Odp: Prawid³owe pod³o¿enie formy
byæ mo¿e wykorzysta³a¶ swój limit na dobê. te¿ za pierwszym razem nie wiedzia³am czemu nie mogê dziêkowaæ:)
:oa jest jakies ograniczenie :x:D? nie wiedzia³am, ale juz wszystko dzia³a wiec podziêkowa³am Ani O. za swietn± instrukcjê obs³ugi form:yess: próbowa³am i sie uda³o:D nie ma uskoku pomiedzy pazurkiem i form±...
ja te¿ siê ba³am formy ale dziêki forum siê przekona³am i ju¿ robiê coraz czê¶ciej, a sobie to tylko na formie i wszystko jest git:) teraz w³a¶nie czekam na paczuszkê z "próbkami " form - zamówi³am 3 ró¿ne po 50szt na próbê, czy które¶ mi pasuj± wyj±tkowo (bo te co mam co kupi³am kiedy¶ to wiem ¿e mi nie pasuj±:) )
Ja tez zamówi³am kilka rodzajów próbek form i juz mam swoje faworytki:D a dzieki temu forum nie wyrzuci³am form na które kle³am w ¿ywe kamienie. Dlaczego? papier by³ za cienki i dzia³y siê kabarety przy próbie pod³o¿enia ich pod pazurka.Wczoraj spóbowa³am usztywniæ j± "jajkiem" i super efekt;]. jeszcze jedno mnie zastanawia jak zapanowac nad rozklejaj±c± sie form±? Widzia³am u kogos na blogu mini spiacze, gdzie mozna je kupiæ? Moze macie sposoby i na to:D???
Cytat:
Napisa³
tusia4ever
Ja tez zamówi³am kilka rodzajów próbek form i juz mam swoje faworytki:D a dzieki temu forum nie wyrzuci³am form na które kle³am w ¿ywe kamienie. Dlaczego? papier by³ za cienki i dzia³y siê kabarety przy próbie pod³o¿enia ich pod pazurka.Wczoraj spóbowa³am usztywniæ j± "jajkiem" i super efekt;]. jeszcze jedno mnie zastanawia jak zapanowac nad rozklejaj±c± sie form±? Widzia³am u kogos na blogu mini spiacze, gdzie mozna je kupiæ? Moze macie sposoby i na to:D???
z rozklejaj±ca siê rorm± s± problemy tego typu:
albo sklejasz skrzyde³ka jajeczkiem ale forme masz giêtk±
albo podklejasz jajeczko pod spód ¿eby forma by³a sztywniejsza ale skrzyde³ka sie rozklejej±... moja rada: zmieñ formy... ja u¿ywam ró¿owych ¿abek, przesz³am ju¿ srebrne i z³ote z NSI, z³ote z EuroFasion, z³ote z allegro, przezroczyste z EzFlow, i metaliczne z CREATIVE... meczy³am siê z nim i jak dialbli, jak nie urok to sraczka, albo sie rozkleja³y, albo by³y za miekkie, a najgorsze by³y takie ¿e siê nie chcia³y od ¿elu odkleiæ i musia³am szarpac na si³e!! katastrofa!! te ró¿owe sa sztywne, dodatkowo je podklejajm jajem, jak je skleje to ni chu chu... gwarantujê ze sie nie rozklej±!!
http://www.fikusnails.com/components...7d3cba54d3.jpg te z napisem "summer" s± najlepsze, bo s± jeszcze takie same ró¿owe ¿abki ale z napisem "nails form"- klej jest tak samo mocny jak przy summerach ale s± miêkksze (te nailsform)
:)
Ja moze nie o podk³adaniu a stosowaniu primera przy szablonach.. Otó¿ jak nalo¿ê formê z IBD ( w kszta³cie ¿yletek- dwustronne)czy Creative z allegro
i posmarujê pazurka primerem - chwilkê potem primer sp³ywa w okolice formy i forma ¿e sie tak wyra¿ê "puszcza farbê";) Niestety po zdjeciu jej okazalo siê, ze to co "pu¶ci³o" zostalo w szkielecie( drobinki rozpuszczonej formy) Przy ró¿owych "summerach"( jak dla mnie te¿ najlepszych) nic nie zostaje, choæ czasem jakby wzór siê te¿ czasem rozpuszcza.Teraz smarujê pazurka primerem przed nalozeniem formy, choæ ryzykujê przypadkowym dotkniêciem:-/ Mia³yscie podobny problem?
