dokładnie tak!! ćwiczenia ćwieczenia i jeszcze raz cwiczenia, ja juz poprawiam moją "c" i wychodzi nawet tak calkiem, ale tojeszcze nie jest to zebym byla w 100% zadolowola, a jestem dokładna bardzo i wkurza mnie jak mi cos nie wyjdzie:[
Printable View
Proszę o szczerość.
moje dzisiejsze wypocinyZałącznik 6471 Załącznik 6472
ja bym troszku usmiechnela brokacik i zrobiła ciut większą krzywą c ;)
Ja do budowy nie mam zastrzeżeń. Bardzo ładna krzywa C i prosto wyprowadzone boczki. Chodzi mi tylko zdobienie. Dając w ten sposób brokat sprawiłaś, że paznokieć wygląda jakby płytka była obgryziona. Proponowałabym, aby go nie odcinać tak drastycznie, tylko stopniowo do góry wycieniować.
---------- Dodano o godzinie 20:53 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 20:48 ----------
Zgadzam się z poprzedniczką. Paznokcie są ogólnie ładne i może przy tej długości mała krzywa C nie przeszkadza, jednak troszeczkę większa sprawiłaby, że paznokcie wyglądałyby jeszcze lepiej. A brokacik rzeczywiście korzystniej by wyglądał w linii uśmiechniętej. :)
Moniczka
mnie się podoba... Nie lubię zbyt dużych krzywych przy tej długości paznokci. taka wygląda dobrze, może odrobinę pogłebiłay ją jedynie. Zrównałabym jeszcze masę do pazurka naturalnego przy wałach bo na kciuczku widać taki nieestetyczny schodek. W miarę jak będzie odrastać pazurek to zacznie on przeszkadzać, zachaczać się o włosy itp. co prowadzi do zapowietrzenia masy. Głębszy uśmiech by się przydał ale ja już się przekonałam że jest to rzecz gustu.
dziękuje bardzo za wskazówki dziewczyny są dla mnie bardzo ważne
Monia fajne te Twoje pazurki :)
wszystko do dopracowania z czasem :] pazurek mógłby się bardziej uśmiechać,albo fajnie wyglądałby wycieniowany brokat
Monia do budowy przyczepic sie nie moge bo jest ok, z boczkami super sobie poradzilas mnie te rejony przesladuja;) i jak pisza dziewczyny bardziej bym usmiechnela ten brokacik badz go ciut wycieniowala zeby tak naturalniej bylo
To mój pierwszy pazurek na formie:jupi: i pierwszy robiony samodzielnie - akryl z brokatem, na to żel clear i króliczek :) Proszę o szczere opinie i powiedzcie nad czym powinnam popracować żeby kolejne były lepsze i co robie źle?
Powiem Wam, że zjefajnie sie robi pazurki akrylem, już mi sie spodobało:skacze:
Miminka pazurek baaaardzo ładny tylko czy na pierwszym zdjęciu nie odstaje troszku ten króliczek?? :P
---------- Dodano o godzinie 10:32 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 10:30 ----------
Więcej chyba powiedzieć nie mogę, bo sama expertem nie jestem ;P Poczekajmy na kogoś kto się bardziej zna ode mnie :D:D:D:D
kochane chyba krzywa C jest troszku za plaska , i tunelik powinien byc wiekszy, a kroliczek wlasnie powinien byc zatopiony i nie odstawac,chyba ze nie chcialas go zatapiac :)
Ale najlepiej poczekaj za opinia Annamon :*
tak króliczek odstaje ale musiałam wziąc tylko malą warstwę żelu, bo na razie robie na ledwo świecącej lampie i nie bardzo chce utwardzać a żarówki które do niej kupiłam nie chcą świecić i muszę wymienić na nowe... wiec to taki troche eksperyment:P bo już nie chciało mi sie czekać na następne żarówki i musiałam poeksperymentować:D
