wszystkie prace są cudowne:cwaniak2:
Printable View
wszystkie prace są cudowne:cwaniak2:
Laski, ja wiem, że coś już na ten temat gdzieś było, ale tak zupełnie skromnie chyba... Co robicie, jak klientce na połowie, albo nawet więcej niż na połowie, rzęsy rosną na skos do wewnątrz oka- każda bez wyjątku? Rzęski są dość długie i gęste, wyglądają jak takie bardzo zwarte 'futerko', tylko skośnie ;/
Witajcie,
jestem tu pierwszy raz, chociaż czytam od dłuższego czasu :)
to forum jest naprawdę skarbnicą wiedzy!
na dobry początek wklejam mało profesjonalne zdjęcia mojej ostatniej aplikacji...
wiem już, że wewnętrzne kąciki muszę dopracować i przy kolejnym uzupełnieniu poświęcę im więcej czasu :)
zdjęcia nie mam pojęcia jak się załączą, to moja pierwsza próba zaistnienia na forum.
To prawdziwa przyjemność patrzeć na Wasze piękne prace!
a i dyskusja o tłuszczeniu klientce włosów mnie zainteresowała :D mam też ten problem, moja ręka leży klientce na czole przez 2 godziny i cholercia te włosy trochę obrywają...
w rękawiczkach nie wiem czy dałabym radę, mam co prawda dopasowany rozmiar nitrylowych, ale strach spróbować z pęsetą nad czyjąś twarzą..
a propos rękawiczek, czy któraś z Was wie gdzie mogę kupić nitrylowe w kolorze fioletowym? no i w rozsądnej cenie, bo za 45 zł to już gdzieś widziałam 100szt.
Marchewkowy
dzięki za maila, miałaś rację, że to przyjazne forum, czytałam już od dłuższego czasu, ale z ukrycia :)
a Twoje prace są przepiękne!
blue, ja bardzo tanio kupiłam rękawiczki od tego pana:
Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
mają wyprzedaż, a rękawiczki sempercare są świetne!
co do prac, to myślę, że dało by się jeszcze zagęścić te rzęski. szkoda, że nie masz zdjęcia przed. ale na drugim zdjęciu widać, że równiutkie są, to dobrze.
Marchewkowy
faktycznie super cena za 200szt. warto zrobić zapas, przemyślę.
ja sobie wymarzyłam rękawiczki fioletowe :) a te są niebieskie chyba, w niebieskich pracuję od jakiegoś czasu, ale kłuje mnie w oczy ;)
Hej, to i teraz ja się nad tymi rękawiczkami zamyśliłam... i fioletowe też by mi pasowały, dodatkowo do wystroju hihihi.
Moje łóżko: wagi nie znam ale gdzieś ok. 20 kg chyba. Długość 195 cm, szer. 70 cm i do tego jeszcze korzystam z tych bocznych wstawek np. na pudełka z rzęsami do dobierania na podkładki, a z drugiej strony na odpadki. Wysokość łóżka 78 cm, a ta deska jest na wys. 58 cm od podłogi do tego łuku, więc moje długie łydki (56 cm do kolana) akurat się mieszczą.
Marchewkowy
dziękuję za uwagi nt mojej pracy :)
jak oglądam na zdjęciu te rzęski, to też mam wrażenie że powinnam je jeszcze zagęścić, zwłaszcza w porównaniu z Waszymi pracami.
ale na żywo jak przeglądam te rzęsy, to widzę same tylko drobne krótkie rzęski, do których według zasad, które mi na szkoleniu wpojono, doklejać nie powinnam...
co robicie w sytuacji, kiedy są np obok siebie aż 3 rzęski króciutkie, ja wybieram sobie jedną "ofiarę" i na nią doklejam rzęsę zazwyczaj ciut cieńszą od reszty, żeby jej nie przeciążać. efekt byłby bardziej spektakularny, gdybym dokleiła do trzech, ale czy tak powinnam robić?
Podłączam się do pytania :) mnie też uczono, że do malutkich, delikatnych rzęs się nie dokleja, ale patrząc na prace dziewczyn widzę, że chyba doklejają do każdej... To samo z kącikami, niektóre stylistki kleją do każdej najmniejszej rzęski w kąciku wew, a ja ilekroć nosiłam rzęsy to mi przeszkadzało i wyskubywałam je :P muszę mieć w kąciku trochę "wolnego" od rzęs
Ja miałam taki przypadek, dawno temu babce tak rzeski sie wykrecaly, ze az wchodzily do oka i powodowały podrażnienie. Po pierwszym przedluzeniu problem zniknał.
