-
Odp: Przedłużanie rzęs metodą 1:1
Ej dziewczyny ja naprawdę nie rozumiem dlaczego tak siadłyście na mnie... wypróbuj kilkanaście firm to bedziesz wiedzieć.... Ok tylko dlaczego jak się ktoś was pyta jakie płatki pod oczy, czy taśmy, czy kleje są dobre to nie odpowiadacie żeby sobie każdy 1000produktów kupił i sprawdził?! To po co jest to forum skoro o nic nie mogę zapytać? To tak jak z kupnem auta. Kupicie wszystkie marki na rynku? czy wejdziecie na forum i zapytacie użytkowników o +i- ?
-
Przeciez Monia nikt na Ciebie nie siada, po prostu zapytałas... i my odpowiedziałysmy jak sadzimy. myslę ze gdybyś miała większe doświadczenie w zakładaniu rzęsek i przetestowała chociaz ze 3-4 dystrybutorów tez polecałabyś tego, ktory Tobie najbardziej odpowiada i my to wlasnie robimy.
Czy my Tobie dziewczyno nakazujemy kupic wszystkie rzesy zebyc porownała? mowimy co kupic i radzimy wlasnie dlatego, ze wiele juz przetestowałysmy i wydałysmy mnostwo kasy na takie bezsensowne zakupy.
Co do auta to sorry dziwne porównanie (i wapię zeby ktokolwiek z forum o samochodach był tak cierpliwy jak my tu na forum). Co chwile przeciez dochodzi jakaś dziewczyna nowa i pyta o to co kupic na start, ile wydałyscie i .. a przeciez forum ma juz swoją historię i żadna nie chce sobie zadać trudu nawet zeby przejrzeć ze 3-4 strony w tył... i co i ładuje się w kolejną inwestycję pt: niewazne czy tanie rzesy czy drogie to wszystko to pewnie to samo
-
Cytat:
Napisał
monia_sc
Ej dziewczyny ja naprawdę nie rozumiem dlaczego tak siadłyście na mnie... wypróbuj kilkanaście firm to bedziesz wiedzieć.... Ok tylko dlaczego jak się ktoś was pyta jakie płatki pod oczy, czy taśmy, czy kleje są dobre to nie odpowiadacie żeby sobie każdy 1000produktów kupił i sprawdził?! To po co jest to forum skoro o nic nie mogę zapytać? To tak jak z kupnem auta. Kupicie wszystkie marki na rynku? czy wejdziecie na forum i zapytacie użytkowników o +i- ?
monia jesteś niesprawiedliwa - na wszystkie Twoje pytania są już odpowiedzi w tym temacie, i to po kilka razy... dla zwykłej przyzwoitości należałoby prześledzić ten wątek od początku najlepiej z kartka i długopisem...
na prawdę jest tu wiele odpowiedzi na nie jedno nurtujące Cię zagadnienie
kura i edyta na rzęsach stają aby odpowiadać na wszystkie pytania i bez mrugnięcia okiem dzielą się swoja wiedzą ...
nie zniechęcaj się ilością stron - warto przeczytać :)
-
Czytam, czytam i przyznam, że się pogubiłam o co chodzi...
Widać, że to co pisała monia ja zrozumiałam i odebrałam zupełnie inaczej niż niektóre z Was, hmm to chyba typowe dla języka pisanego w odróżnieniu z wypowiedzią, każdy interpretuje na swój sposób.
