Nie każdy tutaj ma szkolenie, pomagamy mimo tego;)
Printable View
no właśnie nie każdy ma kurs ja narazie zaopatruje sie we wszystkie sprzęty potrzebne do pracy z akrylem i żelem, testuje a po zimie ruszam na kurs
Robaczek to powodzenia w zbieraniu sprzętu! Jak będziesz potrzebować rad to pisz śmiało, wszyscy Ci pomożemy, tym bardziej, że dziewczyny na forum są prawdziwymi ekspertami:)
Co do kursu- zanim pójdziesz zorientuj się czy dobrą szkołę wybierasz, czy ma ona wykwalifikowaną kadrę, zapytaj jaki certyfikat dostaniesz itd.
Wiele informacji możesz też znaleźć w prasie dla stylistek paznokci- nawet krok po kroku opis jak zrobić dane zdobienie itd. Możesz zamówić prenumeratę, bądź np w Empiku lub tu na forum:)
Dziewczyny ja tylko zapytałam. Teraz sprawa jest jasna. Robaczek nie ma kursu i kropka. Czasem dziewzyny tak trafią, że i po szkoleniu nie mają dostatecznie dużo wiedzy, stąd moje pytanie.
Nie chciałam nikogo urazić :)
Również służę pomocą :)
Ciąg dalszy testów żeli i-nails od dobrej rady (paznokcie mają ponad 2 tygodnie):
Otóż builder nie spełnił moich oczekiwań- a to oznacza, że wracam do żeli IBD.
Żel builder i-nails nie sprawdza się kompletnie u osób "skubiących w paznokciach" itd- oczywiście ten test przeprowadzałam na sobie: pazury kruszą się, pękają (bez złamania- zwyczajne pęknięcie) przy kombinowaniu przy nich, co nie miało miejsca przy builderze IBD. Oczywiście paznokci nie robimy po to żeby je niszczyć, ale jasne jest też to, że mamy różne klientki i te bardziej nerwowe niestety grzebią pazurami i zębami przy naszych dziełach, tak więc w celu zadowolenia klientek staram się pracować na żelach, które są naprawdę wytrzymałe. Poza tym jeszcze jedna bardzo ważna kwestia- jest kompletnie NIEWYDAJNY w porównaniu z IBD... Jestem w szoku, bo po 2 tygodniach nie mam już większości opakowania przy takim samym natężeniu klientek jak zwykle, natomiast builder IBD starczył mi na dwa miesiące. Oczywiście mówię tu o gramaturze 50g/56g.
Żel kamuflaż i-nails jest bardzo fajny, ma świetną konsystencję i idealnie sprawdza się przy frenchu, świetnie maskuje niedoskonałości i potrafi elegancko wydłużyć płytkę. Nie zrezygnuję z niego, ale nie będę go nakładać bez warstwy podkładowej żelu, bo "rozwarstwia się". Na paznokciu, na którym dałam kamuflaż bez podkładu żel odwarstwił się, ale na innym gdzie dałam podkład nic złego się nie stało.
Żel quick finish i-nails hmmm... generalnie super nabłyszcza, po minucie jest całkowicie utwardzony, nie odpryskuje- więc łatwo, szybko i efektownie, ALE niestety nadal zabarwia się- nie aż tak mocno, ale jednak. Po przemyciu cleanerem lub zmywaczem (co najśmieszniejsze odkryłam to wczoraj) zabarwienia schodzą. Zostanę przy nim o ile będzie się prawidłowo komponował z builderem IBD.
Ważna wiadomość dla osób, które twierdzą, że trzeba go przemywać, bo nie zastyga całkowicie: PAMIĘTAJCIE, ŻE PRZED JEGO NAŁOŻENIEM MATUJEMY/WYRÓWNUJEMY PAZURKA! Wtedy nie ma prawa nic się kleić.
Podsumowując moje badania wykazały odnośnie buildera, iż za większą cenę o 100 zł jestem w stanie zrobić 6 razy więcej paznokci o wysokiej wytrzymałości niż za mniejszą, czyli bardziej opłaca się builder IBD zarówno pod względem ilości jak i jakości. Kamuflaż jest bezkonkurencyjny wizualnie, a nabłyszczacz jest wydajny, prosty w użyciu i efektowny.
Reklamacji od klientek, którym robiłam tymi żelami (i-nails) jak na razie nie ma, oprócz teściowej, która złamała pazura.
