zen nie mówię ze ty masz złe klientki :) tylko mówię ze ja mam spokojne i wytrzymałe :D
kiedys nawet na siku nie poszła :P tylko lezała do konca :D
11-01-2012, 23:45
dzikakura
Odp: Przedłużanie rzęs metodą 1:1
Joanna, co ja się będę wymądrzać, laski Ci juz wszystko powiedziały. Dodam jeszcze, że na Twoich kącikach dałoby się spokojnie również zaaplikować rzęsy, co to znaczy,że się nie da. Ty je tam miałas, w sensie swoje naturalne, widać na zdjęciu, że są jak byk, "się nie dało" bo Pani stylistka nie umiała.
Co do tego, ze rzęsy są przyklejone do skóry u Joanny, być może ale niekoniecznie, stawiałbym bardziej na to, że u Joanny parę rzęs rośnie nad linią rzęs, a pani stylistce, było łatwo je wykleić, bo oddstawały i kusiły:)
Aśka, jak ty szukasz tych stylistek, po ogłoszeniach? Po stronach www(ze też Ci wczesniej nie podpowiedziałam, że masz szukać po zdjęciach prac - kupa ze mnie)
Na razie się ciesz kochana tym co jest, zawsze są przedłużone, jak sobie do tego zrobisz makijaż katastrofy nie będzie, a potem jak Ci się jeszcze będzie chciało szukaj nowej pani stylistki.
Kłoćcie się kłóćcie, podkładki, czy tasiemki, tasiemki, czy podkładki, byłam z pieskiem, czy bez pieska-lubię to:skacze:
a tu oczko, bo na forum ma być kolorowo, a nie pisanina i pisanina:skacze:
a pod oczkiem taka se stylizacja ze spierniczonym lekko kącikiem, widać jak ładnie nieładnie wykleiłam?:skacze: Kto mi powie co źle zrobiłam w tym kąciku:skacze:, taki mały quiz(ja tam wiem, co):skacze:
P.S. Nie patrzeć na tło, w tle odarte przez dziób papugi pudełko na brokaty do pazurów:)
12-01-2012, 01:16
marchewkowy_las
u mnie to samo w kącikach, choć starałam się uniknąć smutnych oczu, na zdjęciach widać, że opadają.
12-01-2012, 11:53
edytakon
Zołzella moje tez leża grzecznie, ale to juz chyba efekt naszej dlugofalowj współpracy, pred zabiegiem zero kawki, siusiu i na wyrko :)
Marchewkowy bardzo ładna aplikacja,
Kura rzesy nory... zarąbiste, zreszta wiesz co o nich myslę :)
A te długgaśne.. bomba :)
Co do taśm i plasterków
Moniasc czy naprawdę uważasz ze oszczędzając 5 zł za parę płatków kolagenowych az tak bardzi zubożejemy? Wiadomo, że przelicznik jest prosty, wiemy co ile kosztuje i na ile wystarcza, ale nie powiesz mi ze tasma moze byc bardziej komfortowa niż płatki i juz.
chciałam wstawić fotaki rzs, ale rozmazałam Pani kredkę z brwi podczas zabiegu... i zrezygnowałam z tego zamiaru :)
Miłego dnia klejaczki :)
12-01-2012, 13:15
monia_sc
Tak, uważam że plaster jedwabny jest wygodniejszy. Może to wynika z tego że 2 razy korzystałam z płatków i za każdym razem mi "zjeżdzały" a raz uczuliły. To że porównałam ceny nie wynika z mojego skąpstwa tylko jest dodatkowym argumentem za. Po prostu nie lubie platków i nie wiem czy wynika to z tego że nie potrafie ich używać, czy mialam nieodpowiednie...nie wiem.
---------- Dodano o godzinie 13:15 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 13:10 ----------
Dziewczyny co z tym waszym sklepem internetowym :P bo mial być za 2 tyg a tu już 3 leci :skacze:
12-01-2012, 15:09
edytakon
Monia juz jest prawie gotowy dzisiaj bede dodawac produkty, mysle ze na poczatku tyg wszystko ruszy... oj Pan z ktory jestemw kontakcie ciagle musi cos poprawiać :D
12-01-2012, 15:43
Askar
Dziewczyny, przepiękne rzęski robicie...
