-
Odp: Lampa UV - Zakup lampy UV (LED)
Ja mogę powiedzieć co nieco na temat lamp LEDowych tego typu: C&C * LAMPA UV LED 12W ! najtaniej na allegro (2812702984) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Nie z punktu widzenia użytkowniczki, ale osoby która pracuje w sklepie z produktami do stylizacji paznokci. Mamy u nas te właśnie lampy i niestety bardzo często klientki przychodzą do nas z reklamacją. Czasem już po kilku dniach lampa po prostu przestaje świecić. Nie wiem, czy te nasze są takie wadliwe, ale nie spotkałam jeszcze wśród klientek, takiej, która byłaby zadowolona z tych lamp. Sama też je raczej odradzam, jestem zwolennikiem tych tradycyjnych :) Poza tym, że te ledowe się często psują, są też niezbyt stabilne, bardzo delikatne i trochę wąskie moim zdaniem. Uważam, że może do domowego użytku to ewentualnie, ale raczej nie wyobrażam sobie tego typu lampy w salonie, bo jest zbyt delikatna i nie wytrzyma takiego "obciążenia". Ale to tylko moje zdanie;)
-
-
A wiecie coś, ewentualnie co myślicie o lampie
Lampa LED Hand&Nail Harmony LED Curing Light PRO: 45 ?
Niby Harmony, niby LED, ale jakoś podejrzanie tania jak na ich lampy.
Niby ma utwardzać lakiry mini, ale one się przecież nie różnią od normalnych pojemności przynajmniej nie powinny.
A ostatnio cholery dostaje z moją UV. Strasznie szybko mi się żąrówy przepalają i tak jakby dobrze nie utwardzała. nie wiem czy po prostu się na nią nei obraziłam... ale
Załącznik 65730
zdjecie z linka powyżej.
-
Myśle,że jest tak samo dobra jak inne z tym że może jest wymiarowo mniejsza,ale rzeczywiscie mało zrozumiały opis...
-
-
ale super lampa:) chyba to nowość! ciekawe czy utwardza zwykłe zele wszystkie
-
Dziewczynki a słyszałyście coś o tych lampach z Activu? Bo zastanawiam się nad nimi - Hurtownia kosmetyczna i fryzjerska - ACTIV -
-
Co do lamp LED - pamiętajcie że designe lampy niestety często nie idzie w parze z jakością. Wszystkie LEDy majace mniej niż 15 W nie będą w stanie utwardzić wiekszości hybryd. Może utwardzą te tanioszki z allegro ale Harmony czy CND na bank nie:-/
-
-
Cytat:
Napisał
gonia1203
ja posiadam takową od niedawna ;)
-
Cytat:
Napisał
jumpi
ja posiadam takową od niedawna ;)
Ale takie same parametry 117 diod 18w? bo sa podobne 12w tylko ze maja 118 diod i nie wiem czemu tak wiecej diod a mniejsza moc?
-
-
A moj tanioszek Mistero Milano ma tylko 12W i idealnie utwardza hybrydy-kolory Harmony, Charbonne, INS, SHS, Indigo, i nails od Dobrejrady, bazy i topy harmony i charbonne, a takze biale zele i masked od Dobrejrady,kameleony Indigo,termo zele Impressionails, na temat CND nie wypowiadam sie poniewaz nie posiadam.
-
dziewczyny nie zapominajcie, że za utwardzenie żelu odpowiada jednak świetlówka a nie sama lampa
dlatego lepiej zainwestować w żarówki np. Philipsa ( są ciężkie do zdobycia - ale można upolować)
---------- Dodano o godzinie 22:32 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 22:30 ----------
---------- Dodano o godzinie 22:34 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 22:32 ----------
Cytat:
Napisał
mmloda
lampa jak lampa - ważne aby miała mocne żarówki, a nie jakiś chłam za 6zł ... ta powinna być dobra
-
Moja z Activ pochodziła może 2 miesiące po czym przestała
Robić to co do niej należy czyli utwardzać.
Myślałam że żarówki będzie miała lepsze niż cala
Reszta lamp z allegro.
Niestety tak nie było.
Może któraś wie.,które żarówki będą do niej dobre i będą
Dobrej jakości?
Ewentualnie która tunelówka z all jest jeszcze
Coś warta?
I tak tu znalazłam tania lampę.,które żarówki będą
Do niej dobre.?
http://allegro.pl/4nails-lampa-uv-36...006475875.html
-
sandrus napisz do active, oni maja bardzo dobry serwis
-
A widzisz ja to jestem taka że nie lubię się bawić w reklamacje,wysyłanie tych paczek..