Katherine,zgadzam sie z Toba. Builder od DR jest jak dla mnie totalnie beznadziejny.Nigdy nie rozumialam jak mozna sie tym zelem zachwycac.Mało tego kiedys klientka ktorej robilam pazurki na formie tym zelem jak ubierala buty to od razu jej szczelil paznokiec-po prostu zlamal sie.Bylam w szoku. Nigdy wczesniej cos takiego mi sie nie przytrafilo nawet jak dopiero zaczynalam i nie mialam pojecia o istnieniu krzywej C i stresie.I powiem wiecej.Ostatnio jestem rozczarowana zelami od DR.Po zakupieniu calej serii fashion powiedzialam nigdy wiecej. Te kamuflaze z tej serii kompletnie nie spelniaja swojego zadania i kosztowaly duzo za duzo(pieniadze w bloto)
Ostatnio mialam okazje pracowac na Modena Nails a w tej chwili pracuje na Ellio.Obie firmy nie dosc ze tansze to jeszcze jakosc naprawde jest super. Polecam Ci buildery z tych firm bo sa nieporownywalnie lepsze. No i covery tez super-lepsze od wszytskich coverow z I-nails razem wzietych :)
Wiecie co ja już po prostu zaczynam się bać kombinować z innymi żelami... Po prostu wracam do korzeni i już. Wydałam kasę i się zawiodłam, niepotrzebnie kupowałam największą gramaturę....
Potwierdzam beznadziejność buildera. Kładziony na formę jest do bani. Po tygodniu odłazi jak masło :wow: Co do kamuflażu. Przeprowadziłam test na ellio i jestem w szoku. Nie wiem, jak się będzie trzymał, ale za cenę 19 zł za 15 ml jest IDENTYCZNY jak I-Nails masked za 25 zl. Przy tym jest gęściejszy i szybciej się utwardza. Kryje 100%. Opakowanie jest maleńkie, idealne na podróże i nic nie migruje, co niestety w maskedzie od Doberka jest nagminne. Skoro jest identyczny to po co przepłacać? Kupiłam z ellio jeszcze oliwkę za 3,50 ślicznie pachnie, diamond coata, zapach sliczny i ładnie nabłyszcza . I przypadkowo (opisywałam historię z klejem, którego nie zamawiałam) klej za 5,50 wygląda dziwnie, jest bardzo rzadki ale przyznam no mocny, że nie wiem co. A do tego 3 gratisy za 40 zł zakupów :love: Polecam :skacze:
dajcie mi stronę tego sklepu, o którym piszecie.
No i mam pierwszą reklamację od klientki. Wiecie co te żele to porażka. Przy IBD nigdy się takie cuda nie zdarzały. Aż wstyd. I to nowa klientka.... ehhhh jak się wkur* to zaraz pojade kupić IBD i tyle i na nich jej zrobię od nowa. Normalnie jestem wściekła. I tak zrobie, zbiorę się i jadę po żel.
Jestem tak zła, że kosmos.
A co się dokładniej stało? Może to nie wina żelu? Jak budowałaś pazurka? Jeżeli szkielet robiłaś builderem to na pewno wina żelu, ale ja pracuję jednofazówką, pinkiem, maskedem, finishem i nie mam problemów. No i oprócz jednofazówki violet i extreme white-to porażka , nie utwardzają się, nawet w nowej lampie.
polecam produkty mistero milano. Parę dni temu dostałam już prezent z pod choinki i był to prezent w postaci produktów od MM. Już próbowałam na nich robić. Świetnie się trzymają, extra jakość żeli, konsystencja jak najbardziej ok. Nie zapowietrza się, nie bom-belkuje, Żel biały po prostu piękny. :) Oliwka pięknie pachnie.
Ale jeden minus dam. Opakowanie może i ładne. Ale niestety te przykryweczki pod zakrętka są ciula-te, żel się z pod nich wylewa i cała zakrętka jest brudna przez to.
Ale poza tym daje 5+ :ok:
Robiłam żel na płytce, metodą taką jak zwykle- jak przez lata na IBD... i lipa. Kupiłam wczoraj mój ukochany strong builder i już nigdy nie będę kombinować z innymi żelami.
Ten inails po prostu odprysnał. Najzwyczajniej w świecie i wiecie co? To była pierwsza klientka na żel na płytce, której robiłam na i-nails i najlepsze jest to, że odprysnał jej na drugi dzień heh... Oczywiście poprawkę już jej zrobiłam na IBD. Te którym robiłam przedłużenie nie zgłaszały nic jak na razie próćz teściowej jak pisałam wyzej.
WSTYD!:/:
Jakby ktoś chciał kupić ten builder to zapraszam, dam ogłoszenie w odpowiednim dziale później.
