-
Odp: Wyjatkowe dziewięć miesięcy czyli FORUMKOWY KLUB CIĄŻOWY ; )
Cytat:
Napisał
KaMiLaC.
co do toksoplazmozy to ja bym wolała być ostrożna :) wiem ile moja siostra przeszła, jak po badaniu okazało się, że ma to wstrętne choróbsko :(
Basiu z tego co wiem to Ty masz koty, więc uważaj Kochana, bo to od nich bakteria toksoplazmy się bierze i przed planami zajścia w ciążę idź zrób badanie na jej obecność :) ona może też wpływać na płodność niestety :/
ja badania na toksoplazmoze zrobilam juz hoho dawno ... bardziej sie moga obawiac osoby ktore kotow nie maja ... bo wtedy nie maja do czynienia z tymi bakteriami a te co maja koty to jest duuuze prawdopodobienstwo ze maja juz przeciwciala ;)
a to jeden z moich trzech prosiakow :) hyhy najwiekszy okaz ;)
-
Cytat:
Napisał
barbara_kawka
ja badania na toksoplazmoze zrobilam juz hoho dawno ... bardziej sie moga obawiac osoby ktore kotow nie maja ... bo wtedy nie maja do czynienia z tymi bakteriami a te co maja koty to jest duuuze prawdopodobienstwo ze maja juz przeciwciala ;)
a to jeden z moich trzech prosiakow :) hyhy najwiekszy okaz ;)
ehehehe, super kicia basiu :*
Jednak i tak jest chudszy od kotka mojej koleżanki :D, Jest okrrrropnie gruby...;P i wygląda jakby był w ciązy z jakimiś 20 kociętami :lol:
-
Cytat:
Napisał
majkarodzik
Dziekuje kochana:) Wlasnie nie chcialam lozeczka tylko kolyske. uparta jestem jak osiolek:)
kolyska jest sliczna
ale radze ci sie nastawic na to ze moze (niekoniecznie)bedziesz musiala miec lozeczko
moja mala miala taka kolyske i spala w niej az dwa tyg
potem jak ja tam kladlam to ryczala jak glupia
dopiero w lozeczku chciala spac
-
Cytat:
Napisał
majkarodzik
Dziekuje kochana:) Wlasnie nie chcialam lozeczka tylko kolyske. uparta jestem jak osiolek:)
piękna kołyska:)
-
Cytat:
Napisał
mala
kolyska jest sliczna
ale radze ci sie nastawic na to ze moze (niekoniecznie)bedziesz musiala miec lozeczko
moja mala miala taka kolyske i spala w niej az dwa tyg
potem jak ja tam kladlam to ryczala jak glupia
dopiero w lozeczku chciala spac
Lozeczko mamy tez, ale turystyczne:) Poki co dziecko bedzie z nami w sypialni, tzn przez jakis czas. Czesto wyjezdzamy gdzies, a wiec lepszym rozwiazaniem bylo turystyczne:)
---------- Dodano o godzinie 17:45 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 17:44 ----------
Jestesmy wlasnie po usg i jestem szczesliwa:) Nasz bobasek zrobil nam niespodzianke i ujawnil sie kim jest. Bedziemy mieli corcie- Julcie:)
-
nie wiem czy widziałyście taki przybornik na pieluchy, chyba byłby użyteczny:) ja właśnie kupuje dla mojego brata:D
tu jest link W) Torba na Pieluchy Pampersy Bewis (911256975) - Aukcje internetowe Allegro
Cytat:
Napisał
majkarodzik
Lozeczko mamy tez, ale turystyczne:) Poki co dziecko bedzie z nami w sypialni, tzn przez jakis czas. Czesto wyjezdzamy gdzies, a wiec lepszym rozwiazaniem bylo turystyczne:)
---------- Dodano o godzinie 17:45 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 17:44 ----------
Jestesmy wlasnie po usg i jestem szczesliwa:) Nasz bobasek zrobil nam niespodzianke i ujawnil sie kim jest. Bedziemy mieli corcie- Julcie:)
gratulacje!!!! :skacze: mi sie też maży córcia Jula:D ale to jeszcze nie teraz:P
-
Majka gratuluje dziewczynki :* My na następny poniedziałek mamy wizytę-ciekawe czy też nam się pokaże ;)
-
Natka- mysle, ze moze sie przydac, sama myslalam o takim:)
Chanti- zycze Wam tego, choc to nie takie proste. Mi zostalo do porodu 2 miesiace i dopiero sie dowiedzielismy:)
-
majka ale ci zazdroszczę :D ja dopiero 2 miesiące ciązy a już chciałabym wiedzieć :D jestem niecierpliwa :D
mogłabym już szykować pokój ale na to jeszcze pozwolić sobie nie mogę :D
ja wam pokaże moja toksoplazmozę :D oto Wiesniara znaczy si e Łatka le wszyscy i tak mówią wiesniara:D
-
-
-
Zza jaka słodziutka kiciaaaaaaaaa:skacze:
-
taaa jak to jest dachowiec to ja jestem pers :D haha jaki slodziak !!!!!
