-
Odp: Wyjatkowe dziewięć miesięcy czyli FORUMKOWY KLUB CIĄŻOWY ; )
Ja mieszkam na wsi, ale ludźmi nigdy się nie przejmowałam, może dlatego, że przyprowadziliśmy się tu z miasta:). Mieszkam tu 26 lat i wiem jacy ludzie potrafią być mili. My z mężem zdecydowaliśmy się na dziecko 4 lata po ślubie i ludzie sobie już gadali, że dzieci mieć nie możemy, bo to już tyle lat po ślubie, a my bez dziecka, ha ha;). Jak nie w tę to ciągną w drugą, zawsze coś znajdą:P.
Podzielam opinię Samaron, też jestem za aborcją."Niech każdy decyduje za siebie".
A Wam kobietki przy nadziei życzę dużo zdrówka i wytrwałości:*.
-
święte słowa moja sąsiadka tez non stop gadała ze w ciązy jestem itd a okazało sie że to nie ja w ciązy tylko jej 15 letnia córka hehe też mam taka babke co tylko pierdołami sie zajmuje jmasakra jak mam tam isc to chora jestem od mojego ojca ze strony nikogo nie lubie:P sae pierduśnice:P tylko czekali kiedy bede w ciązy zeby móc w koło gadac hehe niech sobie gadaja w koncu maja o czym pierwszy prawnuczek bedzie :D:D ale chce sie jak najdalej od nich wyprowadzic bo za duzo sie wpierdzielaja a nie chce zadymy robic na ostatniej "imprezie" domowej czyli imieninach podejrzewali juz że w ciązy jestem a wciskali mi ze mam piwo pic co za ludzie... no ale cóż z rodzina dobrze tylko na zdjęciach i jeszcze takich żeby było można wyciąć w razie czego :P
miała może któraś z Was ta poduszke rogala zastanawiam sie czy tego nie kupic może lepiej bedzie sie spało:PP
-
Ja nadal nie wiem jak powiedzieć w domu o dziecku. Nie wiem co robić. Dzwonili dziś z pracy, że mam przyjechać się rozliczyć czyli zostaje bez pieniędzy i ubezpieczenia. Pracy teraz nie znajdę. Stresuje się jak nie wiem. W nocy prawie nie śpię. Brak apetytu do tego. Nie mogę się przekonać przez to wszystko że dziecko będzie już w październiku. Wiem że sobie nie poradzę. Nigdy od rodziców nic nie dostawałam, nawet na własne potrzeby które były konieczne. Wiem, że i teraz też nic nie dostanę. Ojciec pół tygodnia tłumaczył matce że siostrę wyrzuci z domu zaraz po maturze a matkę z bratem w październiku jak tylko kurator zejdzie a do mnie już ma jakieś problemy. Dom idzie na sprzedaż bo on na kupione mieszkanie.
Już myślałam żeby poszukać kogoś kto adaptuje to dziecko skoro tak się już dzieje. Brak mi już sił. :(:(:(:(:(:(:(:(
-
Moim zdaniem powiedz normalnie prosto z mostu. To akurat taka sprawa że nie ma co owijać w bawełnę.. po prostu nie ma jak inaczej tego powiedzieć nawet jakby się chciało. Co do nie dostawania pieniędzy od rodziców ja też nie dostawałam i żyję:) ubezpieczona jestem tylko dla tego że jestem zarejestrowana w urzędzie pracy więc też to da się ogarnąć. Trzeba znajdować pozytywy :)
-
asiad1990 jeżeli miałaś chorobowe, a teraz zostajesz bez pracy to zwolnienie lekarskie możesz ciągnąć dalej na ciąże pod warunkiem, że nie masz przerwy dłuższej niż kilka dni bo przez te kilka dni po zakończeniu pracy nadal obejmuje cię ubezpieczenie i chorobowe ci się należy, chyba że nie miałaś opłacanych składek od najniższej krajowej
-
Asiad zawsze są domy samotnej matki. Nie podejmuj pochopnych decyzji ... :*
Aż nie do wiary, że można mieć takich rodziców...
-
asid jest wiele wyjśc z tej sytuacji, jakos napewno sobie poradzisz, tak jak malinowa pisala mozesz przedluzyc chorobowe, moze sie uda, ja osobiscie nie znam sie na tym ale musisz sie dowiedzic, a ubezpieczenie mozesz tez miec wlasnie z urzedu pracy jako bezrobotna, dziewczyy dobrze pisze, nie podejmuj pochopnej decyzji...
-
Ja jestem tez za aborcja ale tylko w szczegolnych wypadkach. Takich przypadkow moze byc kilka. Nie ma sie tez co bac mowic o tym, jesli sie podziela zdanie.
Ja sie akurat ludzmi nie przyjmuje co o mnie powiedza. W nosie ich mam, szczegolnie tych co za plecami plotkuja i stwarzaja historie z nieba.
