Moja droga, możesz mi powiedzieć ile trzyma się na paznokciach w dobrym stanie?^_^
A z doświadczenia, jak długo utrzymuje się na paznokciach?
22-06-2011, 14:33
milka_n
Odp: Żelo - lakiery / hybrydy / Shellac
Laski ja używam z MM i nic sie nie marszczy, co prawda nakładam naprawdę mega cieniutkie warstwy, nie wiem co by się stało jak nałożyłam bym grube warstwy..nie próbowałam.
Miałam też na próbę te z tych tańszych i odradzam...poważnie!!! Nie marszczyły sie, też nakładałam cieńkie warstwy ale odpryskują juz na następny dzień, nie wszystkie ale niektóre, czego hybrydy z MM nie robią...i do tego te tańsze mają taki nieprzyjemny zapach...jak farba do malowania!!!
Mam też jeden z orginalnych Shellac-ów CND i jest wszytsko OK, nic sie nie dzieję :) Nie mam z innych firm które też mają swoje hybrydy z wyższej półki więc sie nie wypowiem!!!
Moja znajoma ma z Ladys-nails i mówiła że wszystko jest OK, zakupiła cały zestaw po wypróbowaniu jednego więc muszą być OK, inaczej nie inwestowała by :)
Pozdrowionka :)
23-06-2011, 11:12
Evelyn.
zuzaneczka, agulusia dziękuję za odpowiedź na temat cen... ja biorę 40 za dłonie(ale myślałam, że dużo) nie robiłam jeszcze na stopach...
23-06-2011, 11:20
Alicja Chrzanowska
Janielcia, w Mistero Milano french można wykonać na dwa sposoby: z wykorzystaniem różowego i białego koloru oraz bazy, bądź też z wykorzystaniem tylko bazy i kol. białego.
W obu przypadkach, dla lepszej przyczepności płytkę paznokcia należy przygotować poprzez delikatne zmatowienie paznokci polerką bądź pilnikiem o gradacji 180 lub 240, użycie Preparatu STANDARD i Primera DELICATE
1 sposób: Nałożenie bazy BASE/LUCIDO - utwardzanie przez 90sek (w upalne dni bezpiecznie jest utwardzać przez 120sek)
Nałożenie jednej cienkiej warstwy ROSA INOCENTE - utwardzanie w lampie przez 120sek
Namalowanie końcówki frenchowej VELLUTO BIANCO - utwardzanie w lampie przez 120 sek
Pokrycie całości preparatem BASE/LUCIDO - utwardzanie przez 120sek. Przemycie całości płynem do przemywania masy żelowej DETERGENTE.
Przy częstym korzystaniu z solarium czy przy mocnym słońcu, aby nie dopuścić do zżółknięcia frenchu warto nałożyć sunblocker, który zabezpieczy stylizację przed przepuszczaniem promieni.
2 sposób: Nałożenie bazy BASE/LUCIDO - utwardzanie przez 90sek (w upalne dni bezpiecznie jest utwardzać przez 120sek)
Bezpośrednio na bazę namalowanie końcówki frenchowej VELLUTO BIANCO - utwardzanie w lampie przez 120 sek
Pokrycie całości preparatem BASE/LUCIDO - utwardzanie przez 120sek. Przemycie całości płynem do przemywania masy żelowej DETERGENTE.
W razie, gdyby hybryda się "rozpływała", zawsze można przemyć bazę dla większej kontroli materiału.
Dziewczyny, na marszczenie o którym pisałyście (w upalne dni może być to nagminne) jest sposób - utwardzanie po dwa paznokcie zamiennie z drugą dłonią. W ten sposób nie dopuści się do "rozlania" hybrydy na pierwszym paznokciu w momencie kiedy kładzie się ją na czwartym
23-06-2011, 12:12
janielcia
Cytat:
Napisał barbara_kawka
janielciu nie wiem czy tak jest zalecane ale ja delikatnie matowie potem daje prep. antyseptyczny , primer potem baze cienko i do lampy . maluje frencha biela ( cienki pedzelek wzielam ze starego lakieru i nim maluje ) i lampa i potem dwa razy baza :) ostatnia przecieram , oliwka i gotowe ;)
zrobiłam zgodnie z radą, zobaczymy za kilka dni jak będzie się trzymać:ok:
23-06-2011, 17:49
Sorcha
Zrobiłam dziś sobie french MM. Ciekawa jestem czy będzie trzymał się tak dobrze jak kolor...