Kura, Ty dla mnie jesteś mistrzem :D Te z ostatnich zdjęć wyglądają jakby ta pani miała takie naturalne :)
Co do takich nienaturalnie grubych i długaśnych rzęsiorek, to kojarzą mi się z transwestytami :) -wiem, że o gustach się nie dyskutuje i w większości,to same klientki mają właśnie takie życzenie, ale takie moje osobiste zdanie ;)
12-01-2012, 16:13
Joanna_rtg
Dzikakuro, masz rację sa nad linią rzęs. Dziewczyna sama się przyznała, ze tak przykleila, bo były wyrwy. Te nieszczęsne kąciki... Fakt moze i by mogła tam dolepic, ale czy by się utrzymały? Stylistyki owszem szukałam w necie i sama wpadlam na szukanie stykistki, która przedstawia swoją prace na zdjęciach...Ale, jak już jest sensowne ogłoszenie (ze wydaje się.ze dziwczyna się zna), to nie ma zdjęć...A jak już się jakas oferta trafi ze zdjęciami, to naprawdę zastanawiam się, jak można wlepic takie zdjecia jako reklamę.
Plusem obecnej stylistyki jest taki, ze mam gwarancje, ze jakby cos złego, niedobrego się z rzęsami działo to mam walić jak w dym. A po ostatnich moich przejściach jest to jak najbardziej wskazane. Generalnie zadowolona jestem, moze nie skacze do góry, ale w porównaniu, co do ostatnich dwóch tzw. stylizacji-dzień do nocy.
Ja już nawet patrzylam ile by mi zajęło dojechanie na pomorze pociągiem albo do Poznania ewentualnie do Warszawy...No ale na pomorze ok 10h bym jechała, niestety....Ale Warszawę na poważnie rozważam tylko dopiero w lutym (nie wiem czy to objaw szaleństwa, zeby na rzęsy jechać aż do W-wy, ale...)
Więc moja prośba kobietki z W-wy, czy któraś byłaby ewentualnie chętna aby zrobić mi naprawdę porządnie rzęsy???
12-01-2012, 16:43
dolcissimaa85
Witam Kochane!:kwiatek:
Dzis miała miejsce moja 3 aplikacja rzesek :)
Mialam bardzo wysoko postawiona poprzeczke, gdyż zakladalam rzeski
specjalistce- Naszej Slicznej ZEN z forum :)
Miałam treme okropną, gdyz bałam sie że oszpece dziewczyne, i wstyd mi bylo robić jej rzeski, wiedzac jakie ona cudne aplikacje robi...
Aplikacja trwala znowu straaaaaaaaaasznie dlugo bo 4,5 godziny :(
jak ja bym chciala zejsc czasowo do max 3 godzin..
To byla moja pierwsza 'solowa' aplikacja bez instruktora który patrzy mi na ręce...
Nie jest idealnie, mialam problem znow z żelem z platkow ktory zamoczył mi caly kącik w prawym oku, czego rezultatem byly 2 ogromne rzesy na oku zamiast 30 :skacze:
Nie wiem ile wytrzyma na aplikacja , mam nadzieje ze chociaz do soboty :cwaniak2:
robiłysmy kocie oczko
w dalszym ciagu aplikuje troche zadaleko od powieki.. nie wiem czemu..;(
Rzeski profil B 0,20 13,11,10,8
Co myslicie?
Bardzo brzydkie?:placz:
12-01-2012, 16:49
monia_sc
Dolici :):):) super:) jeszcze z 3 klientki i zejdziesz do 3godz:)
12-01-2012, 18:01
marchewkowy_las
Ja zaczynałam też powoli, 7 godzin pierwsza aplikacja ;( do tego dostałam od instruktorki płatki, które były mokre z obu stron, i jak się odklejało rzęsę od podkładki, to z ogromną białą kulą..:haha: sprawiało wrażenie zaropiałych oczu :leze: ale się nie poddałam, zdejmowałam i kleiłam od początku.. wielkie dzięki za wyrozumiałość moim "testerkom" :kwiatek:
ja też miałam tremę, gdy zaczęły przychodzić klientki. największy dyskomfort sprawiało mi oparcie rąk na czole zupełnie obcej osoby. normalnie trzęsły mi się ręce :D kupiłam rękawiczki jednorazowe, i po problemie. teraz z dużą pewnością manipuluję przy oku.
