-
Odp: Wszystko o formach/ szablonach. Prawid³owe pod³o¿enie, instrukcje itp
po pierwsze nie na tunelu tylko na formie zrobi³a¶ paznokcie jak ju¿ :)
a po drugie mo¿e nie przygotowa³a¶ odpowiednio p³ytki paznokcia przed przyst±pieniem do pracy tzn. nie zmatowi³a¶ go dobrze lub nie na³o¿y³a¶ primera, mog³a¶ te¿ pozalewaæ skórki.
-
jest milion mo¿liwych powodów:) napisz jak robi³a¶, a mo¿esz tez zajrzeæ do tematów, w których paznokcie nie trzymaj± siê.
i jeszcze pytanko? odpad³y? czy je ¶ci±ga³a¶? bo to jednak róznica;)
-
*tak nie da³am primera, ale na instrukcji [w moim zestawie] napisali, ¿e nie trzeba dawac bo jest on w sk³adzie ¿elu.
*zmatowi³am p³ytkê paznokcia, ale nie wiem czy nie za ma³o.
macie jaki¶ sposób?! [linia prosta, kó³ka ;p]
co prawda dopiero 3 raz robi³am paznokcie ;P, ale coraz lepiej mi idzie :)
*zahaczy³am paznokciem przy wale i sam zszed³ :).
*no na formie :).
wiec: przyklei³am formê [tak jak w instrukcjach, filmach, itd.]
na³o¿y³am warstwê ¿elu, przemy³am cleanerem, znowu na³o¿y³am ¿el, zdjê³am formê, i dalej tak jak zawsze.
-
a po zmatowieniu przemy³as i odt³u¶ci³as p³ytke??
co¶ mi sie wydaje ze ta twoaj instrukcja z ca³ym szacunkiem to kant dupy.. poczytaj sobie odpowiednie tematy od pierwszego posta az po ostatni to moze ci sie cos rozwietli.;)
-
nie wiem jaki zel, ale w moim, nak³adasz warstwe, NIE PRZEMYWASZ, nak³adasz2, potem trzeci± (miêdzy warstwami lampa) i potem opracowanie dopiero. a je¿eli przemywasz to potem znowu zmatowiæ trzeba, bo po to sie matowi zeby przyczepno¶æ by³a. mo¿e da³a¶ 2 cienkie warstwy i z przemyciem i cieniusieñki wrêcz by³
-
piszesz ze "instrukcja w moim zestawie" proponuje zebys napisa³a nam co to za zestaw jakiej firmy, bo moze nie jest twoja wina ze co¶ zle robisz ale moze masz poprostu zele do bani!!
moze tez tak byæ ze zestaw jest ok, ale faktyczni robisz b³êdy
jesli pisa³as wy¿ej czy gdzies w innym temacie co to za firma to sorry ale nie doczyta³am :)
-
ch³opak zrobi³ mi prezent na walentyki i kupi³ kuferek ze sprzêcikiem z NeoNail.
. tak pozmatowieniu przemy³am i odt³u¶ci³am,
ale teraz siê dowiedzia³am o ponownym zmatowieniu :):*
dziêkujê :).
jutro znowu bêdê æwiczy³a, a¿ mi siê uda :D
-
próbuj próbuj:) du¿o lektury masz, by³oby dobrze jakby ci kto¶ pokaza³, ale nawet jak nei ma kto to bedzie ci sz³o coraz lepiej, zobaczysz:) mamy tez temat z paznokciami do oceny, jak co¶ zrobisz to wrzuc to ci poradzimy;)
-
no mia³am wrzuciæ, ale tym razem nawet nie zd±¿y³am zdjêcia zrobiæ.
po obiadku poæwiczê :)
Dziêkujê Wam bardzo :*
-
æwicz, bo æwiczenia czyni± mistrza :D i dawaj fotki:)
-
-
A moze zamiast cwiczyc w slepo i niszczyc paznokcie jakis kursik bys zrobila. Wiem, ze taki kursik to nie takie male pieniazki, ale warto w siebie inwestowac. Tam pani instruktorka dokladnie ci wytlumaczy po kolei co trzeba robic. Bo jesli na poczatku nabierzesz zlych nawykow pozniej ciezko ci bedzie ich sie pozbyc.
-
Ja my¶lê ¿e z forum i porad dziewczyn bardzo du¿o siê nauczysz...chyba kurs nie jest zaraz potrzebny...w koñcu nawet po kursie trzeba æwiczyæ bo sam kurs nie da nam jakie¶ magicznej mocy i zdolno¶ci...tylko æwiczenia, æwiczenia i jeszcze raz cwiczenia :)
-
ja te¿ uwa¿am, ¿e od razu kurs potrzebny nie jest :)
-
Cytat:
Napisa³
agulusia
dziewczynki wkrotce ukaza sie nowe formy do szpicy:D
sa specjalnie skonstruowane ulatwiajac budowe tego ksztaltu :)
wypuszcza je firma astonishing nails:D
w³a¶nie na stronce ju¿ siê ukaza³y Shop ALL4NAILS :: Formy Astonishing 100szt
-
-
formy extra - te¿ siê zastanawiam czy by ich sobie nie zakupiæ ;)
-
Cytat:
Napisa³
elaxx76
Czy tylko do szpicy sie nadaja?
