Miałam właśnie zamawiać kolorówkę od Dobrejrady? Możesz napisać jakie kolorki kupiłaś (kryjące czy perłowe - chodzi mi o rodzaj) i co z nimi nie tak? Będę wdzięczna za pomoc :kwiatek:
Printable View
jak dla mnie mało kryjace mam kolorek 51,7 ciężko na paznokciu rozprowadzić może trafiłam na taką partie wiem jedno kupiłam z alle i są dla mnie lepsze, ale kto co lubi;) są i dziewczyny które kupują z dobrejrady i też są zadowolone spróbuj te i te i porównaj sam ,które ci lepiej będą odpowiadały.
Dziękuję:kwiatek: Faktycznie najlepiej będzie kupić z obu firm i samemu porównać. Koszt nie jest duży, więc trza spróbować:D
Ela ja z firmy allepaznokcie jestem b.zadowolona jesli chodzi o sprzet ale po ostatnim zakupie jakim byl żel 3D jestem do nich dosc sceptycznie nastawiona jesli o żele chodzi :D
Ale skoro polecasz to może zaryzykuję, a pokrywają dobrze??
nie wiem czy mnie dobrze zrozumiałaś bo ja też jestem jak narazie z firmy allepaznokcie zadowolona natomiast z żeli kolorowych dobrejrady nie . A co do żeli alle 3D jak na razie nikogo nie spotkałam kto by się dobrze wypowiadał na temat 3D i to nie ma znaczenia jakiej firmy jest ten zel .Może do tego trzeba większej wprawy niż przy akrylu:P
Dobrze Cie zrozumialam :) Ogólnie allepaznokcie nie jest zla firma i maja bardzo przystepne ceny a to tez jest wazne. Myślę że się skuszę na jakiś ich kolorowy żel w końcu idzie wiosna kolory na poznokcie czas zacząć :) A nie jestes 1szą osoba która je poleca :)
skuś sie na kolorowe na pewno będziesz zadowolona i tak jak mówisz przystępna cena oby się jakosć nie popsuła ;)
ja używałam żeli RaNails, ale po pewnym czasie robiła mi się z nich galaretka, szczególnie z clear'a.
Teraz różnych żeli używam, ale najlepiej pracuje mi się jednofazówką z Astonishing, mimo że jest to rzadki żel, rewelacyjnie się poziomuje, nie spływa i można kłaść bezpośrednio na formę - stoi w miejscu :D bardzo szybko się utwrdza bo w zaledwiem 60 s. a przymraza w 10 :) i jest łatwy w opracowaniu.
a poza tym mam żele z PB ( polecam cover jest super :D) ale gęstymi troszkę mi ciężko, nie mogę sobie poradzić z bąblami :(
bable w zelu to i moja zmora wrrrrrr
wystarczy igłą albo wykałaczka je przybić :skacze: a jak mieszacie żel w pojemniczku to nie jak zupkę, tylko patyczkiem drewnianym zaczac od srodka - wbic i do góry, i potem do spodu i do gory :P mnie sie nic nie bąbluje :D
dobrze wiedzieć :P
Ja zamówiłam z Dobrej Rady budujący, jednofazowe i dwa kolorki. Jak wypróbuję, to napiszę.
Mialam żele DR ( jedyny jaki u nich jeszcze kupie to ew. masked), Hollywood ( srednio gęsty ale cholernie piecze w lampie) ale od niedawna zakochana jestem w super strongu Golden Nails. Jest niesamowicie elastyczny, da się po minucie w lampie zacisnać świetny tunelik na szkielecie i nie zamienie go na żaden inny poki co. Od woszczurka dostalam cover jej wlasnej 'produkcji "ale nie mialam jeszcze okazji go wypróbowac, tak samo jak bialy White Bulider z firmy Exfashion. Dam znac jak się do nich dorwę:] A z kolorowki świetne maja Allepaznokcie - zakochalam sie w ich Orchidei i z firmy Astonishing kolorowka - nieamowite odcienie i super krycie po jednej warstwie:]
z tymi ra to tez trafilam na takiego bubla:( po tygodniu z budujacego zrobil mi sie kisiel z grudkami:huh: moze to zalezy od partii:)
Dziewczyny, chciałabym zmienic żele, do tej pory używałam z Hollywood ze Szczecina, a teraz zastanawiam się nad IBD, lub linią Basic. Z jakiej firmy bardziej polecacie?
Ja z Ra Nails pracuje juz długo i nigdy nie miałam "galaretki"pracuje i na kolorowym żelu oraz na clear i jestem zachwycona cena oraz jakoscia..