każdy chirurg ma swój cmentarz,
a każda z nas jest zdolna i ambitna. Dolci, moja 5 praca była gorsza, niż twoja 3.
podoba mi się aplikacja a Zen jest prześliczna :love:
12-01-2012, 18:01
betisska
Dziewczynki szukam kogoś z Torunia kto by mi ładnie rzęski zrobił. Wybieram się na 2 tygodnie do siostry do Torunia. Proszę dajcie znać:)
12-01-2012, 18:11
edytakon
Chyba nie ma nikogo z Torunia u nas :(
12-01-2012, 19:24
monia_sc
no chyba że ojciec dyrektor jest po kursie....:skacze:
12-01-2012, 19:44
marchewkowy_las
dziewczyny, ja jestem bardzo wredna dla tych, którzy kradną zdjęcia i podpisują je swoim imieniem i numerem telefonu :aty::aty:
dlatego ścigam te, które kradną też cudze prace.
otóż Ania shewolf85 na blogu pinger.pl kradnie zdjęcia, i napisałam jej o tym. reakcja była taka, że skasowała moje komentarze.
(jeżeli offtop, to bardzo przepraszam)
zwróćcie uwagę, że zdjęcie dodane 26 kwietnia 2010roku! wiele prac właśnie tej dziewczyny zostały umieszczone u Ani, nawet jako awatar. a my się dziwimy, jak ona to robi i dlaczego za takie mistrzostwa bierze tak mało pieniędzy.
12-01-2012, 20:09
jonaska13
Mogę i ja moje początki pokazać?
Proszę o wskazówki..będę wdzięczna
Okazuje się,ze nie mam 7, 8 - muszę domówić. Czytając ten temat, wiem,ze takie długości będąvmi bardzo potrzebne;)
12-01-2012, 20:15
betisska
Cytat:
Napisał monia_sc
no chyba że ojciec dyrektor jest po kursie....:skacze:
Hehehehe, dobre:)
12-01-2012, 20:36
Zuuzaneczka
Nie wierzę... Ania była moją rzęsową idolką, aż do teraz... :placz: sprytne, kraść prace koleżankom zza granicy. Brak słów.
12-01-2012, 20:44
Zen.
Dolcissima w końcu udało mi sięwrócić do domu, 10 minut temu, padam na przysłowiowy pysk ;p juz nie schlebiaj mi tak, że taka specjalistka ze mnie, dużo mi jeszcze do tego brakuje, ale z tym żem śliczna to juz naprawde nie przesadzajcie dziewczyny :D ale dziekuję miło mi bardzo, że tak twierdzicie mimo moich zarośniętych juz brwi i cery tragicznej i niewyspania ;p Dalej jestem w szoku, że ze mnie taki płaczek, wiekszość aplikacji ryczałam, a oczy mam czerwone do tej pory ;[ ale rzęski fajne i w sumie to nawet tego nie widać że są za daleko od powieki, ale już 3 mi wypadły ;p
Dzikakura, ja się nie kłócę, forum jest do wymiany pogladów, ja nikogo nie zmuszam do używania płatków, niech podkłada nawet podkłady kolejowe jak mu wygodnie, nic mi do tego, wyraźnie starałam się podkreślić, że to moje zdanie i tyle :) zgadzam się z edytakon jak najbardziej co do płatków, ale każdy ma prawo pracować jak mu wygodnie. My dzisiaj z dolcissimą robiłyśmy i na płatkach i na taśmie ale co wygodniejsze to juz sama zainteresowana niech się wypowie.
marchewkowy_las no nieciekawa sytuacja z tą Anią.(Edit: pisałysmy w tym samym czasie:P Zgadzam sie z Zuzaneczką, Ania była moją idolką do teraz, teraz jest nią ta rosjanka(dobrze pamietam?) A w tych rękawiczkach nie pocą Ci się łapki?