Polecam Ra, Golden, zel sunflower, dobrarada jakies pierdółki :P i i-nails black line:P
Czytałam już różne opinie żeli Neo Nail i Allepaznokcie ale nadal nie wiem czy pieczą w lampie. Ciężko mi wybrać , która firma będzie lepsza (potrzebuję żel przezroczysty). Wybrałam te 2 firmy ponieważ na jutro potrzebuje żel, a tylko te 2 firmy znajdują sie w pobliżu mojego miejsca zamieszkania. Proszę o pomoc! Pilnie, proszę.
Może jeszcze noname ?
Ja uzywam roznych produktow takze alle paznokcie i jestem zadowolona jak rowniez klientki.
Ktoś już tu wspominał o Modena Nails... Nawet nie wiem skąd się o nich dowiedziałam, ktoś się zachwycał kamuflażem więc chciałam spróbować.. Kupiłam pierwszy raz produkty na allegro, na początku byłam wrogo nastawiona ale teraz... Miodek, mam od nich już prawie wszystko, bardzo tanie żele a doskonałe! Zwłaszcza ów kamuflaż bez którego nie wyobrażam sobie pracy! Mozna kupić sobie słoiczki 5ml i wyprobować, kosztują ok 10zł :P dają dużo gratisów, wysyłka jest tania i zawsze, ale to zawsze na czas :ok: polecam również ich formy - mega mocny klej i sztywne, co najlepsze ostatnio zamówiłam identycznie wyglądające u DR i to zupełnie co innego, klapa :/:
Zuzaneczko dobrze wiedzieć ;) Dostałam pod choinkę lampe UV i mam zamiar zacząć zabawę z żelkami i właśnie chcę się zaopatrzyć w produkty modeny :) To fakt są bardzo tanie a jeśli mi nie podpasują to chociaż nie będę żałowała wydanych pieniążków ;):]
co do modeny to z czystym sumieniem moge polecic ich nablyszczacz, reszty nie znam (jeszcze :D )
Dziewczyny to ja się z Wami podzielę nowością.
Allseason to spółka – córka największego koncernu paznokciowego na świecie Starnail International.
Jako sroczka oczywiście skusiłam się zamówiłam i wypróbowałam, nie wiem co prawda jeszcze jak z wytrzymałością tych żeli, natomiast ich konsystencja rewelacja. Dość gęste, ale samopoziomujące. Kolor kamuflażu jak dla mnie bajeczny, zawsze chciałam taki uzyskać i musiałam zalewać wszystko mlecznym żelem. Tu mam gotowy żel w sloiczku o idealnym kolorze. Biały jest fajny bo nie bije po oczach, ale tez nie jest mdly. Ja póki co mogę polecić. Niestety na razie nie mają jeszcze gotowej strony, ale można zamawiać telefonicznie :) a cenowo też wychodzi to bardzo korzystnie.
http://1.bp.blogspot.com/_cvT6-0gGV7...t_pl_kasia.JPG
Na pierwszym zdjęciu są to paznokcie bardzo króciutkie, obgryzane. Kamuflaż kladłam dość cienko i nie widać przejścia :D
http://2.bp.blogspot.com/_cvT6-0gGV7...i_cyrkonie.JPG
PoOLECAM:
ezflow (szczególnie akryle, chociaż żele też są dobre)
ibd (superrrr)
właśnie dostałam paczuszkę z "gelack'iem ibd" - do naturalnych pazórków jest super (tylko troszkę drogi), ale jeszcze nie przetestowałam jak się go zdejmuje (bo dopiero testuję na sobie i mamie)
NIE POLECAM:
żeli od dobrejrady (kolorówka nie zawsze się ładnie utwardza-zależy który kolor, a pozostałe jakoś mi nie pasują - czegoś im brakuje...)
