szpice to akryl, a nie zel chocby nie wiadomo ile materialu nakladac, jak wzmacaniac linie stresu szpice ¿elowe na formie s± mniej stabilne, a te szpicko-migdalki sa zelowe, przy takiej dlugosci w miare stabilne, ale to moja opinia, a ja sie znam Aniu-¶rednio.
---------- Dodano o godzinie 20:15 ---------- Poprzedni post by³ napisany o godzinie 19:41 ----------
Cytat:
Napisa³
margareta
moim zdaniem ten pierwszy to tips :)
nie, pierwszy to forma, a ten jasnoniebieski to tips
-
Odp: Prawid³owe pod³o¿enie formy
Super :)
Ja zakocha³am siê w formach 2miesiace temu, kiedy po raz kolejny tym razem pod okiem fachowca próbowa³am swoich si³ i teraz ca³kowicie odstawi³am tipsy :)
A no i witam, bo ja nowicjuszka :)
-
Kochane nie chcia³am zak³adaæ nowego tematu wiêc pytam tu, czy wiecie mo¿e gdzie mo¿na kupiæ takie d³uuugie szablony? Bo niektóre stylistki robi± takie d³ugie szpice np na konkurs..
-
Cytat:
Napisa³
dzoana9999
Kochane nie chcia³am zak³adaæ nowego tematu wiêc pytam tu, czy wiecie mo¿e gdzie mo¿na kupiæ takie d³uuugie szablony? Bo niektóre stylistki robi± takie d³ugie szpice np na konkurs..
generalnie nigdzie... przyklejasz jedn± forme na drug± i jedziesz z koksem jak ci siê podoba. jak 2 sklejone formy s± za krótkie to sklejasz 3 ajak to ma³ to wiêcej... ale 3 formy to chyba by wyszed³ od 10-15cm:)
-
NFU OH maja takie dlugie formy
-
ja podklejam jajeczko bo szkoda mi form niszczyc, w zupelnosci wystarcza na wiekliego szpicora:P
-
super temat,:good: najgorsze, ¿e cos mi sie zepsu³o i nie mogê podzekowac za uzyteczne posty;(