Łososiowo - fioletowe.
1. Przedłużamy pazurki.
2. Kładziemy fioletowy akryl w różnych miejscach.
3. Dodajemy łososiowy akryl oraz fioletowy brokat.
4. Dodajemy kruszoną muszlę fioletową i łososiową
5. Zalewamy żelem, budujemy i piłujemy nadając kształt.
6. Malujemy kreseczki, kropeczki, lepimy "pseudo" kwiatki :skacze: (nie wyszły mi).
7. Nabłyszczamy i gotowe :)
19-06-2011, 15:35
agnieszka-x
Odp: Krok po kroku
Autor : Ja.
1. przygotowanie paznokcia na szablonie w kształcie pipe. Wydłużenie łożyska akrylem coverem beżowym.
2. Przyklejamy pazłotko.
3. akrylem białym tworzymy zawijasy.
4. nakładamy żel transparentny: na linii uśmiechu, różowy, do połowy paznokcia potem fioletowy. Na mokry jeszcze żel przyklejamy transparentne romby o kolorze różowo-pomarańczowym. utwardzamy w lampie.
5. Zalewamy żelem przezroczystym, utwardzamy a następnie nadajemy ostateczny kształt paznokcia.
6. z białego akrylu tworzymy płatki oraz używając żółtego akrylu tworzymy środek kwiatu z małych kropeczek.
7. nabłyszczamy i przyklejamy cyrkonie srebrne AB swarovskiego ss3.
malujemy pazurek żelem połączonym żółtą farbką do szkła,
następnie malujemy płatki jasno niebieską farbką, a ich środki ciemno niebieską farbką akrylową
czarną farbką z cieniutkim pędzelkiem malujemy kontury płatków
sondą robimy żółte kropeczki w środkach kwiatków
pokrywamy paznokieć przezroczystym żelem i punktowo nanosimy złoty pyłek,
utwardzamy w lampie (2 min.)
nabłyszczamy żelem nabłyszczającym, utwardzamy, przemywamy i gotowe:D
ps. te cieniutkie kreseczki maluję pędzelkiem który jest w środku w farbce, a używam farbek "Evershine"(i do cienkich kresek jej nie rozcieńczam wodą) :)
Z tej samej strony nailartmagazin... Fioletowe piekno
I znowu ta sama stronka
Urok stalówki
I jeszcze kolejne Efemeryczne edge
I koleje z nailartmagazin... Kwiatowy motyw
I jeszcze jedne... Z kraju kwitnacej wisni
I kolejne Ognista czerwien
i jeszcze jedne z tej samej strony W kolorze lila
Proszę dodać autorów, oraz nie dublować kpk, szczególnie osób zarejestrowanych u nas na forum. Preferujemy osobiście wykonanie stepy
Nie mialam zamiaru dublowac. Tyle ich jest ze mozna cos niechcacy przeoczyc... a nazwisk i imion osob z forum nie znam wiec tymbardziej trudno jest mi je omijac... wiec moze inni bardziej w tym temacie doswiadczeni beda cos wklejac... ja juz nie.
P/S Chcialam jeszcze dodac ze wkleilam je zgodnie z instrukcja Kamisa, ktora brzmi "Jeżeli wklejacie instrukcje z innych stron bardzo proszę podawajcie link do autora" co zrobilam. Wiec mam nadzieje ze nikt nie zostal tu pokrzywdzony. Przegladnelam wszystkie 26 stron tego tematu i stepy osobiste (czyli wykonania wlasne wklejonych paznokci) to moze 1%.... Pozdrawiam
Jesli moj post nie spelnia jednak wymagan, prosze o jego wykasowanie. Dziekuje
1. Przygotowanie paznokcia. Podłożenie szablonu. przedłużamy akrylem coverem łożysko.
2. budujemy pazurka z przezroczystego akrylu.
3. Do akrylu ciemnozielonego dodajemy odrobinę cienia sypkiego ciemnozielonego do powiek. tak powstaje akryl zielony z połyskiem perłowo-zielonym.
4. linie frencza wykańczamy akrylem przezroczystym z pyłkiem białym mieniącym się na złoto.
5. na mokry jeszcze akryl aplikujemy mini hologramy w dwóch kolorach- zielonym i przezroczyto-zielonym.
6. Wszystko zalewamy akrylem przezroczystym. nadajemy ostateczny kształt paznokcia.
7. używając białej farbki akrylowej malujemy płatki kwiatu. w tym celu należy farbę nanieść tylko na jeden z rogów pędzelka, lekko na paletce rozetrzeć, jeszcze raz na róg nałożyć odrobinę farbki i tak przygotowanym pędzelkiem dopiero malujemy płatki, gdzie jedna część pędzelka jest czysta.
8. wykańczamy kropeczkami w środku kwiatka.
