Ja na stopach nigdy nie robiłam wiec sie raczej nie wypowiem na ten temat
Printable View
Ja na stopach nigdy nie robiłam wiec sie raczej nie wypowiem na ten temat
Bez tipsa? (Na tipsie nigdy nie robiłam i na razie nie mam nawet w planie rozważać tego).
Akryl robię tak:
1) dezynfekcja
2) przygotowanie pazura
- odsunięcie skórek
- zmatowienie płytki
- opiłowanie pazurka na kształt (uwaga! nie należy zaokrąglać czy "wcinać" brzegów paznokcia nadmiernie)
3) primer
4) akrylem białym robię końcówkę french - bez względu na to gdzie znajduje się płytka paznokcia. Umieszczam ją przed końcem palca. Oczywiście akryl możliwie cienko.
5) dodaję akryl na resztę płytki bez budowania pazurka
6) piłuję nierówności i zaokrąglam leciutko brzegi paznokcia, aby masa nie kuła
7) nabłyszczam żelem i do lampy
8) oliwka na skórki
Czyli w zasadzie tak, jak krótkie paznokcie na dłoniach (czyli bez wymogu górek) z tym, że nie używam form no i nie muszę skracać wolnego brzegu o ile nie jest za długi (za palca) czy brzydki (nierówny).
Żelem...
Punkty 1-3 tak samo
4) budowa szkieletu
5) wymalowanie frencha
6) dolanie wierzchniej warstwy żelu ( a w zasadzie "dosmarowanie" z uwagi na niewielką grubość)
i znowu 6-8 z akrylu.
Moje aktualne, na szybko robione, bo sam peeling etc. zajęły mi mnóstwo czasu...Jak to bywa po ciężkiej zimie:)
a to moje ;)
też na szybko dlatego tyle niedociągnięć.. ale jak na 3 żelowe na stopach myślę że nie jest źle ;)
http://fotoo.pl/zdjecia/thumbs/2010-04/dbd6e287.jpg
pewnie jakbyś się przyłożyła byłoby lepiej :) pozalewane skórki po bokach :nunu: jak się robi sobie to oczywiście jest zdecydowanie trudniej :) ale najgorzej nie jest ;)
Farbstift, nie powinno sie paznokci u nog na okraglo pilowac, to moze byc przyczyna wrastania paznokci! :aty:
Farbstift ladne pazurki ale zgodze sie z izago1, ze okragle obcinanie pazurkow moze prowadzic do bolesnego wrastania paznokci. Sprobuje je obcinac na prosto. Poza tym ladny motylek :)
szok nigdy bym nie wpadla na to. a to sie niedzie ulewac lub spływać?
W zasadzie żelem jeszcze nie robiłam, ale z akrylem robi się wygodnie i bez problemów. Jeśli żel jest dość gęsty, to też powinien się dać utwardzić bez rozlewania zwłaszcza, że kładzie się bardzo mało produktu na stopy, aby paznokieć nie zyskał na grubości utrudniając chodzenie w pełnych butach.
ja używam gęstego żelu, ale kiedyś robiłam na średnim i się nic nie ulewało, robiłam tez na formie, ale na stopach za bardzo odstaje wtedy od skóry, przynajmniej mi tak wyszło, a jak się przedluży na opuszku to nic w butach nie gniecie :)
no właśnie ja ostatnio mało myśląc bo na szybko wzięłam dość rzadki i zalały mi się skórki.. :D spływał mi a ja nie byłam w stanie go zbierać co chwilkę.. w końcu utwardził się tak jak utwardził.. ale powiem wam że oglądałam dzisiaj paznokcie dokładnie i nie ma zapowietrzeń jak narazie a minęły chyba już 4 dni od zrobienia.. ( nie pamiętam dokładnie :D ) linia uśmiechu też byle jak ;) ale następnym razem się bardziej postaram :)
dobry temacik bo faktycznie zaraz się zacznie :)
W ostatnie lato miałam Panią co duże paluszki miała takie jak by je obgryzała:/:ale przyznała się,że skubie je paluszkami :onie wiem jak to robiła, ale masakra totalna. Musiałam je przedłużyć i raz zrobiłam, to na zaczepce i osobiście robiło mi się do d***:P drugim razem,a musiał sie taki odbyc bo Pani ukruszyły się, zrobiłam bez zaczepki wyłącznie na opuszku przedłużając i powiem wam,że rewelka :skacze: Nie wyobrażam sobie stópek na tipsach bo chyba bym oszalała z klejeniem skarcaniem i zacieraniem kieszonki ;)
ja też mam panią, która uwielbia skubać paznokcie u stóp. paznokcie były w bardzo złym stanie więc podłożyłam formę i dobudowałam "brakującą cześć" użyłam żelu no name- silcare- violet i biały budujący z sf. jako bazę bonder z sf. nakładam cienkie warstwy, żeby nie zalać skórek.efekt był świetny (mam nadzieję, że nie obskubała)
Ja swojego jednego, złamanego też dobudowywałam na formie,
ciężko było podłożyć, bo są raczej okrągłe i tunele mam jak u-rurki,
a boczki mi lekko wrastają, ale trzymało się ładnie.