---------- Dodano o godzinie 10:48 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 10:47 ----------
Szpila może i za gruba... postaram sie bardziej ja spiłować następnym razem:)
no powiem ze jak na pierwszy raz to jest wspaniale :) naprawde bardzo ladnie... :)
miminka ja tez powiem ci ze jak na 1-szy raz to wyszlo ci zajefajnie tym bardziej ze to na formie robilas bo na foremce jest ciut trudniej :) ale poradzilas sobie :brawo:
Na początek to muszę Cię pochwalić, bo Twój pierwszy paznokietek jest super!!:good::good::good: Nawet nie zdajesz sobie sprawy jakie kopyta potrafią wyjść dziewczynom na kursie:P. Teraz powiem o budowie, czyli co trzeba moim zdaniem poprawić i nad czym popracować. Krzywa C wygląda na Twoim paznokciu jak łuk. Powinna od tylnego wału łagodnie iść łukiem, ale potem już prosto zamiast znowu opadać ku dołowi. Jeśli chodzi o grubość wolnego brzegu, to przy dłuższym paznokciu byłoby ok, ale przy krótszym powoduje, że pazurek wygląda ciężko. Ewentualnie można by było jeszcze użyć akryl kamuflujący, ale to już insza inszość. Więcej zastrzeżeń nie mam, bo nie ma do czego się przyczepić:).
Kochana nie wiem czy mam pisac bo powiecie ze sie czepiam :
jesli to jest Twoj pierwszy raz z forma to powiem tak : jesli chodzi o tunel musisz bardziej ksztaltować formę jesli chodzi o budowe to krzywa !!!! troszke wiecej zeliku!! usmiech postaraj sie bardziej usmiechac frencha i wydluzac łożysko a co za tym idzie uzywac covera . Ćwiczenia czynia mistrza życze wytrawalosci w dazeniu do doskonalosci :D
:brawa::brawa: oby tak dalej. miminko ćwicz a będzie ok.:brawa::brawa: jak na pierwszy raz to boski.:brawa::brawa::brawa:
Dziękuje Wam wszystkim za rady:kooffa: nawet nie wiecie jakie one sa dla mnie cenne
Miminko ćwicz dalej i wklejaj fotki bediemy nadzorowac Twoje postepy ;)
niedawno ukonczylam szkolenie no wiec cwicze po kursie :) oto efekty
akryl na formie
http://images38.fotosik.pl/183/9a43b8f38b7006bdmed.jpg http://images47.fotosik.pl/188/880542ed63037ccemed.jpg
..Miminka Kochanie..dziewczyny juz troche Ci powiedzialy ja ci powiem ze jesli robisz je krotkie nie musisz ich az tak na wasko je pilowac,niech beda szly prosto, tylko w momencie jak budejesz szkielet postaraj sie je z pinczowac czyli jak nie posiadasz zaciskarki wez dwoma paluszkami zacisnij rowno boczne waly paznokcia,wyjdzie wtedy piekny tunel i nie bedziesz miala wtedy wiele pilowania..zobaczysz roznice,mowie Ci,no moze nie mowie ale pisze;)haha,ogolnie ok jak na pierwszy raz..gratuluje odwagi na szablony no i akryl..:good::D:skacze:
salsa....fajne cwiczonka:wow::skacze::]:D
jak Ty tak cwiczysz to kiedy masz zamiar wybrac sie na mistrzostwa bo chyba masz zamiar..??!!
bardzo mi sie podoba..
a nie mam... moze kiedys jak bede mogla o moich paznokciach powiedziec ze sa doskonale, poki co to bym sie osmieszyla chyba...
czy widzialas dziewczyny ktore startuja w mistrzostwach,zawsze mozna sprobowac..i bardzo fajnie to wyszlo, slyszalam wogole o Mistrzostwach dla poczatkujacych Stylistow..nie wiem o co chodzi dokladnie ale slyszalam..i wydaje mi sie ze zawsze warto w czyms takim chociazby uczestniczyc...