a mogłabys podac linka do tego co nie szczypie tego ktorego używasz?? byłabym bardzo wdzieczna:)jesli nie szczypie to biore:D:skacze:
Printable View
a mogłabys podac linka do tego co nie szczypie tego ktorego używasz?? byłabym bardzo wdzieczna:)jesli nie szczypie to biore:D:skacze:
To jest dokładnie ten, którego link umieściłaś powyżej:P
sklep akcesoria tipsy paznokcie gliwice - Modena Nails - Żel UV Jednofazowy Przezroczysty GĘSTY 15g
ja jestem z niego bardzo zadowolona, ale wiadomo..... każda z Nas dobiera pod siebie...^_^
---------- Dodano o godzinie 19:58 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 19:55 ----------
Udanych zakupów!!!:skacze::kooffa:
oj tam oj tam:D zaryzykuje :)Myśle że warto:)!w sumie to koncze zamowienie i za wszystkie zakupy zaplace prawie tyle co za jeden zel z ibd:wow::skacze: .A twierdzac po opiniach bede zadowolona:) czekam na paczuszke i do dzieła:D
Mam nadzieję że będziesz zadowolona:piatka: a ceny mają naprawdę fajne :wow:
Domi7, dzięki chociaż za taką informację, może ktoś jeszcze wie coś o pędzelkach do akrylu z modeny to proszę o info
czekam na zakupki:skacze: i bedzie próbowanko
Malinowa ja mam pędzelek do akrylu, tylko koci język mały drewniany ten tańszy. Jest porównywalny jakością do tego z obsadką z golden nails. Dobrze nim się robi kwiatki, jest dość sprężysty, włosie nie wypada, używam z akrylami I-Nails i jest ok, nawet jak mi akryl zastygł (początkująca) to ładnie wyczyściłam. Trzymam na lampce włosiem w dół.
Co do hybryd Modeny. Kolorki ładne, ale nie jestem zadowolona. Nie rozpuszczalne nawet w czystym acetonie. Rozlewają się, kruszą, odpryskują. Używam jako żeli kolorowych, za ta cenę 15 ml moga byc. Zakupię inną bazę z shellacka , moze z nią zadziała, bo baza/top nie utwardza się wcale.
Który z żeli modeny jednofazowy przezroczysty byłby porównywalny z jednofazówką I-Nails przezroczystą? Ewentualnie z No Name violet thick? Lub ciut gęściejszy np. Golden Nails gęsty? Ma któraś porównanie do któregoś z nich?
sztynka ja uzywalam zelki no name violet i teraz mam zele z modeny jesli chodzi o jednofrazowke to chyba no name byla srednio gesta z tego co pamietam wiec wydaje mi sie ze prownywalny do tego sklep akcesoria tipsy paznokcie gliwice - Modena Nails - Żel Clear, Jednofazowy Przezroczysty 30g a co do troszke gesciejszego to ja jestem bardzo zadowolona z tego sklep akcesoria tipsy paznokcie gliwice - Modena Nails - Żel UV Jednofazowy Przezroczysty GĘSTY 50g nie wiem czy pomoglam :) mam taka nadzieje
Czarnula bardzo mi pomogłaś. Myślę, że wezmę oba :D Jeden na pewno będzie idealny do budowania, a drugi na szkielet, albo też do budowania. Szukam firmy dobrej gdzie w końcu mogłabym zamawiać chociaż 90% produktów
no ten gescioch moze byc dobry na szkielet aczkolwiek nie iwem bo jak narazie pobuje sie przekonac do form :) ciesze sie ze moglam pomoc :)
ja zamowilam i wcale nie zauwazylam aby french po tej jednofazowce mial polysk fioletu badz byl bardziej bialy roznicy nie ma moim zdaniem :P
roznica jest tylko taka ze nie zolkna paznokicie nawet po 6 tyg
ale mi z modeny frenczowe nie zółkną w ogole nawet po tylu tygodniach.
