-
Odp: Żelo - lakiery / hybrydy / Shellac
Ja pokrywam cały paznokieć jednym kolorem (x2), nie przemywam. Na to inną hybrydą tworzę moona - pędzelek zmieniam na jakiś inny, bardziej precyzyjny i po prostu "maluję go" (jak farbkami), ew. przecieram dla równości jak wyjdzie kaszalot :P
Jak trzeba (zazwyczaj, gdy tło jest ciemne, a moon jasny) to moon też potrzebuje dwie cienkie warstwy. Na to top.
U mnie się sprawdza, ale może dziewczyny mają też inne sposoby :)
-
Cytat:
Napisał
natalia268
To żeście mnie wystraszyły z tymi EF Gellacco... No nic teraz juz nie zrobię, zobaczymy jak to u mnie będzie.
PS Jakie macie sposoby na moony hybrydowe ?
Jak ma być jasny a reszta ciemna to ja proponuje najpierw pomalować pazur tym jasnym(po całości)a później ciemnym tworząć moon.
W odwrotnej sytuacji wystarczy ciemnym malować same księżyce.
-
Czytam, czytam i nie mogę się doczytać.
Czy używacie lamp LED do utwardzania hybryd? Sprawdzają się Wam?
Czy lepiej zostać przy starej, sprawdzonej tunelówce?
-
Dziewczyny,ponowię pytanie odnośnie topu.
Chce mega blyszczacy przez 2 tygodnie odmaczajacy się w acetonie, co wybrać?
Proszę o radę
-
Kredki akwarelowe na hybrydzie?
Czy to jest mozliwe?jesli tam to moze mi ktos opisac? Bylabym bardZo wdzieczna :)
-
Dziewczyny, wczoraj robiąc czarną hybrydę, po przetarciu topu pojawiły mi się matowe plamki/ kropki, jakieś nierówności. A najlepsze że nie na wszystkich paznokciach.
Co mogło być przyczyną? Macie jakieś pomysły?
-
nierównomiernie nałożony top/ obstawiam, że tam gdzie się pojawiły kropki mogło go być za mało.
-
cynnamonowa-oczywiście że można używać lampy led do hybryd. Wybierz tylko taką z odpowiednią mocą (ja mam 12 W i to jedna z mocniejszych na rynku) i żeby miała diodki ledowe a nie żarówki ledowe (to są takie pseudo-ledy).
-
Może być ten top ponieważ zmieniłam firmę i jest bardzo lejący, nakładam cienką warstwę ale i tak czasami wygląda jakby go za dużo było
-
spotkałyście się z hybrydami semilac?
-
Zmijka ja mam czerwoną, kolory mają ładne wogóle i fajnie sie nakłada. Gestosc w sam raz. Jestem zadowolona i zastanawiam sie nad kolejnymi kolorami. Cena tez jest dobra jesli chodzi o hybryde. Oczywiscie klade na baze z Harmony Gelish i jej nie zamienie na nic innego nigdy ! :)
-
Nanami a jak dlugo zdejmujesz te hybryde na bazie gelish i jaki masz top rowniez z gelish,matowisz?
-
Cytat:
Napisał
sylwia89
Dziewczyny,ponowię pytanie odnośnie topu.
Chce mega blyszczacy przez 2 tygodnie odmaczajacy się w acetonie, co wybrać?
Proszę o radę
Moje sprawdzone to shellac i gelish . Błyszczą nawet 3 tygodnie. Wprawdzie nie lubią lakieru do włosów, ale wystarczy przetrzeć zmywaczem bezacetonowym i znów porażają blaskiem;)
-
z gelishem nic się nie dzieje?bo czytałam różne opinie że zmienia kolor lakieru, że coś tam gęstnieje itd.?
-
Jak dla mnie Gelish jest najlepszy i niezawodny :) Choć ostatnio zgęstniał mi pędzelek, ale to tylko i wyłącznie moja wina, bo nie zasłoniłam rolety (było tak pięknie!) Powoli zczyna się wiosna, uważajcie dziewczyny na słońce... ;)
-
czuszka - niektóre dziewczyny narzekały na top gelisha, ze najnowsza partia jest do bani. ze wlasnie twardnieje pedzelek. ale to chyba na palcach jednej reki moznaby policzyc. kup.
co do słonca oj racja. mi stardniał pedzelek od bazy, pare sekund slonce poswiecilo , ja szczesliwa bo ladnie i cieplo i zupełnie zapomniałam :D
-
z tym słońcem to chodzi o to żeby hybryda nie stała bezpośrednio w zasięgu promieni słonecznych? no bo chyba nie muszę zapuszczać rolet w całym mieszkaniu jeśli robię mani z dala od okna?
-
Gdzies tutaj na forum czytalam, zeby wlozyc ten stwardnialy pedzelek do acetonu a wroci do normy tylko trzena pamietac zeby go odsaczyc dobrze przed wlozeniem do buteleczki :)
-
Cytat:
Napisał
Happyhandy
Moje sprawdzone to shellac i gelish . Błyszczą nawet 3 tygodnie. Wprawdzie nie lubią lakieru do włosów, ale wystarczy przetrzeć zmywaczem bezacetonowym i znów porażają blaskiem;)
dziękuje za odp :przytul:
zamawiam gelisha
-
Dziewczynki macie hybrydę taką przezroczystą transparentną lekko różową opalizującą? Klientka sobie zażyczyła żebym poszukała takiego lakieru hybrydowego ale albo nie umiem szukać albo nie ma nic takiego co by odpowiadało :(
-
jak robisz hybryde zeby słonce bezpośrednio nie padało na otwarta butelkę, pędzelek, paznokiec, itp. oczywiście w acetonie się rozpuści potem pędzelek, ale jak w butelce zastygnie to juz gorzej.
-
agnieszka-nails rzeczywiście ciężko coś znaleźć ;/
Jedyne, co mi się udało to tyle, że znalazłam post dzikiejkury z forum - wspomina o transparentnym opalizującym od EF:
http://forum.wzorki.info/paznokcie-n...tml#post276100 - może podpytaj ją jak się na żywo prezentował?
Przeglądałam kolory z EF Exclusive i ten chyba byłby w stylu opalizującego (trudno powiedzieć, nie znalazłam nigdzie zdjęcia "na żywo") EFExclusive Gellacco Soak Off Color Gel 15ml - Sensible
W sumie jest w promocji więc za dwie dyszki można by ewentualnie zaryzykować ;]
-
Może z tą zmianą koloru chodzi o to, że top Gelish daje taką fioletową poświatę, ale to tylko widać do światła, no i w lampie ;) Najlepszy jaki miałam :ok:
hehe i z pędzelkiem też miałam przejścia jak o roletach zapomniałam :P
-
A jak dlugo omaczacie pazurki z gelish matowicie top?zastanawiam sie wlasnie nad zakupem shellac albo gelish.pomozcie plisssssssss!!!
-
kup oba :D
ja trzymam w folii ok 8-10min przy ciepłych dłoniach.