Anikol czytasz skład WSZYSTKIEGO ? zawsze i wszędzie ? ;) pytam z czystej ciekawości
czy chodzi tylko o sanepid ?
Printable View
Anikol czytasz skład WSZYSTKIEGO ? zawsze i wszędzie ? ;) pytam z czystej ciekawości
czy chodzi tylko o sanepid ?
ja się nie zgodze bo w większości żele kolorowe są z tej samej ,,rozlewni,, nawet te bez etykiet...a tak w ogóle to ja żelu kolorowego nie kłade bezpośrednio na płytke paznokcia tylko na szkielet tak więc kontaktu takowy żel nie ma z paznokciem...
Natalia chodzi mi głównie o sanepid bo wiem z jakimi problemami dla salonu się to wiąże.
Jeżeli chodzi o skład kosmetyków to z racji tego że jestem kosmetyczką zerkam co w nich jest, takie zboczenie większości z nas. Po wielogodzinnych wykładach o substancjach czynnych w szkole nie sposób nie zerknąć cóż dany specyfik zawiera w swoim składzie. Nie znam się na wszystkim ,nie wszystkie substancje znam ale wykorzystuję zdobytą wiedzę bo po to się uczyłam.
Ale nie w tym rzecz bo dyskutować można by było o tym bez końca, chodzi mi o to że kota w worku nie kupuję a już tym bardziej niewiadomego pochodzenia i możecie się ze mną nie zgodzić ale to świadczy o naszym profesjonalizmie. Agulusia wie o co mi chodzi bo czynnie wykonuje swój zawód i ma salon kosmetyczny i wie jakie problemy może nam sanepid narobić w takiej kwestii począwszy od pouczenia, mandatu a skończywszy na zamknięciu zakładu.
A wracając do Twojego pytania bo pytasz wytłuszczając wyraz WSZYSTKO. To owszem zerkam co podaję do jedzenia sobie, mężowi a tym bardziej dziecku. A czy zawsze i wszędzie, oczywiście że nie jak znam produkt.
Wracając do tematu bo dyskutujemy o kolorowych żelach bez etykiet, nie kupiłabym takiego produktu.
Laurencja to skoro żele są z jednej rozlewni to tym bardziej podałabym jej nazwę i argumentowała brak etykiet po prostu względami ekonomicznymi i tym że dany produkt możemy dzięki takiemu zabiegowi sprzedać taniej. W takiej sytuacji NO PROBLEMO !
amen..... ;)
Faktycznie jeśli chodzi o stosowanie dla klientek jakiegoś żelu wolę aby był przede wszystkim sprawdzony i dobry. Gdybym miała salon pewnie bardziej przemyślałabym zakup takich żeli bez etykietki itp.Ale mi np. będą służyć bardziej do ćwiczeń w domu.
Myślę ,że takie pisanie to kit :) " tylko teraz taka okazja ...,... nie podajemy nazwy " itp.Bardziej wiąże się to z tym ,że taniej było ponalewać do zwykłych pojemniczków bez nazwy itp i dać niską cenę żeby wyróżnić się na tle innych sprzedawców podobnych , albo tych samych żeli na allegro.
a tu dodaje moje kolorki.ogolnie jeszcze wszystkich nie probowalam,ale kolorki piekne,na probniku wszystkie kryly max w dwoch warstwach.chociaz zrobilam sobie kolor 107 na calosci i szczerze musialam 4 warstwy nalozyc zeby dobrze pokrylo,ale to moze zalezy od koloru,bo np 20 pokryl w dwoch warstwach
Też mam te żele za 4zł z allegro, ale nie z wszystkich kolorów jestem zadowolona, ponieważ jeden odcień różu dziwnie się zapowietrza i to u różnych osób (bo myślałam że to wina płytki) i po 2 tygodniach pazurki odpadają bo się kruszą, co do krycia to też nie każdy kolor dobrze spełnia tę rolę, ale ogólnie jak na żele za 4zł można czasem zaryzykować, ja głównie do frencha ich używam lub do zdobień :)
Zadowolona jestem z odcieni beżu, ona akurat nadają się do pokrycia całej płytki :ok:nie wiem od czego to zależy, może różnią się ilością pigmentu, no ciężko powiedzieć, a kolorki mają fajne i można zaryzykować stylizację nim, najlepiej najpierw wypróbować na sobie :D
zapowietrzenia?
Ale jak to niby wina kolorówki?
