-
Odp: Wyjatkowe dziewięć miesięcy czyli FORUMKOWY KLUB CIĄŻOWY ; )
Przepraszam, że wtrącam się w rozmowę ale czytając TAKĄ NOWINĘ jak tu pozostać obojętnym:P Z całego serduszka Milenka gratuluję a jeśli chodzi o obawy to zobaczysz, że później będziesz się z tego śmiała bo mama na 100% będzie mega szczęśliwa:) aaa i oczywiście czekam na fotki z powiększającym się brzuszkiem:P Wszystkiego dobrego i niech Dzidzia zdrowarośnie:przytul:
-
Milenka, gratuluję ;) super nowina
A kiedy powiesz mamie, to już od Ciebie zależy, musisz być na to gotowa...
tak jak napisałaś, masz 25 lat i to moim zdaniem już czas na dzidziusia, więc mamcia nie powinna być zaskoczona. Jednak stosunki są jakie są i sama wiesz, że może być różnie. Jednak nie nastawiaj się na najgorsze - w końcu to jest radosna nowina :)
-
Milenka gratulacje kochana!! :D Cieszę się bardzo!
-
-
o ja Cię Milena...ale fajnie :* Gratulacje kochana, a mamą nie możesz się przejmować..bo to Ty jesteś w ciąży a nie Ona, a poza tym, teraz najważniejsze jest Twoje samopoczucie i pamiętaj żeby się nie stresować bo to też szkodzi maleństwu :* Trzymam kciuki za Was :*
-
milenko granulacje rośnijcie zdrowo:przytul:jezu dziewczyny ale jestescie szczęściarami ja po mału zaczynam tracic nadzieje ze kiedykolwiek nam sie uda:placz:
-
Basia głupoty gadasz!! nie wolno tak mówić! najważniejsze to żeby się wyluzować. Też stale myślałam o dziecku że już chcę a nam nie wychodzi itd. Ostatnio sobie odpuściłam i pomyślałam co będzie to będzie no i się udało:) Kochaj się z mężem dla przyjemności a nie po to żeby zajść w ciąże a zobaczysz jak szybko się to stanie:)
-
Milenka gratuluję z całego serduszka ! trochę mnie na forum nie było, a tu taka miła wiadomość :)
-
O jaa, no sypie się jak z rękawa, na wiosnę :)
Gratki Milenka - zajmij się przede wszystkim sobą i nie myśl o innych, im szybciej pójdziesz na "swoje" tym szybciej stosunki z mamą zmienią się na poprawne.
Trendy - Milenka dobrze radzi, dłuższa chwila zapomnienia dobrze Wam zrobi, jakiś wyjazd może? - już niejedna na forum po takim "odstresowaniu" przyniosła dobre wieści :)
-
Dziewczyny dajcie jakiś sposób na poranne mdłości.. bo ja się chyba wykończę... wymiotuję już nawet herbatą...
-
milenko chyba musisz to poprostu przejsc. ale nie dlugo to potrwa. nie chce Cie straszyć ale moja kolezanka w klasie okropnie wymiotowała ale to nawet poczatkiem ciazy do szkoly nie chodzila bo bala sie ze na korytarzu gdzies zwymiotuje i poszla do lekarza bo za duzo wymiotowala calymi dniami i do szpitala ją wysłał bo bali sie , ze sie odwodni.
-
No raczej nie tylko przejśc bo to zależy w jakim stopniu te wymioty a to moze byc niebezpieczne ,wiem co mówie bo w pierwszej i drugiej ciazy to przechodziłam no i niestety skończyło sie szpitalem
-
Moze nie pij nic innego jak wode mineralna niegazowana lub przegotowana do czasu az Ci przejda wymioty. No i oczywiscie do lekarza zasuwaj dla swojego i dziecka bezpieczenstwa :)
-
dzieki dziewczyny za pocieszenie jak by jeszczew głowe jakis magiczny przycisk był zeby mozna było wyłaczyc myslenie ehhh:/:
milenko mojej siostrze przy dwóch ciażach lekarka kazała pic coca-cole wygazowaną spróbuj moze pomoże:ok:
-
Ja brałam Lokomotiv na mdłości lub piłam herbatę z imbirem:P.
-
biedna ty .... nie wiem czy jest na to sposob? Moze wlasnie najlepiej lekarza zapytac .
Mnie tak muuuuli jakos tylko ,ale wymiotow nie mam ,wiec spoko,ale jak widze truskawki to masakra ,tzn. tak mi sie chce . Przedwczoraj zjadlam 3 kg. prawie za jednym razem .
Jutro ide do lekarza ,zobaczymy czy wszystko gra ?
-
Ja mam teraz lekarza na 28...
Mdli mnie dalej ale boję się brać jakieś Lokomotivy itd...
Dziś powiedziałam mojej mamie o tym że jestem w ciąży i powiem wam że jest wszystko ok. Oczywiście szok był ale już wczesniej moja siostra mi grunt pod rozmowę z nią przygotowała i wszystko poszło gładko :)
-
no widzisz Milenka ;* i po co stres ;* zobaczysz jak teraz mamuśka się troszczyć będzie czasami to tej troski dość będziesz miała hihi
-
hehe szczerze?? to ja i tak już mam czasem dosyć...
Kudre wszystko było by ok gdyby nie te mdłości i wymioty... od wszystkiego boli mnie żołądek;/
-
Milenko to wez sie wybierz do lekarza ja nie zartuje wyzej pisalam ze moja kolezanka z klasy tak wymiotowala i dali ja do szpitala zeby sie nie odwodnila. lepiej pojsc i porozmawiac z lekarzem i nie wiem albo Ci cos przepisze czy coś albo powie ze jest wszystko wporzadku. lepiej sprawdzic i byc spokojnym niz potem zalować
-
Nie no nie jest też tak że wymiotuję co godzinę... tak gdzieś ze 2 razy dziennie więc to tragedia chyba nie jest... ale mdli mnie praktycznie cały dzień ;/
-
no ja nie wymiotowałam na całe szczęscie także nie wiem czy to dużo czy mało :(
-
Milenko, cieszę się, że stosunki z mamą po rozmowie są ok. :)
Co do wymiotów, to wiem, że lekarz może zapisać jakieś syropy przeciwwymiotne, bo moja kumpela piła, ale ona wymiotowała dosłownie co chwilę. Kiedyś zadzwoniłam do niej zapytać jak tam się czuje po tym syropie, to powiedziała: " Dziś jest ok. wymiotowałam tylko 6 razy..." A normą było ok. 10!
-
Milenka i widzisz nie potrzebnie się stresowałaś :) a teraz Wam to akurat najmniej potrzebne :) A mnie też tak w ciąży mdliło, tylko ja nie mogłam chodzić do sklepu ani nawet normalnie ulicą, bo jak poczułam zapach mięsa to zaraz wymiotowałam. Trzymało mnie tak prawie 3 miesiące i później przeszło
-
Dziś czuję się w miarę ok. Może to dla tego ze zjadłam płatki na mleku na śniadanie także nic mi nie śmierdziało ni nic.