23-06-2011, 20:33
Alicja Chrzanowska
Z frenchem nie powinno być problemów :) powinien wytrzymać min 2 tyg :)
23-06-2011, 22:31
janielcia
Witam
Moje drogie, proszę o podpowiedź co zrobić żeby zwykły lakier trzymał się dłużej na naturalnych paznokciach. I oczywiście która firmę polecacie? Ostatnio kupiłam l'oreal za 39 zł i był do kitu. Myślałam, że za taką cenę będzie super, tymczasem jedna warstwa nie kryła a po dwóch warstwach wychodziły bąbelki. Nie pomagało nawet to, że trzymałam go w lodówce. A moje drogie lakiery hybrydowe trzymać w temp. pokojowej czy w lodówce?
---------- Dodano o godzinie 22:31 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 22:22 ----------
Czy któraś z Pań może mi powiedzieć jak kryją lakiery MM?
23-06-2011, 23:06
milka_n
Cytat:
Napisał janielcia
Witam
Moje drogie, proszę o podpowiedź co zrobić żeby zwykły lakier trzymał się dłużej na naturalnych paznokciach. I oczywiście która firmę polecacie? Ostatnio kupiłam l'oreal za 39 zł i był do kitu. Myślałam, że za taką cenę będzie super, tymczasem jedna warstwa nie kryła a po dwóch warstwach wychodziły bąbelki. Nie pomagało nawet to, że trzymałam go w lodówce. A moje drogie lakiery hybrydowe trzymać w temp. pokojowej czy w lodówce?
---------- Dodano o godzinie 22:31 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 22:22 ----------
Czy któraś z Pań może mi powiedzieć jak kryją lakiery MM?
Hybrydy MM trzymają bardzo dobrze :) Jak klientki nie skubia i nic z nimi nie robią to nic się nie dzieje, nie marszcza się, nie odpryskuja i do tego maja bardzo ładny połysk przez cały okres noszenia :) Tylko nakładaj bardzo cienkie warstwy żeby uniknąć marszczenia...
24-06-2011, 20:21
asia
doszly mi hybrydki z bass, wieczorem zdam relacje ;)
25-06-2011, 20:09
dzikakura
a to hybryda na naturalsach, troche niewyrazna, ale fajnie się ja robi, ja lubię, tylko zawsze się boję o trwalosc, hybrydy-komplet z EF
26-06-2011, 21:06
germana
Ja zrobiłam sobie ręce efexclusive...
kolor black pearl
wrażenia mam nie za fajne ;(
po kilku dniach 3-4 cała ręka i kawałek drugiej mi odprysły...
stopy tez już widzę że ciut zaczynają... szczególnie duże palce.
wydaje mi się że wolny brzeg zabezpieczyłam dobrze...
ale on w ogóle wygląda jak pokruszony przy brzegach...
+ ciężko sie zdejmowały... głównie musiałam spiłować
hmmm.. może coś źle zrobiłam...
baza 1 min, kolory i nawierzchniówka 2 lampa uv.
na początku były ekstra
jakieś rady? ;)
26-06-2011, 22:06
janielcia
Moje drogie kobietki, ile powinnam trzymać bazę w lampie a ile biała końcówkę z MM. Kilka dni temu robiłam i trzymałam po dwie minuty wczoraj odprysły mi trzy paznokcie, tzn biała końcówka, frencz robię tylko z bazy i biały, lampę mam uv.
26-06-2011, 22:45
urbanka1
Do mnie przyszedł (wreszcie) zestaw Shellac'a :D Bardzo lubię Indigo, ale jednak jak dla mnie nie ma porównania... Szczególnie przy ściąganiu jest tak niesamowita różnica:skacze:
26-06-2011, 23:01
katerina15
A któraś z Was miała może lakier żelowy z Allepaznokcie?
26-06-2011, 23:29
dzikakura
germana, niby wszystko dobrze, no:(
sprobuj jak robisz hybrydke odgiąc opuszek i zalac tez wolny brzeg przy walach, moze to byl problem, ale zeby na stopach? na stopach powinno sie trzymac najgrosze niechlujstwo:(
janielcia- baza 2 minuty, kolor 2 minuty.
