Wstydzę się ;P
Printable View
Wstydzę się ;P
no już coś tam nam pokazałaś:) nie ma co się wstydzić
Bo ja nic nie umiem. To są moje bardzo początkowe początki ;)
Kazdy kiedyś zaczynał :)
jak nie chcemy, pełno fotek jest:)
No jak będę się nimi bawić to napewno wstawię to co mi wyszło ;)
dziewczynki gdzie znajdę coś na temat farbek witrażowych kupiłam jedną a nie mam pojęcia jak ją nałożyć na pazurka
dzięki woszczurku popróbuję tylko jak ją nałożę na pazurka i wyschnie to jest z połyskiem i sie tak zastanawiam czy żel nie będzie mi odpryskiwał ale sprubóję z tym liquidem
Dziewczyny tylko się ze mnie nie śmiejcie :skacze:
zobaczcie co znalazłam, zastanawiam się czy takie farbki akrylowe nadawałyby się na pazurki, czy lepiej nie ryzykować? :)
Lidl Online
heh tez jak je zobaczyłam to zadałam sobie to pytanie;p
Niemam narazie żadnego doświadczenia z farbkami akrylowymi a chciałabym popróbować, a tych z Lidla :P jest dużo , tylko wydać pieniążki żeby sie nadenerwować i rzucić w kąt to niechce.
nie kupuje nic w lidlu więc nie wiem jak u nich z jakością.. może i by były dobre bo jest 24 farby za 25zł
tu jest 18farb za 29zł Farby akwarelowe komplet - 18 kolorów tuba 12 ml (841960343) - Aukcje internetowe Allegro ale są sprawdzone przynajmniej przeze mnie... a ja je polecam, lepsze te wodne niż akrylowe z phoenixa (tej samej firmy)
Przeważnie witrażówki stosuje się z płynem akrylowym. Tak jak farbki akrylowe nie powinny pokrywac więcej niż 50% bo właśnie żel może sie odwarstwiąc, tak i wydaję mi się ze tak samo jest z farbami witrażowymi ( rzadko je stosuje na obecna chwilę) tym bardziej zeby żel sie dobrze trzymal musi powieszchnia byc ,,matowa" i odłuszczona :)
Polecam mieszanie farbek witrażowych dla większej pewnosci bo to jest juz bardziej sprawdzony sposób...
farbki akrylowe mogą czasem się trafić kiepskiej jakości (wynik złego przechowywania i zbyt dłuuuugiego magazynowania). Każde farbki akrylowe są dobre :) te kupowane w tubkach różnią się od farbek gotowych "do tipsów" :/: typowe "tipsowe farbki akrylowe" są już rozrobione i od razu można nimi malować.
Natomiast farbki akrylowe kupowane w tubkach w sklepach papierniczych i innych podobnych miejscach są bardziej gęste dlatego :D ... zachować spokój :) odlać sobie do kieliszka ciepłej, letniej wody i rozcieńczyć wybraną farbke, staje się ona łatwiejsza do rozprowadzania. Najlepiej jest najpierw zamoczyć pędzelek w wodzie później rozprowadzić sobie farbkę przed położeniem jej na wzornik. Bardzo pomocne przy metodzie "one stroke" - ja tak ćwicze sobie kwiatki na papierze :P rozcieńczanie w wodzie dużo pomaga tylko jeszcze opanowanie mych niezdarnych ruchów ;(
Rozcieńczanie farbek już gdzieś było opisywane ... ale gdzie :porazka: ?? niepamiętam :( :D
pa pi ja mam akryle z lidla i są to zwykłe plastyczne, można je troche rozrobić z wodą, albo zostawić jak jest i są gęste wtedy bardziej. tylko ja kupowałam jeszcze w starym opakowaniu. w każdym razie są dokładnie takie same jak wszystkie inne
Moje Kochane Kobitki :przytul:
:roza:
ja kupowałam kiedyś zestawik 12 szt w rossmanie - podstawowe kolorki :) płaciłam za nie około 12 zł :)
Dziewczyny jesli chcecie pewnosci ze nic nie stanie sie z farbami akrylowymi i mozecie pokryc sto procent paznokcia i nic odwarstwiac sie nie bedzie zakupcie farby POLYCOLOR, zakupicie je w plastyku,piekna gama kolorow i rozne pojemnosci tyle zeby byly bez efektu 3d bedzie to trafiony zakup,wierzcie Mi na tych farbach pracuje wielu profejonalistow i na pewno sie nie zawiedziecie
i jeszcze jedno farba zawsze musi dobrze wyschnac by wlasnie nic sie nie odwarstwialo czy to bedzie osatania warstwa zelu nablyszczajacego czy normalny zel czy akryl
A tu Moja fotka z ciezka stylizacja kazdy paznokiec z innej parafi..hehe
Załącznik 13422
Piękne jak zawsze Aniu:]
Witam serdecznie. Niedawno zaczełam moją przygode z farbkami akrylowymi. Muszę przyznać, że początki były ciężkie. Wypróbowałam juz wszystkie rodzaje farbek. W koncu natrafiłam na farbki, które mnie zadowoliły, ale niestety nie były tak kryjące jakbym chciała. Teraz jest juz lepiej. Ale ciągle się ucze. :) Naczytałam się waszych wypowiedzi na temat przygody z farbkami. Jestem tu nowiutka i jeszcze nie poznałam wszystkich możliwości tego forum. Ale wszystkie tu jesteście bardzo miłe i pomagacie. Pozrawiam was wszystkie. i dodaje załacznik i moimi pomysłami. :)
Agnieszka moge pokazać tylko taka minke:szczena: Normalnie cuda!!!! Pokaż pliss jaki masz pędzelek i farbki ;)
dziewczyno co tu duzo mówic jesteś niesamowita :wow::wow::wow: sliczne ja też jestem ciekawa jakich farbek uzywasz i pędzelka ups gdzies mi przycisk wcieło z podziękowaniami :/: