ja dokładnie tak jak luska, sondą mi bardzo mozolnie szło
Printable View
ja dokładnie tak jak luska, sondą mi bardzo mozolnie szło
Robiłam wczoraj trzeciego w życiu frencha. Dwa pierwsze pędzelkiem a wczoraj sondą i muszę powiedzieć że już chyba nigdy nie będę robiła pędzelkiem bo sondą naprawdę dużo łatwiej się robiło nawet prawą rączkę :ok:
ja dzisiaj próbowałam sondą i oto efekty:)
Lena, nie wstawiamy dwoch tych samych zdjec na forum :)
Ja bym jeszcze wydluzyla lozysko :)
ok :) bedę próbować:)
Ja frencha tylko na stopach bo na łapki to tipsy french. Jak zaczynałam przygode z tipsami to namalowałam pędzelkiem. Można powiedzieć że zrobiłam to 2 razy w życiu - pierwszy i ostatni :)
A na stópkach sonda a potem linie uśmiechu pędzelkiem przecieram żeby było równo.
Dziewczyny sliczne dzieki za podpowiedzi na temat frencha, czekam na sonde, ktora przyjdzie poczta a teraz poprobuje patyczkiem :) powodzenia wszystkim
ja próbowałam pędzelkime ale coś mi nie wychodziło a czytając te forum podsunęłyście mi ciekawy pomysł z sondą i muszę przyznać że french wyszedł rewelacyjnie :)
także z mojej strony wielkie dzięki :)
Ja praktykuję i sondę i pędzelek , ale jakoś częściej nakładam pędzelkiem ;)
ja nakladam pedzelkiem :)
Ja robię frencha za pomocą pędzelka tak się nauczylam i tak mi jest wygodnie... doszłam, że tak powiem do wprawy i szybko mi idzie :)
Ja w sumię tak i tak. ;) Zależy bardzo od żelu i jego konsystencji. Pracowałam na abc nailstore i suuuper sonda się sprawdzała , teraz na rzadszym z evershine i ciężej, ale dalej próbuje. :)
Ja mam ten z evershine, dostałam od klientki, też stylistki i dla niej był za rzadki, ale dla mnie idealny jest. Zmywam dyspersa i na to sonda, albo patyczkiem. Za nic bym go nie kupiła 50 zł za 15 ml ha ha, za to bym dołożyła i miała jakiś lepszej firmy ale dostałam za free :D
Ja ten z evershina kupiłam za 30zł w hurtowni 15ml. ;)
Dodatkowo go zagęszczam pudrem akrylowym białym i jest git!:ok:
Dla mnie sonda nie podeszła pędzelkiem skośnym idzie mi dużo lepiej
Kiedyś nakładałam sondą, ale przerzuciłam się na pędzelek i jest mi o wiele wygodniej:)
Ja też nigdy o sondzie nie myślałam i nie myśle :P dobrze robi mi sie pedzelkiem :) czasami pomagam sobie też patyczkiem jak chce głebszy uśmiech :)
Dobrze jest dziewczynki znać kilka metod aplikacji białego żelu. Ale o zagęszczaniu żelu pudrem akrylowym to ja nie wiedziałam, bo mam taki na zbyciu i w poniedziałek spróbuję :ok:
ja do momentu gdy w zeszły czwartek czytałam ten temat robiłam frencha pędzelkiem.
W sobotę miałam 2 klientki i spróbowałam sondą.
Powiem Wam- boski sprzęt :)
Szło mi dokładniej,szybciej i głębszy uśmiech stworzyłam.
Będę teraz pracować sondą dużo częściej, ale z pędzelka nie rezygnuję,bo nigdy nie wiadomo :D
ja sondy używam przy rzadszych żelach a przy gęstych pędzelek :]
Miesiac temu pisałam że o sondzie nie myśle ale w zeszłym tygodniu spróbowałam i powiem szczerze że bardzo dobrze mi sie tak pracowało :) teraz bede doszkalac sie sonda :P
dziewczyny ogladac zdjecia widze ze roznego ksztaltu sa usmiechy. mnie na kursie Pani uczyla ze trzeba do literki "V" robic ae widze ze niektore z Was robia tez inne piekne ;) czy ma ktos zdjecia z liniami usmiechu jakie moga byc i zeby ladne byly? jak tak to prosze o wstawienie;)
im dłuższy pazokieć robimy głębszy smile, na krótszych płytszy, łagodniejszy;)