Zawsze to olewam,bo to nie na moje nerwy.
Tak samo było z frezarką od nich.
Kupiłam na biegu właśnie w Activ.
W pierwszym tygodniu już zamulała.
Po czym chciała chodzic tylko na jednych obrotach.
Zaraz po padla i dałam ja rozkręcić koledze żeby się nie
Bawić w to całe odsyłanie.
Kolega.,ktory jest specem rozłożył ręce,bo usterki nie było widać
A frezarka martwa.
Tak więc generalnie jestem zrażona,bo nie dość że się naczytałam o awaryjności
Ich urządzeń to jeszcze sama tego doświadczył:/:am
-
O kurcze a ja mam z Activu już ponad rok frezarke i się póki co sprawuje Teraz kupiłam lampy i mam nadzieje, że będą okej Wcześniej miałam cyfrówki, ale cyrki z wieczną wymianą żarówek już mnie doprowadziły do ostateczności i zainwestowałam w najzwyklejsze tunelówki :)
-
Hej dziewczyny, wiem, że temat był już szeroko rozpatrzony, a jednak mam wątpliwości. Mam nadzieję, że pomożecie. Swoją przygodę z paznokciami właściwie dopiero zaczynam, kończę kurs i zamówiłam już żele EzFlow. Czy któraś z Was orientuje się może czy jakakolwiek lampa LED będzie w stanie je utwardzić? I generalnie czy lepiej kupić jedną samodzielną UV do robienia paznokci żelowych, drugą ewentualnie LEDową, i kupować takie produkty, by manicure hybrydowy wykonywać już tylko na LEDowej, czy oszczędzić sobie zachodu i pozostać przy jednej lampie UV?
No i kolejna część mojego problemu. Jaką lampę kupić? Bardzo podoba mi się taki model:
EG LAMPA UV 45 W SPODEK TIME DISPLAY + ŻARÓWKI ! (3063718809) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
przeczytałam Wasze posty, widziałam że lampa się pojawiała, ale może ktoś jest w stanie porównać ją do jakiegoś innego modelu, ocenić ułożenie lamp w środku i powiedzieć mi czy warto? Naprawdę po przeczytaniu wątku jestem bardziej zagubiona w temacie niż byłam, a bardzo chciałabym móc już zamówić lampkę.
Będę wdzięczna za pomoc przy wyborze lampy i wskazanie ewentualnie pewnego źródła zakupu żaróweczek.
Dzięki z góry :)
-
Moim zdaniem dużo wygodniej dla klientki
gdy ma do dyspozycji dwie lampy (ustawione po lewej i prawej stronie )
a po środku pochłaniacz pyłu ...
-
Czyli najlepiej kupić 2 x lampa UV? A jakiemu producentowi można zaufać? :)
-
chanelchance nie polecam takich lamp! kupiłam taka w styczniu i własnie musze jechac z nia do reklamacji...zarowki mi nie stykaja, ale nawet jak była sprawna- brak bocznych zarowek powoduje ze kciuk slabo sie utwardza- jak masz włozona cala dłon to nie utwardzi ci się wcale, nawet cienka warstwa podkładu, gdzie z taka cienka warstwa w zwyklej tunelowce nie bylo problemu ( a więc czasu sobie nie skrócisz bo w zwyklej tunelowce podkład jedna reka 2min potem druga 2min a w tej dwie rece razem 2min i potem dwa kciuki 2min...wychodzi na to samo) poza tym ja kupowalam taka lampe w allepaznokcie i chociaz w opisie bylo 5 zarowek to w realu są 4. moze ta piąta cos wiecej daje ale wątpie zeby duzo zmieniała- w moim przypadku po wlozeniu obydwu rąk na raz ,na prosto, małe paznokcie nie utwardzaja sie wcale a przed ostatni od zewnetrznej strony też się nie utwardza i zlewa na skorki. Trzeba pilnowac klientke zeby rece trzymala tak bardziej pod skosem do środka. bardzo to meczące i mało która klientka jest tak zdyscyplinowana, no bo skoro ma tam tyle miejsca... ta lampa byla moim marzeniem a teraz marze tylko o tym zeby się jej pozbyc
-
nataszka dziękuję bardzo za Twoją opinię na temat lampy. Przyznam, że wpadła mi w oko, ale chyba jej kupno nie ma sensu skoro jest wadliwa. Może na początek po prostu kupię zwykłą 36W lampę UV, z tego co widziałam są stosunkowo niedrogie :)
-