Nawet jakbym chciala miec dziecko po slubie ( koscielnym ) to o tak nie moge bo moj jest po rozwodzie a cywilny to jakby wcale, wiec co mam zrobic ? Nie miec wcale bo koscielnego nie bede miec ? :huh: Takie sranie w banie ludzi, ktorzy nie zyja wlasnymi problemami i wytkaja nos w rodzinne problemy innych. Pffff
-
no rudzia masz racje to głupie przejmowac sie tym co gadają, łatwiej powiedziec niz zrobi...no taka juz jestem ze za dużo rzeczy biorę do siebie...ale mam juz po stresie bo okres przyszedł ciąza wykluczona...musze teraz isc do gina, ale to inny temat...
a swoją drogą to dziwię sie niektórym dziewczyną które twierdzą ze w życiu nie zabiły by swojego dziecka, chodzi o płód/aborcje...skoro tak sądzą to dlaczgo część z nich stosuje antykoncepcję, która powoduje poronienia??przecież to jest swiadome działanie...
nie mma na myśli żadnych konkretnych osob z forum, prosze sie nie urażać, tak ogolnie mnie to zastanawia...
-
Paulka, ale nie wszystkie środki antykoncepcyjne tak działają :)
-
Dokładnie, najczęściej stosowana antykoncepcja, to prezerwatywy bądź tab. antykoncepcyjne, a te raczej nie dopuszczają do tego,by do zapłodnienia doszło, a nie powodują poronienia. Osoby, które mówią, że nie zabiłyby nigdy swojego dziecka/płodu (w tym także ja) nie spowodowałyby też raczej poronienia...
Paulka, cieszę się, że Twoja sprawa sama się rozwiązała :)
-
a no właśnie przy tabletkach antykoncepcyjnych nie występuje owulacja więc raczej nie ma jak dojść do zapłodnienia a co dopiero do poronienia...
-
dokladnie, podpisuje sie pod milenką, przeciez nie ma raczej takiej mozliwosci. tabletki wywołują zmiane konsystencji śluzu, dzieki czemu plemnikom jest cięzej sie przebić przez niego.
-
rudzia a dla ciebie tak slub koscielny to priortet?ja ta uwazam ze najwazniejsze to zeby człowik był szczeliwy a slub koscielny czy cywilny to juz wsio ryba wiadomo ze kada z nas marzy zeby stanąc przed ołtarzem w białej sukni ale niestety zycie czasmu płata figle i staje sie to niemozliwe ja tam zycze wszystkiem szczescia a nie slubu:przytul:
-
No wlasnie nie, napisalam ale nie doslownie, ze mi koscielny do szczescia nie potrzebny, nawet jest o tym kiedys tam marzylam, a zeby tym uszczesliwic "sasiadow" to tym bardziej obejde sie bez niego ;)
Chce miec dzieci w zwiazku polegajacym na milosci, wsparciu mojego faceta a slub/y do tego nie potrzebny/e.
Choc z innej strony slub moj z nim duzo zmienil by rzeczy w innej kwestii osobistej.
-
no ale chyab wyraźnie napisalm ze chodzi o takie srodki, ktore powodują poronienia, wiec nie wiem po co cala reszta na temat tego ze tabletki tak nie działaja...
zreszta nie ważne, temat mnie nie dotyczy, wiec nie bede sie wypowiadała:)
-
Paulka, było to można odebrać na różne sposoby, nie denerwuj się ;) bo ja odebrałam to tak a nie inaczej :* koniec offtopa !
-
Też to inaczej odebrałam ale już jest ok.
I jak tam się dziewczyny czujecie?? ja dziś to strasznie... o 14 dopiero zwlekłam się z łóżka. Pomyślałam jak nie teraz to nigdy i pojechałam nawet do kina. Ale czuję się fatalnie... cały dzień mnie mdli a rano wymiotowałam... W środę wizyta u lekarza :)
-
nanami nie denerwuje sie;)easy dziewczynki:) przeciez postawiłam buźke na koniec wypowiedzi ;)
trzymajcie sie cieżaroweczki:)
-
Milenko, to cały czas tak masz, z tymi mdłościami? Ani na chwilkę nie odpuściło? :(
-
Nie no jakieś 5 dni było ok teraz chyba przez tą zmianę czasu tak znów się zaczęło...
-
Cytat:
Napisał
Paulka
a swoją drogą to dziwię sie niektórym dziewczyną które twierdzą ze w życiu nie zabiły by swojego dziecka, chodzi o płód/aborcje...skoro tak sądzą to dlaczgo część z nich stosuje antykoncepcję, która powoduje poronienia??przecież to jest swiadome działanie...
nie mma na myśli żadnych konkretnych osob z forum, prosze sie nie urażać, tak ogolnie mnie to zastanawia...
ty kochana nie mowisz o antykoncepcji a o tabletkach wczesnoporonnych ... cos typu postinor duo .
-
czy ktos wie co z nasza Chantusią?
-
no baś moze faktycznie nie konkretnie antykoncepcja, ale działania prowadzace do poronienia...
-
ja to miałam mdłości przez bite 3 miesiące, co przeszłam koło pizzerii lub gdzieś mijałam jakiegoś kebaba to masakre miałam;/ pożniej stopniowo mi to minęło:)