Spokojnie dziewczyny :przytul:
-
Chyba za bardzo nie rozumiecie o co mi chodzi. Nie chce znać adresów producentów jak i nie chce od nich nic bezpośrednio zamawiać! To że pracuję teraz tylko na blinku to nie znaczy, że nie przetestowałam kilku firm. Nie chciałam żeby okazało się że LL to to samo co SL, więc wolałam zapytać, w Internecie nie jest napisane o producencie a ja nie mam szklanej kuli żeby to wiedzieć. Doceniam że przetestowałyście 20-30 firm i chyba tu dzielicie się swoją wiedzą w tym zakresie? Na pytanie „dlaczego nie kupiłaś LL i nie przetestowałaś” odpowiem, tak :liczyłam na waszą pomoc, nie chciałam robić bezsensownego zakupu. Nysza jaka sprawiedliwość ?! Czy ktoś wcześniej na tym forum zapytał o producenta rzęs LL? NIE! O różnice w SL a LL? NIE! Dla zwykłej przyzwoitości należy zrozumieć , nie każdy ma tyle czasu wolnego co ty i nie każdy ma czas przeczytać całe forum z kartką i długopisem. Uwierz, że korzystam z wyszukiwarki i daruje sobie pytania o to co już było. Naprawdę doceniam poświecenie Kury i Edyty, ale na tym też polega wasza praca, bo dzięki forum dziewczyny wiedzą o sklepie internetowym i o kursach które prowadzicie.
ps Kurko dzieki za odpowiedz dt LL i SL
-
Rany Rany Kuro... A ja myślałam że dziś zrobiłam stylizacje życia.
Wadła do mnie babka z opadającą powieką - także zewnetrzy kącik miała cały skręcony do środka- więc prostowano niemałe było. Mam chybPra jakiegoś pecha do takich rzęs.
Ale to jeszcze nic babka miała swoje naturalne rzesy 0,05-0,10, kleiłam jej 0,15 choć najlepiej nornice by sie nadały... Prawie oślepłam jak jej to kleiłam. A dodam tylko że swoje naturalki miała od 2 do 5mm.
Te piątki były jeszcze znośne bo czasem trafiła się jakaś grubsza, ale te kruciaki doprowadzały mnie do szały. Jak zobaczyłam grubszą rzęse to nawet przez sekunde się nie łudziłam - wiedziałam że to 5 sklejonych razem.
Jak sobie poradziłam? Po prostu ślepłam przez 2,5h :)
Oczywiście włoski jasny blond.... Kleiłam 7,8,9 i powiem wam że gdyby nie to że aparat mi oczywiście padł to byście mi powiedziały że dokleiłam 12,11,10 taka różnica była.
Jedyny pozytyw z tej aplikacji był taki, że jak pani przyszla to myslalam ze ma 20 rzes na kazdym oku i nie ma do czego kleic, okazało sie że ma ich dużo, ale są mega cieńkie i krótkie. Trzasne jej fote na uzupełnieniu, żeby nie było że wyolbrzymiam:D
No ale cóż człowiek się uczy przez całe życie i dzięki bogu!
Teraz wiem, że musze sobie w przyszłości kurs z nornic machnąć, bo są sytuacjie w których rzaden syntetyk nie zastąpi lekkością naturalnego włosia.
P.S Babka wyszła wniebowzięta, oglądała się w każdym lustrze:D
-
Dobra, dobra już jest spokój. Nikt tu nikogo nie chce obrazić ani zirytować, mysle, ze kazda z nas ma dobre intencje.
A porownywanie SL z LL było i to jak było, dziewczyny porownywaly, bo jakies 4 miesiace temu LL rzuciło gruppona i wiekśzosc nakupowała i porownywała, pamiętam.
Bobas, ja chcę zdjęcia:skacze:. Ja swojej aplikacji pani o 5 rzesach nie wstawię, bo sobie pomyslicie, co do za szkoleniowiec, ktory robi taka kichę, a kicha wyszła, ze az ha!:skacze:
zołzella, nooooo to po dwoch nieudanych aplikacjach pani przyszla to miala na jednym oku dwie doczepione rzesy na drugim trzy i szkoda, ze nie zrobilam zdjecia, bo tam gdzie były te doczepione po removerze okazało się, ze udało sie ocalić kilka rzes, bo te doczepione sklejały parę naturalnych, u brrr masakra:skacze: dla mnie to pani sobie te rzęsy po prostu powyrywała, bo ja ciągnęło. Nie widzę zadnej logicznej innej przyczyny, nawet bardzo zla aplikacja nie jest az tak w stanie zniszczyc rzes naturalnych... chyba:-/
-
Czesc dziewczyny a ja juz znalazlam instruktorke :D katii777 robimy w niedziele wreszcie zaczne przygode z rzesami i zaczne czesciej udzielac sie u was na forum:] Co sadzicie o produktach z Noble Lashes? czy ktoras na nich pracuje.