Rzęski doklejalam i prostowałam, podsuszałam pompką i dalej leciałąm, pracochłonne ale do ogarnięcia.
A tu fotka przed i po:
Stylizacja do najpiękniejszych nie należy jest dużo technicznych błędów- tj pare niedoklejonych rzesek, za daleko niektore od powieki itp.
http://i43.tinypic.com/nobx1c.jpg
http://i40.tinypic.com/2lkyzjc.jpg
Dzięki wielkie! Ja właśnie z czymś takim się spotkałam, tylko rzęsy dłuższe, grubsze i gęste, jakby nie miały między sobą przerwy. Babeczka miała kiedyś robione rzęski, ale dosć dawno i wróciły sobie do skośnego rośnięcia. Zanosi mi się na spotkanie z nią i rzęskową robótkę i jestem przerażona...najbardziej stresuje mnie czas aplikacji, który jest na razie dużo za długi :/
nie cytujemy postu, który jest bezpośrednio przed naszą wypowiedzią, a jeśli już chcemy zwrócić na coś szczególną uwagę, to proszę zamieścić tylko kawałek wypowiedzi, z cytatu usuwajmy też zdjęcia :)
Ja akurat dzisiaj miałam taką klientkę. Aż szkoda, że nie porobiłam zdjęć. też niezbyt zadowolona jestem z tej aplikacji, w dodatku pani mi w trakcie zasnęła dodatkowo zaciskając przy tym bardzo oczy ;[ strasznie mi się robiło te jej rzęski, ale cośtam się na koniec w miarę z nich wykluło. bobas bardzo ładne rzęski :) u mnie pani miała ciut dłuższe ale też bardziej powykrzywiane niestety :(
Wewnętrzny kącik
- to zależy od budowy oczu: ich rozstawienia, odległości od nosa i głębokości osadzenia. Jeżeli oczy są blisko siebie to nie ma co kleić rzęs niemal na nosie, bo optycznie oczy się jeszcze do tego noska przybliżą ;-) Jeżeli natomiast oczy są głęboko wówczas zbyt podkręcona rzęsa będzie "smyrać" skórę nad oczami itd itp.
---------- Dodano o godzinie 00:03 ---------- Poprzedni post był napisany Wczoraj o godzinie 23:51 ----------
Potrzebuję zdobyć rzęsy brązowe / ciemnobrązowe, do zrobienia całego oka (różne rozmiary, skręty, długosci). Czy możecie jakieś polecić i gdzie je można kupić?
Emigie my mamy brazowe 10 i 12 skręt C (czyli wg innych firm D)
A ja mam pytanie do Kurki. Pamiętasz może moją pierwszą stylizację? tą gdzie napisałaś, że źle dobrałam stylizacje do oka i że dziewczyna ma po stylizacji oczy smutnego basseta. Możesz mnie nakierować jaka powinna być stylizacja do jej oczu? Bo jutro będę jej zakładać rzęsy na nowo i chciałąbym już zrobić to dobrze :)
No to Dziewczyny :)
własnie zakończyly się prace nad naszym nowym sklepikiem i strona informacyjną.
Na stronie evolashes - EVOLASHES znajdziecie większośćproduktów do przedłużania rzęs, nowinki ze świata rzęsowego, zdjęcia naszych prac oraz prac naszych klientek i kursantek.
Co jakiś czas będziemy dodawać nowe produkty, które mamy nadzieję będa dla Was niespodzianka. Pomyślimy nad fajnym programem lojalnościowym... ale to wszystko z czasem. Sklep miał powstać w 10 dni... a powstał w 30 :)
Zapraszamy stylistki i wszystkie nowe i początkujące Panie do odwiedzenia naszej stronki...
evolashes - EVOLASHES
przepraszam za offtopa, ale tak każdej z dziewczyn na PW pisać to bez sensu, jeszcze dzisiaj zalozymy nowy watek... tylko w ktorym miejscu najlepiej? Prosze pokierujcie
Najlepiej będzie tutaj: Sprzedawcy i Produkty - Forum Paznokcie Wzorki.Info
a potem tylko wystarczy wkleić linka informacyjnego jak coś nowego dodacie czy jak, uładzimy w trakcie :)
Dziękuje Samaron juz utworzyłam, zapraszamy :)
mam pytanko, czy przedluzone rzesy 1:1 mozna tuszować specjalnym tuszem?
