kurcze babeczki.... cały czas mam dylemat :( chciałabym sobie ten kurs na rzęski zrobić... ale no w ogloszeniach w rzeszowie widze, że ponad 2.000 tys taki kurs :O nie stac mnie na takiego . myslalam, ze jest tanszy. nie wiecie kto szkoli w rzeszowie? w sumie widzialam, jedno ogloszenie za 400zł ale nie wiem czy warto... noi do tego jeszcze zestaw musze zakupić. nie wiem sama.. jestem w kropce... nie wiem czy bede miala chetnych.. czy poprostu tych pieniedzy zamiast na kurs na rzesy przeznaczyc na cos z paznokciami..
01-01-2012, 23:07
Zuuzaneczka
Odp: Przedłużanie rzęs metodą 1:1
Ja robiłam kurs 2 dniowy po znajomości za 500zł, myślę, że w tysiaku to można zmieścić się z palcem w nosie :) co do chętnych... ja byłam pewna że nie będę mieć chętnych, co najwyżej parę osób, że nie zwróci mi się... A w przeciągu miesiąca od kursu miałam kilka klientek i już mam zapisane na styczeń :huh: wkręciłam się w to na dobre :P
02-01-2012, 10:47
edytakon
Dolci dasz rade... oj chetnie bym ci ten kursik latem w Itallii zrobila :):)co do rzesek to ja najczeciej 0,20 lub jesli ktos ma naturalny gąszcz daje 0,15, ale to na wyraźne życzenie, jesli wiem, ze ktos nie lubi tej ciężkości oka :)
dasz rade, ja na poczatku mojej drogi... kładałam Panie na stole... hmmm jadalnianym... :) mnie wyblo wygodnie, świetne oświetlenie... i Pani jako danie główne... a to twoje bedzie wg mnie ok ) ja teraz mam tez niewiele miejsca, ale zawsze swój kącik :)
Cyrkonie SV to 3 lub max 5
co do kolorowych... ja uwielbiam, i mamy tu takie kółko "wieśniarek" uwielbiających kolorowe rzeski :) tzn Pino i Sylwi... hehe i ja :) wg mnie pieknie wygladaja i super wydobywają tęczówkę...
02-01-2012, 15:46
paulaa
dzisiejsze. b 0,2. d ł 12 i 10
02-01-2012, 16:22
edytakon
Paula ogólnie ok, ale gdybyś mnie takie katy długaśne załozyła zaraz bym je wyskubała... za długie wg mnie, kończymy na 8-kach max 9-kach i grubość nie ta... ale ogólnie ta czerń powalająca :)
02-01-2012, 16:23
monia_sc
ale gąszcz:)ślicznie :) ile ci zajęło założenie? i z czego masz rzeski? z magnitiki ?
02-01-2012, 16:52
paulaa
Tak jak później patrzyłam na te rzęsy to tez podsunęła mi się myśl ze są za grube. a co do kącików nie chciałam żeby był taki duży przeskok ;) monia nie pytaj o czas bo aż wstyd ;P 4 h. strasznie długo^_^
02-01-2012, 18:54
dzikakura
Dolcisimma, nie wiem jak tam mentalnosc Włoszek, ale Polki nie maja duzego problemu zeby przyjsc nie do salonu tylko do kogos do mieszkania zalozyc rzęski, ja mam pokoj wąski jak kicha i dziewczyny daja radę, wazne zeby je umiescic na wyrku, a potem... to juz tylko robic, podysłam foty mojej kichy.. sie da-mowie Ci, moze nie jest zbyt profesjonalnie, ale ja sie cieszę, ze mam choć to....
paulaa za dlugie kąciki ewidentnie, ja wiem, ze 10 tke sie lepiej klei ale wiesz.....:skacze:
i powywijały ci się te rzęsy cholerka, nie spoczywaj na laurach
02-01-2012, 21:28
silwana0
chcialam sie dowiedziec czy ta semi pernamenta maskare moglybysmy same sobie klasc .poniewaz niemozliwoscia jest samej sobie przedluzyc rzesy 1;1 wiec pomyslalm sobie ze bylo by to jakies rozwazanie na dluzsze rzesy gdybysmy mogly same sobie klasc ta mascare
02-01-2012, 21:55
DiamondShine
raczej sie zdecyduje na kurs na rzęski tylko teraz gdzie moge kupic jakis niewielki dobry zestaw startowy? mile widziane linki ;*
02-01-2012, 22:01
MURKA
DiamondShine kochana zdecydowałaś sie na to co Ci podesłałam:) ciekawa jestem napisz priva jak zrobisz kursik:kwiatek:
02-01-2012, 22:03
DiamondShine
tak raczej na to ;) mysle, ze tak za miesiac sie zapisze bo kaske musze najpierw uzbierać :) tylko jeszcze musze rozgladnc sie za zestawem startowym a widzialam ze to tez nie tani wydatek.