-
luska wydaje mi siê, ze tak:]
-
Cytat:
Napisa³
luska102
A czy tylko do spicy sie one nadaja?
luska one sa takie same co standardowe formy tylko s± d³u¿sze i maj± specjalnie naszkicowany na formach kszta³t szpica,pozwoli na jego ³atwiejszy i szybszy modela¿ :D
-
haha. ja ju¿ raz zrobi³am ;P
po 2 dniach mi odlecia³y, ale to ju¿ moja wina :).
jutro zaczynam æwiczenia od nowa :D
na szczê¶cie mam modelkê :D
-
Ja te¿ od niedawna robiê pazurki na formach...i jeszcze nie zawsze uda mi siê je dobrze pod³o¿yæ. Ale pazurki mi siê póki co trzymaj± extra. Zgadzam siê jednak - trzeba du¿o du¿o æwiczyæ.
-
Chyba sobie kupiê te formy, ¶wietna sprawa. Czy która¶ z Dziewczyn ju¿ je próbowa³a ?
-
moze mi ktos powiedziec co oznacza formy lub szablony typ C ???
-
-
Cytat:
Napisa³
kobietazpazurem
ja to nigdy nie wiedzia³am jak sie te pierwsze formy nazywaj± :D
-
hihi ja te¿ niewiedzia³am jak siê te ma³e nazywaj±, nawet u mnie le¿± bo niewiem jak ich u¿ywaæ :)
-
No wlasnie jak je uzywac???
Wydaje mi sie ze lepiej je dopasowac ,tak???
-
DZiewczyny prosze szybko o pomoc!! Tipsy mi sie skonczyly i musze sobie na formach robic... próbowalam i wogole mi nie wychodza :( dajcie mi jakas szczegolowa instrukcje z obrazkami.....
Aha no i forme mam przyklejac tak zupelnie poziomo jak paznokiec czy bardziej w dó³?? ( do³±czony obrazek).
-
Ja jak przed³uzam na formie to pi³uje paznokcie tak aby by³y jak najkrótsze,zeby paznokcie nie wystawa³y za opuszek,w tedy forma idealnie przylega i pazurki sie super trzymaja,najpierw nak³adam pierwsza warstwe cienka,utwardzam w lampie,nastepnie nak³adam ¿el french,utwardzam w lampie,ca³y czas mam pod³ozon± forme,nastepnie nak³adam warstwe zelu buduj±ca,lampa,sciagam formy,przemywam odt³uszczaczem,nadaje kszta³ i na koniec nab³yszczam
:P
-
ja tez zaczelam robic na szablonie no nie poweim poczatek masakra teraz juz troche lepiej ale jeszcze mam z tym problem-ale paznokcie trzymaja sie super...
Ja to mam chyba jakies kwadratowe te paznokci nie umiem podlozyc normalnie tak formy tylko zawsze musze przycinac ja na kwadrat...albo cos zle robie bo to nie we wszystkich palcach
-
Cytat:
Napisa³
frelka
DZiewczyny prosze szybko o pomoc!! Tipsy mi sie skonczyly i musze sobie na formach robic... próbowalam i wogole mi nie wychodza :( dajcie mi jakas szczegolowa instrukcje z obrazkami.....
Aha no i forme mam przyklejac tak zupelnie poziomo jak paznokiec czy bardziej w dó³?? ( do³±czony obrazek).
Na poprzednich stronach s± instrukcje:)
-
a mi zawsze odklejaja sie od spodu:/
sily juz nei mam nawet zlepialam je ale i tak sie odklejaja..:/
-
Cytat:
Napisa³
malutkaistotkaa
a mi zawsze odklejaja sie od spodu:/
sily juz nei mam nawet zlepialam je ale i tak sie odklejaja..:/
a jakie masz formy??
bo to zalezy glownie od ilosci kleju na formie wiec moze te ktore masz sa jakies lipne :huh:
-
No wlasnie te formy tak sie od siebie roznia ze szok! Jedne jak probowalam to ani nie zaczelam a juz byla odklejone musialam je od razu wywalic dla mnie najlepszy klej maja Summer rozowe
-
Cytat:
Napisa³
Ewelina83
najlepszy klej maja Summer rozowe
no mnie Woszczur na nie namowila i jestem zadowolona z nich :)
a ciekawe co myslicie o tych przezroczystych?? :]
-
he he, mój hitlerymz jest skuteczny widzê :P
pyta³am na gadu pani± Kasie ze skelpu fikusowego jaki jest klej w tych ich przezroczystych frmach o tych http://www.fikusnails.com/components...7010f64627.jpg i mówi ¿e s± dobre, nie a¿ tak dobre jka w summerach ale trzymaj± sie ok
bedê w zawierciu w srode bo mam zabieg, i dla total mam kupiæ finish fikusowy to jak chcesz to ci kupie i wysle
-
ja u¿ywa³am form summer http://www.allegro.pl/item959236040_...100szt.htmlnie nie rozklejaj± sie chodz jak dla mnie sa za malo sztywne
z³ote bardziej wole te tez siê nie rozklejaj±alpha - FORMY SZABLONOWE do zelu akrylu 100 szt (966697326) - Aukcje internetowe Allegro
chodz z tym rozklejaniem wydaje mi siê ¿e ze to zalezy od parti raz dadz± wiêcej kleju raz mniej :P ,bo na te z³ote tez dziewczyny narzeka³y ¿e siê im rozklejaj± ja kupi³am od sami i ja narazie jestem z nich bardzo zadowolona a te sammer le¿a i ich nie u¿ywam, z³ote s± ciut sztywniejsze i jak dla mnie to ok. :good:
-
juz bylo, ktoras z dziewczyn poleci³a, ¿eby jak masz takie problemy, sczepiacz zszywkami
-
ja te¿ pracujê na summerach i calkiem dobrze jest, al jak dla mnie lepsze chyba jednak by³y te¿ ró¿owe ale jasne, ró¿owo-bia³e, bo zdecydowanie sztywniejsze i klej te¿ super :)