Cytat:
Napisa³
chocolata
Ja moze nie o podk³adaniu a stosowaniu primera przy szablonach.. Otó¿ jak nalo¿ê formê z IBD ( w kszta³cie ¿yletek- dwustronne) i posmarujê pazurka primerem - chwilkê potem primer sp³ywa w okolice formy i forma ¿e sie tak wyra¿ê "puszcza farbê";) Niestety po zdjeciu jej okazalo siê, ze to co "pu¶ci³o" zostalo w szkielecie( drobinki rozpuszczonej formy) Przy ró¿owych "summerach"( jak dla mnie te¿ najlepszych) nic nie zostaje, choæ czasem jakby wzór siê te¿ czasem rozpuszcza.Teraz smarujê pazurka primerem przed nalozeniem formy, choæ ryzykujê przypadkowym dotkniêciem:-/ Mia³yscie podobny problem?
no mnie sie4 tak nie robi³o bo nie stosowa³am primera, primer zaczê³am stosowac jak zmieni³am ¿el (z RENDEZVOUS na SILCARE BASIC)... no¿e powinna¶ spróbowac z innym priimerem??:/:
Cytat:
Napisa³
chocolata
Ja moze nie o podk³adaniu a stosowaniu primera przy szablonach.. Otó¿ jak nalo¿ê formê z IBD ( w kszta³cie ¿yletek- dwustronne) i posmarujê pazurka primerem - chwilkê potem primer sp³ywa w okolice formy i forma ¿e sie tak wyra¿ê "puszcza farbê";) Niestety po zdjeciu jej okazalo siê, ze to co "pu¶ci³o" zostalo w szkielecie( drobinki rozpuszczonej formy) Przy ró¿owych "summerach"( jak dla mnie te¿ najlepszych) nic nie zostaje, choæ czasem jakby wzór siê te¿ czasem rozpuszcza.Teraz smarujê pazurka primerem przed nalozeniem formy, choæ ryzykujê przypadkowym dotkniêciem:-/ Mia³yscie podobny problem?
mi te¿ tak "puszcza farbê" a mam niebieskie formy Creative :(
W³a¶nie edytowalam wpis, bo creativy tez mi"puszczaja" :-/
jak na moje oko to za duzo primera dajecie jak splywa, to sie daje minimalna ilosc zeby sama po paznokciu sie rozeszla i nie ma prawa nic splynac:/:
dziewczyny forme podkladamy dopiero jak polozymy primer na pazur:)
opracowujemy
nail prep
primer
i dopiero podkladamy forme:D
Cytat:
Napisa³
agulusia
dziewczyny forme podkladamy dopiero jak polozymy primer na pazur:)
opracowujemy
nail prep
primer
i dopiero podkladamy forme:D
a mnie jest lepiej po na³o¿eniu, bo jest "zagro¿enie " dotkniêciem... z reszt± tak m i mówi³a Ania na warsztatach i annamontez parê razy zwróci³a uwagê ¿e jak piszê krok po kroku to ¿e najpierw forma potem primer:) ale ka¿dy robi jak mu wygdnie:)
wystarczy nakladac primer w otpowiedni sposob i bedzie ok,muskamy pedzelkiem od primera jeszcze odsaczonym i malenka ilosc primera rozchodzi sie na pazurku,nie ma szans sie rozlac,bo nie ma co sie rozlewac:D
Dziêkuje!! :)
Jutro bêdê robiæ... i bardzo przydadz± mi siê te wskazówki....! :)
ja te¿ czyta³am ró¿ne metody, re4z zê najpierw primer, dwa ¿e wcze¶niej. mi nic nie puszcza farby póki co. a robiê tak na zmianê, metod± prób i blêdów.
tusia4ever ja kiedy¶ po kursie walnê³am formy w k±t bo by³y miêkkie, a teraz korzystam z tych samych te¿ podklejam jajeczko i te¿ mi siê rozklejaj± i w³a¶nie dlatego szukam tych "swoich". kupi³am jedne z³ote, zielone i ró¿owe tylko te nails a nie summer. nastêpnym razem kupiê summer, tylko ten u¿ytkownik nie mia³ a bra³am tez inne rzeczy. bêdê zmieniaæ a¿ do skutku:)
Cytat:
Napisa³
unita
jak na moje oko to za duzo primera dajecie jak splywa, to sie daje minimalna ilosc zeby sama po paznokciu sie rozeszla i nie ma prawa nic splynac:/:
wydaje mi siê, ¿e nie dajê za du¿o, zawsze ods±czam pêdzelek ¿eby mi nic kapa³o, sp³ywa³o, ani nie dostalawo siê gdzie nie powinno... :/:
ja obcinam pedzelek od primera :P tzn wlosa zostawiam ok 2-3mm:D nie ma szans nalozyc za duzo
Odp: Czy dobrze podk³adam forme ??
Ja te¿ przemywam spirytusem :) W³a¶nie zaraz wstaje i idê go kupiæ :)
Pierwsze pazurki na szablonie zrobi³am tydz. temu.... ale obgryzam na³ogowo i wczoraj nie zosta³o ich ju¿ wiele.
Dzi¶ planuje zrobiæ sobie nowe. Dziêkuje forum i Wam dziewczyny, bardzo du¿o wskazówek i przydatnych informacji tu znalaz³am :)
Pozdrawiam wszystkich!