A jeszcze Dolcissima, ja juz Ci to mówiłam- lepiej kleic dłużej a dokładniej, z czasem będziesz robić rzęski szybciej. A mnie się ogólnie rzęski podobają, nic nie jest posklejane, równe i nie widać ze są dziury gdzieś i są daleko od powieki (chyba się powtarzam ;p ) także jest GIT :D Ale zdjecia ło jezu... łoczy mam za wielkie do tej małej buzi heh ;p
Aha i jeszcze jedna rzecz: wspomniana Ania zablokowała dodawanie komentarzy do jej wpisów osobom spoza jej znajomych, także wątpię że wytępi sie promocję cudzych zdjęć komentarzami. Szkoda, naprawdę szkoda, ale i tak moim zdaniem klei bardzo ładne rzęsy, chocaż teraz już zgłupiałam i juz nie wiem które są czyje :(
12-01-2012, 21:10
pinoczetkaaa
Oj nie ładnie ze strony tej Ani;) troszkę przesadziła , dla mnie też była Guru!!:P sama chciałam do niej jechać;p przy okazji jak bd w Poznaniu;) ale już chyba nie skorzystam;p
Ja jeżeli chodzi o płatki bądź taśmy to robię rożnie, , mi pracuje się dobrze na tym i na tym , a dobieram podkładki do oka , najpierw kleje płatek , jeżeli nie przylega idealnie , nawet po poprawce , kleje taśmę ;)
A tą taśmę jedwabna( dobrze pamiętam??:) gdzie kupujecie??:> może spróbuje :)
Powiedzcie mi dziewczyny jeszcze czy któraś z was klei metodą 2:1 rzęsy inne niż norki naturalne??
12-01-2012, 23:23
monia_sc
Taśma jedwabna albo plaster jedwabny można kupić w aptece albo na allegro.
Rosjanka wymiata :skacze: Kto zna rosyjski? Może napiszemy do tej pani z krainy mlekiem i miodem płynącej? I już współczuje Ani jak wpadnie do niej rosyjska mafia i połamie jej wszystkie pęsety :D:D:D
13-01-2012, 00:33
betisska
Haha...Monia Ty to masz niezłą wyobraźnię hehe:) Fajna dziewczyna z Ciebie:)
Swoją drogą jak można się lansować na pracach kogoś innego??!! Tragedia!
13-01-2012, 05:49
dzikakura
Spoko Joanna, ja sobie weszłam na tablicę zobaczyć co Wy tam macie w tych ogłoszeniach w Łodzi i rzeczywiście bida z nędzą.
Dolcisimma i Zen- no wiesz co Zen, zeby dolci nie pogonić zeby Ci wszystko wykleiła w sensie 100%, jak zdzielę w ten ładny łepek.... :skacze:
Zen, ale ja lubię kłotnie, ożywiają atmosferę, byleby nie było inwektyw i wyrywania sobie kłaków:skacze:
Z podkładkami muszę się zgodzić z edytakon niestety oooo ja też zachwalałam taśmy, jakie to one superowe i jak się super na nich klei, bo jak głupia ja- robiłam rzesy za stówkę to 5 zeta to był jakiś tam koszt i oczywiscie dyskredytowałam płatki, potem dostałam płatki w ramach przeprosin od looksus lashes i umarłam ze szczęscia, potem było tak, że jak było "małe" dopełnienie, czytaj np po tygodniu(bo ja mam ceny od tygodnia nieobecnosci) to proponowałam płatki, czy tasmy, a za płatki jak je chcesz przy małym dopełnieniu to dopłacaj klientko i wszystkie te, ktore wczesniej miały na tasmach a wyprobowaly płatki z radoscia dopłacały za płatki(a tez moczyłam tasmy, smarowałam kremem pod spod i co nie tylko zeby odchodziły dobrze), miałam tylko jedną klientkę uczuloną na kolagen z płatków, ale wiecej miałam tych z delikatną skórą, którym tasmy robiły czerwone kuku. Płatki trzeba się naumieć kleić niestety, przede wszystkim zahaczamy nimi tylko dolne rzęsy, a nie kleimy wysoko na tzw linii wody,(nawet najbardziej hardocorowa baba nam sie wtedy poryczy i żel wycieknie) na zamknietych oczach zsuwamy jeszcze w dół zeby nie podcinały powieki- to jest oczywiscie moje zdanie i kazdy robi jak chce.
co do Ani- no khem... motyl ewidentny.....
jonaska- widzisz sama , ze jest nieporządek- rzęsa nie jest prowadzona rownolegle do rzęsy naturalnej czyli aplikacja pod wezwaniem- znów mi się jakoś udało nanieść rzęsę syntetyczna na naturalną-ćwicz babo-bedzie dobrze