-
Odp: Wszystko o formach/ szablonach. Prawid³owe pod³o¿enie, instrukcje itp
ja mam zadki zel i nie mam problemu,gdzies tu jest temat o przedluzaniu brzydkich,obgryzionych paznokci,pieknie opracowany
-
aneczka, tak, jak dziewczyny, polecam gê¶ciejszy ¿el, to nie bêdzie problemu. :)
dobrze, ¿e od pocz±tku uczy³am siê przed³u¿aæ pazurki na formie, to teraz zaoszczêdzi³am sobie stresu. :)
ale niestety zdarzaj± siê dziewczyny, które wol± tipsy i muszê im ulegaæ. :(
-
Przy krótkich i bardzo trudnych paznokciach, mo¿na sobie troszkê pomóc, raz owszem naci±æ szablony, a dwa mo¿na po³o¿yæ 1 warstwê ¿elu najpierw na naturalny paznokieæ, ociupinkê wyje¿d¿aj±c na opuszek palca, utwardziæ, nastêpnie delikatnie podwa¿yæ ¿el z opuszka, tak, ¿eby by³a miêdzy nim przestrzeñ a wtedy ju¿ spokojnie mo¿na pod³o¿yæ szablon, ale tak jak mówiê jest to wyj¶cie przy bardzo trudnych, obgryzionych i zniszczonych paznokciach.
:)
-
Ja mam gesty zel i bardzo dobrze mi sie pracuje:) z forma nie mialam problemu ale na sztucznego palucha nie umiem podlozyc formy:(
-
Dziewczyny chce kupiæ sobie przezroczyste szablony i znalaz³am z IBD, ale widze je dostêpne tylko w jednym sklepie i do tego sprzeda¿ tylko na dzia³alno¶æ
SABELL - HURTOWNIA KOSMETYKI PROFESJONALNEJ
mo¿e gdzie¶ widzia³y¶cie ;( do kupienia
ewentualnie innej firmy ale w wiekszej ilo¶ci, bo mam jeszcze takie ale po 25szt tylko sprzedaj±
tipsy ¿el akryl :: hurtownia kosmetyczna sklep kosmetyczny paznokcie ibd creative nsi ez flow ¿ele akryle ¿el uv ¿el kolorowy zel akryl kolorowy zdobienia ozdoby klej do tipsów cyrkonie frech manicure: Formy przezroczyste 25szt
-
na pewno takie szablony przezroczyste maja w FikusNails hurtownia stylizacji paznokci
ja ich nie u¿ywa³am ale w fikusie maja jako¶ciowe bardzo dobre produkty
:good:
-
Dziêkujê Woszczurku :* i chyba na te siê zdecydujê, bo w takiej normalnej cenie s± i te¿ z podzia³k±.
-
kurcze a ja nie moge cos sie przekonac do form... oczywiscie jak wsyztsko sie ladnie podlozy to pazurki ida duzo szybciej wiec bardzo chetnie bym robila na szablonach, ale mi jakies szerokie wychodza :/ a jak je zwezam to i tunel sie psuje..
-
zapewne kwestia wprawy :)
-
Czesc Dziewczyny uzywa ktoras z was metalowe szablony do paznokci ?? co powiecie o nich sa dobre albo strata pieniedzy??
-
Cytat:
Napisa³
karolinka_zuzia1989
Czesc Dziewczyny uzywa ktoras z was metalowe szablony do paznokci ?? co powiecie o nich sa dobre albo strata pieniedzy??
dziewczyny ich nie polecaja:D. nie mo¿na ich dopasowa¶ do paznokcia tak jak formy jednorazowe :)
-
ja ostatnio kupi³am dwa rodzaje szablonów na próbê bo tak to robie na tipsie a chcia³abym zacz±æ na szablonie ale jedne jak i drugie maja chyba za s³aby klej bo sie odklejaj±:(chyba nie jest mi dane nauczyæ siê:(albo poszukam innych i bêdê siê mêczyæ a¿ mi cosik wyjdzie:)
my¶la³am ¿e mi tamten post nie wszed³ i drugi napisa³am a tu tylko kopm sie zawiesi³ a wiadomosæ poszla:)
-
Cytat:
Napisa³
mariet86
ja ostatnio kupi³am dwa rodzaje szablonów na próbê bo tak to robie na tipsie a chcia³abym zacz±æ na szablonie ale jedne jak i drugie maja chyba za s³aby klej bo sie odklejaj±:(chyba nie jest mi dane nauczyæ siê:(albo poszukam innych i bêdê siê mêczyæ a¿ mi cosik wyjdzie:)
my¶la³am ¿e mi tamten post nie wszed³ i drugi napisa³am a tu tylko kopm sie zawiesi³ a wiadomosæ poszla:)
a co to za formy? :D te¿ trafi³am kiedy¶ na takie, które nie mia³y prawie wgle kleju.. :P
-
jedne takie z ró¿owymi kwiatkami a drugie z³ote jak zrobie zdjêcie to wkleje:)
-
ja w³a¶nie by³am niezadowolona z tych ró¿owych. :)
-
Cytat:
Napisa³
karolinka_zuzia1989
Ja mam te formy i ich nie polecam, naprawdê ciê¿ko je dopasowaæ do paznokcia, a jak siê mocniej przyci¶nie to boli :). Tak¿e starata pieni±¿ków, lepiej zagry¼æ zêby i æwiczyæ podklejanie papierowego szablonu :D
-
26 stycznia pisalam ze nie umiem robic na szbalonie i mnie denerwuje, ale tak poczytalam wasze wypowiedzi, rady itd i dzisiaj zrobilam sobie na probe jednego pazurka. Musze powiedziec ze jestem zachwycona! tunel wyszedl mi mega piekny (jak dla mnie:D) i sa takie w±ziutkie! DZIEKI WIELKIE DZIEWCZYNY! jutro dorabiam obie r±czki i moze wstawie zdjecie :D
-
a ja mam te z³ote i s± do d...., ale radzê sobie i skubane spinam zszywaczem hehe taki mój patencik..ale niebawem kupiê normalne...zakocha³am siê w szablonach i jako¶ nie bardzo mi ju¿ tipsy le¿±.