Nastepne pytanie troche moze nie na temat ale przepraszam z gory. DZIEWCZYNY MOJE DROGIE ;) mozecie mi doradzic te co mieszkaja w wawie i prowadza taka usluge we wlasnym mieszkaniu czy zdaje to egzamin? Pytam poniewaz mieszkam pod warszawa w malym miasteczku Nadarzyn tu zajmuje sie stylizacja paznokci w salonie od 2lat ogolnie 4lata bo 2 w domu konkurencja jest bardzo duza jak na takie miasteczko a klienteli nie wiele przybywa. Mysle o tym by przeprowadzic sie w tym roku do wawy okolice rembertowa znalesc mieszkanie w bloku gdzie mogla bym jeden pokoj przerobic na gabinecik tam robic rzesy, paznokcie, makijaz i w najbizszej przyszlosci permanentny czy jest trudno sie wybic w taki sposob? i zarobic tak na zycie. Pytam bo nie mam kogo o to spytac nie mam kolezanek z branzy a boje sie choc juz chce sama stanac na nogi bardzo, mam 30lat jestem po rozwodzie sama wychowuje 5latniego synka mieszkam z rodzicami a ta branza zawsze mie interesowala. Moje przyjaciolka mieszka w wawie i mowi ze to dobry pomysl bo tu miala bym wieksze mozliwosci niz w malym miasteczku, ale boje sie troche bo nie wiem czy dam sobie rade. POMOZCIE MI DORADZIC PROSZE:/: jak czytam fora to widze ze dziewczyny z wiekszych miast robiac w domu maja te klientki ale moze tak byc ze zadna nie przyzna iz ich nie ma:D ja tu place czynsz moj synek konczy przedszkole w tym roku iwec jak kalkuluje ze odchodzi czyn w salonie i koszt przedkola to moze dala bym rade..sama nie wiem..
-
Czesc dziewczynki !! Dawno nic nie pisałam, tylko Was podglądam :P trenuje dalej, dzikakura Twoje uwagi o sklejonych rzesach wzielam do serca i juz ich nie sklejam (wedlug mnie:D) :skacze: mam problem z kacikami ale to jak kazda ehe rzes nie wstawiam, bo moim swietnym aparatem z super przyblizeniem jak robie zdjecie rzes to nic nie widac, tylko jedna wielka plame, a telefonem znowu pewnie niewyrazne zdjecia bylyby do oceniania. Wczoraj robilam rzesy dziewczynie i miała taką hmm "mięsistą":D powiekę. Mam nadzieje, ze wiecie o co mi chodzi dużo skory na powiece :P i chcialam się Was spytac jaka aplikacje byscie zrobily na takie oczka ? Ja zrobilam C 12, 10 na srodku dluzsze. Pozdrawiam Was rzęsoholiczki hehe :kwiatek:
-
-
chocolate- na pewno jak wynajmiesz sobie mieszkanie w warszawie to bedzie tylko 1/3 drogi, ktora musisz pokokonac, na początek potrzebny jest tzw research czyli: ile dziewczyn robi w tej okolicy do ktorej chcesz sie przeprowadzic jak robią, jakie są ceny, a potem potrzebne są zmudne działania marketingowe zmierzające do pozyskania klienteli(najlepiej stałej) nikt tu Ci nie krzyknie"przpeorwadź się, przeprowadź się", bo to byłaby lekkomyslnosc, wziac na siebie odpowiedzialnosc za czyjś los, w tym wypadku za Twoj i Twojego dziecka. Wiedz tylko, że klientki pozyskuje się dość długo, mysle ze ok pol roku i wazne jest to, ze jesli podejmiesz decyzje o przeprowadzce, zebys miala w razie niepowodzenia gdzie wrocic, a po drugie, aby Twoj start zaczynal się w dobrym okresie na uslugi kosmetyczne lato teoretycznie jest takim dobrym okresem.
marta osz, bardzo przystojna rzęska
Buterffly-C jest ok pomyslem na takie oko i na srodku dluzsze tez to jest dobry pomysl, mozna by tez uzyc profilu B tez byloby dobrze, a wybor dlugosci zalezy od stanu rzesek w tym wypadku i od odleglosci luku brwiowego od powieki
-
Dziekuje kurko za porade juz myslalam ze na takie pytanie nikt mi nie odpowie, ale dzieki ze przeczytalas i mi podpowiedzialas wiem ze przeprowadzka to 1/3 drogi sama rozkrecalam interes paznokciowy i zaczynalam od zera tak jak mowisz za nim mialam klientki to tak zeszlo sie z 5miesiecy pamietam pierwsze 3mies siedzialam i nic sie nie dzialo juz 4mies myslalam by zrezygnowac ale jakos powoli, powoli sie ruszlo fakt ze nie jest tak jak 2lata temu ja odczuwam kryzys bo konkurencja sie powiekszyla a jak to w malym miasteczku klientala taka sama i sie rozkladaja na wszystkie strony uwazam ze trzeba sie realizowac jesli juz wiesz ze tylko to chcesz w zyciu robic bo to sprawia ci przyjemnosc i wolnosc chodzi mi byc pania wlasnego interesu bo ty dbasz o to ile chcesz zarabiac a konkurencja nigdy nie spi. Jesli nie dam rady to mam gdzie wracac bo mieszkam z rodzicami zawsze mnie przyjma :) niestety musziala bym podjac ta decyzje akurat na zime bo przedszkole sie konczy i musze dac synka do szkoly nie chcemu dodawac dodatkowego sresu by zmieniac mu szkole po pol roku wiec jesli miala bym sie przeprowadzc to na jesien niestety. Mam przyjaciolke tam gdzie chcialabym sie przprowadzic na goclawiu tam sa ogromne osiedla blokow dwa c.handlowe obok wiec dzieje sie tam jakoby salonow nie ma tam strasznie duzo bo moje babcia mieszka tam nie daleko. Porozgladam sie i poprosze przyjacilke by popatrzyla, podpytala jak duzo ich jest jaki maja ceny i o tyle dobrze ze jak potrebowala bym pomocy czy przy dziecku ona mi zawsze pomoze mieszka tam od urodzenia wic nie da mi tam zginac :D
---------- Dodano o godzinie 20:47 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 20:40 ----------
mysle ze jak bym zaczynala na jesieni reklamowac sie tam to mam okres swiateczny,sylwestrowy wiec moze dzieki temu tez uzyskam jakas klientke po tem wiem ze jest cisza styczen poczatek lutego to marny okres wiec musze byc na to przygotowana. Ale dziekuje bardzo za tak istotne wskazowki przydadza sie.
-
dziewczyny,
dzisiaj jestem padnięta po mojej aplikacji..
nowa klientka z masaktycznie trudną rzęsą..
wszystkie bardzo sztywne i proste.
ledwo żyję, dobrze że chociaż klientka się wyspała, bo robiłam te rzęsy... uwaga... prawie 3 godziny!!!
czy macie jakiś sposób sprytny na takie rzęsy??? dodam, że powiekę górną podciągnęłam taśmą do góry i niewiele to dało, poza tym, że klientce oczy łzami zaszły jak jej to ściągałam :(
Kurko
dzisiaj sklejały mi się rzęsy na tym D plusie, a to dziwne bo poprzednie 3 aplikacje poszły świetnie.
czy klej gorzej zasycha jak w pomieszczeniu jest cieplej niż zwykle? bo takie są moje obserwacje z dzisiejszego dnia, w salonie było wyjątkowo ciepło, aż musiałam dyskretnie zdjąć podkoszulkę ;)
podpowiesz mi na przyszłośc jak ugryźć takie proste i mega szywne rzęsy?
zdjęcia nie zrobiłam nawet.