9. nabłyszczamy.
Jestem tu nowa i nie wiem za bardzo co i jak ale z czasem dam rade ;) a tu dodaje linka do stronki ktora napewno was moze zainteresowac jest tu kilka fajnych zdobien krok po kroku i nie tylko ;) :]
---------- Dodano o godzinie 17:28 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 17:11 ----------
to jes tze strony ww.*************/pl/publikacje/krok-po-kroku/172-groszkowiec-krok-po-kroku wydaje mi sie ze takiego wzorku jeszcze nie bylo jesli byl prosze usunac ;) Autor:
http://images49.fotosik.pl/1118/02e47e3f2e7d81bam.jpg
1. Tworzymy szkielet w kształcie pipe z zachowaniem zasad prawidłowego modelowania. Używając pudru akrylowego "cover", wydłużamy łoże paznokcia. Wolny brzeg modelujemy za pomocą białego pudru i dwóch odcieni zieleni. Dodajemy złoty hologram.
1 Standardowo podkładamy szablon i przedlużamy paznokcie
2 Wydłużamy łoże paznokcia żelem kamuflującym a na linię uśmiechu aplikujemy brązowy akryl.
3 Na środku wolnego brzegu paznokcia cieniujemy akryl czerwony a od wolnego brzegu złoty.
4 Całość zalewamy żelem bądz akrylem clear,opracowujemy i nabłyszczamy.
5 Z czerwonego i pomarańczowego akrylu tworzymy jarzębinke.
6 Z żółtego i zielonego akrylu robimy listki a z czarnego kropeczki na jarzębinie.
Podkładamy formę, którą składamy na zaplanowany kształt szpic.
Przedłużamy łożysko paznokcia za pomocą akrylu kamuflażu i modelujemy uśmiech.
2)Za pomocą białego akrylu formujemy końcówkę naszego paznokcia.
3)Następnie cieniujemy dla kolorki biały, który już jest i granatowy, zaciskamy boki.
4)Podrywamy całość akrylem przezroczystym budując krzywe.
5)piłujemy na prosto boczne linie wolnego brzegu.
6)Wykonujemy zdobienie czyli kwiatki z akrylu i pokrywamy quick finishem.
Standardowo przygotowujemy płytkę. Podkładamy formę. Coverem przedłużamy łoże paznokcia. Następnie przezroczystym akrylem z dodatkiem delikatnego pyłku multi oraz cekinkami budujemy szpic paznokcia.
Nadajemy odpowiedni kształt i polerujemy. Jeden narożnik pędzelka roz. 4 maczamy w żółtej, a drugi w jaskrawo-czerwonej farbce. Malujemy płatek kwiata techniką "One stroke".
I tak po kolei, nie spiesząc się, malujemy płatki na wszystkich pazurkach. Gdy malujemy płatek na płatku musimy poczekać ża poprzedni płatek wyschnie, żeby ich nie rozmazać.
Gdy kwiatki są już gotowe to za pomocą pędzelka roz. 0 i seledynowej farbki malujemy listki na wszystkich pazurkach.
Na koniec nakładamy na pazurki żel nawierzchniowy i w środek kwiatkow umieszczamy malutkie srebrne cyrkonie. Utwardzamy w lampie 2 min. i nakładamy ponownie żel aby uzyskach efekt bardziej krystalicznych paznokci.
---------- Dodano o godzinie 11:18 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 11:12 ----------
za zgoda Milena Łowicka-Ostrowska ze strony paznokcie fm
Budujemy przezroczystym akrylem końcówkę pazurka w kształcie szpica. Po opiłowaniu i polerowaniu nakładamy farbkę w kolorze pomarańczowym formując uśmiej jak przy frenchu.
Gdy farbka wyschnie z jednej strony paznokcia malujemy falę w czerwono-pomarańczowym kolorze.
Pastelowym pomarańczem malujemy akcenty.
Za pomocą pędzelka roz. 0 i czarnej farbki obrysowujemy i zarazem oddzielamy kolry pomarańczy. Malujemy ślimaczki, nierównomierne linie.
Gdzie nie gdzie nasz malunek akcentujemy złotą farbką.
Przyklejamy złote cyrkonie i dodajemy gdzie nie gdzie złotego brokatu. Nabłyszczamy żelem. I gotowe.
dla Katarynki i innych dziewczyn którym obiecałam^_^
robię kulkę taką nie za twardą i nie za miękką aby się nie rozpływała i od razu wyciągam koniuszek jak najdalej i ładnie go kształtuję. Czekam aż kulka zmatowieje i zaczynam gnieść najpierw prawa strona mocno dociskam pędzel, lewa i środek. Dolny płatek tak samo. Boczny - robię kuleczkę z mokrego akrylu już kształtuję płatek na płasko i czekam aż zmatowieje i zaczynam gnieść pędzelek nie może teraz mieć ostrego koniuszka rozgniatam pędzelek na dłoni i dopiero zaczynam ugniatać płatek. Kuleczki - moczę pędzel w płynie i delikatnie dotykam koniuszkiem wacika bezpyłowego aby pozbyć się nadmiaru teraz koniuszek wkładam do proszku i robię małą kuleczkę czekam z położeniem aż trochę stwardnieje i teraz kładę, kulka mi się nie rozpłynie i pozostanie okrągła.
Przepraszam za jakość zdjęć ciężko jest robić kwiatka i zdjęcia na raz a akryl tak szybka wysycha:)
Katarynka jeżeli chcesz uzyskać duże płatki takie na cały paznokieć potrzebne są dwa pędzle duży aby zrobić kulę i mniejszy do wyciągnięcia koniuszka i ugniecenia płatków.
1. przedluzamy paznokiec, dodajmy rozowa trawke i male holo opalizujace,
2. zalewamy zelem i opracowujemy paznokiec.
3. malujemy platki, kwiatki metoda one stroke (tu pedzelkiem #4)
4. nablyszczamy ew dodajemy cyrkonie. Ja mam ich kilka wtopionych ale i tak nie widac :)
5. efekt koncowy.
22-11-2011, 18:39
Evelyn.
Paznokcie na dłoniach są to paznokcie hybrydowe , a na sztucznym paznokciu zwykłe żele.
autorstwa: mojego
budujemy paznokieć, pokrywamy go kamuflażem, przemywamy masę(w przypadku hybryd według schematu do warstwy kolorowej lakierożelu)
nakładamy biały żel budujący(w przypadku hybryd biały hybrydowy)
na mokry żel nakładamy kolorowy brokat, utwardzamy w lampie, po wyciągnięciu tak samo z drugim kolorem
budujemy paznokieć żelem budującym( w przypadku hybryd od razu przyklejamy cyrkonię)
po utwardzeniu opracowujemy paznokieć(w przypadku hybryd pokrywamy lakierożelem nawierzchniowym i utwardzamy)przyklejamy cyrkonię
pokrywamy żelem nawierzchniowym i gotowe:)
28-11-2011, 14:02
ewa71
1.Przygotowujemu paznokietki wg. uznania
2. Robimy akrylowa kulecznie jak zrobi sie matowa rozciagamy listka
3.kuleczke rozciagamy w ksztalt luku i rozplaszczamy mocniej dociskajac srodek
4.5.6 tym samym sposobem robimy pozostale listki
7. na srodeczku z kuleczki robimy waleczek
8. tym samym sposobem formujemy pozostale kwiatuszki
9. listki podkreslamy farbka akrylowa
10. dodajemy linie, nablyszczamy i gotowe
06-12-2011, 18:11
MalaMi280783
..może komuś się spodoba lub przyda ;) na mojej "Halince".. i pierwsze kpk więc proszę o wybaczenie, jesli coś jest nie tak :)
1. Halinka nie ma skórek ani płytki, ale standardowo odsuwamy skórki, matujemy płytkę, odpylamy, odtłuszczamy, podkładamy formę, primer i budujemy szkielecik z akrylu clear w wybranym kształcie i długości [ja już tu zaciskam tunel, bo tak mi akryl zasycha]
2. Z cover'ka robimy "jajo" ostalając linię uśmiechu i cieniując przy skórkach
3. Na wolnym brzegu (od prawej aplikujemy granatowy akryl z opiłkami, pilnując linii uśmiechu i cieniując po skosie)
4. Na środku wolnego brzegu dokładamy neonowy zielony, cieniujemy z granatem, pilnujemy linii uśmiechu i ciągniemy po skosie ku lewej stronie wolnego brzegu
5. Po lewej wolnego brzegu nakładamy akryl neonowy żółty, wyciągamy i wyrównujemy linię uśmiechu, cieniujemy z zielonym
6. Na przebiegu zielonego akrylu (lud dowolnie) aplikujemy turkusowy brokat cieniując na granat i cytrynowy, pilnujemy linii uśmiechu
7. Wedle uznania dodajemy ciemno zielone pieguski, tak, by później powstał wzorek do obmalowania
8/9. Zalewamy całość akrylem clear, budujemy i opracowujemy z zachowaniem wszystkich "krzywizn i prościzn"
10/11. Malujemy fikuśne linie wedle uznania białą farbką i dodajemy czarne akcenty czarną farbką
12/13/14. Płatek po płatku i listek po listku lepimy kompozycję kwiatową (ja tu lepiłam z białego i neonowego żółtego akrylu) a jako środek kwiatków dajemy zielonego pieguska
15. Nabłyszczamy, oliweczka na skórki i efekt końcowy ;)