ja robię dokładnie tak samo-wzorek przecieram wacikiem z cleanerem i na to top i nic się nie rozmazuje :)
Printable View
ja robię dokładnie tak samo-wzorek przecieram wacikiem z cleanerem i na to top i nic się nie rozmazuje :)
Mam pytanie, mianowicie jestem mamą karmiącą piersią i czy mogę usuwać hybrydy acetonem? czy to nie wnika w pokarm? czy jest to bezpieczne dla dziecka?
nigdzie nie mogę tego się doszukać w internecie..
Baza ma krotki pedzelek.
Tak gelish, baza ma krótki
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
---------- Dodano o godzinie 22:12 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 22:07 ----------
Mam pytanie o ten zapasowy pedzelek do topu gelish, bo niestety mi stwardnial przy tiftonie, polecasz jakiś kupić?
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
A masz jakąś hybrydkę na wykończeniu, albo która Ci nie pasuje, a pedzelek jest dobry ? wyczyć ten pedzelek (jeśli jest to kolorówka) i go użyj :)
znaczy no to nie musi być Shellac.
w takim razie pozostaje Ci maczac zwykły pędzelek
Mam dylemat i wątpliwość. W przypadku gdy przedłużam babce paznokcie na szablon, przemywam opiłowuje i na przemyte cleanerem, wtedy mam kłaść bazę gelisha? czy od razu kolorówkę hybrydy ?
od razu kolorówka :)
A to juz zalezy jak wolisz. Mozna tak i tak.
Dzięki :* nie ma znaczenia od tego jak się bedą trzymać ?
Niektorzy mowia ze ma. Ale wg mnie i eksperymentow moich nie ma.
dziś dziewczyny dostałam lakierki tiftona base i nabłyyszczacz do tej pory używałam base i nabłyszczacz neonail i lakiery estetiq i szybko ok 3-4 dni już były odpryski tylko ze ja pół dnia mocze ręce w wodzie ale zobaczymy może na tiftonie chociaż tydzień wytrzymają
Ja mysle, ze acetonem by bylo najlepiej przemywc ten pedzelek :)
ja nigdy nie daję bazy, ani razu mi się nie zdarzyło jej użyć jeśli robię tym sposobem który opisałaś i do tej pory nic mi się nie działo, także osobiście uważam, że to strata materiału ( bazy)
moje drogie doradźcie mi jaki top będzie długo błyszczał, nie rysował się za szybko, łatwo nakładał (nie lubię gęstych topów, obecny jaki mam to CZ. z czasem tak mi zgęstniał, że ciężko jest nałożyć cieniutką warstwę) oraz łatwo schodził w acetonie:) miałam ochotę kupić cały komplet Gelisha ale widze, że top tej firmy a raczej pędzelek jest dość problemowy (twardnieje).. poza tym przeczytałam gdzieś, że top z Gelisha lekko zmienia kolor:/ teraz już sama nie wiem co kupić a ten obecny doprowadza mnie do szału:/ proszę o radę :)
ja używałam top z Nail Design, nie zmienia koloru lakieru, nie jest gęsty i pędzelek ma "normalny", Niestety przed zdjęciem hybrydy go piłowałam.
witam :)
mam pytanie odnośnie hybryd np. mollon ma niby ważne lakiery 6miesiecy od użycia czy ktoś ma doświadczenie co po tym czasie dzieje się z lakierem ?
Mnie ostatnio denerwują pędzelki do topu z gelish, utwardzają sie i mam wrażenie że top zmienia kolor jasnych odcieni hybryd...
zastanawiam sie nad zmianą topcoatu tylko nie wiem: ibd just gel, opi gelcolor czy astonishing artistic colour gloss
Ktoś pomoże?? może jakaś inna firma?
pliss:*
asto mam tylko zwykły top do hybryd, ale jest super :)
Ka_r0
To ten?
Soak-Off Glossing Gel 15 ml
i nie zmienia jasnych kolorów? łączysz go z gelish, mm, indigo?
Zastnawiam sie czy asto to nie jest to samo co gelish przypadkiem?:)
nie nie astonishing
http://i.ebayimg.com/t/Astonishing-N...dT!~~60_35.JPG
hehe zmyliła mnie nazwa ta co podałaś, bo to artistic, który ma być "astonishing" tak?