-
Odp: Ćwiczeniówki, próbowanki, samotniaczki - czyli doskonalenie warsztatu
Taisa nie wiem czy tak miało być (jak tak to mnie zlej :D) pod uśmiechem frencha z brokatu są takie jakby brązowe kreski
-
:) tego nie miało być. W planach był brązowy french, ale zmieniłam zdanie, łożysko mi ładnie zaschło a french nie i się go pozbyłam i zrobiłam srebrny, ale gołym okiem tak tego nie widać, ale na zdj. wyszło bardzo wyraźnie. :(
-
A takie coś mi wyszło :P
Załącznik 38580
Mleczna droga heh :D :P
-
katerina-efekt super:love:a teraz zdradz tajemnice jak to jest zrobione;)
-
no właśnie katerina15 proszę o zdradzenie tajemnicy (wygląd mi to na to zdobienie które polega na kapaniu lakieru do wody, ale ja tego próbowałam i wyszło mi wielkie g....)
-
trendy77, paula99996 na tej stronie macie pokazane krok po kroku jak się coś takiego robi ;)
Wasze Paznokcie: Mozaikowy manicure Patrycji - Paznokcie - Papilot.pl
-
Tak dziewczyny to ta technika :) tez robiłam to metodą prób i błędów i wyczaiłam że tajemnica tkwi w lakierach. Po prostu nie mogą to być te lakierki transparentne czy z drobinkami. Musi to być emalia. Znalazłam w swojej kolekcji trzy takie lakierki i je właśnie wykorzystałam. Trochę paprania z tym, ale efekt mi się spodobał ;)
-
:wow: Super, a ja się kiedyś zastanawiałam jak gdzieś na necie zobaczyłam takie zdobienie, jak to jest zrobione :huh: dzięki Wam już wiem dziewczynki :skacze:
Ducek - dziękuję :przytul:
-
-
Evelyn - jak dla mnie to so Tobie w tej technice wyszło to BOMBA:ok: mnie się podoba taka wariacja na pazurkach :P chociaż faktycznie niektóre mazy mogą poszerzać optycznie pazurka
-
-
Katerina a skąd wiadomo czy to emalia? :glupek: Bo może też posiadam tylko nie wiem :D Evelyn Ty robiłaś to na swoich paznokciach czy to są tipsy? Sunny bardzo fajnie :ok:
-
ona jest taka jak biały lakier do frencha :D po prostu taka.. hmm mleczna? taaaka jednolita jest :D Nie wiem.. może te z drobinkami też czasem wychodzą, ale mnie się robiła jedna kropka na wodzie i nie chciały się rozpływać:) Pamiętaj, żeby woda była zimna ;)
Sunny śliczne kolorki :D
-
-
kobieta z pazurem fajnutki...blyszczacy...
-
kobieta z pazurem wow boski jest :)
-
a to mój dzisiejszy samotniaczek :)
-
melka_89 bardzo ładny samotniaczek:ok:
-
Cytat:
Napisał
ducek07
Katerina a skąd wiadomo czy to emalia? :glupek: Bo może też posiadam tylko nie wiem :D Evelyn Ty robiłaś to na swoich paznokciach czy to są tipsy? Sunny bardzo fajnie :ok:
tipsyyy:wstydek: ale na rękach trochę jest z tym gimnastyki, jak wyschły to nałożyłam żelowy nabłyszczacz i zmyłam zmywaczem resztki z paluchów
-
Kurczę, bo nie wiem jak to można zrobić na swoich paznokciach :( Różni się to czymś? Bo ten kpk co dodałam to jest pokazane jak to dać na tipsa, a nie jak na naturalnego pazurka
-
Ducek- z tego co wiem robi się to dokładnie tak samo jak na tipsach. Z tym, że niektóre dziewczyny obklejają palce wokół paznokcia np. taśmą lub czym innym, żeby się za bardzo nie ubabrać. Ale inni robią to bez żadnych taśm i poprostu potem ładnie zmywają pozostały lakier z paluszków :)
poniżej przykłady... chciałam dodać sam link z odnośnikiem ale nie umiem:P:skacze: :)
[ame=http://www.youtube.com/watch?v=I-t_b_K3cdM&feature=related]YouTube - Konad y Marmol Look[/ame]
[ame=http://www.youtube.com/watch?v=OO3NO29L50U&feature=related]YouTube - Valentine's Day Water Marble Nail Art Tutorial[/ame]
-
robiłam to w pracy- efekt rewelacyjny ale za dużo zabawy z tym owijaniem paluszków. No i najlepiej wychodzi na lakierach orly do tego woda musi być przefiltrowana. Na zwykłej nie wyjdzie. No i wbrew pozorom lakier tał łatwo nie chce sie zczyścić jeżeli nie użyjemy taśmy :)
-
Ja też to robiłam i tozwykłymi lakierami w zwykłej wodzie i też fajnie wychodziło:) tylko fakt dużo bawienia się z tymi taśmami
-
ja robię na zwykłej wodzie, zwykłymi lakierami-różnych firm, tylko dość rzadkie muszą być nie owijam palców.naprawdę super wyszło. a z palców zmywam zmywaczem na patyczku do uszu :] później pokaże efekt
-
można też palce naokoło paznokcia posmarować grubą warstwą tłustego kremu i też będzie elegancko:)