-
Odp: [Rzęsy] Galeria zdjęć i komentarze
Takie dzieło pseudostylistki ściągałam dziś wieczorem ;( nie zrobiłam zdjęć po, ale blisko 1/3 rzęs połamana 2-3mm od powieki. Klientka twierdzi że jest ich dużo mniej.
W przyszłą sobotę zakładamy 2:1, prawdopodobniej noreczki, ale jeszcze nie zdecydowała.
-
Pewnie, że będę ćwiczyć jak najwiecej, jestem nowicjuszką, ale praktyka czyni mistrza:] Sklejek nie było, a jeśli wcześniej były to wszystkie porozdzielałam, tak myśle:huh: Wiem, że lepiej by było bliżej, ale na moim durnym szkoleniu laska mówiła żeby przyklejać w 1/3 rzęsy, dopiero czytając to forum dowiedziałam się wielu rzeczy... żeby kleić bliżej powieki i np. żeby stosować różną długość i grubość, bo na szkoleniu miałam mówione o jednej długości. Cieszę się, że znalazłam to forum i, że można na was liczyć :*
Niestety nie stać mnie już na doszkalanie, wiec będę ćwiczyć jak najwięcej:)
---------- Dodano o godzinie 21:28 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 20:35 ----------
"...niestety dużo błędów podstawowych..." tzn. jakich błędów? Niestety z jeszcze mniejszą wiedzą wyszłam ze szkolenia...:(
-
odległość, profilowanie, dobór rzęs etc
-
Yhm. Rozumiem:) Niestety na moim szkoleniu nie było o tym mowy... więc sama muszę dojść do wprawy.
-
Moje dzisiejsze z których nie jestem zadowolona :( Nie mogłam ich ładnie wyczesać.... masakrycznie dużo delikatnych rzęs. Same @#$&*!! pod nosem leciały mi w trakcie. W dodatku aparat świrował bo było już ciemno i masa fot do kosza:-/
Załącznik 73017Załącznik 73018
-
Cytat:
Napisał
beauty86
Yhm. Rozumiem:) Niestety na moim szkoleniu nie było o tym mowy... więc sama muszę dojść do wprawy.
przemyśl doszkolenie u dobrego instruktora zanim się zniechęcisz niepowodzeniami ;)
-
Cytat:
Napisał
Cataleya 1981
przemyśl doszkolenie u dobrego instruktora zanim się zniechęcisz niepowodzeniami ;)
Niestety nie stać mnie na doszkolenie... zrobiłam kurs, który teraz widzę niczego mnie nie nauczył, jedynie mam po nim certyfikat. Nie zniechęcam się, będę ćwiczyć, aż będzie dobrze :)
-
Cytat:
Napisał
beauty86
Niestety nie stać mnie na doszkolenie... zrobiłam kurs, który teraz widzę niczego mnie nie nauczył, jedynie mam po nim certyfikat. Nie zniechęcam się, będę ćwiczyć, aż będzie dobrze :)
Przywołam jeden z moich ulubionych cytatów Henry'ego Forda "Jeżeli myślisz, że coś możesz lub czegoś nie możesz, za każdym razem masz rację." ;)
-
fajny weekend + przedłużanie 1:1 + mąż modelki fotograf = przepis na w końcu ładne foty mojej pracy
a na koniec buziak w podziękowaniu za rzęski :wstydek:
-
Cytat:
Napisał
nadiuszka
fajny weekend + przedłużanie 1:1 + mąż modelki fotograf = przepis na w końcu ładne foty mojej pracy
a na koniec buziak w podziękowaniu za rzęski :wstydek:
Świetne zdjęcia, czy robione były na polu ? Mam wrażenie że zdjęcie przed było przy oknie a po na zewnętrz ?:)
Lustrzanka czy cyfra ?
Moje dzisiejsze 1:1 0,12B + 0,15C 8-11mm
-
Cytat:
Napisał
Cataleya 1981
Świetne zdjęcia, czy robione były na polu ? Mam wrażenie że zdjęcie przed było przy oknie a po na zewnętrz ?:)
Lustrzanka czy cyfra ?
przed i po na otwartych robione na dworze. lustrzanka, jakaś za kupę forsy (nawet nie chcę słyszeć ile ;) ) bo mąż modelki to prof fotograf.
