Odp: Frezarka- nie taki diabeł straszny...
dziewczynki ja mam jd700 i ciagle mi jakis frez nie pasuje bo wylatuje :D strach nia robic bo mozna w oko frezem dostac... myslicie ze da sie ja jakos dokrecic docisnąc albo cuś?
boje sie kombinowac bo ona juz nie na gwarancji wiec jak popsuje bede musial nowa kupic :D
Zyza a masz na klik czy na kluczyk?
Cytat:
Napisał
zyza
na twist lock :D
zyza a tej raczki nie mozna rokręcić?? może w środku coś sie poluzowało:huh:
poproze mojego budowlańca moze cos wymodzi :D
U mnie wylatuje tylko karbid choćbym nie wiem jak mocno dokręciła:/:
no wlasnie karbidowy mi ucieka :D
ale pamietam sytuacje ze przy zakupie zaden frez mi nie pasowal wiec mi doslali nowe opakowanie frezow i te juz pasowaly... moze to jednak trzeba frez wymienic?
a ja dodam coś czego dawno szukałam
praca z frezarką:)
myślę,że komuś się przyda:)
Acrylic Nails - French Free Edge Using Efile
Acrylic Nails - Simple Fill
Nail Drill
[ame]http://www.youtube.com/watch?v=oAptD4h6eNA&feature=player_embedded[/ame]
Kupiłam sobie frez karbidowy - zwykły, kosztował jakieś 30 zł, w budce z artykułami do pazurków postawionej w markecie - i pracuje mi się o wiele lepiej niż z kapturkami. Przede wszystkim nie parzy, a to jest bardzo ważne przy moim braku wprawy :)
Ania38 ale ten ktoś ma wprawę, trzy ruchy i już nowa linia uśmiechu powstała. Szok :)
A do mnie własnie przyszła spowrotem moja frezarka jd500, bo przestała nagle działać i nie wiedziałam ocb, to wysłałam na gwarancję 10 czerwca i już przyszła spowrotem, podobno była połamana raczka trzymająca frez, i go wymienili i już wszystko działa, zobaczymy jak długo mi podziała :) Dobrze ze jej nie rozkręcałam bo by może gwarancji nie uwzględnili :)
kiedys Dzoanka pytala o te frezy:
Sklep LaLill - Hurtownia artykułów do stylizacji paznokci, tipsy, urządzenia kosmetyczne i wyposażenie gabinetów kosmetycznych
no wiec to nie frezy diamentowe a karbidy :) cena 12,90 za szt :D widze jednak ze nie maja innych ksztaltow poki co, ale to na pewno karbidy bo kupiulam sztuke na probe :D
Cytat:
Napisał
KaMiLaC.
no wlasnie, zlote frezy sa diamentowe tylko sa ciete jak karbidy, a karbity czyli weglik spiekany ma taki stalowo matowy kolor:) w pracy niczym sie kompletnie nie rozna tylko zloty nam duzoooo krocej posluzy:]
takwygladaja prawdziwe karbidy
Frezy protetyczne z węglika spiekanego do akrylu i do metalu
frez diamentowy to ten pokryty jakby brokatem :]
FREZ profesjonalny do frezarka frezy diamentowe N1 (1083608628) - Aukcje internetowe Allegro
tak mnie przeszkolono ^_^
karbidy są złote i stalowe :]
Jedna z dziewczyn kupiła sobie taki frez stomatologiczny i podobnież nie do zdarcia:) Widziałam te z PB ale 120zł to dla mnie za dużo jak za jedną sztukę:/:
ojj zle napisalam powinno byc "diamentowe":D ;) te frezy sa blaszane, stalowe czy jakie tam tylko moga byc, a kolo weglika spiekanego to nawet nie lezaly;) karbid to nazwa stopu czy jak to sie nazywa a nie uklad rowkow na frezie:D
ja równiez mam jd500 i sobie chwalę na tyle co robie pazurki to mi starczy do mojego użytku
Dziewczyny! Wszystkim Wam serdecznie dziękuję za porady i pomoc. Przeczytałam wszystkie posty aż mnie oczy bolą ale jestem zachwycona że tyle się dowiedziałam. Dziękuję :*
...ja wprawdzie juz od jakiegos czasu mam frezarke,ale tak do konca to nie wiedzialam co i jak a po przeczytaniu wszystkich postow (no prawie wszystkich:D) dowiedzialam sie tyle ze ho ho....dzieki dziewczyny!!:ok:
Cytat:
Napisał
RoksiSK
Widziałam te z PB ale 120zł to dla mnie za dużo jak za jedną sztukę:/:
owszem do tanich one nie należą ale wierz mi że frezuje sie nimi żel i akryl jak masło:d
czyli za cene zmniejszasz sobie czas pracy bo minimalizuje się on bardzo, ułatwiasz sobie pracę a wkofort jej jest bardzo na tak:D a przede wszystkim starcza on na znacznie dłużej niz tradycyjne frezy- a co za tym idzie sumujac0- jest bardziej ekonomiczny:D
przerobiłam wiele frezów i klika frezarek i szczerze mogę polecic- nawet moje klientki widza znaczną róznice w pracy, czasie przebywania na paznokciach i efektem:D
jeszcze jedno mam pytanie do was: znalazlam jedna stronke active i nie wiem czy ten frez bylby idealny do zdejmowania zelu?? A tak dosc taniooo prosze o odp :) ACTIV -
sweetkicia w opisie jest napisane że nadaje sie do usuwania masy żelowej :]
ja wlasnie nabylam frezareczke jd500 i nie wiem jak ja czyścic zeby sie nie zapyliła od srodka i nie przegrzala?
dobre pytanie chętnie też się dowiem jak czyścic ;)
Coś dla salonów kosmetycznych... Przetestowałam Gerlacha i mogę z czystym sumieniem go polecić. Frezarka jest niesamowicie cicha, dopiero po włączeniu odkurzacza słychać że pracuje. Raczka lekka, wygodna. Frezy są wciskane ale nawet nie próbują wylecieć;) Dodatkowym plusem są kontrolki sygnalizujące awarie oraz przekroczenie godzin pracy po których trzeba udać się do serwisu na kontrolę. Cena... wiem że bardzo wysoka ale frezarka jest jej godna.
A frezarka wygląda tak:
Witam, czy ma któraś z was instrukcję obsługi po polsku do frezarki jd700?
Własnie zakupiłam i instrukcji brak:(