No właśnie sama nie wiem w czym tkwi problem ale przy tym jednym kolorze dzieje się coś dziwnego :/: podchodzi (chyba) powietrze, ale sama tego nie jestem pewna bo tego nie widać pod kolorem i potem zaczyna pazurek odchodzić od strony odrostu :(
Ale Kasiulka, rozumiem, że przed kolorem dajesz warstwę cleara? Faktycznie dziwne, może rzeczywiście kolor ma za dużo pigmentu... :/
No i właśnie dlatego mnie to dziwi :/: bo przecież powinno się to trzymać, a przy tym jednym kolorze, żel jakby się rozwarstwiał:( zrobię kiedyś jeszcze jakąś próbę, ale powiem szczerze, że już na nikim nie zaryzykuję tego koloru, może ten 2 clear 2 razy źle nałożyłam, ale nie wydaje mi się bo z innymi kolorami nie mam takiego problemu.
A może ten żel jest stary ??? Na tych opakowaniach nie informacji o dacie produkcji:huh:
Kurcze sama nie wiem
Kolor sie pierwszy raczej nie zapowietrzy, problem tkwi w warstwach przed bo to one pierwsze na pazurku a jak one sie zapowietrza to odchodzi i reszta.
Moze tez byc i wina starego zelu, jak wspomnialas. Sporobuj moze pierwsze warstwy utwardzac dluzej :)
Rudzia ja się jak najbardziej z Tobą zgadzam, ale problem jest tylko z tym jednym kolorem, z każdym innym używam tego samego CLEARu i nic się nie dzieje, a ten kolor odłazi, może to zwykły przypadek, że właśnie ten odlazł mnie i kumpeli, a może faktycznie coś źle zrobiłam, no nieważne, chciałam się po prostu podzielić swoim doświadczeniem z tymi właśnie żelami :D
Z tym starym żelem, to nie wiem... Ja mam czerwony od 2006 roku, używam go do dziś i wszystko z nim gra. Przecież nie mamy pojęcia kiedy wyprodukowano żele których używamy i ile już one mają tygodni, miesięcy, lat ;)
Niektore produkty nie musza miec widocznej daty produkcji, licza sie dni od pierwszego otwarcia pudelka, butelki :)
Sa zele i zele...Ten jest za 4 zl, moze byc zrobiony z nienajlepszych materialow, ktore traca swoja waznosc. Tez mialam zele z nizszej polki, po kilku miesiacach tez zaczely mi sie kruszyc. Ostatnio byl to czarny z alle, kupiony chyba w 2009, uzylam na ostatnie pazurki i sie kruszyl od wolnego brzegu a jak podwazylam patyczkiem to odlamywaly sie kawalki.
Generalnie musze zarowki wymienic wiec moze to byla wina :)
No więc właśnie, ja tutaj nie szukam przyczyny tylko jak już zeszło na te żele za 4 zł to postanowiłam poinformować o ewentualnych niedogodnościach, ja mimo tej "przygody" z jednym kolorem nadal będę u nich zamawiała, bo pozostałe 4 które zakupiłam sprawują się wyśmienicie :ok:
kolorówka z la lill LL ŻEL KOLOROWY UV 100 KOLORÓW 5 ml 5ml CENA HIT! (3013026632) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
niekryjące kolory to 3, 17,27, 31, 42, 44,55, 81, 88, 91, 92, 101
Wydaje mi się że z LaLill o wiele więcej kolorków nie kryje , kiedyś mieli świetną kolorówkę ale ostatnio to beznadzieja , mam np 65 który był jak clear a odrobinką koloru więc zrobiłam własną mieszankę dodając brokatu i masy perłowej . Być może to zależy od partii , nie mam pojęcia :( zawsze mówię że ostatni raz tam biorę kolorki ale zamawiam pilniki to skuszę się na kilka kolorów i z tego ok połowa jest bez krycia .
kurcze ladne kolorki, ja za kazdym razem mialaam jakiegos pecha pudelka od tanich zeli zawsze mi pekaly (nakretki) i szlag mnie trafial jak znajduje wszystko zapaprane.
Teraz mam tylko IBD i fakt sa drozsze, ale ladnie kryja, kolorki sa swietne i nic sie nie dzieje z opakowaniami.
Jednak fajnie by bylo znalezc jakies ktore sa w korzystnej cenie i sie nie rozlaza :) Po porostu nie znosze rozlanego zelu, jestem zbyt pedantyczna, wkurzam sie i praca mi juz potem nie idzie :)
macie jakies propozycje takich niedrogich zeli, ktore sie nie rozwalaja?
mania818 wszystkie czerwone kryją dobrze, niektóre nawet przy pierwszej warstwie, wszystkie trzeba starannie wymieszać i to naprawdę starannie przed użyciem, z tym numerków które podałam jako niekryjące to na pewno nie pokryją, ja też do nich dosypuje brokatu albo pyłku.
pomarańczowe bardzo ładnie kryją z wyjątkiem tego jednego który wymieniłam, żółte też są kryjące, niebieskie trochę gorzej, ale np nr11 kryje jedna warstwą, nr 8 też jedna warstwa, miedziane kryją bardzo dobrze, te dwa metaliczne z ostatniego wzornika niebieski i fiolet wymagają nawet 3 cienkich warstw, ale pod takie gorzej kryjące można zbudować pazurka mlecznym żelem i wtedy nie ma problemów
Ja teraz testuje te z aukcji za 4zł.
