-
Odp: Jak skrólić czas pracy.
Dokładnie tak jak piszecie .... 2 lampy i frezarka naprawde skraca czas pracy i to o dobre 1,5 godziny . Nie czeka sie aby wsadzic palce do lampy i z frezarka pracuje sie o wiele szybciej:good: Nie posiadam frezarki ale to bedzie moj nastepny produkt aby szybciutko zakupic :lol:
-
frezarka bardzo skraca czas pracy:) wczoraj sciagalam pazurki z palki i zajelo mi to niecale 10 minut:D pilnikiem bym machala ze 40 minut:huh:
i bardzo ulatwia zycie naprzemienne robienie;) nakladam zel na palec lewej reki wkladam do lamy zeby sie tylko scial w tym czasie robie juz na prawej rece pazurek i wymieniam, robie nastepny w lewej i w czasie scinania utwardzi sie calkowicie ten poprzedni itd...:) dzieki temu z zelami zeszlam ponizej 2 godzin:)
-
10 minut szok :wow: nie no mi to idzie dłużej
agulusia czym ściągasz??
-
wczoraj jechalam na kapturku do pediksa:blink::hahaha:karbida zostawilam u mamy:sciana:
znaczy 10 minut jedna reke nie dwie;)
frezarka sciagam jakies 80% masy a reszte 240 doslownie 3 pociagniecia pilnika:)
-
Odp: ile czasu zajmuje wam zrobienie paznokci
Mnie dopija to ile czasu schodzi mi z zrobieniem pazurków. Dopiero zaczynam wprawdzie i narazie robiłam tylko jednej znajomej frencha na tipsie z cyrkoniami i sobie dwa razy przedłużałam, więc praktyki żadnej nie mam. Ale wysiedziałam się chyba 5 godzin, a sobie to nawet dłuzej. Może to też dlatego, że wszystko co robie staram się strasznie dokładnie zrobić i dlatego się tak wydłuża :( Masakra. Boje się co moje klientki będą mówić jak je tyle wytrzymam.
---------- Dodano o godzinie 13:18 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 13:13 ----------
Jeszcze jedno. Czy w zwiazku z tym, ze długo mi schodzi powinnam brać mniej kasy za pazurki??? Co myślicie?
-
nie dlaczego mniej, a ile w ogóle myślisz brać za pazurki, dobrze, by było żebyś miała np 1 zaufana osobę której będziesz robiła pazurki za pół darmo tzn tylko za produkt by ci płaciła, bo wówczas ty nabierasz praktyki
-
No właśnie się zastanawiam nad ceną bo pisała do mnie znajoma (taka dalsza) na nk i pytała o cenę. Sama nie wiem.
-
W piątek robiłam żel na tipsie, french brokatowy, wydłużone łożysko, na każdym paznokciu zdobienie farbką a`la koronka + cyrkonie. Normalnie bawiłabym się przy tym minimum 3 godziny ale postanowiłam tym razem robić z zegarkiem. Nie wiem jakim cudem ale zeszłam do 2,5 godz :) aż moja matula była w szoku:)
-
Też się zaczytałam :) Dobry artykuł
-
kurcze.. kiedyś się skuszę na frezarkę. :)
moje marzenie. :P
-
u mnie 2,5h to norma, a nawet 3. :P
tylko, że ja się nie spieszę, robię pomału i staram się najdokładniej, jak potrafię.
dużo czasu idzie mi na spiłowywaniu starej masy.. w tym momencie przydałabym się frezarka. :D
a swoje pierwsze robiłam 6h. :D
-
Cytat:
Napisał
Śnieżynka
Jolu musze Ci powiedziec ze w polskich salonach jest podobnie... najczesciej klientki sa umawiane co 1,5 h co jest dla mnie awykonalne, bo w takim czasie nawet zwykłego frencza nie mozna porzadnie zrobic, juz nie mowiac o tym ze lubie poszalec na pazurkach:) Dlatego mi pozostaje praca w zaciszu domowym z własnymi klientkami:)
Nom, ja tez pozostaje w domu skitrana :/, chcialabym isc do pracy do salonu ale jak slysze ze wszyscy się wyrabiają w 1,5 h to aż mi się głupio robi :/
Moze kiedys dojdziemy do takiej wprawy ;)
Naleze do osob starajacych sie wykonac dobrze swoja robótkę ;) a paznokietki to nic na szybko nie ma co hehe :D
---------- Dodano o godzinie 00:01 ---------- Poprzedni post był napisany Wczoraj o godzinie 23:57 ----------
A dlugo wam zajelo zejscie do tych 2 h? ?? Kurcze, jak ja bym chciala sie tak wyrabiac.