-
Paulina, czekam na zdjêcie. :D
No i tunelik nam w takim razie poka¿. :D
-
ostatnio zacze³am uczyæ sie na formie (uuf!) i mam wra¿enie ¿e wiecej ¿elu na to idzie, mo¿e byæ tak?
-
no, jasne. :D
przecie¿ ju¿ produkty na szkielet id±. :D
-
wiecie co ? ostatnio zrobi³am sobie pazury na formie i po kilku dniach mi pêk³y ... mo¿e dlatego, ¿e nie robi³am ¿elem silikonowym ? tylko, ¿e moja ciotka mia³a dorobiony pazurek tym samym ¿elem co ja i jako¶ nic jej nie pêka³o ... :/:
-
gdzie ci pekly? moim zdaniem na pewno nie dlatego ze nie siliconowym
-
uzywala ktoras z Was szablonow z Allepaznokcie?? jesli tak to prosze o opinie
-
dziewczynki wkrotce ukaza sie nowe formy do szpicy:D
sa specjalnie skonstruowane ulatwiajac budowe tego ksztaltu :)
wypuszcza je firma astonishing nails:D
-
-
Cen± i tak powal± nas na pod³o¿e :D
-
a to na pewno:D az ciekawam ile taka jedna impreza bêdzie kosztowac:]
-
bardzo fajne, na pewno u³atwi± pracê w du¿ej mierze :) Te¿ jestem ciekawa ile bêd± kosztowa³y ?? :huh:
-
Cytat:
Napisa³
agulusia
dziewczynki wkrotce ukaza sie nowe formy do szpicy:D
sa specjalnie skonstruowane ulatwiajac budowe tego ksztaltu :)
wypuszcza je firma astonishing nails:D
ooo bardzo ciekawe, ciekawe... :]
-
te formy moga byc by ciekawe ale tak nie do konca a chociazby dlatego ze kazda z Nas posiada inna plytke i czaami potrzeba jet wyciecia tej formy,ja mysle ze lepiej zainwestowac w jedne dobre formy ktore beda pasowac na wszystkie ksztalty a nie wlasnie przeznaczone tylko do szpicow,czysty marketing
ja posiadam formy z OPI ktore sa na prawde rewelacyjne,sa delikatne ale trwale w uzyciu,kleja sie bezblednie nic sie w czasie pracy nie odkleja
frelka formy z alle paznokcie nie sa zle ale wiekszosc z nich jest sztywna i slabo klejaca,jedynie te blado rozowe dobrze sie sprawuja..
-
oooo ide na stronkê OPI poogl±dam formy:D
-
a na szablonie mo¿na przed³u¿aæ ¿elem czy tylko akrylem ? :)
-
-
na szablonie mo¿na po³o¿yæ ¿el?
czy tylko pracuje siê na akrylu?
-
moniqu przeciez miminka wy¿ej ci napisa³a ze mozna i zel i akryl
kliknij sobie na strone pierwsza i po kolei poczytaj posty, przesled¼ ca³y temat i jak nadal bedziesz mia³a pytania to p;ytaj, bo teraz jest ja³owa rozmowa\
pozdro
-
wiem, przepraszam.
my¶la³am, ¿e poprzedni mów wpis siê nie doda³.
[gdybym mia³a tu jaki¶ szybszy internet to z pewno¶ci± bym wszystko przeczyta³a :*]
-
nic sie nie sta³o, zawsze siedzi ktos zeby co¶ podpowiedziec:)
poczytaj sobie a na pewno ci sie w g³owie rozja¶ni:)
-
zrobi³am w ¶rodê paznokcie ¿elowe na tunelu [pierwszy raz]
a dzisiaj mi odpad³y.
w sumie to je ¶ci±ga³am bez ¿adnego problemu.
:( dlaczego nie chc± siê trzymac?
-
napisz co robi³a¶ po kolei.