03-01-2012, 00:03
Zen.
meraszka ja znam jedną fryzjerkę, która ma paznokcie w jeszcze gorszym stanie, właściwie na własne życzenie, bo do tych wszystkich chemicznych zabiegów nie używa rękawiczek bo jej tak wygodniej.. no cóż. co kto lubi ;] wiec to wcale nie musi być grzybica.
Co do rzęs żeby nie było juz takiego całkowitego offtopa. Ja się zastanawiam skąd się biorą takie babeczki, bo mam wrażenie, że to panie które plują swoim ego, że im wcale szkolenie do tego niepotrzebne, i że mogą robić super rzęsy bez tego. Owszem można do tego dojść z czasem ale wciskanie klientkom, że np. 1:1 to tylko z nazwy jest (trafiła mi się taka jedna ofiara takiej pani), kobity nieświadome zadowolone, że mają po 30 rzęs i to taaakich długich. Inna sprawa, że takie szkolenia są drogie, nie mówię, że nie, ale przecież to się zwraca.. chyba nigdy tego nie pojmę..
03-01-2012, 15:41
dolcissimaa85
czesc dziewczynki!
Powolutku rozgladam sie po moim lokalnym rynku. aby zobaczyc co robi konkurencja :D
Wlasnie dostalam maila ktory poprostu pozostawi mnie bez slow..
wyslalam do pewnej pani ktora robi u mnie w miescie rzeski...
Pytam sie o cene, ile rzesek zaklada na oko, jakich produktow uzywa i czy moze mi jakies swoje prace pokazac...
no to pani grzecznie odpowiedziala..
ze ma teraz Wielka promocje, i mam sie spieszyc bo to ostatnie dni juz:D
i cena to 99 euro zamiast 170 euro :D
pisze mi ze to nowa metoda rzesa do rzesy przyklejana i nie sa to kepki itp.
Odpowiada ze uzywa produktow Ebc?
i Uwaga....... na oko aplikuje okolo 30! ( slownie Trzydziesci) rzes :D czasami mniej zalezy od oka :D
:D :D :D :D :D :D
aaaa i jeszcze co mi napisala.. ze jej rzesy sie trzymaja 2-3 miesiace bez uzupelnien..
no i cena taka niska , ze musze skorzystac!!
i caly zabieg trwa okolo 40-50 min!
:D
03-01-2012, 15:47
samaron
rozumiem, że chciałaś się z nami podzielić informacją powalającą na kolana, ale czy zapytałaś pani o zgodę na umieszczenie jej fotek na publicznym forum?
03-01-2012, 16:44
monia_sc
ej przestańcie!! co to za cenzura jak w PRL! mamy wolność słowa !! bez przesady! czekałam na te zdjęcia, aż zostaną wystawione! ja jestem na tych zdjęciach, pozwalam na ich wystawienie i koniec kropka!
03-01-2012, 18:13
Zen.
Monia_sc ale czym się tak bulwersujesz? z tego co widzę to samaron zwróciła uwagę dolcissimaa85, że wstawiła zdjecia włoskiej stylistki(niekoniecznie pytając o zgodę tej pani), która chwali się wyżej wstawionymi pracami. Nic tu o Tobie wzmianki nie było. Chyba że ja tu czegos nie zrozumiałam...
03-01-2012, 19:12
monia_sc
Nie dotyczy to mnie, ale dziewczyna chce zacząć kariere we włoszech i chciała pokazać nam jak ten zabieg wygląda tam. Nie napisała imienia i nazwiska stylistki, tak samo jak nie ujawniła całej twarzy dziewczyny. Nie rozumiem o co admin się czepia. Jeżeli klientka pozwoliła sobie zrobić zdjęcie to i tym samym wyraziła zgodę na używanie swojego zdjęcia do reklamowania usługi.
03-01-2012, 19:19
Zen.
Tak, klientka pozwoliła pewnie publikować jej zdjecia ale tylko tej stylistce. Zdjecie należy do pani, która je robiła a dolcissima od tej pani zgody na ich publikacje zapewne nie dostała i o to się tu rozchodzi :)
Dolcissima z tego co widzę to tam we włoszech przedłużanie jeszcze szwankuje, ja Ci wróżę karierę bo na pewno będziesz się do robienia rzęs przykładać a klientki w końcu zweryfikują jak to powinno wyglądać :)
03-01-2012, 19:46
dolcissimaa85
Cytat:
Napisał samaron
rozumiem, że chciałaś się z nami podzielić informacją powalającą na kolana, ale czy zapytałaś pani o zgodę na umieszczenie jej fotek na publicznym forum?
---------- Dodano o godzinie 19:46 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 19:41 ----------
To znowu Ja:skacze:
Teraz mam pytanko co do Gratisikow dla Klientki...
Co dajecie im po zabiegu?
Oprocz szczoteczki do przeczesywania rzes?
Jakies pomysly na inny malutki upominek?