to super, juz wiem o co chodzi, musze tylko sie jeszzcze dowiedziec co to jest zaczepka?:P i już testuje dziś:D
zaczepka dla mnie to takie coś że nadlewasz troszkę pazurka na paluszku żelem albo akrylem żeby móc formę podłożyć :) nie wiem czy dobrze rozumuję :D
Tak,tak,
jeśli paznokieć jest taki krótki, że nijak nie da się formy podłożyć (zazwyczaj wygryzione, czy wyskubane takie są), to wtedy kładzie się kapkę materiału na tym paznokciu wyjeżdżając bezpośrednio na skórę, po utwardzeniu delikatnie odkleja się materiał od skóry i powstaje zaczepka, pod którą można formę podłożyć.
Taka zaczepka nie powinna być za gruba, a dziś widziałam, że niektóre dziewczyny po prostu kładą formę na palcu tuż koło paznokcia i zaczepkami sobie głowy nie zawracają. Myślę, że to przyspieszy pracę, zresztą na stopach i tak bym się formą nie trudziła.
I jeszcze wesołe nóżki znalezione w sieci wam pokażę:
okej. teraz to już wszystko wiem;d dziekuje dziewuchy:)
znalazłam starą metamorfozę którą robiłam na formie.
użyłam dużych szerokich form. ale czasami zdarza się, że są za małe i też robię zaczepkę (robię tylko na środku paznokcia, bo wtedy boczki formy mogę podginać jak chcę a wszystko super się trzyma):)
akrylem jeszcze nie robiłam, ale robię żelem i nie używam ani tispów ani form. Pracuję średniogęstym żelem, a czasem rzadkim i nic nie spływa :D
dziękuję:* zupełnie nie pomyślałam o tym,a już w zeszłe lato wyrobiłam sobie nawyk piłowania n prosto:D
fresbit kasiunia śliczniutkie stopeczki
Stópki koleżanki
pogodka20 bardzo fajniusie
A to są moje z tamtego roku :)
http://images50.fotosik.pl/281/c431bd7bcd57e01emed.jpg
ilonia piękne te paznokietki sobie zrobiłaś
Mam starsznie grube i duze paluchy :D
wcale nie- bardzo zgrabne masz:)
Ilonia bardzo ladnie wygladaja :D
Iloniu czy ta długość Ci nie przeszkadzała w bucie??
jedne i drugie ładne :)
Sylwia jak jest lato to ja nie chodzę w krytych butach i mogę pozwolić sobie na taką długość;) zawsze po sezonie letnim mam króciutkie bo nie dałabym rady w pełnych butach w takich pazurkach ;)
ilonia bardzo ladne pazurki ;)
przecudna metamorfoza stopek :D:D:love:
Kalaga jestem w szoku,że można zrobić taką metamorfozę na stopach :o :)
Kalaga bardzo ładne pazurki :)
Super przemiana! Pazurki przed były paskudne... :P ale wg mnie mało kto wygląda pięknie z "gołymi" paznokciami u stóp, tzn. bez lakieru czy jakiejś stylizacji ;)
no, no az milo popatrzec na takie piekne stopki :)
brawo