mi i po ponad 8 tygodniach nie zolkly zwyklym clearem (bynajmniej nie zauwazylam) moja mama ma zrobione tym violet ja mam zwyklym clearem i nie widze roznicy a nosimy praktycznie od tego samego dnia. Ja to juz wnioskuje ze takie nowosci nie sa dla mnie zwlaszcza ze kiedys sie przejechalam i dla mnie takie nowosci to zwykle naciaganie ludzi, bo skoro byloby to takie super ze pazury nie zolkna to sadze ze wycofali by tamte uznane jako "wadliwe" takie jest moje zdanie:D
Cześć Ilonko miło Cię spotkać na forum! :hi: właśnie miałam zamawiać Violet z Modeny ale skoro nie widzicie żadnej różnicy to chyba wezmę clear bo mi nigdy nie zżółkł. Przynajmniej oszczędzę sobie pytań klientek typu "A czemu ten żel jest taki fioletooowy?! Nie chcę takiego!" :D
Hej :) No widzisz moj synek jest juz taaaaki duuuzy ze bawi sie sam zabawkami a klientki mi wyemigrowaly w listopadzie wiec ciesze sie wolnymi chwilami :D bo w grudniu zapowiada mi sie kociol :O. tak dokladnie zaoszczedzony czas na odpowiedzi klientek mnie zaszokowala moja mama ktora sie pytala dlaczego innym robie tym a na niej zrobilam tym fioletooowym :D:D:D ach te klientki ;) wszystkie sa podobne :D
---------- Dodano o godzinie 23:05 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 23:04 ----------
a tak w ogole wkurzylam sie na nowe etykiety modeny te teczowe nie pasuja mi do mojego rozowego wystroju haha :D :D :D
I jak tam Blejsia zadowolona jesteś z zakupów?:D
sklep akcesoria tipsy paznokcie gliwice - Modena Nails - Lakier Żelowy 5ml - Bladoróżowy NR12, dzisiaj zauważyłam na ich stronie że wprowadzili lakier żelowy o pojemności 5ml za 9.99zł łącznie z kolorami do frencha i małą bazą
dziewczyny powiedzcie mi czy używacie liquidu z modeny i czy można go łączyć z innymi proszkami tzn innych firm?
Nie wiem skad mi sie wzielo ale teczowe etykiety kojarzyly mi sie z tandetą oby tak nie bylo w praktyce :O
Fakt że nowe etykiety są badziewiaste :yellow: , ale żel pierwsza klasa:win:
oj troszke mnei nei bylo moze mi tylko ten wczesniejszy clear zolk bo teraz mam z modeny i nic mu sie nie dzieje wiec chyba macie racje ze to naciaganie ludiz na nowosci
nie wiecie może czy klej ma jakieś zmiany w składzie ? kupuje tylko klej <Modeny bo jest rewelacja. ale ostatnio sie zdziwiłam bo klej jest różowy :P - nie wiem czy zmienili opakowania i spód jest różowy czy to jakiś inny klej. :P (ale zamieszalam:) hehe
boje sie go trochę uzyć bo mam juz przykre doświadczenia z nieprzetestowanymi klejami - np. z allepaznokcie - pazurki po 2 dniach same odchodza:P
kupowala ktoras ostatnio klej modeny ? jaki jest w środku ?
wydaje mi sie ze klej ten sam bo po co mieli by zmieniac sklad skoro byl dobry? ja mialam kieeeeedys z allepaznokci klej i byl okej w ogole mi sie wydaje ze te kleje wszystkie te same nie wiem czemu, moze dlatego ze maja opakowania takie same:D:D
dziekuje za odp:) jak dla mnie jest różnica, ja np. tego kleju z alle.. używam do konkursowych prac albo jak cos sobie próbuje i chce szybko zdjąć, bo schodzi naprawde bardzo ładnie ;) dlatego teraz do normalnej stylizacji ufam tylko modenie.
dokładnie tak , klej z alle .. - włóż rękę do ciepłej wody odczekaj kilka minut i nawet acetonu nie trzeba .