Ja myslalam zeby kupic troszke Plynow Micelarnych, Vichy, takich 30 ml. (cena na Allegro okolo 4 zl za sztuke) myslicie ze jest sens czy lepiej cos innego?:ok:
03-01-2012, 21:40
silwana0
dolcissimaa 85 a w jakim miescie mieszkasz we wloszech jesli moge zapytac? czy to jest rzym ??
03-01-2012, 21:46
dolcissimaa85
Cytat:
Napisał silwana0
dolcissimaa 85 a w jakim miescie mieszkasz we wloszech jesli moge zapytac? czy to jest rzym ??
Turyn:D
03-01-2012, 23:17
dzikakura
Ej, a ja wrócę jednak do stanowiska admina, troszke sie zapędziłysmyz tym ocenianiem, zaczęło się od tej pani z Łodzi, sama się dałam ponieść w sumie, bo oceniłam laskę z łodzi, a to prawda, mozna opisac ogolnie przypadek, albo jak dziewczyna do Was trafia i Wy jej robicie zdjęcia przez kogoś ocenionej pracy to wtedy tak, ale tak ogolnie to chyba niemiło, a jakby któraś z nas na innymi forum i jej prace zostały wyśmiane?
Pamiętam, że na jednym ze znany for (takim fioletowo-białym) była i jest zakładka "prace pseudostylistek" tam dziewczyny wyszukują prace z internetu i naśmiewają się z nich i cały wic polega na tym, która znajdzie większego koszmarka, śledziłam ten wątek przyznaje z niezdrowym zaciekawieniem do czasu, kiedy jedna z dziewczyn, ktore się naśmiewały i krytykowały prace nie znalazła się w gronie.... prac pseudostylistek. Po prostu ktoś wstawił jej paznokcie(bo to o paznokcie chodziło) w wątek i też się zaczął naśmiewać... oczywiście ten ktoś kto wstawił te paznokcie w wątek nie wiedział, ze ta dziewczyna to ta dziewczyna, bo na forum posługujemy się nickami no i była nieprzyjemna wojna. Więc na zasadzie, nie rób drugiemu co tobie niemiłe nie róbmy takich rzeczy, a co do zgody na pokazanie zdjęć to nie jest tak, że osoba która jest fotografowana ma coś do gadania w kwestii zdjęć wystawianych w internecie, włascicielem nie jest modelka, czy klientka, tylko my. Nasza modelka czy klientka udzielila nam zgody w chwili, kiedy zgodziła się na zdjęcie swoich rzęs czy paznokci. Od tej chwili to my ejsteśmy włascicielami zdjęcia, a nie pani Hania, ktora do nas na rzęsy przyszła, a wiec Dolcisimma nie miała zgody na pokazanie zdjęcia pani, nawet jak pani była nierozpoznawalna to juz nie chodzi o panią tylko o rzęsy, prawda?
Inna rzecz jest wtedy, kiedy same tutaj wystawiamy swoje prace. Jesli je wystawiamy musismy się liczyć z krytyką, ale tego jesteśmy świadome chyba:skacze:
A tak BTW i tak bedziemy plotkowac o rzesach i nieudanych pracach nawet z podaniem kto jak i kiedy, ale róbmy to na privach najlepiej:nie_powiem::nie_powiem::D:yes:
03-01-2012, 23:38
Zen.
dobrze napisane, chociaż ja akurat jestem z tych, dla których krytyka ( o ile konstruktywna) jest dobra, bo w końcu idzie ku temu żeby być najlepszym. - z resztą ja już Ci to kurko pisałam na priv, wskazówki wziełam do siebie, mam nadzieję z dobrym skutkiem. Ja też przeglądałam dość sporo stron naszych lokalnych salonów kosmetycznych, oj dużo prac nadawałoby się do umieszczenia w kat: prace pseudostylistek, tylko właśnie prawo do publikacji no i pytanie czy to nie któraś z forumowiczek.
Dolcissimaa pomysł z płynami całkiem fajny, chcesz to dawać przy każdej wizycie czy tylko przy pierwszej?
04-01-2012, 00:45
silwana0
ja chcialam sie zapytac czy lewe i prawe oko klei wam sie tak samo ?bo ja dzisiaj cwiczylam klejenie rzes na mojej mamie i prawe oko bylo ok ale jak zaczelam lewe to mialam problem bo mi jej nos przeszkadzal .myslalam ze jej utne go bo mi zawadzal .czy powinnam zamienic pesety w rekach(dostalam mini zestaw do rzes i tak sobie cwicze na mamie )ale jak bede w polsce to szykuje sie do kursu u kury bo z gdanska jestem .dolcissima85 ja jak mi sie uda to na jesien bede w mediolanie mieszkac .wiec moze jak sie naumiem juz to bedziemy mogly sobie kleic na wymiane chyba ze sie okaze ze niemam zdolnosci w tym kierunku .pozdrawiam