ja się zastanawiam nad kupnem tego affinity, sandrus który miałaś kolor? nie bąbluje się?
napisz coś więcej jeśli możesz
Printable View
ja się zastanawiam nad kupnem tego affinity, sandrus który miałaś kolor? nie bąbluje się?
napisz coś więcej jeśli możesz
Mam trzy opakowania tego żelu i każde jest inne. To z 4 składnikami jest takie jak ze strony silcare i ten żel nie był zakupiony w firmowym sklepie. Natomiast to które ma koło 15 składników i jest ze sklepu firmowego z boku ma nadruk biały a nie czarny i ta linia oznaczająca kolor jest dużo jaśniejsza...
To, ze opisujesz co masz w skladzie i z ilu skladnikow moze nic nikmomu nie mowic. Anikol juz 2 razy pisala o wstawieniu zdjecia. Jest przedstawicielem z Silcare to bedzie wiedziala czy to z jej firmy czy nie.
opakowanie po lewej to żel ze sklepu firmowego, a po prawej od innego sprzedawcy (4 składniki)
Ja mam ten po prawej- w styczniu zamawiany na allegro. A może to od pojemności zależy ( bo widze różnice w wysokości ). Mogła im się np. partia słoiczków 15ml skończyć i wypuscili nowe z ciut inna grafika i uproszczonym składem.
Nataszka ma rację. Pamiętacie nie raz były wypuszczane kolorki w metalowych pojemniczkach czy tez jakiś innych z kolekcji limited edition
Jak kupować to u źródła (najlepiej)
Odnośnie Affinity BLUE/VIOLET później wstawie baner promocyjny gdzie trzeba :cwaniak2:
czym sie różni żel Affinity BLUE/VIOLET??
Oba sa teraz w promocji ponieważ zostały dodane do tych obu ulepszone składniki, kochana zaraz wstawię baner....:*
---------- Dodano o godzinie 11:46 ---------- Poprzedni post był napisany Wczoraj o godzinie 09:16 ----------
Żele Afiinity są sprzedawane i z ciemnymi i jasnymi etykietami :ok:
Ja mam 30ml Ice Clear i jest z czarnym logo i białe literki i ma krótki skład. Kupowałam u innego sprzedawcy na allegro.
a ja wam zdradzę po cichu :D że coś się rozlewa do pojemniczków :cwaniak2:
może to nie nowość na rynku ale Silcare zawsze bierze Wasze sugestię po uwagę więc ino czekać tylko :kwiatek:
Ja zaczęłam używać tego z 4 składnikami, mam nadzieję że paznokcie będą w porządku skoro i sklep firmowy rozprowadzał tę wersję żelu :)
Ja na żele tej marki nie narzekam :)
Anikol
Kurcze nie wytrzymam chyba z ciekawosci!!!!!! :D
Hej dziewczyny,
w locie między sprzątaniem wpadłam was na szybko zapytać czy możecie mi poradzić, który żel zastąpi mi najlepiej klasyczny jednofazowy?
Używałam zawsze modeny, ale mi się skończyła a mam w domu trzy żele na które namowiła mnie forumowa koleżanka , ale w sumie jestem ciemna masa i nie ogarniam.
Mam:
Noname UV żel clear
Base On Uv gel Violet
Base on the gel thick clear
Przyzwyczajona do modeny gubię się trochę w oznaczeniach innych marek.
Poradzicie który najlepszy jako jednofazówka a który do formy?
Byłabym wdzięczna :*
Wszystkie trzy to jedna seria dawne no name to obecne base on.
Na szablon polecam violet.
clear bedzie sporo rzadszy.
a o thick clear znalazłam takie info(nie znam go)
Żel UV 1-fazowy, bezbarwny, super gęsty.
Przeznaczony do budowania paznokci na tipsach. Specyficzny skład chemiczny żelu sprawia, iż na warstwie utwardzonej pozostaje gruby film dyspersyjny dlatego kolejne warstwy nakładanego żelu powinny być stosunkowo grube. Każdą warstwę żelu należy utwardzać w lampie UV o mocy 36 W przez 2 min. Po usunięciu filmu dyspersyjnego z ostatniej, utwardzonej warstwy zalecane jest użycie preparatu nabłyszczającego.
na formę thick, jest bardzo gesty :) base one violet to jednofazowka
Seria Base One to jednofazóweczki więc to tylko kwestia gustu i przyzwyczajenia do gęstości w wyborze....każda lubi co innego. Pamiętajcie kochane THICK to gęsty THIN rzadki.
Ja głównie lece na Clear-v średniogęstym ale jak ktoś lubi gęsciocha polecam Violet Thick :ok:
Dziękuję dziewczyny.
Czyli wszystkie tak na prawdę nadają się do kładzenia zaraz po bonderze? Czyli stresu mniej. :yess:
wszystkie się nadają do aplikacji bezpośrednio na płytkę paznokciową nawet bez bondera, ja go prawie wcale nie używam. Tylko primer i jazdaaaaaaaaaa dalej :D
A jakie są wasze opinie na temat cleanera Base One? Chce go kupić ale wcześniej miałam innym z Silcare. Nie wiem czy widać różnice wogole w cleanerach ?
Nilvena cleaner jest ok:)
Robię tak samo jak Anikol:)
A używam Basic Cleaner i nie zamienię go na żaden inny, ten czort tak mocno odtłuszcza jakby krasnoludki latały po płytce z tysiącem ścierek :D jest najlepszy ! Każde zatłuszczenie, każdy brudek nie ma z nim czas :yess:
Base One jest zalecany do serii Base One wówczas mamy pewnosc że np po przetarciu nie tracą błysku (nie każdy używa nabłyszczacza a kładzie cienką warstwę żelu którym buduje jako top)
tak czytam i czytam i sie zastanawiam.. raz zaryzykowalam i po pozytywnach opiniach kupilam modene zel byl fajny do pewnego momentu znow sie przerzucialm na IBD ale wasze opinie i cena basica kusi;/. Mam taka mała prosbe jesli mogłybyscie mi polecici jakis dobry zelik ktory na 100% sie nie zapowietrzy?:) i z jakiej lini bo tych lini tyle ze nie wiem o co kaman;/
Nie ma takiego żelu na całej kuli ziemskiej :D przecież trzymanie masy zalezy od wielu czynników nie tylko od samego produktu ale także od umiejętności stylistki oraz porządnego przygotowanie płytki.
Blejsia wróc sobie strona po stronie wstecz gdyż tam opisujemy i dzielimy się swoimi spostrzeżeniami na temat poszczególnych linii Silcare, wszystko jest pięknie opisane i wystarczy poczytać.
A w razie wątpliwości pisz śmiało kochana odpowiem Ci na wszystkie pytania :*
oj tak to prawda w 100% choc marne zelidła :D potrawia nawet przy dobres stylizacji zapowietrzyc sie po 2 h.:) Ogolnie to chciałabym zakupic cała podstawe ale nei wiem co doklanie chce :(
Kochana to tym bardziej jak mam ci pomóc ;)
Żerknij proszę do poprzednich stron tam jest wiele cennych informacji.
Seria Base One będzie w sam raz na początek ale nie tylko bo ja głównie na niej pracuję. Poczytaj sobie i gdy już wchłoniesz część informacji pytaj śmiało.....seria ta jest bardzo dobra i najczęściej wybierana, znajdziesz w niej od cleara, po pinka, cover, żele białe do końcówki french, bonder....no wsio wsio. Z gęstością też można dopasować pod siebie są żele średnio gęste i gęste.
Na dobry początek skoro jesteś przyzwyczajona do pracy na bonderze więc:
bonder (choć żele bez niego też trzymają się super, jest bonder kwasowy i bezkwasowy)
base one ja uwielbiam clear-v średniogęsty a dla tych co lubia gęste żele polecam Violet Thick
do tego cover base one
nabłyszczacz polecam mimo wszystko perfect
odtłuszczacz Basic
i do dzieła.....aaaaaaaaa byłabym zapomniała o białym żelu to już zależy co preferujesz, każdy żel jest opisane w sklepie internetowym warto zwrócić uwagę na opis
przy ostatnim zamówieniu zakupiłam w sklepie Cleaner. Został wysłany mi zmywacz. Napisałam maila opisującego pomyłkę, firma odpisała, że przy następnym zamówieniu mi wyślą pominięty cleaner, więc zostałam bez cleanera :)
No niestety pomyłki były są i będą.
Ja ostatnio dostałam fakturę wystawioną ze złym adresem:)
A też jestem gapa,bo zorientowałam się dopiero w drodze do salonu:)
Zawsze będę chwalić Silcare,bo jest to świetna firma!!!:ok:
A od chwili kiedy mam dostęp do stacjonarnego sklepu to już w ogóle jestem happy:)
Mam tu swoich żelowych faworytów
-clear v,ostatnio affinity violet
oraz pogodziłam się z basic one violet.
Nie mam żadnych reklamacji.Z paznokciami nic złego sie nie dzieje.
Praca na tych żelkach to przyjemność.
Dodatkowo jak wszystkie wiemy firma oferuje nam świetne ceny i częste wręcz rewelacyjne promocje:)
Chociażby ostatnia z jakiej skorzystałam -affinity 30ml za 19 zł.
I proszę za 100zł mamy 5 dużych słoików super żelu.
Chyba w żadnej innej firmie nie ma takich cudów.
teraz czekam na termiczne żele,które prawdopodobnie już od jutra bedzie można nabyć stacjonarnie.(nie wiem jak na stronie w sklepie)
kto pierwszy będzie miał żele zminiające kolor niech zdaje relacje :cwaniak2: :skacze:
Anikol tak pocyztaałam i zdania sa podzilone choc w wiekszosci kazda lubi ten violet jesli byłabys taka mila i podrzuciła mi linka do tego nabłyszczacza bo nie moge go znalezc;/
Base One Violet - Nails Silcare to ten żel?? a jaki bonder bys mi poleciła??
Mają być żele termiczne od Silcare??? Dajcie linka jakby były w sklepie internetowym. Jestem chętna na nie :D
Żel Base One Termo Focus - WYBIERZ KOLORY - Nails Silcare proszę :kwiatek:
Dziękuję :) ale expresowo zadziałałaś :).
nie ma za co :) pochwal się kolorkami jeśli zamówisz :)
Syllus nie śledzisz tematu nowości i promocje :cisza:
wstawiałam tam notkeczkę już ostatnio o żelach termicznych :kwiatek:
Szkoda że zdjecia nie oddaja kolorków...
Tak wiem przyznaje anikol, ostatnio byłam zabiegana. Ale już jestem na bieżąco :D. Ciekawe jak kryją te termy?
Zakupiłam dzisiaj w sklepie stacjonarnym affinity ice blue.... poprzedni miałam z allegro od silcare (czteroskładnikowy) i bardzo ładnie rozjaśniał frencha... a ten kupiony dziś ( sześc linijek składników) juz po otwarciu mnie troche zdziwił kolorem- jak by taki mętny, wydaje mi się że ten poprzedni miałam taki czysto błękitny... nałażyłam na frencha i zżółkła mi końcówka ;( Co się dzieje? dlaczego? Czy został on jakoś "ulepszony" ?
niestety nie pomogę.ostatnio zrobiłam większy zakup affinity,ale violet i wszystkie sa ok.
Aniu mówiłaś mi o fajnym nabłyszczaczu bez przemywania, możesz przypomnieć nazwę?