-
Odp: Przedłużanie rzęs metodą 1:1
Cytat:
Napisał
karna26
a jak np wymaluje sie oczka kredka i cieniem bez tuszu to czym pózniej zmyc cien i kredke?zeby nie uszkodzic rzes?
oczywiscie, sa specjalne kredki do oczek z aplikowanymi rzesami, ale tak jak nikt nie bawi sie w nakladanie rekawiczek, gdy ma przedluzone pazury, tak tutaj rowniez wątpie, ze ktos takową kredkę kupi. Dobrze zaaplikowane rzęski (milimetr od powieki) wszystkie w tej samej odleglosci tworzą "kreskę" w miejscu laczenia. Taki dodatkowy bonus:P, na wielkie wyjscia polecam eye liner (w sprzedazy sa rowniez beztluszczowe do przedluzanych rzes, ale... patrz wyzej);]
Cienie- tutaj mozemy poszalec, z jednym zastrzezeniem. Cieni w kremie nie uzywamy, bo jak pisala Valia wzystko co tluste szkodzi rzęsom i rozpuszcza klej. Cienie zmywamy specjalnym plynem do demakijazu oczu z przedluzonymi rzesami, albo...(sa sposoby na wszystko:)) ja zmywam Ziają. Nie dwufazową, tylko taką o nazwie "demakijaż" nie zawiera prawie glikoli, czyli tłuszczów. 5 zeta.. :skacze:
Generalnie jest taka zasada. Wszystko co tluste i uszkodzenia mechaniczne rzesom szkodzi. Wiec, demakijaz przy samych rzesach mozemy zaczac platkiem, ale konczymy przy rzesach patyczkiem(patrz Valia) jak nam wpadnie woda do oczu np przy myciu glowy, nie trzemy ich zaciekle, tylko przykladamy ręcznik do oczu i "osuszamy" rzęsy. Rzesa jest syntetyczna w wiekszej mierze i wstaje" po takiej operacji:) Na logikę trzeba brać.. na logikę:)
znow epistola.. sooory mody:)
-
Kurko piękne rzęski robisz:przytul:
-
skonczyly mi sie dzieki. Dzieki Belunia:love:
-
Kurka przyjedź do Łeby to ja Ci zrobie frenchyk a Ty mi rzęski ;)
-
Wsumie Belunia, mam niedaleko. Czemu nie;]
-
co do demakijażu to ja mało się malowałam, ale wszystkim raczej i zmywałam taką wodą do demakijażu jakby i delikatnie i nic mi się nie działo
-
Demakijaż takich rzęsek można robić wszystkimi preparatami które w składzie nie mają składnika PEG
-
ja byłam na przedłużaniu, ale jedno wiem cena=jakość
pierwszy raz i chyba ostatni. fajny efekt, ale rzesy jakieś sztywne wszystkie jednej długości. po tyg zachwycania się jestem jednak na nie
Kurka u Ciebie bym się skusiła bo te moje to jakieśposklejane i nieładne :(
-
Cytat:
Napisał
edytakon
ja byłam na przedłużaniu, ale jedno wiem cena=jakość
pierwszy raz i chyba ostatni. fajny efekt, ale rzesy jakieś sztywne wszystkie jednej długości. po tyg zachwycania się jestem jednak na nie
Kurka u Ciebie bym się skusiła bo te moje to jakieś posklejane i nieładne :(
wystarczy je uczasac przy przedłużeniu i oddzielic pensetą i poczekac aż klej wyschne to sie nie będą do siebie kleić:P;]
-
ale czy one muszą być takie mocno sztywne?
-
powiem tak: zależy od firmy. nie muszą być. to też zależy od tego czy są jedwabne czy syntetyczne. Uważam, ż jedwabne są lepsiejsze:)
-
obawiam się, ze nie ma rzes z samego jedwabiu. Rzęsy tzw"jedwabne" mają w swoim składzie w proporcjach więcej jedwabiu i tyle. To moj wniosek po przeczytaniu tysiąca for, przejrzeniu tysiąca marek(czesto z zazdroscia i sliną w kąciku i wysunietym ozorem;)
Ale ja jak wiecie, ani po kursie, ani nic.
Edytka, wrzuć mi fotkę na PW rzęsek, jesli masz do mnie zaufanie, to zerknę o co kaman. Moze za blisko powieki naklejone, albo wrecz na sama linię powieki (niedopuszczalne,ale sie zdarza), może to Cie kluje i daje uczucie sztywnosci. Wystarczy parę tak przyklejonych rzesek do powieki i masz totalne poczucie dyskomfortu i klucia, wrecz ciagniecia przy zamykaniu i otwierania oka. Nie wiem czy to to. W podbramkowych sytuacjach jesli tych rzesek zle doklejonych jest parę moze wystarczy je usunac nawet w domu-samemu(nie robi sie tego zwyczajowo, ale coz...)
Interesuje mnie zdjęcie zamkniętych oczu jak (jak masz aparat ktory robi makro to by bylo super)
Moje rzeski są dosyć sztywne, te na ktorych robię. Znam bardziej miekkie. Nikt jednakze nie narzekał.
-
:boi_sie::boi_sie::boi_sie:
Kurka piekne rzesiory! normalnie kopara opada :szczena: super te rzesiory do ciemnych oczu wygladaja :buja: bosko!
-
aaaaaa jakie boskie firany:love: świetna robota qro dzika:D
-
Ty wiesz,że ja nie mam słów.... :) śliczny makijaż też dziewczyna ma i pewnie to Twoja robota :D
-
kurko kiedy bedziesz w warszawie?:D
-
Ohh i ahh jaka piękna robota Kurko...rzęski rewelacja:ok:
-
Kurko teraz to mnie powaliłaś na kolana !! świeeeeeeeeeeeeeeeeeeeetne :slina:
-
Kochane, nigdy nie mialam stycznosci z rzęsami sztucznymi... chialabym sobie zrobić. Czy jest tutaj na forum jakaś dziewczyna ze Śląska ktora wykonuje rzęski metodą 1:1 ? chętnie bym sie pisala na nie;) można na priv albo tutaj ;)
-
podziekowan nie mam, dzieki dziewuszki, ciesze sie, ze Wam sie podobają:)
ładna dziewczyna, a łądnemu to nawet w worku na ziemniaki ładnie, no:skacze:
Valia... oby jak najszybciej;]
-
to w takim razie zapraszam:D ja chce takie rzesyyyyy
-
Cytat:
Napisał
Kaniusia0
Kochane, nigdy nie mialam stycznosci z rzęsami sztucznymi... chialabym sobie zrobić. Czy jest tutaj na forum jakaś dziewczyna ze Śląska ktora wykonuje rzęski metodą 1:1 ? chętnie bym sie pisala na nie;) można na priv albo tutaj ;)
jesli to dla Ciebie nie za daleko to Dzoana mieszka w Trzebinii. 30 minut pociagiem od Mysłowic;]
-
koło Trzebini :D ale dziękuję Kochanie za reklamę :*
już od wczoraj dogadujemy się z Kiniusią :D
a tutaj moja wielka zaległość.... uproszone zdjęcie jak przyszla na pazurki :P zdjęcie zrobione po 2 tyg.
Kura nie bij :cisza:
PS to co Kurka napisała wcześniej co zostało usuniete nie obraziło mnie :P
takie dziołszki chciałabym mieć zawsze :D roześmiana, rozgadana i w ogole :P
-
super robota śliczne rzęski:)
-
njgorsze jest to, że ich tak fajnie nie widać,ale nie ma to jak robienie zdjęć telefonem ;]