wiesz to ze mi cos nie styka to moze i nie wina samej lampy bo ja ją w aucie wożę ale z tym utwardzaniem zelu to od początku była poraszka. jak dla mnie to musza byc zarowki po bokach jak nic. widzialam taka na 6 zarowek ale kosztowala ok 300zl :/ ach i jeszcze jedna wada- czujniki ruchu- na tych szarych wysepkach masz takie male diody- czujniki, muszą byc dokladnie zakryte zeby lampa się właczyła- przy całej dłoni nie ma problemu ale wkladając samego kciuka ciązko na nie dokładnie nacelowac, a niektóre klientki mają wręcz za krótkie te kciuki żeby tam siegnąc. czesto przy kciukach musiałam zakrywac czyms czujnik np polerką- nie wygodne takie sięganie i celowanie w czujnik po omacku bo w koncu lampa jest odwrócona w strone klientki
-
nataszka to już w ogóle bez sensu w takim razie z czujnikami. Przykro mi, że źle spisuje Ci się ta lampa, jednak funkcjonalność jest najważniejsza. Na szkoleniu używałam cyfrowej 36W tej dostępnej z kolorową zasłonką, była chwalona przez szkoleniowca, ale jak dla mnie jest zbyt masywna, chyba jednak kupię coś mniejszego. Może taką?
4nails LAMPA UV 36Wat SPRAWDŹ PARAMETRY (3045642523) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Generalnie za taką cenę i z gwarancją chyba mogę zaryzykować z tym maleństwem na początku prawda?
Czy lepiej jednak powalczyć o coś większego?
ZESTAW MANICURE HYBRYDOWY LAMPA UV ALESSANDRO 54W (3050105400) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
-
mysle ze taka najzwyklejsza jest najlepsza na początek:) choc ten drugi zestaw też wydaje się bardzo fajny-aż wręcz dziwnie tani. a nie ma gdzies w pobliżu twojego domu jakiejs hurtowni? wiesz zawsze w razie czego latwiej z gwarancją- nie trzeba odsyłac w raze reklamacji, a jak na allegro masz wydac 70zl a w sklepie 100zl to ja polecam bardziej stacjonarny zakup :)
---------- Dodano o godzinie 23:59 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 23:52 ----------
ach ja gapa... ten drugi link to licytacja a nie kup teraz. zobacz ile ona normalnie kosztuje
LAMPA UV LCD ALESSANDRO 54W 6x ŻARÓWKA WIATRAK NEW (3062471683) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
wydaje mi się że szkoda takich pieniedzy no ale ja sie nie znam na takich super drogich lampach- moze ktos inny się wypowie. ja gdybym miała takie pieniadze do zainwestowania to juz wolala bym sobie kupic dwie zwykle tunelowki i jedna LED ;)
-
dokładnie, normalna cena lampy alessandro to kosmos, dodam, że na początku zamierzam robić paznokcie tylko sobie i koleżankom, więc nie przyniesie mi to żadnego zarobku, może z czasem jak już zwrócą mi się koszta związane z zakupem wszystkich przyborów pomyślę nad droższą lampeczką.
Skoro zdecydowałam się już na zwykłą tunelówkę (36W, przełącznik czasu 90/120 i świecenie stałe) skąd mam wiedzieć jaki jest to typ lampy? Czytałam wyżej, że są transformatorowe i elektroniczne, takie informacje nie pojawiają się w opisach.
nataszka wiesz może jak to poznać, która lampa jest jaka ? :P
-
chanelchance cofnij się kilka kart wstecz w tym temacie, masz wszystko napisane jak odróżnić lampy i jakie do nich kupować żarówki.
-
w lampie transformatorowej po właczeniu zarówki najpierw zamrygają zanim się zaświcą a w elektronicznej zaświecają się od razu. gdzies tu na forum byl nawet filmik chyba wrzucony jak to wyglada albo gdzies przy ofercie z zarowkami to widziałam. A jeśli zamierzasz chodzic do kolezanek to tym bardziej polecam tania lampe poniewaz od przenoszenia często lampa po jakims czasie przestaje mi stykac i choc zarowki są dobre to musze ją wymieniac albo ruszac zarowkami, podkładac cos pod nie zeby lepiej stykaly itp :/:
-
chocolata przeczytałam forum, ale chodzi mi bardziej o to, czy ta lampa jest jakoś oznaczona (jako transformatowa, bądź elektroniczna), bo przecież nie mam możliwości sprawdzenia jak świeci lampa, którą znajdę na internecie, a często tej informacji nie ma w opisie.