-
Moja ostatnia robótka - 3D:)
-
maksik, mam wrażenie że nie zeszłaś z dlugości w kącikach zewnętrznych i nie wykonczyłas tam wszystkich rzęsek. Poza tym bardzo fajnie :)
-
u mojej dziewczyny super grube rzęsy, długie ale niestety proste jak drut i w połowie rosnące w dół
kąciki zewn niewyklejone celowo - opadałyby okropnie, a tak uważam że wyszło ok
B i C 0,10 i 0,15 8-13mm
-
Nadiuszka kochanie co to za płatki? gdzie mozna je zakupic?
-
o ile się nie mylę to są Bis-owskie płatki
wejdź na lash butik ( producenci i dystrybutorzy )
-
Cat,
dziękuję za wskazówki:)
jeśli chodzi o długość, to mi się zeszło o 1 mm, ale zawsze coś, natomiast co do kącików, to masz rację, podświadomie wszelkie kąty zostawiam na koniec, no i moja Klientka odbierając kolejny telefon, nie wytrzymała narastającego napięcia i opuściła pole walki przed końcem ;(niestety
-
Moje pierwsze poszkoleniowe próby poniżej. Pierwsze samodzielne klejenie w życiu oprócz szkoleniowego (Ala, nie bij!)... kilka rzeczy mi się pomieszało, chociażby z robieniem prawidłowych zdjęć do oceny, ale następnym razem już będę o nich pamiętać. Nie miałam odpowiedniej lampy i stąd takie marne światło. Kleiłam dłuuuugo strasznie, a po zdjęciach widzę, że wykleiłam niewiele. Starałam się wykasować wszystkie ew. sklejki i wyczesać, ale na zdjęciach co nieco widać :/: Wpadłam w panikę, kiedy zobaczyłam jak rzęsy są długie i proste, te przy kącikach zew. leżały na płatkach. A kiedy zaczął łzawić kącik, to w ogóle go odpuściłam... ehhh.
Będę wdzięczna za ochrzan i kopa do dalszej roboty...
rzęsy NobleLashes 0,15 B dł. 8-11 + trochę 0,20 B dł. 10
-
Wani pamiętaj o dobrym świetle, nie tylko do zdjęć ale również do pracy, aby nie przemęczać oczu :)
faktycznie trochę rzęs do wyklejenia zostało, ale też ładnie nadajesz kierunek większości rzęskom :) będzie dobrze :)
na jakim kleju pracujesz ?
a co to za niebieskie plamki na płatkach :>
-
mini89, już zakupiłam lampę ale dotarła dopiero dzisiaj, więc następna aplikacja będzie już przebiegała inaczej. Klej z NB - HS4. Niebieskie plamki, to oznaczenie długopisem... hehe.
-
Wani, odpisałam na fb, martwią mnie prześwity, kącik zewnętrzny. ale podoba się, że ćwiczyłaś, odległość od powieki ładna, kierunek rzęs też, dobór grubości słuszny. zwiększamy ilość wyklejonych rzęs ;)
-
taaaak, ostro biorę się do roboty i kleję w każdej wolnej chwili - żeby być dumą dla swojej mentorki :)
-
Dawno nic nie wrzucałam a więc wrzucam mój pierwszy raz na Evo-skich rzęsach :P
i cóż mogę powiedzieć .... lubię je :D
-
violcias, to ty ze swoim astygmatyzmem aż tyle wykleiłaś :wow: :kwiatek::brawa::brawa::brawa:
-
Wstawiam swoje rzęskowe szufladki. Może coś komuś ułatwią, podpowiedzą. Np sposób na przechowywanie szczoteczek czy aplikatorów bezwłokienkowych. albo na trzymanie ostatnich sztuk paseczków rzęsek. Wykorzystuje do tego opakowania po rzęskach mini. Są na nich naklejki z oznaczeniami (naklejki te sa przezroczyste i maja brazowa czcionke np 0,15 T czy 12 mm) , bardzo łatwo pęseta je zdjąc i podpisac na nowo na białym tle, które daje połozona pod spodem inna naklejka. Czyli jak zostana mi jakies dwa paseczki z duzych opakowan to je tam wstwiam i podpisuję.
a rzęsek zdjęć nie wstawiam żeby nie szerzyć tego co ostatanio robię.. Mianowicie 2:1 na 0,2.... Na życzenie i odpowiedzialność kolezanki, która sama zajmuje się przedłużaniem, ale ma słabość do efektu na maxa. Dobrze, że przynajmniej ma swoje rzesy też konkret i nie widać by były w jakikolwiek sposób obciążone. Wręcz przeciwnie. Odrosty ma zawsze mega, widać, ze jej rzesy to dzwigają.. no, ale... generalnie to za każdym razem negocjuje by chociaż zejść z długości.. Oczywiscie kąciki musza byc na maxa długie :(