można, ale najczesciej nie ma już takiej potrzeby
Ja mimo, ze to jest pewien błąd techniczny doklejam sie do wszystkich rzesek, no chyba, ze jest totalny puszek, a mam juz odpowiednie zageszczenie, a dziewczyna ma tych swoich duzych"doroslych" rzesek tyle, ze stylizacja bedzie wyglądała na gęstą to odpuszczam, Naszym klientkom zalezy na gestych stylizacjach, oczywiscie jak dokleimy do 3 mm rzeski grubasa i dlugasa, to nam ta rzesa zbyt obciazona-za chwile wypadnie i to zanim osiagnie doroslosc, dlatego dobrze jest do mniejszych rzesek nawet w srodku oka dokleic mniejsza i ciensza rzese.
Malutka pumcia, proponuję oko otwarte, kacik zew krotszy, srodek dluzszy.
bobas, dalas radę, cholerka, takie rzeski to masakra.
bobas
ja też jestem pełna uznania dla Twojej pracy przy tej klientce...
mnie się zdarzyła pani z bardzo cienkimi prostymi rzęsami i głęboko osadzonym okiem i to było dla mnie wyzwanie, ale takie cuda jak rzęsy w dół to oby mi się nigdy nie trafiły :)
brawo!
dzikakuro
mam pytanie w sprawie uzupełnień rzęsek,
jeśli doklejasz rzęski do każdej naturalnej, to na uzupełnieniu są same w średniej fazie wzrostu? czy nawet same króciutkie?
pytanie stąd, że mnie uczono, żeby do najkrótszych nie doklejać, bo one będą miały optymalną długość za 2-4 tygodnie.
czy po prostu należy z tych, które były najkrótsze przy zakładaniu, podczas uzupełnienia zawsze zdjąć rzęsę i nakleić nową?
oj, trochę zakręciłam, ale może domyslisz się o co mi chodzi :)
dziękuję za przesyłkę, przed chwilą dotarł do mnie klej,
chociaż pechowo klientkę już dzisiaj miałam i kleiłam jeszcze na śmierdziela SL.
w poniedziałek rozdziewiczam klej od Ciebie na nowej pani i już jestem pozytywnie nastawiona :)
Blu, czy brałaś klej D-plus? Jeśli tak, to czekam na opinię o nim. Nie wiem, czy jest sens zamawiać, czy jest trwały, czy szybko schnie. Mnie osobiście SL Ultra Plus bardzo podrażnia, aż duszę się podczas aplikacji (gdy ktoś robi rzęsy mi, nie ja komuś :P) ale wypytałam klientki i moją zawsze niezadowoloną mamę czy odczuwaja dyskomfort i twierdzą, że jest ok.
tak, wzięłam właśnie D plus, Kurka zachwalała i jestem dobrej myśli co do niego.
SL niektórym moich klientkom drażni oczy, dusić to się żadna jeszcze nie dusiła :)
ale ja.. tego smrodu nie mogę wytrzymać, zwłaszcza jak robię więcej niż 1 aplikację.
coś dzisiaj zauważyłam na klientki rzęsach, że bardzo mało "elastyczny" jest, nie ma jeszcze 3 miesięcy od otwarcia, czyżby stracił własciwości?
co do D plusa zdam relację po poniedziałku :)
jeszcze mam pytanie do dziewczyn, które kleją rzęsy z paska na dłoni.
gdzie macie klej przy tej pracy? w pierścieniu, czy na szkiełku obok? czy może jeszcze gdzieś indziej?
chciałabym przerzucić się na rzęsy w pasku, ale nie wiem za bardzo jak kwestię kleju ogarnąć :)
A ja nadal szukam stylistyki z Łodzi lub okolic, ewentualnie z Warszawy, chętnej żeby założyć mi porządnie rzęski :'( PLEASE....
Ja posiadam klej d+ i powiem szczerze ze jestem strasznie zadowolona....
Nie smierdzi,szybko schnie, świtnie się rzęski na nim trzymają.
jak narazie go nie zmieniam :)
Kolejny + to pojemność....Znikome szanse ze z nim sie cos stanie zanim sie go zużyje ;)
ostatnio wyrzucilam pond połowe ultra plus do kosza bo sie nie nadawał do uzytku
taze moge go polecic z czystym sumieniem