nataszka, dzięki za Twoje podpowiedzi, jesteś bardzo pomocna :przytul:
-
niestety nigdzie w opisach nie podaja jaka to lampa. mozna to sprawdzic dopiero po zakupie. chyba ze napiszesz do sprzedającego
-
Cytat:
Napisał
chanelchance
chocolata przeczytałam forum, ale chodzi mi bardziej o to, czy ta lampa jest jakoś oznaczona (jako transformatowa, bądź elektroniczna), bo przecież nie mam możliwości sprawdzenia jak świeci lampa, którą znajdę na internecie, a często tej informacji nie ma w opisie.
nataszka, dzięki za Twoje podpowiedzi, jesteś bardzo pomocna :przytul:
z tego co zaobserwowałam, to:
- lampa elektroniczna (czyli te nowszej generacji) posiadają wyświetlacz LCD,
- natomiast bez wyświetlacza, to te starsze czyli transformatorowe czy drugie ich określenie indukcyjne ..
:)
-
nysza, właśnie niby tak, ale te starsze zwykłe tunelówki też mogą być zarówno transformatowe jak elektroniczne. Przykładowo wczoraj w jednej z hurtowni właściciel pokazywał mi elektroniczną starszą tunelówkę bez wyświetlacza LCD - design niestety nie przypadł mi do gustu, dlatego jej nie kupiłam :(. Widzę, że nie ma żadnych oznaczeń tego rodzaju na opakowaniu, co tak jak napisała nataszka zmusza mnie do pisania do sprzedających :)
-
czy w lampie uv 9 w muszę dużo dłużej utwardzać pazurki np przy hybrydzie niż przy 36 w? Tak mi powiedziano w hurtowni a chciała bym kupić sobie taką małą lampę ze względu, że czasem muszę dojechać do klientki ale jakoś nie widzi mi się utwardzania pazurków 10 min na jedną warstwę...
-
Agnieszka dobrze powiedzeli Ci w hurtowni,nie opłaca sie kupowac lampy 9w...czas utwardzania jest wydłuzony,a żel czasami nierównomiernie utwardzony..
-
to dobrze że jej nie kupiłam bo kaska by poszła w błoto i tylko bym się zdenerwowała, chociaż fajne takie małe lampy :P
-
dziewczyny, która lampa byłaby lepsza - zabijcie mnie...wiem, że to pytanie było zadawane miliony razy...niektóre linki niestety mi się nie otwierają :( będzie to moja pierwsza lampa, nie chcę jakiegoś badziewia, ale też nie mam kasy żeby kupować cuda wianki za 4stówy :/
LL LAMPA UV 3 ZAKRESY+4 ŻARÓWKI+WYSUWANA PÓŁKA (3149691958) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
ona jest tej starej generacji?po włączeniu będzie migać?
czy lepsza ta - ktoś widziałam, że odradzał, że częsciej się psują...
Hurtownia LaLill - Profesjonalne produkty do stylizacji paznokci, kosmetyczne oraz fryzjerskie
czy jeszcze inna z la lill
Hurtownia LaLill - Profesjonalne produkty do stylizacji paznokci, kosmetyczne oraz fryzjerskie
-
Mam lampę tej firmy(pierwszy link) i jestem zadowolona,dobrze utwardza różne żele,tzn.różnych firm.Jest z tych lamp co nie mrygają,świecą od razu(więc chyba elektroniczna).Jedyna różnica jest taka,że ma przyciski na górze,a nie z tyłu jak na zdjęciu.
Też tak jak i Ty chciałam kupić tą z suszarką, ale nie zdecydowałam się ze wzg. na cenę, no i w sumie po co suszarka do paznokci?
Tylko nie kupuj żeli, pilniki itp tak,żeli nie:(
-
ja też kupiłabym tą 1 najprostszą, jedyne czego by mi tam brakowało, to czasu 180 ;)
ja mam taką najzwyklejszą i tą drugą, ale żadna rewelacja, czujnik nie zawsze si ę zapala i źle sie ją czyści w srodku i ta klapka mi przeszkadza jak trzeba lampe zał. ręcznie a klienkta ma lapkę w srodku
-
A ja jak wyzej juz pisalam wymienilam na 2 nowe lampki takie jak w 2 linku i jestem z nich bardzo zadowolona polecam :ok: