mi ciężko się na nich pracowało, Y grubości 0,20 rozpadały się na dwie osobne rzęski, drugi minus - u podstawy mają już warstwę kleju, a przecież my rzęsę też musimy w kleju zanurzyć, nie wygląda to estetycznie. ja nie zaprzyjaźniłam się z Y.
Printable View
mi ciężko się na nich pracowało, Y grubości 0,20 rozpadały się na dwie osobne rzęski, drugi minus - u podstawy mają już warstwę kleju, a przecież my rzęsę też musimy w kleju zanurzyć, nie wygląda to estetycznie. ja nie zaprzyjaźniłam się z Y.
czy ten klej u podstawy można porównać do tego, co jest przy kępkach ?
Ja się podpisuję pod Marchewkowym :) nie lubię rzęs Y, mają strasznie grubą podstawę i ogólnie jakieś nie za piękne są...
kochanie mam pytanie na szybko kupilam wczoraj rzeski kolorowe jak je doczepiac?? najpierw zakladam wsyztskei czarne na koncu doczepiam kolorowe?? i wtedy doczepiac juz do tej sztucznej??
pomooocccyyy:)
Malutka albo czarna albo kolorowa, chyba że zastosjesz "po całości" 2:1. (przynajmniej ja tak robie)
ahaaa w ten sposob.. cyzli nie moge na calosci 1:1 i pozneij tylko kolorowe doczepic??
czyli zrobei jak napisalas !! dzieki wielkieee
a czy klej nie zabarwi jej??
Jeśli masz zamiar wkleić ich duuużo to najlepiej zastosować klej bezbarwny, ale jak chcesz tylko dać kilka żeby uzyskać refleksy to spokojnie możesz wklejać na ten którym kleisz reszte. Nom oczywiście nie zapaćkaj za bardzo rzęsy kolorowej szczególnie jeśli jest jasna:D tzn. nie mocz jej po sam czubek:D
No i oczywiście rób fotkę:)
dzieki!!!:) tak tez zrobilam dziewczyna chcial w kacikach fiolecik i nei za duzo ale powiem wam ze kompletnie nic nei widac na zdjeciu..:/
niestety.. wstawie je pozniej:)
malutka, mozesz tak jak mowisz zrobic, najpierw wyklejasz wszystkie czarne, a potem gdzie niegdzie doklejasz kolorową, jak w metodzie 2:1, szczegolnie, że przy zblizaniu się do kącika zew mamy tam mniej rzęs, a jak dziewczyna nie jest posiadaczką bujnych naturalnych wachlarzy to kazda czarna syntetyczna doczepiona na wagę złota:skacze:. Jeśli masz rzęsy kolorowe 0,2 to do doklejenie tych kolorowych do juz zaaplikowanych syntetycznych dobieraj grubszą naturalną rzęsę, zeby nie obciążyć całej konstrukcji. Można w ten sposób, można kleić 1:1 kolorowymi, w kącikach, wszystko można, zasada głwóna jest jedna "róbta co chceta, tylko nie obciążajta i nie sklejajta naturalnych rzęs":skacze:
podpisuję się pod dzikąkurą wszystkimi rzęsami :)
Witajcie. Dziewczyny czy po odtłuszczeniu rzęs powinno się dawać primer czy nie koniecznie?
Chodze na rzęski do dziewczyny która pracuje na SL ale nie wiem co się dzieje bo jest coś nie tak. Rzęski odpadaja bez naturalnej, poprostu się odklejają, po 2,5 tyg po uzupełnieniu mam już zaledwie po kilka rzęs na kadym oku, a dodam że chodze regularnie max. co 2,5 tyg bo patrzeć już na to nie mogę, wiem też że to nie tylko ja tak mam bo znam pare osób które robiły również u niej. Ona twierdzi że klej z SL się pogorszył i pisała już do nich meila w tej sprawie, bo musi wymieniać go co 1,5 miesiąca bo klientki narzekają, ale mówi że tak się dzieje od niedawna( kilka miesięcy) bo nigdy wcześniej nie miała z tym problemów. Dodam jeszcze że to nie z mojej winy bo przez 2 dni nie myje okolic oczu, ie robie nawet makijażu, żeby go potem nie zmywać, nie przecieram oczu, jestem na tym punkcie naprawde przewrażliwiona a i tak odpadają. Co o tym sądzicie? Czytałam wczęsniejsze posty że to wina źle odtłuszczonych rzęs lub kleju najczęściej. Chyba będę musiała poszukać nowej "rzęsistki".
jest wiele powodów dla których mogą spaść rzęsy...
ale skoro powtarza się to u klientek to musi być wina albo materiału albo techniki pracy. Dziewczyny pracują na sl i nie kojarzę żeby któraś narzekała na klej :huh:
Dziewczyny mam mały problem... zrobiłam w te sobotę klientce rzęsy 1;1 klejem Noble Lashes ultra +, po zakończonym zabiegu Pani miała zaczerwienione oko i łzawiła. Innym klientkom tez robiłam rzęsy tym klejem i efekt zaczerwienionych oczu schodził do 40min po zabiegu. Niestety w przypadku ostatniej mojej klientki było inaczej. Następnego dnia dostałam od niej informację że nadal ma zaczerwienione oczy i ją bolą i swędzą. Klej utrwala się do 48 godz.,wiec myślałam że opary kleju tak działają na oczy tej Pani. Niestety dziś(poniedziałek) napisała mi smsa, ze ma zwolnienie lekarskie i dostała antybiotyki, bo okazało się, że lekarz stwierdził zapalenie spojówek. Myślicie że klej mógł wywołać taka alergię?Napiszcie mi proszę swoje spostrzeżenia. Nigdy do tej pory nie miałam takiego przypadku i szczerze mówiąc to jestem przerażona i zmartwiona moją klientką :(
może doradzicie mi jakiś klej dla alergików lub inny dobry
Ja mam klej z sl kupiony na poczatku sierpnia. I też mi się wydaje, że jakoś teraz jakby gorzej trzymał. Ale ja jestem poczatkująca więc moga być też inne przyczyny. Mam ultra bond. i nawet jak robiłam na sobie blinka to mi wypadają... Mam zamiar kupić inny klej dla porównania...
Załącznik 59120
:leze::wow::DDziewczyny moje zakupy przyszly :)
jeju jeju ile kleju:P
:love:to nie tylko dla, mnie zamawialam dla 2 osob :) bedziemy sie dzielic :) :haha:
u mnie własnie takie zakupy sie szykują niebawem, trzeba zrobić zapasy :D
ja zawsze po odtłuszczaniu nanoszę primer.
nie wiemy, jaki typ zapalenia spojówek ma klientka. podejrzewam, że jest niezakaźne, na tłe alergicznym.
klej jak najbardziej mógł wywołać alergię. u mnie i moich klientek alergia przejawia się podobnie - następnego dnia po aplikacji, oczy spuchnięte z rana, swędzą, objawy same ustępują po 3 dniach w przypadku kleju HS-5, w przypadku U+ jest gorzej, następnego dnia mam ochotę wydłubać sobie oko, nie potrafię się obejść bez maści ze sterydami (w baaardzo małych ilościach)
też możliwe.
Ja używam produktów z Looksus Lashes i jestem bardzo zadowolona. Rzęsy generalnie tylko i wyłącznie 0,25. Efekt jest piękny i klientki robią wielkie "wow", długości wiadomo wg.preferencji. :) Powiedzcie mi jeszcze coś na temat utrwalacza. Czy naprawdę przedłuża trwałość rzęs?
Nie wiem czy to dobra rubryka, ale powiedzcie mi coś na temat szkoleń instruktorskich z przedłużania rzęs. Czy trzeba mieć właśną działalność we wszystkich firmach, jaki jest średni koszt i czy są jakieś zobowiązania po zrobieniu takiego szkolenia. :)
Dziękuję. :)
a ile rzęs kochane przyklejacie do jednej powieki ??? bo ja chyba caly zapas wytrace przy swoich klientkach :(
Daisy ile się da:) Ja omijam jedynie baby lashes a tak to kleje do wszystkiego co utrzyma mi rzęskę sztuczną. Nigdy nie liczyłam na sztuki... ;] Ale są osoby co mają tych rzęs faktycznie miliony, może masz same takie klientki obdarowane hojnie przez naturę. Jaki później boski efekt:love:
Agula Hol-prawdopodobnie zla technika aplikacji, Twoja stylistka być moze za bardzo "osusza" rzęsę i w momencie przykladania do rzesy naturalnej nie ma na niej zbyt wiele kleju, ale jak mowią dziewczyny powodów moze byc wiele
ivonka-ultra plus jest klejem o duzej emisji oparów, on zawsze był taki(niezaleznie od firmy, ktora dystrybuuje ultra plus) ze efektem ubocznym byly czesto zaczerwienione łzawiące oczka, a jeśli oczy łzawią, a są wrażliwe, a klej jeszcze świeży i "pracujący" to zapalenie spojówek prawie pewne. Musisz spróbować jakiś klej mniej piekący, że tak powiem, (moze byc nasz D plus-wiem reklama, ale wiem, że admin mnie nie zabije.. może):) w trakcie aplikacji jeśli wiesz, że klientka ma wrażliwe oczy, sprawdzaj co rusz, czy płatek nie dostał się na tzw "linię wody", czy kolagen nie wyciekł, jesli wyciekł, odklej platek wyciągnij nadmiar kolagenu-przyklej płatek z powrotem, odczekaj ok 3-5 minut przy każdorazowym otwarciu oka przez klientkę. Każda łza w przypadku wrażliwych oczu jest nieporzadana. Zwizualizuj sobie to tak: klej, jego opary, mieszają się ze łzą i "myją" tym gałkę oczną-morderstwo:D
daisy-na oku jest od 80 nawet do 200 rzes, wyklejmy wszystkie, pomijamy baby lashes, male rzęski bez wykształconej końcówki (wyglądają jakby były obcięte na koncu)
carmenita- jednym z warunków bycia instruktorem jest własna działalność gospodarcza. Ty otrzymujesz od kursantki wynagrodzenie, więc powinnaś odprowadzić od tego podatek, a firma której instruktorem jestes wystawia certyfikat, za który ty płacisz firmie , a więc firma również musi odprowadzić podatek od zarobku za certyfikat, w ten sposób fiskus ma i Ciebie i firmę "na widelcu" jeśli będziesz robiła to "na czarno" to w prostu sposób narażona jesteś na kontrolę skarbową, a wtedy może być problem. Firma której instruktorem jesteś pomimo tego, że to nie ją dotyka ewentualna kara za nieodprowadzenie podatku, powinna zażądać od ciebie dokumentów prowadzonej działalności gospodarczej, jeżeli chodzi o ceny to szkolenia instruktorskie kształują się od 1600 do 3000 złotych i to jest i tak taka artymetyczna średnia orientacyjna:)
P.S. Marchewkowy dłub se oko nie do końca, bo tak głupio.. urzęsiona, ale bez oka:D
Szybkie pytanie - czy przy uzupełnieniu można zmienić rodzaj rzęs? Np. klientka ma minki z evo, a ja chcę jej silki założyć... Nie będzie to źle wyglądać? Bo ogólnie chcę przejść u niej na silki...
hehehe "urzęsiona, ale bez oka" :crazy:
wisienko, ja nie widzę problemu, mieszałam z Evo silki i minki nawet podczas tej samej aplikacji, np silki miałam 10mm, a minki 11mm ;) wszystko pięknie. nie znam powodu, dlaczego nie można by było mieszać rodzaje rzęs. a może nie można i zaraz mi dziewczyny z Evo dadzą :aty: choć klientka nie narzeka, ja też :wstydek:
Wisienko pewnie ze mozna mieszac nie ma problemu, chociaz jesli zalezy Ci na danym efekcie - mocnym to dajemy same silki, ale jesli chcesz przejść z jednej stylizacji do drugiej to nie ma problemu
Dzięki dziewczyny, następnym razem zrobię mixa, bo teraz się obawiałam, gdyż z lewego oka strasznie jej poleciały i nie chciałam, żeby było widać dużą różnicę... I właśnie mam problem, bo już 2 raz jej z tego lewego oka tak poleciały :/: Dodam, że okropnie jej się te rzęsy krzyżują i do tego w dół idą, tak, że na płatku się praktycznie opierają - macie jakieś rady?
wisienka, pewnie, ze mamy, niech laska przestanie spac na lewej stronie :skacze:, moze poduszka mala po lewej stronie wlozona miedzy twarz a ramie wystarczy, przysiegam, mam taka klientke, ktora aby rzesy oszczedzic obklada sie poduchami z dwóch stron i spi prosto jak w trumnie:D
Dziewczyny - czy Pani po przebytej operacji zaćmy(jakieś cztery lata temu) może nałożyć sobie rzęsy...wiem że zaćma to przeciwwskazanie do zabiegu, ale jesli już jest po - co myslicie na ten temat,poradźcie bo klietka mnie prosi o rzesy, a ja nie wiem co mam jej odpowiedzieć...
chciałam jeszcze podzielić sie moim doświadczeniem...
wiadomo że szewc bez butów chodzi, ale postanowiłam sprzeciwić się losowi i skorzystać ze sposobności by ktos mi choć raz nałożył rzęsy...Pierwsza kosmetyczka kiedys strasznie szarpała mnie, że miałam ochotę zejść z fotela,ale rzęsy dobrze się trzymały i były ładne. Druga - przedwczoraj nałożyła rzęsy które na następny dzień odpadły - niemal połowa...co mogło byc przyczyną?Poszłam z reklamacją i Pani otworzyła nowy klej...zobaczymy dziś wieczorem jak przeczeszę rzęsiska i powiem szczerze, że aż się boję,że stracę je ponownie:(
Też mam klientkę, która się okłada poduszkami i śpi tylko na plecach. nie zauważyłam, by wpływało to na trwałość aplikacji. Ale podobno jest to świetny sposób na uniknięcie zmarszczek.
Zaćma nie dyskwalifikuje klientkę do wykonania zabiegu przedłużania rzęs.
ivonka, wszelkie zabiegi "na oku" ktore odbyly się dluzej niz rok wczesniej nie są przeciwskazaniem do zabiegu przedlużania rzes, a szczegolnie zaćma-jak napisała marchewka:D Klej śmiało
przyczyn moglo byc wiele, zly, stary klej, zla aplikacja etc
marchewkowy, moze i dobrze wplywa na zmarszczki, ale na rzesy rowniez calkiem fajnie, bo se kobita rzęs w trakcie snu nie ugniata:D, no bo jak ma sie przekrecic na bok, jak ją walki pod szyją blokują?:D. Gniecenie 8 godzinne rzęs nie wplywa na ich trwalosc:D
dziękuje kochane za odpowiedź dotyczącą zaćmy...moja Pani ma już nowe śliczne rzęski - jest zadowolona:)
a te moje rzęsiska... no niestety wypadły znowu...teraz wyglądają jak po około 3-4tyg. noszenia, jakbym była przed uzupełnieniem,a dopiero we wtorek je nałożyłam:(
no cóż szukam dalej stylistki dla siebie...
Dziewczyny chciałabym podzielić się z Wami tym, co usłyszałam wczoraj od znajomej. Była 2 tyg temu na przedłużaniu rzęs w salonie w Wawie z groupona. Na wejściu Pani zapytała ją czy chce plastry czy płatki. plastry były w cenie, za płątki salon chciał 15 zł i teraz uwaga... za 1 oko! POwiedzcie mi czy to jest praktyka stosowana bo mi do tej pory wydawało się, że płatki, patyczki, szczoteczki, klej,płyny i rzęsy są wliczone w cenę usługi. Dla mnie osobiście to zdzierstwo! Do tego aplikacja wykonana była strasznie- rzęsy posklejane , w kącikach wew niedorobione. To już ja , która jestem początkująca uważam, że zakładam o niebo lepiej.
Po co reklamować się na grouponach itp. jeśli takim przyjęciem klientki od razu ją się zraża? NIe rozumiem...:o
No ja nawet bym nie wpadła na to by doliczać za płatki...
Myślę, że może to być "wina" Gruponu- skoro biorą mało, to doliczają za co się da...
Witam Was serdecznie :)
Jestem tu pierwszy raz, bardzo fajne forum wiele ciekawych, pomocnych rzeczy się dowiedziałam za co bardzo Wam dziękuje:kwiatek: Mam jedno pytanko czy primer ma jakaś swoją ważność? Po jakim czasie go wymieniacie, czy w ogóle wymieniacie czy używacie tak długo aż Wam się skończy?
A tak na marginesie tak się naczytałam o tym kleju HS5 ze skusiłam się zamówić i nie mogę się doczekać i zrobić rzęski niah niahh :) hehe
Pozdrawiam Was dziewczynki:) i czekam na szybką odpowiedź ;):skacze::skacze::skacze::skacze::skacze::skacze: :skacze:
za płatki, ani inne jednorazowe materiały nie doliczam.
oczywiście, że primer ma termin ważności. producent zapewnia 6 miesięcy od momentu otwarcia.