-
chocholate13 trzymam za ciebie kciuki- byłam do niedawna w podobnej sytuacji życiowej.. rozwód , małuszek itd... zajęlam się rzęskami to jakoś naczyło mnie cierpliwości ukoiło nerwy.. nie jestem z w-wy ale małego masteczka i tu też stworzyłam sobie swoje małe królestwo - Solarium i tam również zakładam rzęsiorki klientki są , apikacje też - z różnym skutkiem tzn. klienki są zadowolone z rzęsek ale jak byś przejrzała forum niektóre nie są zadowalające i dostało mi się...Niemniej jednak działam dalej -jestem uparciuchi w dodatku robię to co lubię..:D
Trzymam kciuki za ciebie "kofana" napewno zwalisz konkurenję z nóg i dasz radę:ok:
a tu takie oczko z niebieskim małym kącikiem
http://images37.fotosik.pl/1293/ff6aa5c062f248adm.jpg
http://images38.fotosik.pl/1320/102642462c4a67fcm.jpg
mały bałagan -nie wyczesane do końca
-
Dziekuje Sylwia za dobre slowa to naprawde podnudowywuje nie mam w kolo siebie osob ktore tak by mi dobrze zyczyly a tu obca osoba i tak dobrze mi zyczy :wow: widzisz ja tez marze o takim malym krolestwie ale zasoby finansowe mi na to nie poazwalaja z kazdej strony czlowiek czuje sie ograniczony taka bezradnosc jest okropna bom a sie potencjal sile walki by cos zdzialac a ciagle musisz sprzatac przeszkody zamiast isc dalej. Ty mieszkasz tez w malym miasteczku ale jak mowisz klientki sa a ty u mnie to jakis martwy punkt otwierac tu co kolwiek to jak pentla na szyje pruszkow obok nadarzyna tez zapchany dla tego mysle by uciekac w wieksze miasto bo inne drogi nie ma choc sie boje nie ukrywam. Uwazam ze dobrze robie to co robie ale ena samych paznokciach nie wyzyje wiec mysle ze skoro wy dajecie rade i ta praca sprwia wam przyjemnosc to moze ja tez dam rade a szybko sie ucze i wpajam wiedze oby tylko klientki byly:/:
---------- Dodano o godzinie 00:55 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 00:46 ----------
O tyle jest dobrze z rzesami ze mozna umowic sie z jakims salonem i prowadzic taka usluge w paru salonach jednoczesnie. Ja jutro jade do pruszkowe pogadac z dziewczyna ktora ma salon fryzjerski kolezanka mojej kolezanki moze tam bym cos zawojowala. Napewno nie bede sie poddawac zycie i nie raz dokopalo ale mam sile dla mojego synka by byl ze mnie dumny i zeby niczego mu nie brakowalo a ja mogla zyc spokijnie i nie byc od kogos ciagle zalezna. Napewno nie raz tez wstawie tu swoje wypociny i bede z wami.
-
dziewczyny nie ma co się przejmować, trzeba żyć dalej
ps. a co ma powiedzieć Gosia z Na Wspólnej :skacze::skacze::skacze::skacze::skacze:
-
choccolate
dzielna z Ciebie baba i dasz sobie radę na pewno jak nie u siebie to może własnie z Warszawie. znajdą się ludzie, którzy będa gotowi Ci bezinteresownie pomóc. daj znać co w tym salonie u znajomej ustaliłaś.
salony cudze mają to do siebie, że musisz się mocno dzielić pieniędzmi, ale z drugiej strony to salon zabiega o klientki.
czuć z Twoich postów, że jesteś pełna energii i optymizmu, to bardzo dobrze, z takimi ludźmi chce się przebywać :)
Sylwia,
dla Ciebie też wyrazy uznania za podjęcie ryzyka i wyzwania w życiu. Brawo!
Marta Osz
rzęsy bardzo ładne, klientka na pewno była zachwycona :) jakie to długości rzęs?
Moniasc
a co z Gosią??? nie jestem ostatnio w temacie, ale muszę w necie poczytać :) :) :)
proszę poradżcie mi coś na te proste rzęsy leżące na płatkach (mimo podklejenia górnej powieki...)
i jeszcze mam pytanie o pracę u kogoś w salonie właśnie.
jakie stawki procentowe od ceny usługi są dla Was do zaakceptowania?
przy założeniu, że materiały wszystkie zapewnia sobie sama stylistka?
-
Blu B 0.20 12,10,8
Klientka fakt zadowolona ja ni bardzo.....Patrzac na zdjecie mam wrazenie ze kazda rzesa jest inna :D
Dziekuje bardzo :)
-
Blu dziekuje musze dawac rade nie ma innego wyjscia. J akurat podnajmuje nie dziele sie tylko place czynsz ale tu juz jest nas tak duzo ze jest marnie to co ja mam czyli moje klientki to moja ciezka praca salon nie daje mi wiele klientek bo ruch taki sobie tu jest w nadarzynie w samym ryneczku 6 salonow fryzjerskich a po za jeszcze dwa wiec samo z siebie mozna potwierdzic ze jest przezedzony ruch. wiadomo ze zawsze na soim lepiej bo jak to bywa i my o tym wiemy nie zawsze mozna we wszystkim sie dogadywac a jednek mimo wszystko jestes u kogos nawet gdy placisz. Mam poprostu nadzieje ze praca przy rzesach da mi wieksze mozliwosci by rozwinac skrzydla ale tu u mnie to marne szanse tu sa tradycjnalistki ie daja sie namawiac.:/:
---------- Dodano o godzinie 09:35 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 09:33 ----------
jak zobaczylam w zumi ile jest dziwczyn w pruszkowie ktore robia rzesy to za glowe sie zlapalam:o
-
Piotr jest gejem!!!!!!!!!!!!:skacze::skacze::skacze:
-
Cytat:
Napisał
monia_sc
Piotr jest gejem!!!!!!!!!!!!:skacze::skacze::skacze:
:huh:
jakos na czasie nie jestem:D
-
a mnie Monia zainspirowała i poranek poświęciłam na obejrzenie kilku ostatnich odcinków :D :D :D
ale Gocha wpadła, jeszcze pewnie w ciązy jest, brrrrrrr
... ale poradźcie coś na te proste rzęsy plizzzzz
-
Dobra laski, Wy tu pitu pitu (swoją drogą- Piotr gejem? raaany...aż przeczytałam wszystkie dostępne w przód streszczenia, fantazję to oni tam mają ułańską ;p)...o czym ja to...a tak...rzęski chciałam pokazać :)
Moja młoda się wreszcie pokazała (po 6 tyg. równo :huh:) na uzupełnienie. Profil C 0,2 11 i 9mm z fiolecikiem :] Tak się spodobało, że od czerwca, jak skończy szkołę, mam pełne zezwolenie na wszelkie rzęsowe szaleństwa, jakie mi wpadną do głowy :skacze:
http://images50.fotosik.pl/1340/284feec295d7a1a3m.jpg http://images49.fotosik.pl/1284/61c2dd55fd748a81m.jpg http://images45.fotosik.pl/1332/2bb1f480b20bb96fm.jpg http://images41.fotosik.pl/1277/fdc7261f3a237f34m.jpg
-
Meraszka
a jakim klejem kleisz rzęsy??
ps. bardzo ładne z tym fiolecikiem :)
-
SLem z fioletową zakrętką :) ciut za wolno schnie, ale ładnie trzyma i dość dobrze mi się na nim pracuje. Jak mu się trwałość skończy to planuję kupić D+ lub siakiś inny od dziewczyn ;)
A czemu pytasz?