26-06-2011, 23:33
zlotko87
Na buteleczkach przeważnie jest ile co powinno się trzymać (w lampie).
26-06-2011, 23:41
germana
no właśnie uchodowałam sobie prawie 0,5 cm od opuszka.
wiec zawinięcie było łatwe i mogłam spokojnie sobie podziubdziać.
( najbardziej mi popękał środkowy centralnie przy wolnym brzegu na środku. ( cholera że nie zrobiłam fotki)
nail harmony trzymaly mi sie nawet bez zawijania wolnego brzegu ( przeprowadzałam test)
spokojnie prawie 2 tygodnie i myślę że by było dłużej gdybym nałogowo nei skubała ;p
te były sliczne na początku wymuskałam je bo właśnie zależało mi na sprawdzeniu trwałości...
a tu taki psikus...
a moje stopy to świętość :P więc tym bardziej nie powinny bo maltretuje je zawsze x set razy bardziej niż dłonie żeby były idealne jum jum ( takie zboczenie ^^).
no cóż.
odetchnę i spróbuje jeszcze raz ^^ mam jeszcze drugi kolor.
może on będzie ok.
i najwyżej będę znów wołać o rade tym razem obfoce ^^
27-06-2011, 08:00
Elizabeth76
germana ja też robilym ef tylko innym kolorem na stopach i trzyma sie mineło już dwa tygodnie wydaje mi sie że przytej firmie trzeba dobrze zalac wolny brzeg może tez za grubo kładziesz i to jest powód ze pęka ;)
27-06-2011, 11:21
germana
popróbuje
i dziękuje za rady :przytul:
27-06-2011, 12:17
Alicja Chrzanowska
Cytat:
Napisał janielcia
Moje drogie kobietki, ile powinnam trzymać bazę w lampie a ile biała końcówkę z MM. Kilka dni temu robiłam i trzymałam po dwie minuty wczoraj odprysły mi trzy paznokcie, tzn biała końcówka, frencz robię tylko z bazy i biały, lampę mam uv.
Janielciu, wydaje mi się, że problem tkwi w nieprawidłowym przygotowaniu płytki, a dokładnie wolnego brzegu. To jemu się najbardziej dostaje bo jakby nie było to wolny brzeg paznokcia ma z reguły kontakt z wszystkim czego dotykamy i to on jest tak newralgiczny. Trzeba się przyłożyć do zmatowienia tego miejsca i go dobrze odtłuścić. Bardzo ważne jest także domknięcie wolnego brzegu paznokcia - w ten sposób uniknie się odpryskiwania. Trzeba też uczulić klientki, żeby nie "podpiłowywały" paznokci bo to też może być przyczyną rozdwajania i odpryskiwania hybrydy.
27-06-2011, 12:25
kaka80
Cytat:
Napisał katerina15
A któraś z Was miała może lakier żelowy z Allepaznokcie?
katerina15-co do tych naszych problemowych zeli,odpisali mi tak:
...Otrzymalismy informacje od producenta, ze problem taki moze wystepowac jesli warstwa bazy jest za cienka. Szczegolnie przy koncowce paznokcia warstwa powinna byc troszke grubsza - wtedy lakiery nie beda sie ani marszczyc ani kurczyc...-no coz zostaje mi wyprobowac ta opcje :huh:
27-06-2011, 18:10
Elizabeth76
może komuś sie przyda filmik kpk hybrydy firmy Harmony
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=H7GlvMYr_ro"]http://www.youtube.com/watch?v=H7GlvMYr_ro[/ame]
Ra-Nails Lacquerel krok po kroku
[ame]http://www.youtube.com/watch?v=igx4RTIvQgw[/ame]
27-06-2011, 23:21
katerina15
A wiesz, mnie sie troche udało zapanować nad tymi żelikami :) po prostu nalozyłam na początku primer, baza troszkę grubsza warstwa, potem przetarłam clinerem, potem dwie cienkie warstwy kolorków i na koniec ten nabłyszczacz, który trzymałam w lampie ok 6min :P
28-06-2011, 18:16
germana
katerina15 - a jakiego primera używasz? bez kwasowego?;)
ja jestem akrylowa więc raczej zawsze dawałam kwasówke...
ale chyba do żelo pochodnych lepszy bedzie bez kwasowy? :huh: