-
Odp: Przedłużanie rzęs 1:1 - wątek ogólny cz.2
popieram śmieszną, u mnie szkolenie samo kosztowało 300 zł a szkolenie z kuferkiem 900 zł, moim zdaniem to lekka przeginka, zwłaszcza, że w moim kufrze znalazły by się produkty badziewiaszcze i który na kursie sechł piekielnie wooolno nawet jak dla mnie na pierwszy raz. a swoj zestaw na początek początków wydałam ok 250zł, z tym, że z jedną paletą rzęs
-
iivonka - gdzie znalazłaś odpowiedź na rozpuszczenie kolagenu w płatkach pod oczy?
-
Z tego co pamiętam, należy otworzyć opakowanie z płatkami na co najmniej 30 minut przed aplikacją wtedy żelik nie wypływa, tylko zdąży się podsuszyć ;)
-
albo delikatnie przycisnac brzeg palcami i malymi nozyczkami usunac/odciac nadmiar :)
-
Bardzo Wam dziękuje za odpowiedz :) choć przyznam,że teraz mam mętlik w głowie.Czytając inne forum niestety dziewczyny pisały,że nie były zadowolone ze szkolenia SL.Podobno trwał ok.4-5h a nie 8h jak mówili.I jak doczytałam tutaj na forum niektóre dziewczyny też nie miały pokazane na kursie jak zdjąć rzęsy :/ a tego też chciałabym się nauczyć.Polecacie szkolenie u dziewczyn z forum.Ich prace na prawdę bardzo mi się podobają zaczynam się zastanawiać czy nie pojechać do Edyty :) jeśli oczywiście mnie przyjmie :) Chciałabym uczyć się od kogoś kto na prawdę to potrafi a widzę dziewczyny,że macie duże zdolności czego Wam zazdroszczę :) a więc liczę na odpowiedz ze strony Edyty...czekam z niecierpliwością :)
-
tak, moje szkolenie trwało 1,5h teoria i potem ze3-4h zakłądanie rzes na modelce. Robiłam w PLATINIUM na Gżegrzółki, ale jak dzwoniłam i pytałam w SL w Al. Krakowskiej to powiedziano mi że są jeszcze ćwiczenia główce. ZRezygnowałam z tego bo nie chciałam kuferka kupować od razu ze szkoleniem, a z rozmowy zrozumiałam, że jak nie kupię to nie bedę mogła zostać na części praktycznej-aplikowanie rzęs. U Pani Justyny było OK, ale też nie pokazywała jak zdejmować rzęsy - to było omówione - ja nie mam z tym problemu, tym bardziej, że znalazłam to forum :)
Osobiście potraktowałam szkolenie jako bazę, ale trzeba się doszkalać i douczać bo moim prywatnym zdaniem po prostu nie da się wszystkich sytuacji omówić na warsztatach. Doświadcza się ich w życiu...
-
Monia :0 ja sie ostatnio rzadko udzialam, bo moje dzieci w domu daja niezle popalic :(
ale zapraszam, patrzac na forum troszke dziewczyn stad przeszkolilam i chyba... ?:) sa zadowolone :):):) kontakt do mnie telefoniczny najlepiej 515234466 :)
-
Cytat:
Napisał
marchewkowy_las
wysyłam wam link do posta na pw :)
dodam radę, co też już nieraz pisałam - im krótsze rzęski dokleicie, tym gęściejszy efekt. im dłuższe, tym rzadszy (wizualnie, rzecz jasna).
inaczej będzie wyglądało oko u tej samej pani, jeżeli najdłuższe zrobicie 10mm, a zupełnie inaczej, jeżeli najdłuższe będą 12mm.
ostatnio tak właśnie zrobiłam...dałam krótsze rzęsy tzn. 10 niemal na całości, ale efekt nie był zniewalający...:(
a jaka grubość najlepiej?
wiem,wiem,ze trzeba dostosować do rzęsy klientki,ale może jest jakiś sprawdzony sposób...
-
Cytat:
Napisał
iivonka
ostatnio tak właśnie zrobiłam...dałam krótsze rzęsy tzn. 10 niemal na całości, ale efekt nie był zniewalający...:(
a jaka grubość najlepiej?
wiem,wiem,ze trzeba dostosować do rzęsy klientki,ale może jest jakiś sprawdzony sposób...
Spróbuj 0,15 mieszane z 0,2 :ok:
-
Witam dziewczyny, czytam wasze forum od tygodnia a jeszcze sporo mi zostało do nadrobienia, naprawde wiele tu się dowiedziałam, a atmosfera na forum- rewelacja ;) :ok: Ja dopiero zaczynam swoją przygodę z rzęskami. Mieszkam w Holandii i tutaj zrobiłam kurs, również u polki. Poleciła mi ona zestaw startowy z SecretLashes (większość dziewczyn zajmujących się rzęskami pracuje na SL) i dodatkowo pare rzeczy do dokupienia. Ale ja się osobiście zastanawiam nad SL, Lash Expert lub Evolashes. Czy możecie mi doradzić którą z tych firm wybrać? Zerkałam na każdą z tych stron i na Evo brakuje wielu produktów, są poprostu niedostępne i zastanawiam się czy akurat teraz tak mają czy zdarza się to u nich częściej. Prosze doradźcie mi na która z tych firm mam się nastawić. Dzięki :*
-
Agula w Evo dziewczyny zamawiają dla siebie do sklepu rozsądne ilości towaru, żeby mieć ciągle świeży (myślę tu o chemii ;)), dlatego może akurat mają coś niedostępnego. Wydaje mi się, że w temacie dot.Evo Edytka coś pisała, że w poniedziałek będą miały dostawę :)
Co do wyboru pomiędzy tymi trzema firmami, to nie poradzę, bo jestem "ślepo zapatrzona" w Evo i u nich tylko kupowałam ;)
-
Agula Hol, ja uważam, że warto spróbować każdej firmy :) w Lash Expert nie spodobały mi się rzęsy w palecie. Był mały wybór, rozmiary w rzeczywistości nie zgadzały się z etykietą na pudełku. Rzęsy na wagę nie próbowałam. Kleje mają dobre, całkiem przyjemnie się na nich pracowało, dobrze trzymają rzęsy.
Evo mają dobre kleje, polecam pęsety jonostick - bardzo precyzyjne, miękkie, cieniutkie końcówki; rzęsy mają mocniejszy skręt, niż klasyczne firmy (np SL). rzęsy C w Evo są mocno wywinięte. jedyny minus dla mnie - i minki i silki mają lekko granatowy odcień w świetle dziennym.
Z Secret Lashes produkty lubię, jestem zadowolona i z rzęs, i z klejów. jednak mam do nich uraz, za to, jak traktują swoich klientów. bo ja kilka razy czekałam na zamówienia około 4 tygodni od momentu wpłaty (wpłata była natychmiastowa), zapewniali, że mają towar, dopiero po tygodniu dzwonili z wiadomością, że towaru nie ma, i muszę poczekać. przy kolejnych zamówieniach dzwoniłam do nich sama, by się upewnić, że mają to, co ja potrzebuję, zapewniano mnie, że wszystko jest, a po tygodniu historia się powtarzała. może teraz to się zmieniło.
-
marchewkowy_las co do Sekret Lashes nic się nie zmieniło :D i bez względu czy jesteś ich klientem indywidualnym czy dystrybutorem :(
-
Agula Hol mialymy teraz duzy przestoj z produktami, wlasnie powoli wszstko nanosze. uwazam ze wstawianie produktow bez "trzymiania" ich w rece jest oszustwem i wstrzymywaniem klienta. Wiec jesli tylko cokolwiek potrzebujesz smialo kupuj 98% produktow juz nanioslam :)
marchewkowa fajnie opisalas dzialanie i produkty kazdej z firm :)
-
abstrahując. mój mąż ma piękne rzęsy.. ale nie daje się namówić na aplikacje pokazową :cwaniak2::skacze:
-
Dziewczyny, mam pytanie, gdzie można kupić produkty Lash Perfect bez ich certyfikatu? Jest to w ogóle możliwe? Słyszałam, że ich klej jest naprawdę rewelacyjny, choć bardzo drogi?
-
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Teraz tylko czekam na resztę pieniążków i zaczynam zakupy. Doradźcie mi jeszcze w jakiej kwocie powinnam się wyrobić finansowo z zakupem wszystkich potrzebnych produktów, biorąc pod uwagę że zamówienia będę robić co 3 miesiące, a klientek myślę że nie będzie aż tak dużo biorąc pod uwagę że dopiero zaczynam. Chociaż część moich klientek które przychodzą na paznokcie nosi też rzęsy i już zapowiedziały że na pewno będą do mnie również na rzęski przychodzić bo dla nich to wygoda zrobić za jednym razem a nie jeździć po kilku miejscach w mieście.
Edytakon jesteś z firmy Evo jeśli dobrze zrozumiałam? powiedz mi jak jest z zakupem u was i wysyłką za granice?Jaki jest koszt wysyłki? Jeśli posiadam Europejski numer NIP to moge kupić produkty bez- VAT-owo? Bo w firmie w której kupuje produkty do paznokci zawsze tak jest, wystawiają fakture wewnątrzwspólnotową (czyli bez Vat-u), bo ja później w Holandii i tak muszę z tego rozliczyć.