---------- Dodano o godzinie 11:19 ---------- Poprzedni post był napisany Wczoraj o godzinie 20:23 ----------
eno heloł ... ciezarowki obijacie sie ;) co tam u was :P
-
Majka :skacze: gratulacje!! :przytul:
ja właśnie jestem po warsztatach u Bitt :D było super i wiecie...dostałam od dziewczyn takie małe śliczne body dla mojego chłopczyka i aż się popłakałam :skacze: w tamtym momencie dotarło do mnie, że jeszcze trochę i będę miała znów takiego maluśkiego szkraba i tak mi się ciepło na serduchu zrobiło :love: ehhh te hormony :skacze:
-
no ja zyje, zyje ;D oddycham :D czuje sie coraz to lepiej :) no i jutro usg :) i ierwszy raz uslysze bicie serca mojego maluszka :) ciekawa jestem jak wczesnie mi sie ujawni kim jest :) bo oczywiscie wiedziec chcemy. piersi mi rosna... obrzmiale sa i bolesne, ale nie tak jak pisza w poradnikach. jest to do wytrzymania. generalnie czuje sie ok :) dzisiaj zrobilam lane kluseczki na rosolku mmmmmmmmmmmm :D a na deser galaretka z truskawkami :D (wczoraj zakupialm u nas w gospodarstwie, ktore ma szklarnie, ale nie pakuja tej chemii tyle w zywnosci) i mam pycha tufatki :D mmm :D
aaa i humorki to ja juz mam jak diabli... M. czasami sie denerwuje ze ja tak ze skrajnosci w skrajnosc heheh ale juz sie oswaja, ze ja tak bede miec i juz :D
-
no i co tam laski .... ja temp nadal bez zmian ... ogolnie to wczoraj wieczorem zaczely mnie doslownie "suty piec" hahaaaa.... tzn tak jakbym se je gdzies obtarla :) hehehe ale to zabrzmialo lolek ze mnie
-
BASIA! chyba dobrze pamietam ze ostatnia miesiaczka byla 17 stycznia? jesli tak to mozesz zrobic testa juz ;p mi wyszedl pozytywny w 29d.cyklu.
-
REKORD: Najszybszy poród świata!
:skacze: pewno pare z Was napewno by chciało tak " na szybciora" ... :lol:
-
moja klientka tak szybko rodzila
-
Cytat:
Napisał
afterglow
BASIA! chyba dobrze pamietam ze ostatnia miesiaczka byla 17 stycznia? jesli tak to mozesz zrobic testa juz ;p mi wyszedl pozytywny w 29d.cyklu.
yy 24 after ;) ja jeszcze poczekam :D zrobie tego 24 testa :) nie bede sie napalac :D a wogole to moja klientka niedlugo bedzie szkole rodzenia prowadzila :) hyhy super :D
-
Basiu tak jak ciebie mnie na początku bardzo sutki piekły jakbym je obtarła...