hasii od basica bardziej bym polecila jeśli chodzi o gęsty ten http://www.allepaznokcie.pl/Zel_UV_-...OCNY_3356.html ja teraz kupiłam jestem bardzo zadowolona z tym że słyszałam opinie co do żeli alle że np. do cler średniogęsty trzeba uzywać primer nie wiem jak ten Sculpting się zachowuje bez primera ja do kazdego żelu używam primer . Co do ibd jest to żel drogi nie miałam ale jest tak wiele dobrych żeli za mniejsze pieniądze to po co przepłacać :D Osobiście Basic galaretka mi nie pod pasował ale najlepiej sama wypróbuj :huh: Co do kazdego żelu opinie są różne dlatego ja zawsze kupuje na próbę małe pojemności :]
ja na zelach ra parcuje juz ponad rok,caly zcas uzywam budujacego clear,dobrze ze nie trafilam na taka partie bo chyba bym nie wiedziala jaki inny wybrac,kupuje zawsze 60ml,po dwie sztuki od razu,zawsze jest clarowny i tak samo lejacy,najpierm mi to pzreszkadzalo ze nie jest gesty ale nauczylam sie na nimpracowac to ze nie jest gesty stalo sie zaleta bo ladnie zalewa ozdoby,mozna szybko pracowac
Dziekuje Ci slicznie, zaraz pomaltretuje tą strone :)
Zamówiłam z DR czarny i żółty (kryjące) - nr 3 i 4. Są średniogęste. Wypróbowałam żółty. Dopiero się uczę robienia pazurków, ale dobrze mi się go nakładało, nie zlewał się. Po pierwszej warstwie dałam jeszcze cienką drugą, bo wydawało mi się, ze nie jest jednolita. Możliwe, że ktoś bardzie doświadczony dałby jedną warstwę i byłoby ok.
Kupiłam jeszcze jednofazowy (ten violet) i builder z black line. Są gęste, dobrze mi się nimi pracowało, ładnie się błyszczy ten jednofazowy. Zobaczę, jak się będą trzymać.
Przede wszystkim te żeliki z DR są taniutkie :D
Ja pracuję na żelach Sun Flower, dobra jakość za stosunkowo niską cenę (choć ostatnio drożeją). Podoba mi się że mają wiele "ciekawych" żeli: Kryształek z drobinkami, Kruszony Lód z większymi lśniącymi elementami, Hologramowy, Galaretka, itp. Jedynie ich kamuflaż mnie rozczarowuje (paskudny kolor). Odkryłam więc przez przypadek cover-perełkę z Modena Nails, klientki są zachwycone kolorem, a ja konsystencją i ceną ^_^ zamierzam wypróbować pozostałe ich produkty i możliwe że się przerzuce na Modene :D
czy ktoś używał żeli No Name z Hurtowni Silcare ? zadziwia mnie cena...cos tanie...może ktos sie wypowiedzieć na ich temat ??
super, dzieki, uwielbiam rzadkie żele :D ...tlyko akurat mają brak cleara ;/ :)
zelik bardzo fajny i piorunem wszystkie krzywe sie buduje bo pieknie sie poziomuje:D
mam violet i smialo mozesz go jako clear uzywac bo po utwardzeniu robi sie przezroczysty:D
Ja przerobiłam kilkanaście firm ale zostałam wierną fanką cleara Activ w złotej kuli jest bardzo dobry, co do kolorówki całą mam z dekorynki , żeliki tanie i super kryjące chociaż ostatnio na targach w Warszawie byłam na pokazie Dominiki Piroth i ona pokazywała kolorówkę z ABC poprostu szczęka mi opadła, tak gęste żeliki że jak je odwróciła do góry nogami to nawet nie drgnęły, można nimi malować jak farbkami naprawdę super a te kolorki:love:no ale narazie nie na moją kieszeń jeden taki cód kosztuje ponad 60zł;(ale jak się wzbogacę to napewno sobie zafunduje bo naprawdę warto:) ale się rozgadałam :D
Ja też do niedawna tylko używałam żeli firmy Activ ( złota kula clear, white ) ale naczytałam się jak niektóre dziewczyny chwalą bassic clear i kamuflaż i ostatnio wzięłam na wypróbowanie. Jest tańszy od Activ i jak narazie muszę przyznać że nic złego się nie dzieje czyli "0" zapowietrzeń i również dobry w opracowaniu pilnikiem. Oby mnie nie zawiódł :good:
To i ja się wypowiem. Zaczynałam przygodę od żeli Allepaznokcie ale jeszcze wtedy nie miałam pojęcia o przedłużaniu także nawet najlepszym żelem nie zdziałałabym cudów. Potem już świadoma zakupilam Sun Flower i powiem że byłam zadowolona z kamuflaża i jednofazówki.
Po zagłębieniu się w temacie zdecydowałam się na pracę gęściejszym żelem i zakupiłam ukochane IBD. Są rewelacyjne jak dla mnie i to na nich pracuję obecnie. Próbowałam również PB i również nie ma na co narzekać. Teraz jestem na etapie próbowania I-Nails:)
A zna ktoś żele Staff cosmetics??:huh:
Ja nie słyszałam nigdy o tej firmie :huh:, ale chętnie coś się dowiem:)
ja używam większość z silcare basic, od niedawna kamuflaż z prestige i jestem z niego bardzo zadowolona;]
hej, pierwszy raz zakupiłam sobie bonder z IBD....czy po nałożeniu kolejnej warstwy żelu, normalne jest to że żel tak się ślizga na tym bonderze ?:P bo nie wiem czy cos zle zrobilam...troche mnie to zdziwilo,ale paznokiety sie trzymają :P
Ja mam żel podkładowy z innej firmy ale też mi się ślizga, wkurzające to jest:)
Justyna nail tu jest adres tego żelu ;)Proszę.
Basic żel jednofazowy - Clear 30 g :: idora.pl