-
Cytat:
Napisał
bombelkowa
abstrahując. mój mąż ma piękne rzęsy.. ale nie daje się namówić na aplikacje pokazową :cwaniak2::skacze:
czyli nie jestem jedyną, która terroryzuje męża z nietypową propozycją :D
-
nie jestes... upije Go i jak będzie spał to mu wykleję :cwaniak2:
-
ha ha ja mam to samo;p ale nie chce mi pozwolic;p
-
Hej dziewczyny:) Myślę nad zakupem również płynu micelarnego do demakijażu który mogłabym dodawać klientką jako gratis, bo zawsze lepiej to wygląda, a skoro ja dopiero zaczynam to pomyślałam że to możne być dobry dodatek żeby je zachęcić, bo wiadomo zawsze to milej się robi ;) Oczywiście chciałam coś niedrogiego żeby na tym nie stracić za bardzo, zerkałam i znalazłam na allegro takie:
VICHY PURETE PŁYN MICELARNY DO DEMAKIJAŻU 30ML HIT (2594622532) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ten jest mniejszej pojemnoci ale firmy ktorą wszyscy znają
Marion Płyn Micelarny do oczyszczania i demakijażu (2573082861) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ten jest większy alefirma mi nic nie mówi
Co o tym sądzicie?
-
bardzo ciekawy pomysł:) można by się skusić ^_^
obydwa produkty wyglądają bardzo ciekawie. Zastanawia mnie skład tego z mniej znanej firmy bo na aukcji go nie widzę. no i Vichy znają wszyscy tak jak napisałaś, ale marion jest ok 1 zł droższy i 4 razy większy.
Hmmmm, sama muszę się zastanowić nad takim prezencikiem, może na święta? :skacze:
-
Ją nam marion i pięknie pachnie i kupiłam normalnie w drogęrii
-
Ja mam Ziaja. Obecnie niebieski "ulga" i różowy jaśminowy 50+:D hi hi używam na zmianę w zależności od nastroju:), są jeszcze inne rodzaje wszystkie bardzo fajne:love:
-
Dziewczyny ratujcie, dziewczyna dziś napisała do mnie, że jej rzęsy lecą :( pierwszy raz w życiu, dlaczego? Może klej? 2 miesiące na nim kleje. Jakie są objawy zestarzenia się kleju? Jak sprawdzić kiedy wymaga wymiany na nowy?
-
A leca jej z naturalnymi czy same rzeski odpadaja? Moze trafilas na faze wypadania i dlatego tak leca. Generalnie chyba nie sprawdzisz czy klej jest do wyrzucenia, ja sie trzymam zalecen dziewczyn ze po 3 miesiacach nalezy wyrzucic bo traci na wlasciwosciach, a przez upaly ten proces mogl ulec przyspieszeniu :)
-
rzeski leca bez naturalnych, jakby klej nie wiazal, i tylko tej jednej dziewczynie :(
-
Może rzęski były źle przygotowane tzn. były zbyt mocno zanieczyszczone (tusz, krem) i nie zmyły się dokładnie, albo klientka zmoczyła je niedługo po nałożeniu, albo zastosowała niedozwolony kosmetyk, kurczaki przyczyn może być masa. A wcześniej już jej zakładałaś? Są osoby którym rzęsy nie chcą się trzymać i już:(
-
Poinstruowałam ja jak ma sie obchodzic z rzeskami, zakladalam jej 1 raz, rzeski wizualnie byly czyste odtluszczone 2 razy :(
-
oooj no to nie fajnie sie dzieje..:(
nie mam pojecia moze faktycznie jest w fazie wypadania rzes
-
jest tyle możliwość i powodów przez które mogą wypadać, że szok :/:
może umów się z nią jeszcze raz i spróbuj.. może to jej się nie trzymają a z klejem jest ok..
ja ostatnio pisałam, że jednej się nie trzymały.. okazało się, że się wykąpała ze 2h po aplikacji.. musiała mocno zmoczyć.. 2 raz jej założyłam i jest ok :ok:
-
Mysiaczqu, nawet nie wiem, co ci doradzić. jeżeli nie jest to wina klientki (a w 80%przypadków właśnie tak jest), ja bym zmieniła klej, i może odtłuszczacz. przyczyn naprawdę może być wiele. ale nie jesteś z tym sama. mi też to się przydarzyło i nadal nie wiem, co zawiniło :/:
-
marchewkowy_las znalazłam Twoje rady dotyczące płatków z kolagenem, zastosowałam w praktyce i jest o niebo lepiej - dziękuję Ci mądra kobieto :master:
A żeby nie było offtopu to dodam, że ostatnio klientka też przyszła, że jej poodpadały i to po 1,5 tyg, zmieniłam klej i na razie jest cisza, mam nadzieję, że to było to... Wogóle to przez przypadek zmieniłam klej na hs4 i jestem mega zadowolona :D
-
Dziekuje dziewczyny za rady, zawsze podnosicie na duchu, zdziwiona jestem bo 1 raz cos takiego spotkalam, napisala potem ze 30 rzes jej zostalo, tylko nie zrozumialam czy na oko czy w ogole, caly czas kleje tak samo wiec nie wiem czemu, a klej ma 2 mies. po tej dziewczynie tez kleilam na tym samym i zadowolone. Odtłuszczacz też ma 2 miesiące, wszystko z EVO więc wątpię, że wina odtłuszczacza, a może być, że za mało kleju dałam i nie dokleiło się dobrze, bo kleiłam przy otwartym oknie i klej na kamieniu tak sie troche ciagnal (zgęstniał mimo, że w opakowaniu jest ok), ale jak zamknelam bylo juz ok. Postawiłam kropelkę w innym miejscu i dalej kleiłam, może to dlatego?
-
Zrobiłam porównanie rzęs z 2 firm SL oraz XXLashes. Może dla początkujących, tak jak ja, będzie to pomocne. Moje pierwsze i ogólne spostrzeżenie XXL są cieńsze, co za tym idzie delikatniejsze od SL
-
Cześć Forumowiczki:)
Po kilku ładnych miesiącach weszłam odwiedzic forum i widze ze duzo sie zmieniło:)
Edytakon i Dzikakura gratulacje :) nie marnujecie czasu super:)
Część nadrobiłam ale tego za duzo na raz:)
Zainteresowały mnie aplikacje 2:1, 3:1, norki i nabrałam duzej ochoty na doszkolenie:)
Napiszcie prosze czy nie macie w planach zaczepic o szczecińskie albo gdzie najbliżej moge z Wami powspółpracować:) jaki koszt takiego doszkolenia i czy zbieracie jakąś grupe czy indywidualnie ? Co myslicie o klejeniu dołu bo cisną mnie o to klientki:)
pzdr:)
-
trudna sprawa z dołem bo trzeba by na otwartych oczach i wtedy dziewczyny bedą płakać ja bobry, a jak wtedy klej ma trzymać?
-
Są kleje do przedłużania rzęs na otwartym oku, ale wiadomo trzymają się one krócej. Jak zaczęłam przedłużać rzęsy u kosmetyczki to kilka razy skusiłam się również na dolne ale nie polecam ( kosmetyczka twierdziła że na dole przykleja się rzęse syntetyczną co kilka rzęs naturalnych, żeby efekt był bardziej naturalny, dł. 7 lub 8.), Nie dlatego że oczy łzawią, ale dlatego że efekt jest fajny tylko przez kilka dni, gdy rzeski zaczynają wypadać to nie wygląda to za dobrze, bo po tygodniu w jednym oku zostały mi 3 rzęski, a w drugim 5., więc musiałam malować. Jest to dobre na jakąś okazje ale nie na codzień bo efekt krótkotrwały.:[
:papa:
-
Cytat:
Napisał
gosiail
Cześć Forumowiczki:)
Po kilku ładnych miesiącach weszłam odwiedzic forum i widze ze duzo sie zmieniło:)
Edytakon i Dzikakura gratulacje :) nie marnujecie czasu super:)
Część nadrobiłam ale tego za duzo na raz:)
Zainteresowały mnie aplikacje 2:1, 3:1, norki i nabrałam duzej ochoty na doszkolenie:)
Napiszcie prosze czy nie macie w planach zaczepic o szczecińskie albo gdzie najbliżej moge z Wami powspółpracować:) jaki koszt takiego doszkolenia i czy zbieracie jakąś grupe czy indywidualnie ? Co myslicie o klejeniu dołu bo cisną mnie o to klientki:)
pzdr:)
Gosiail
ja jestem z Poznania Kura z Gdynia. Zadna z nas nie planuje grupowych warsztatow. na naszej stronie masz caly cennik szkoleń.
co do dolnych... to sa dwie metody :) i ja obu uczę (ale to kwestia rownież doszkolenia) :) a dodatkowo mozna je LONG effect Mascara potraktowac i tez fajny efekt jest
-
Dziewczyny, a jak się klei rzesy Y? polecacie??? jeśli już gdzieś było to przepraszam, nie mogłam znaleźć - szczerze próbowałam...