-
no mnie długo, chyba z rok... ale przy takiej ilości klientek jak ja mam to nie dziwota.
myśle że jak zrobisz 30 osób to dijdziesz do wprawy, chociaż ja zanotowalam swoj ostatni rekord przy frenchu z coverem i 4szt SV- 2h 15 min i niżej żejsc nie potrafie:/: ale robie dokładnie jakl trzeba to poprawiam...
-
ja ostatnio doszlam do takiej jakiejs wprawy hihi i frencha zelowego lub akrylowego robie w niecale 2 h, tak mniej wiecej zawsze wychodzi 1,50 i jest gotowy, no chyba ze jeszcze jakies kwiaty akrylowe to wtedy odpowiednio dluzej ;)
-
oj moje tez :) i mam juz odlozona czesc pieniazkow, niedlugo pewnie zakupie :) :skacze:
-
a ja ani grosza. :D ale jak już zacznę kiedyś tam normalnie klientki przyjmować, to kupię. :D
-
Cytat:
Napisał
woszczur
no mnie długo, chyba z rok... ale przy takiej ilości klientek jak ja mam to nie dziwota.
myśle że jak zrobisz 30 osób to dijdziesz do wprawy, chociaż ja zanotowalam swoj ostatni rekord przy frenchu z coverem i 4szt SV- 2h 15 min i niżej żejsc nie potrafie:/: ale robie dokładnie jakl trzeba to poprawiam...
Tez bym chciała mieć teraz tyle klientek :)
Jak na razie jestem zmuszona tylko na sobie robić i na sztucznym paznokcie heh.
Mi najbardziej zależny na wytrenowaniu się we frenchu na formie a później żeby czasowo szybciej, ale to prawda trzeba mieć duza klientele :/
-
Cytat:
Napisał
czarnulkaaa87
Tez bym chciała mieć teraz tyle klientek :)
nie wiem czy to było do mnie ale jeśli do mnie to już biegnę sprostować: ja nie mam 30 klientek miesięcznie, mam 3stałe i czasem 1-2 (a czasem ani jedna) wpada raz okazjonalnie na wesele ślub czy co tam jeszcze.
co do tych 30 klientek oktorych pisałam to mnie chodziło o w ogóle 30 nszt w przeciągu jakiegoś tam czasu, tydzień , 2 tyg, miesiąc czy rok:)
-
u mnie to przeróżnie zależy co robię... przeważnie jakieś 2,5 h, jak więcej ozdób, kwiatki lub szpice to nawet 4-5 h. Ostatnio udało mi się jakiś rekord pobić i uzupełnienie frencha robiłam jakieś 1,5 h. :wow:
-
Mi zwykle ok. 2 godz. schodzi. Klientki umawiam co 2 godz. Uzupelnienie ok. 1 godz. Nie lubie sie spieszyc. I na pewno w moim salonie klientki nie sa traktowane jak numer. Praca praca, ale czas na poplotkowanie i kawcie tez musi byc-klientki to lubia :)
-
Hej. Ja tez paznokcie robie w 1.5 godziny np. taki french ale jeśli chodzi o zdobienia np kwiatki akrylowe to jednak troche dłużej zależy co klientka chce czasem praca się wydłuża nawet do 2.5 godzin. Ja paznokcie robie od 5 lat teraz 6 rok leci no i jak dziewczyny wczesniej pisały trening czyni mistrza :) I nie powiem że paznokcie są źle dopracowane zresztą ocencie same:)
-
mi się marzy zejście do 2h i będę bardzo zadowolona. :)
jeszcze pół godzinki i dojdę do swojego celu. :)
ja tam bym mogła siedzieć nawet 5h, ale wiadomo, klientki patrzą jak najkrócej.. :(
-
Cytat:
Napisał
woszczur
nie wiem czy to było do mnie ale jeśli do mnie to już biegnę sprostować: ja nie mam 30 klientek miesięcznie, mam 3stałe i czasem 1-2 (a czasem ani jedna) wpada raz okazjonalnie na wesele ślub czy co tam jeszcze.
co do tych 30 klientek oktorych pisałam to mnie chodziło o w ogóle 30 nszt w przeciągu jakiegoś tam czasu, tydzień , 2 tyg, miesiąc czy rok:)
Aaaaaa, to juz rozumiem :)
No ja teraz jestem trenowac na sobie, ale jk juz mam klientki to nie chca frencha na formie :/
-
jeju ja 2 godziny czasem 2,5 jakos nie umiem sie sprężyc bo zawsze to jeszcze sie do czegos przyczepie too poprawie tam poprawie tu jeszcze coś zauważę i czas leci:(
-
O matko :) aleście szybkie hehe ja rzadko uwijam się poniżej 3 godzin. Ale fakt faktem pazurki robie od niedawna:)