mi kilka razy trafila sie seria różowa,ale muszę Ci powiedzieć,ze byłam nawet troche bardziej zadowolona niż z tego przezroczystego . moj byl delikatnie gęstszej konsystencji i nie rozlewał się tak bardzo .
a macie któraś tipsy od modeny ? jak sie sprawują ? :>
bo ja ostatnio kupilam sobie tam gdzie zawsze,bo bałam się kupić od razu od Modeny 500 szt .
ja miałam tipsy z modeny clear ( z głęboką kieszonka) ale jestem średnio zadowolona. - ale kazdy lubi pracować na czymś innym.
jak dla mnie ciężko dopasować rozmiar. ale może to kwestia przyzwyczajenia ;)
ja kupuje w modenie po 500 sztuk tunelowe bezbarwne, sa miękkie i plastyczne, mozna smiało dociskac tunel na nich.
Rudzielcu ,a jak dociskasz na nich tunel ?
dociskam normalnie palcami najpierw daje bonder pozniej cieniutka cleara i juz zaciskam po kilku sekundach w lampie, z reszta przy kazdej warstwie staram sie choc troszke docisnac:) nie łamią się ani nie pękają.
dobrze wiedzieć , gdzie mogę się później zaopatrzyć ;p
mam teraz z exelenta i nie jestem zbytnio zadowolona, kupilam uzupelnienie i zdaża im się pękać przy przycinaniu .
a używa któraś z Was żeli z Modeny do utwardzenia naturalnej płytki paznokcia? Jeśli tak to które są najlepsze ? ( czy do utwardzenia naturalnej płytki nadaja sie tylko żele easy off ? )
widzę że było już takie pytanie ale mało opinii na ten temat.
proszę o odp.
ja uzywam do naturalków moich i nic sie nie dzieje dobrze sie trzymają, ale wydaje mi sie, że to jest zależne od płytki ja mam okurat twardą, nie wiem jak modena zachowa sie przy giętkich i łamliwych paznokciach.
Ja uzywam ta firme jezeli chodzi o produkty zelowe (; I mi sie dobrze pracuje , super , polecam sklep akcesoria tipsy paznokcie gliwice - Modena Nails - Strona główna
Dziewczynki mam pytanie, do tej pory uzywałam tylko żele z alle jednofazowy ale ostatnio cos mi sie dziwnie miekki wydaje a moze ja cos poprostu cos zle robie :) no ale zdecydowalam sie sprobować żel Modena moze bedzie mi bardziej pasować no ale tu sie zastnawiam bo są dwa jednofazowe:
Żel UV Jednofazowy Przezroczysty GĘSTY /tęczowa etykietka/
oraz
Żel Clear, Jednofazowy Przezroczysty / rózowa etykietka/
Czym one sie różnią tylko gęstościa? Bo w tym z alle pasowała mi gęstość bo np. Activ i SF były mi troche za rzadkie i mi spływają :)
Jeżeli chodzi o te jednofazówki modeny to ta z kolorową etykietą ma konsystencję gęściejszą a ta z różowa jest średnio gęsta. Ja więcej używam tej średnio gęstej ,fajnie nakrywa wszystkie ozdoby i super się trzyma, ale jak wolisz prace na szablonach to polecam tą gęściejszą lub budujący gesty :ok:
Gęsty jest taki bardziej ciągnący, doskonały na szablon, ja miałam oba te żele i mimo że uwielbiam gęste żele to wolę zwykłą jednofazówkę - i tak jest gęsta
a ja mam pytanei czyktoraz z was uzywa tych szablonow Modena Nails - Hurtownia Produktw do Paznokci - Formy, Szablony Szerokie Clear 50 sztuk - NOWOŚĆ !! co w gole sadzicie o szablonach z modeny ? jakie sa i jak sie na nich pracuje polecacie je cyz nei bardzo ?
Hej dziewczyny, właśnie oczekuję na zamówienie z Modeny, zamówiłam parę rzeczy zachęcona Waszymi opiniami :)
Między innymi również klej, więc obadam czy jest różowawy :ok:
Ja zamówiłam ostatnio i jest normalny tzn. przeźroczysty. Moim zdaniem jest ok.