Kolory mają super.dobrze się utwardzają i nie cuchną:D
Jak z pudełkami na dłuższą metę to jeszcze nie wiem,bo mam je krótko.
Może znajdzie się jakaś,ktora testuje je dłużej i powie coś
O wytrzymałości pudełek?
Z tego co widze to chyba żele z la lill to te same co ntn ktore zamawiam na allepaznokcie :)
Dziewczyny wklejam link do kolorówki po 3,50:)
http://allegro.pl/3-50zl-za-zel-kolo...103787672.html
A może któraś już testowała???
hehe zapomniało mi się wkleić;-)
Sandruś nie widzę linku :/
Sandrus link dodaj, bo nic nie widac :)
Sandrus - ja jużmam jakiś czas te żele za 4zł i pudełka są OK:ok: nic się z nimi nie dzieje, kolory rewelacyjne (prócz jednej przygody o której wcześniej wspominałam) jest wszystko z nimi jak najbardziej w porządku
Kasiulka
ja tez mam kilka sztuk tych po 4 zł.
jakość jes ok.
pudełka też,bo nie pekają.
Tylko, wyrzuciłam te plastikowe płaskie przykrywki spod wieczka i trochę mi sie wszystko zasyfiło:D
te jeszcze tańsze.W sumie można spróbowac.
haha no jestem ciekawa tych zeli tylko ja boje sie kupowac poniewaz pozneij moze sie okazac ze mam polowe z tych kolorkow..:/ np flaming wyglada inaczej nzi moja le jestem pewna ze to ten sam kolorek:)
ja ostatnio zakupiłam żele za 4,5zł na troszkę innej aukcji. kolory niczym się nie różnią od tych za 4zł. Ale mają coś co niektóre dziewczyny może zainteresować :) Wszystkie słoiczki są obklejone i zawierają nr, nazwę hurtowni, skład i datę ważności :)
A co ciekawe pieniążki wpłacałam na konto allepaznokcie w Łodzi:)
Załącznik 67205
Moje nowe żele pastelowo się zrobiło :)
http://images46.fotosik.pl/2004/c78ca5449b3d194dmed.jpg
http://allegro.pl/kf-zel-kolorowy-uv...116606283.html
proszę:) ja jak zwykle zapomniałam dodać link :P
Dziękuje bardzo :) Dobrze one kryją bo chciała bym kupić jakieś żywe kolory czerwony, żółty, niebieski, zielony ... jest dość dużo odcieni czy któreś polecacie?
Macie może żele Galaxy? czy czymś szczególnym różni się od zwykłego czarnego żelu z brokatem?
dziewczyny link do żeli po 2,50.podobno mają pobrudzone słoiki:P
2,50zł * ALLE OKAZJE * ŻEL KOLOROWY ŻELE KOLOROWE (3121542161) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
i jeszcze jedna aukcja
http://allegro.pl/5-99-za-2-zele-kol...121544843.html
i hybrydy,które używam jak żel kolorowy
http://allegro.pl/totalna-wyprzedaz-...134240232.html
ja wczoraj kupilam 100 sztuk :) zobaczymy :)
A jak z kosztem wysyłki.?
Właśnie się dopatrzyłam ,że przy hybrydach kurier to 16zł a za każda kolejna sztukę 1zł.
Chyba się w dup.. poprzewracalo!
Kiedyś jak u nich zamawiałam to 16 i basta
o kurcze Sandrus, ale tanioszki wychaczyłaś! To zamówie po swietach :cwaniak2:
Drapi daj znac koniecznie jak przyjdą ;)
oczywiscie ze dam znac :)) kupilam te po 3,50 :) koszt wysylki lepiej sie oplaca za pobraniem kurierem bo ile by sie nie wzielo to bedzie 19zl
musicie dokladnie czytac aukcje bo na jednej takiej taniej wyczytalam gdzies na koncu ze oni losowo wybieraja kolory!
To zdecydowanie tylko kurier za pobraniem u tych oszustów:D
Ja tez wlasnie jak kupowalam te żele po 4zł to zamawiałam kuriera za pobraniem za 19zł, wydaje mi się że tak najlepiej.
Ja też jakiś czas temu zamawiałam te po 4,ddodatkowo mnóstwo innych rzeczy i za całość
Było 16zł.
Ja wszystko rozumiem dziewczyny,ale żeby tak polecieć w kulki w opcji z kurierem to już lekka przesada.
Zamówień sobie trochę kolorów tych żeli gdzie dwa kosztuja 5.99.
Akurat są tam te pastele.,które mi się podobają.