teraz to mnie cały cyc swędzi... :D az głupio ze chodze się i drapię :D
ja jutro do pani gin ale dopiero na 20 także zdam relacje następnego dnia :D
moze dostanę w końcu zdjęcie usg to wam pokazę jak fasolka wygląda a nie jak mój kot :D
swoja droga kot mój dachowiec, bo ona i jej braciszek tylko byli długowłosy a matka zwykła bura kocurka :D sie pewnie ze szlachcicem puściła :D
wróciła mi chęc na słodkie i cere mam brzydką może to jednak będzie córeczka :D
-
Zyza to dawaj jutro fotkę :) powiedz że nie wyjdziesz z gabinetu do póki nie dostaniesz zdjęcia :P
Nasza Affter dzisiaj była u ginekologa i usłyszała bicie serduszka :D
Ja w następny poniedziałek ide i zobaczymy ile wazy i może kto to ;P
Mnie dzidzia coraz mocniej kopie hi hi hi ale na razie macica jest jeszcze na dole tzn poniżej pępka :)
-
Cytat:
Napisał
szpila59
to szczescie milala tez moja siostra-2 godzinki i po sprawie o 12 w nocy zadzwonila po karetke a o 2 corcia juz byla na swiecie-oby bylo to rodzinne :)
ja dzis bylam u lekarza-maly wyzy juz ok 1800g i jest mozliwe ze troszke wczesniej na swiat przyjdzie jak juz teraz mam skurcze (takie napinanie sie brzucha i do tego uczucie w dole brzucha jakbym niedlugo okres miala dostac)
-
Cytat:
Napisał
rudi80
to szczescie milala tez moja siostra-2 godzinki i po sprawie o 12 w nocy zadzwonila po karetke a o 2 corcia juz byla na swiecie-oby bylo to rodzinne :)
ja dzis bylam u lekarza-maly wyzy juz ok 1800g i jest mozliwe ze troszke wczesniej na swiat przyjdzie jak juz teraz mam skurcze (takie napinanie sie brzucha i do tego uczucie w dole brzucha jakbym niedlugo okres miala dostac)
rudi a kiedy Ty masz termin?? :)
-
Cytat:
Napisał
szpila59
rudi a kiedy Ty masz termin?? :)
na 07.04
-
Cytat:
Napisał
rudi80
na 07.04
łooo... to juz niedługo :skacze:
-
to faktycznie niedługo, to trzymam kciuki i lekkiego porodu życzę
-
jeszcze pare tygodni i koniec wysypiania sie :)
-
Rudi nie nastawiaj się tak:) ja tak myślałam, a po porodzie okazało się, że maja Amelka całe noce przesypiała! ja Ją na śnie karmiłam :D także bądź dobrej myśli :D
rany to jak Twój teraz ma 1800 to jaki mój będzie jak 2 tyg temu miał już ponad 1200 :wow:
-
e tam rudi ;) dasz rade :)
-
termin mam na 26 wrzesnia :D :)
-
pewnie ze dam rade-tak sobie tylko zartuje z tym wysypianiem sie :)
afterglow-to jeszcze troche przed toba.
-
hyhy ale fajnie after :) a jak wogole po wizycie ??
-
super ;) mam fajne zdjecia, widzialam kregoslup, glowke, brzuszek zalazki raczek i nozek. seruszko bilo fajnie :D
ogolnie jestem zachwycona :D
-
jak ja Wam zazdroszcze dziewczyny :)
moja sasiadka bardzo sie przestrszyla jak urodzila syna 3 tyg temu, bo maly plakal jej co dzien, od rana do wieczora i biedna nie wiedziala co mu jest, miala chwilowe zalamanie ale pocieszalismy ja wszyscy, ze nie ma sie martwic, ze to normalne, ze musi sie nauczyc i juz jej przeszlo :)
takze dziewczyny nie zalamujcie sie bo dzieci to czuja :)
-
Cytat:
Napisał
afterglow
super ;) mam fajne zdjecia, widzialam kregoslup, glowke, brzuszek zalazki raczek i nozek. seruszko bilo fajnie :D
ogolnie jestem zachwycona :D
Kochana to dawaj te zdjęcia :) i który dokładnie jestes tydzień?
-
bardzo dobrze After będize mądre stworzonko bożę :D bo 26 wrzesnia się wielcy rodzą :D ja np :D
-
hyhy :) after nawet nie wiesz jak sie ciesze razem z toba :)
-
Załącznik 16571
moj cud :)
czerwona plamka to serduszko :)
Załącznik 16572
Załącznik 16573
-
jejku ale cudo...az mi sie zatesknilo:P.....super...:)