activa (kiedyś activ był o wiele lepszy, ale mam wrażenie że się zepsół, a w dodatku większość żeli piecze w lampie)
Hej! Zastanawiam się nad coverem do moich krótkich, obgryzionych(niestety:() paznokci... Wybrałam sobie trzy typy: silcare basic masked - Silcare - Twoja hurtownia kosmetyczna , elio cover pink - ellio.pl - Żel UV jednofazowy cover pink 15g , i modena - modena - ŻEL UV COVER, KAMUFLAŻ, MASKUJĄCY 15g (1388825667) - Aukcje internetowe Allegro
Widziałam że wszystkie trzy były w tym temacie polecane. Teraz tylko pozostaje mi zapytać się - który jest najlepszy? Cena wszystkich jest bardzo podobna, bo nawet basic po doliczeniu przesyłki będzie kosztował 36zł. Chodzi mi też oczywiście o kolor, czy nie są za ciemne, za jasne, albo jeszcze jakieś. Mi najbardziej podoba się modena, ale czekam na Wasze opinie.:)
Nie wiedziałam za bardzo do jakiego to tematu napisać, w razie czego proszę o przeniesienie. ;)
MODENA numer 1 :)
Dla mnie też Modena :)
Kolor nie za ciemny i bardzo ładnie kryje :ok:
a czy któraś z was ma doświadczenie z tymi trzema kamuflażami i może porównać mi konsystencje :kwiatek:
O to myślałam tak samo;) A ten kolor wychodzi tak jak na tych zdjęciach w aukcji? Bo w pudełku taki jakiś ciemny mi się wydaje...:)
A i myślałam jeszcze o tym żelu - modena - ŻEL UV MLECZNO-RÓŻOWY JEDNOFAZOWY 5g (1388125073) - Aukcje internetowe Allegro Dobry jest? Słyszałam że modena ogólnie ma dobre żele - to prawda?:)
Sun, to prawda, nie wiem jak akryle, ale żele mają naprawdę dobre. Cover wychodzi na paznokciu dokładnie tak jak na tym zdjęciu z aukcji (w pojemniczku zawsze wydają się ciemniejsze). Jeśli chodzi o ten żel z linka, to nie nie będzie dobrze krył, bo to nie jest cover, tylko będzie dawał taki efekt takiego zamglonego cleara ;) No i 5 ml to mało, ale jakbyś się zdecydowała to na próbę jest ok :)
Czesc dziewczyny.Jakiej firmy cleaner możecie polecić? Chodzi by dokladnie zmywal warstwę by paznokieć nie pozostawal lepki(wiecie o co chodzi):)
wystarczy używać jednego dobrze na sączonego wacika do jednego co najwyżej dwóch paznokci i każdy powinien dać radę
Ta lepka warstwa to warstwa dyspresyjna :) do tego wystarczy zwykły spirytus salicylowy lub alkohol izopropylowy. :) Ja mam to drugie i świetnie się spisuje :)
Olcia właśnie chodziło mi dokładnie o taki efekt;) Dlatego chyba też kupię go na spróbowanie:) A używał ktoś już go? Ładnie wygląda, nie podpowietrza się?:P
czy to nie powinno być w wątku o coverach? :cwaniak: :kwiatek:
a jeśli chodzi o produkty i firmy jakie polecamy, to mariposa ma bardzo fajne żele. Kolorówka extra, dużo pigmentu no i cena zadowalająca :) I żele 1-fazowe też świetne, bardzo fajna konsystencja i chyba przerzucę się na żele tej firmy :P
Mariposa? Weszłam na ich stronę i mają naprawdę tanie żele... 20zł za 15ml covera! Używa ich już ktoś z forum? Może polecić?:)
Askar wiem ,ze ta warstwa to warstwa dyspresyjna:).Robię pazurki juz 4 rok dlatego też poszukuję dobrego cleanera.Wczesniej uzywalam z Nail Selection muszę przyznać ze jest bardzo dobry ale drogi ,potem kupilam z SF i nie byl juz taki super więc chcialam sie Was dziewczyny poradzić w tej sprawie.Pozdrawiam:)
Alimka, widziałam, że jesteś nowa i po sposobie jak opisałaś tę warstwę nie sądziłam, że znasz jej nazwę, chciałam pomóc w nazewnictwie ;)
A kiedyś też używałam SF i nie byłam do końca zadowolona, teraz alkohol izopropylowy najlepiej jak dla mnie się spisuje- jedyny minus to ten zapach, ale cóż, z tego tylko powodu bez sensu zmieniać.
Życzę powodzenia w znalezieniu cleanera :)
jeśli mam być szczera to ja używam najtańszych cleanerów, bo i tak dają świetnie radę- nie patrz po firmach, bo zazwyczaj w składzie jest izopropanol lub na spirytusie, także dobór cleanera to naprawdę nie problem. Każdy będzie dobry, który został dopuszczony do obrotu.
Poza tym mam pytanko do dziewczyn prowadzących salony- czy sanepid odnośnie cleanerów nie ma zastrzeżeń? Bo mam ochotę kupić 5 litrowy izopropanol na allegro i nie wiem czy nie będzie problemów, poza tym zawsze mogę przelać do butelki cleanera z tym samym składem, ale chodzi mi o to czy jeśli chodzi o przepisy to czy tak może być? Bo na zwykłym izopropanolu nie pisze, że jest specjalnie do pazurów czy coś...
dzięki dziewczyny za odpowiedz :)No tak ,jestem nowa na tym forum i jeszcze nie zdązyłam sie przywitać ale obiecuję ,ze to nadrobię:kwiatek:.
Ja używam żeli perfect lady i silcare . Nie mam z nimi problemów. Odtłuszczacz ,primer z Perfect Lady.